Shopify Vs Squarespace Untuk eCommerce 2020 (Bandingkan Sekarang)

Kandungan saya disokong oleh pembaca yang hebat seperti anda. Maksudnya saya dapat komisen. Ketahui lebih lanjut di sini!


Shopify Vs Squarespace Untuk eCommerce

Kemungkinan besar anda mengenali Shopify dan Squarespace jika anda berjaya sejauh ini.

dan kemungkinan besar:

Anda memasukkan istilah carian seperti.

 • Shopify vs Squarespace
 • Shopify vs Squarespace untuk eCommerce
 • Squarespace vs Shopify

Tidak kira bagaimana anda melihatnya

Kemungkinan besar anda ingin membandingkan kedua-duanya untuk membina laman web eCommerce

Atau tembak:

Saya harap anda menyebabkan anda sampai di sini ��

Masalahnya, anda memerlukan beberapa maklumat dan data yang kukuh untuk membantu membuat keputusan anda lebih mudah

Dan:

Ketenangan anda di jalan yang betul untuk memilih pembangun eCommerce terbaik untuk ANDA.

Mari teruskan dan pecahkan banyak maklumat yang anda perlukan seperti harga, ciri, aplikasi, dan banyak lagi untuk melihat apa yang dimiliki.

Pada TAMAT:

Saya akan memberi anda gambaran ringkas mengenai apa yang saya mahu daripada kedua-duanya untuk sedikit sebanyak dapat membantu anda ��

Bermula Dengan Shopify Dan Squarespace

Bermula dengan Squarespace

Pengehosan laman web dan pembangun templat, Squarespace mudah dimulakan.

Ini cukup intuitif dan memandu anda melalui proses langkah demi langkah setelah anda mengaktifkan percubaan percuma selama 14 hari program.

Pasukan di Squarespace juga telah mengumpulkan siri video langkah demi langkah yang membantu anda membina laman web eCommerce pertama anda dengan Squarespace.

Titik Permulaan

Untuk memulakan, anda memerlukan alamat e-mel yang sah. Squarespace menawarkan percubaan 14 hari percuma, jadi percuma untuk memulakan.

Anda bahkan boleh membina keseluruhan laman web untuk melihat bagaimana ia akan kelihatan sebelum perlu membayar untuk hosting atau bahkan nama domain.

Domain boleh didapati melalui Squarespace atau anda boleh menggunakan yang dibeli di tempat lain.

Dan Langkah Seterusnya

Squarespace adalah platform gaya drag-and-drop yang memandu anda melalui hampir semua langkah.

Anda tidak memerlukan latar belakang pengekodan atau pembinaan laman web untuk membina kedai eCommerce Squarespace.

Sekiranya anda ingin menyesuaikan templat dengan pengekodan anda sendiri, Squarespace membenarkan pilihan ini untuk pelanggan yang tidak dikenali dengan koding.

Andddddd

Setelah memasukkan maklumat laman web anda, proses membina laman web eCommerce dengan Squarespace bermula dengan memilih templat.

Squarespace mempunyai pelbagai templat yang tersedia yang memudahkan proses pembinaan laman web drag-and-drop.

Lihat perenggan kami mengenai harga untuk melihat berapa kos Squarespace selepas percubaan percuma pertama.

Bermula dengan Shopify

eCommerce dan pembangun laman web, Shopify, memudahkan anda untuk memulakannya juga. Syarikat ini bangga dengan penggunaan yang mudah, dengan sistem sokongan yang kuat.

Sebenarnya,

syarikat menarik bersama a panduan muat turun percuma dengan arahan langkah demi langkah untuk memulakan di platform Shopify.

Ikuti dan anda akan mempunyai kedai dalam talian yang berfungsi dalam masa yang singkat.

Atau salah satu kaedah kegemaran saya adalah ikuti video juga

Klik di sini untuk mengikuti, halaman utama sedikit berbeza dengan cara.

Ringkas

Ini adalah fungsi drag-and-drop untuk kebanyakan pilihan, yang bermaksud anda tidak perlu mempunyai latar belakang pengekodan atau pembuatan laman web untuk membina etalase.

Sekiranya anda mempunyai pengetahuan pengekodan, ada peluang untuk menggunakan kod anda sendiri dalam templat.

Percubaan Percuma 14 Hari

Shopify membolehkan pengguna baru memulakan dengan percubaan percuma 14 hari.

