Softver za e-trgovinu s vlastitim hostom (besplatnim) vs hostiranim (plaćenim) softverom

Ako tražite pravu vrstu softvera na kojem biste mogli pokretati poslovanje putem e-trgovine, ubrzo ćete otkriti da je niz mogućnosti ogroman.


>> Kliknite ovdje za preuzimanje PDF datoteke <<

softver za e-trgovinuMožda se pitate želite li odabrati neki od mnogih besplatnih softverskih paketa ili platiti dobavljača za određeni proizvod. Odgovor će u određenoj mjeri ovisiti o vrsti aplikacije koja vam je potrebna. Evo nekoliko razmatranja o otvorenom kodu softver za e-trgovinu sa vlastitim hostingom (besplatan) vs hostirani (plaćeni)

Razlika između samoposluženih & Softver za e-trgovinu s hostom

Softver za e-trgovinu koji razvija slabo organizirana zajednica naziva se „open source“. Poznat je i pod nazivom FOSS (Free and Open Source Software). Izvorni kod dostupan je svima. To može vidjeti svatko tko zna čitati kod. Kodiranje mogu izmijeniti i preuzeti oni koji za to imaju znanje. Ključni element ovog softvera je da je besplatan. Besplatno pokretanje, besplatno gledanje koda, slobodno kopiranje i redistribucija i slobodno mijenjanje i objavljivanje modifikacija. Treba napomenuti da “besplatno” ne znači “jeftini” ili nekvalitetni proizvodi.

Plaćeni softver nije nužno suprotno otvorenom kodu. Komercijalne pakete kreira i distribuira organizacija dobavljača, koja prodaje pravo na korištenje paketa. Dobavljač pruža obuku, podršku, instalaciju i druge dužnosti, obično za troškove kupca.

Postoje neke očite prednosti korištenja open source ili samostalni softver za e-trgovinu. Besplatno je isprobati, kupiti i ažurirati. Nećete morati kupovati kodiranje, ali možda ćete morati trošiti resurse da biste ga operirali za potrebe svoje organizacije. Mogućnost prilagodbe i kontrole točne primjene osnovnog paketa za vlastite potrebe je korisna. Organizacija u zajednici znači da su rješenja obično prikladna za grupu koja koristi softver. Postoji i filozofija da neke stvari trebaju biti besplatne za korisnike, a ne strogo kontrolirane od strane nekolicine s motivom profita.

Snaga dobavljača ili softver za e-trgovinu uključuju mogućnost posjedovanja “ključ u ruke” proizvoda, uz široku stručnu podršku. Podržani softver osigurava bolje dokumentiranje softvera, tako da su promjene koje je potrebno napraviti za personaliziranje aplikacije manje teške. Softver dobavljača obično dolazi s očekivanjem da će trgovac riješiti pogreške ili probleme. Većina ih je razrađena prije puštanja softvera.

Važnost procjene vlastitih potreba prije donošenja odluke ne može se zanemariti. Provjerite prednosti svake vrste softvera za e-trgovinu. Pogledajte značajke, troškove i atribute svake vrste. Prije kupnje softvera, savjetovali biste da u besplatnim softverskim paketima pogledate što sve ima s istim ili sličnim značajkama.

Kada istražujete softver za e-trgovinu sa otvorenim kodom (besplatan) vs hostiranim (plaćenim) softverom, važno je izdvojiti vrijeme kako biste odredili potrebe i organizacijsku strukturu svoje grupe. Pojedini vlasnik neće imati vremena da napravi podešavanje koje će trebati obaviti. Također je istina da početni troškovi dobavljačkog softvera mogu biti znatno veći.

Softver za e-trgovinu s vlastitim hostom

Te platforme košarica samostalni su programi koji se mogu besplatno koristiti, ali ih je potrebno instalirati i ugostiti pomoću poslužitelja vašeg web hosting pružatelja usluge, npr. koristeći Bluehost, HostGator ili GoDaddy.

 • Magento.com (Community Edition) mnogi smatraju najboljim. Magento je snažno rješenje za e-trgovinu i dolazi s mnoštvom mogućnosti. Loša strana je da učenje kako to funkcionira dolazi s prilično strmom krivuljom učenja.

WordPress kolica za kupovinu

 • Doista vrijedi spomenuti WooCommerce ako se odlučite spustiti WordPress stazom. Postoji nekoliko drugih dodataka kao i dodataka koje možete instalirati, ali WooCommerce je daleko najbolja WordPress platforma za e-trgovinu..

Softver za e-trgovinu s hostom

Te su košarice usluga u potpunosti domaćin, što znači da ne trebate brinuti o održavanju softvera ili poslužitelja. Međutim, to dolazi po cijeni jer će sve ove opcije zahtijevati mjesečnu pretplatu. Ispod su najpopularniji davatelji u softverskom prostoru s hostom:

 • Najpopularniji izbor ovdje je Shopify.com. Njihova softverska platforma pokreće više od 70 000 internetskih trgovina, uključujući General Electric, Foo Fighters i Amnesty International.
 • Magento.com
 • BigCommerce.com
 • Volusion.com

TL DR

Odabir prave platforme uz koju je najvažnija odluka koju ćete donijeti za budući uspjeh vaše internetske trgovine. Ukratko, postoje tri faktora koja morate uzeti u obzir prije nego što se odlučite. Ovi su; budžet – možete dobiti mirni rješenje s potpuno ugoštenim rješenjem, vještine programiranja – ako znate kako kodirati, mnoge prilagodbe možete učiniti sami i koristiti samostalno rješenje ili WordPress rješenje, a što su moraju imati značajke za svoju trgovinu (upravljanje SKU / oglasnim prostorom, SEO, marketing putem e-pošte, sigurnost, podrška itd.) koje host rješenje može pružiti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map