Topp 8 skyltsikkerhetstrusler du muligens vil bekjempe – brukerhåndbok

I det andre tiåret av det 21. århundre har vi gått inn i en ny epoke med teknologi – cloud computing. Med denne revolusjonerende nye måten å lagre og å håndtere data har kommet utallige fordeler.


Bedrifter kan nå ha ekstern tilgang til sine viktigste informasjonsstykker. Lag kan nå samarbeide eksternt. Vi stoler nå mindre på fysisk maskinvare, sparer arbeidsområdet og reduserer behovet for å lage nye dataenheter som vil bli foreldet i kort rekkefølge.

Men med denne økte bekvemmeligheten har det også kommet utfordringer. Den største av disse utfordringene har uten tvil vært de nye sikkerhetsspørsmålene skybaserte løsninger har reist.

Hvorfor du bør være oppmerksom på de 8 beste truslene mot nettsky, kan du muligens bekjempe dette i 2019

skysikkerhetslogo

Cloud Security Alliance har bemerket at skyservere er lett tilgjengelige mens de også er høyt prioritert for hackere på grunn av den store datamengden de har.

Med andre ord, nettskyleverandører er en hackers drøm som går i oppfyllelse – en honeypot av informasjon som bare venter på å bli plyndret.

Her er topp 8 skyet trusler du vil muligens bekjempe dette i 2019.

Data brudd

De siste årene har vi vært vitne til brudd på data som verden aldri har sett. Noen av disse har skjedd som et direkte resultat av prominensen til skyleverandører.

Å bruke kryptering og tofaktorautentisering hjelper til med å lette sikkerhetsproblemene. Men det er ingen kur-alt, da hackere er alltid årvåkne når det gjelder å utvikle nye angrepsvektorer.

Legitimasjon som blir kompromittert

Et betydelig antall sikkerhetstrusler kan unngås bare ved å bruke sikre passord.

For best resultat, velg unike passord med minimum 14 tegn inkludert små bokstaver, store bokstaver, tall og spesialtegn. Bruk aldri det samme passordet to ganger.

Legg i tillegg de viktigste passordene dine i en vanlig rotasjonsplan. Jo oftere du endrer passord, jo mindre sannsynlig er det at de blir kompromittert.

Direkte benektelse av tjenesten (DDoS) angrep

Mens DDoS-angrep ikke er noe nytt, har den utbredte bruken av skyleverandører falt sammen med en økning i bruken av dem.

Skyleverandører har ofte eksisterende sikkerhetsprotokoller for å forhindre denne typen angrep. Likevel skjer de fremdeles.

Å holde konstante øye med sikkerhetsrevisjonene dine og dele viktig informasjon med administratorer kan bidra til å dempe denne trusselen.

Hackede APIer og grensesnitt

De fleste skyapper og -tjenester bruker API-er for kommunikasjon på tvers av skyer.

De Cloud Service Alliance anbefaler å implementere trusselmodelleringsapper og utføre grundige kodevurderinger for å herde systemene dine mot denne trusselen.

Permanent tap av data

Selv om det er usannsynlig at du noen gang vil tape 100% av din data lagret i skyen, det har vært tilfeller hvor hackere har slettet all data etter å ha fått tilgang til et datasenter.

Å distribuere apper og data over flere sektorer (også kjent som nettverksisolering) og delta i regelmessige sikkerhetskopier av data, bør minimere trusselen om tap av data.

Mangel på due diligence

Denne gjelder ikke bare skytjenester, men teknologi generelt.

Unnlatelse av å utføre rutinemessig vedlikehold som programvareoppdateringer og sikkerhetsrevisjoner er en av hovedårsakene til store hacks.

Det handler ikke om hvordan hackere vinner – det handler om hvordan de som blir hacket taper.

Kontokapring

Dette skjer ofte som et resultat av phishing-forsøk.

Hackere har funnet ut at noen ganger ikke trenger de å hacke noe – ganske enkelt ved å bruke sosialteknisk taktikk kan du få dem legitimasjon. På det tidspunktet betyr ingenting annet.

Å utdanne ansatte om hvordan man kan oppdage og unngå phishing-taktikker er en investering alle selskaper bør gjøre.

Ondsinnede innsidere

Dette kan være en noe mindre vanlig trussel, men når det skjer, kan det være ødeleggende.

En ondsinnet innsider er som en spion – de kan streife rundt om dataene dine ikke blir oppdaget og stjele dem fra rett under nesen.

Til og med National Security Agency (NSA) – et statlig organ som har oppgave med cybersikkerhetsspørsmål – så en stor lekkasje av fortrolige dokumenter i 2013 på grunn av en insidertrussel.

En måte å unngå dette på er å sette opp tilstrekkelige deteksjonsmetoder som varsler deg om tilstedeværelsen av noen som pirrer rundt i systemet ditt.

Topp 8 nettsikkerhetstrusler du muligens vil bekjempe denne 2019-anmeldte

skysikkerhetslogo med hengelås

Selv om dette kan være de øverste 8 skysikkerhetstruslene du muligens vil bekjempe i 2019, er dette på ingen måte en fullstendig liste. Det gir deg imidlertid en god ide om hvilke typer sårbarheter som ligger i skybaserte systemer.

Når det gjelder å forhindre disse truslene, må du huske de små tingene – komplekse, unike passord, multifaktorautentisering, nettverksisolering, vanlige sikkerhetskopieringer og programvareoppdateringer, og så videre.

Ikke la trusler mot skyer få det beste av deg

En stor andel av de største bruddene oppstår ikke som et resultat av en super sofistikert hacking-metode – de skjer heller fordi noen ikke klarte å gjøre enkle tiltak for å beskytte systemene sine (som kan inkludere å ikke trene ansatte om hvordan de kan oppdage og unngå phishing forsøk).

Forsikre deg om at det ikke skjer med deg ved å huske topp 15+ skyet trusler du vil muligens bekjempe dette i 2019.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map