Mengapa Anda Memerlukan Laman Web yang Selamat

Kandungan saya disokong oleh pembaca yang hebat seperti anda. Maksudnya saya dapat komisen. Ketahui lebih lanjut di sini!


Pintu Berkunci
Lindungi Laman Web Anda

Laman web menangani semua jenis lalu lintas. Sama ada anda mempunyai ribuan pembaca sehari, beberapa pelanggan atau pelawat
mencari maklumat, mereka harus merasa selamat semasa melayari dan berinteraksi dengan laman web anda. Kejayaan dalam talian laman web berkaitan dengan reka bentuk, keselamatan dan fungsi secara langsung.

Kejahatan siber telah menjadi masalah antarabangsa, dan boleh merosakkan reputasi perniagaan sehingga data dikompromikan. Risiko ini dikurangkan secara mendadak apabila anda mempunyai laman web yang selamat dan selamat. Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk melindungi laman web anda untuk mengelakkan serangan dan kompromi data.

Ancaman Yang Memerlukan Keselamatan Siber

Serangan siber adalah jenis serangan terburuk kerana menyerang maklumat di laman web anda dan boleh menimbulkan pelbagai risiko bagi pelanggan anda. Mereka boleh menghantar maklumat peribadi kepada pihak yang tidak bertanggungjawab, atau mereka mungkin terdedah kepada perisian hasad yang dipasang di laman web anda yang memuat turun ke komputer mereka.

Mereka juga boleh merosakkan kedudukan SEO dan mengiklankan kandungan haram kepada pengguna anda seperti virus atau jenis pornografi tertentu. Anda mesti menyedari ancaman ini dan mengambil langkah-langkah untuk mencegah sesiapa sahaja memasuki laman web anda dan mengambil alih.

Di mana Bermula dengan Keselamatan Laman Web

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mewujudkan suasana yang lebih selamat untuk komputer anda. Untuk satu, anda boleh memuat turun versi dan kemas kini terkini WordPress, antivirus dan Windows. Sistem operasi layan anda harus dikemas kini sebanyak mungkin, dan anda juga harus mengemas kini sebarang perisian di laman web anda seperti sistem pengurusan kandungan atau forum. Penggodam mencari lubang keselamatan untuk mengambil kesempatan.

Sekiranya anda menggunakan penyelesaian hosting terurus, banyak dari ini sudah dilakukan untuk anda, tetapi jika anda mempunyai perisian jenis pihak ketiga yang terpasang di laman web anda, maka anda harus membaca dan menggunakan semua patch keselamatan.

Skrip sumber terbuka seperti Drupal, Joomla, Magento dan WordPress sangat hebat dan terus dikemas kini. Mereka juga mempunyai banyak sokongan di belakang mereka. Anda tidak perlu menjadi mangsa kerana laman web anda juga tidak ditulis dengan baik. Selain itu, anda tidak perlu membina dari awal. Sebaliknya anda sudah boleh menggunakan skrip yang diuji dan dijalankan dan mengubahnya dengan cara yang anda mahukan.

Betapa kuatnya Kata Laluan Anda

Kata laluan setua Internet, dan penggodam mempunyai pangkalan data yang penuh dengan yang paling biasa. Tidak perlu menggunakan “unicorn123” seperti “password123” kerana terdapat keropok, yang mencari satu rentetan kata dalam kata laluan. Kata laluan tidak boleh menggambarkan perkara yang anda sukai atau fakta mengenai anda seperti hari lahir atau jalan raya di mana anda membesar.

Ini bertujuan untuk menjaga keselamatan, oleh sebab itu laman web anda memerlukan kata laluan keselamatan yang tinggi. Anda harus selalu menggunakan kombinasi nombor, abjad dan watak khas untuk membuat kata laluan, dan semua kata laluan hendaklah sekurang-kurangnya 10 aksara. KeePass adalah penjana kata laluan dengan reputasi untuk membuat kata laluan yang sukar dipecahkan.

Cara Melindungi E-mel Laman Web Anda

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan dengan alamat e-mel. Untuk satu, anda tidak mahu alamat e-mel pentadbir menjadi perhatian umum. Ini adalah e-mel yang digunakan untuk log masuk ke pelayan web, pangkalan data atau CMS anda, dan tidak boleh dipaparkan di mana pun di laman web anda.

Anda harus menggunakan alamat e-mel yang sama sekali berbeza untuk halaman kenalan anda. Peretas sering menggunakan e-mel pancingan data yang menyamar sebagai perniagaan terkemuka untuk mendapatkan akses ke laman web anda, dan mereka akan melayari alamat e-mel yang dipaparkan secara terbuka di laman web anda.

Beberapa Perkara Utama Lain

* Di samping itu, anda harus menggunakan SSL untuk menghantar e-mel. Sekiranya anda sentiasa menghantar e-mel maklumat sensitif, anda mesti mempunyai SSL.

* Sebaiknya pasang sijil SSL di laman web anda juga kerana mempromosikan bahawa anda mempunyai laman web yang selamat dan selamat.

* Terdapat pelbagai perkara yang dapat anda lakukan untuk meningkatkan keamanan di laman web anda. Ini adalah beberapa asas yang membuat kaedah yang lebih baik untuk memastikan maklumat anda selamat dan pelawat anda dilindungi.

Kredit Gambar: Alexandre Dulaunoy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map