Untuk mendaftar, anda memerlukan alamat e-mel bernilai dan harus menentukan nama kedai anda.

Setelah memberikan bahawa Shopify akan meminta beberapa maklumat tambahan. Maka akan memberi anda pilihan untuk “Masuk ke kedai saya.”

Klik pada itu dan ini akan membawa anda ke halaman admin kedai Shopify. Dari sinilah anda dapat menyesuaikan kedai untuk memenuhi keperluan eCommerce anda.

Membeli Nama Domain

Shopify memberikan pilihan untuk membeli domain dalam sistem mereka – atau membawa domain yang telah anda beli dari tempat lain.

Dengan beberapa pakej, domain ini percuma dengan Shopify.

Bermula dengan Shopify Atau Mulakan Kedai Anda Dengan Squarespace

Ciri-ciri Teratas Untuk Pembangun e-Dagang Ini

Ciri-ciri Utama Squarespace

Squarespace mempunyai senarai panjang ciri utama yang menjadikannya pilihan yang sesuai untuk membina laman web eCommerce.

Templat yang disesuaikan

Di antara senarai teratas adalah reka bentuk templat Squarespace. Masing-masing direka dengan cara moden dengan mempertimbangkan HTML, CSS, dan Javascript terkini.

Tidak seperti platform lain, Squarespace sebenarnya membolehkan anda menggunakan pelbagai templat dalam laman web yang sama, yang bermaksud anda boleh menggunakan satu templat untuk halaman utama anda dan yang lain untuk kedai dalam talian anda.

Walaupun fokus artikel ini untuk meneroka pilihan eCommerce, Squarespace menawarkan templat yang disesuaikan untuk semua keperluan laman web seperti halaman, blog, galeri foto, kalendar dan banyak lagi.

Penjualan Produk Tanpa Had

Squarespace membolehkan anda menjual produk tanpa had di kedai dalam talian.

Setiap kedai juga dapat menyenaraikan beberapa varian produk (saiz, warna, gaya, versi, dll) dan SKU – meninggalkan peluang yang tidak ada habisnya untuk penyenaraian produk.

Seret Dan Turun Dengan Mudah

Fungsi drag-and-drop Squarespace memudahkan untuk menyusun dan mengkategorikan produk dalam perniagaan eCommerce.

Ini memberi manfaat kepada pembangun kedai dalam talian dan pelanggan yang akan mudah melihat pelbagai senarai produk.

Squarespace mempermudah untuk mencipta pengalaman interaktif, dengan memasukkan pilihan untuk memuat naik foto, video, produk yang berkaitan, dan banyak lagi untuk setiap senarai item.

Pengoptimuman

Semua laman web di Squarespace dioptimumkan untuk mudah alih, termasuk pembayaran satu halaman.

Pelanggan akan senang membeli-belah, membeli, dan mencari tawaran – kerana Squarespace menawarkan penjadual terbina dalam untuk diskaun, penjualan, dan program insentif.

Pemeriksaan Sederhana

Pelanggan akan yakin dengan pembelian mereka kerana Squarespace membolehkan anda menyesuaikan pembayaran satu halaman dengan logo dan skema warna syarikat anda sendiri.

Perkhidmatan ini juga menawarkan enkripsi SSL 2048-bit untuk melindungi maklumat sensitif semua pihak.

Untuk pembayaran, Squarespace dilengkapi untuk menerima pelbagai bentuk pembayaran termasuk kad kredit, PayPal, dan Apple Pay.

Ciri-ciri Teratas Shopify

Shopify adalah platform pembangun kedai dalam talian yang dibuat dengan mempertimbangkan eCommerce – fakta yang membezakannya daripada beberapa perkhidmatan lain.

Ia mempunyai pelbagai faedah dan ciri.

Seret Dan Jatuhkan

Perkhidmatan ini dirancang dan pembangun kedai drag-and-drop yang mempunyai lebih dari 100 tema kedai – tersedia versi percuma dan profesional.

Setiap templat dan reka bentuk kedai dioptimumkan untuk mudah alih – jadi pelanggan akan menikmati pengalaman yang sama di semua peranti.

Pemasaran

Shopify membantu peruncit dalam talian memasarkan produk mereka dengan mudah dengan fungsi SEO terpadu, pemasaran automatik, dan perpustakaan yang mengagumkan dari bahan pendidikan yang sentiasa dikemas kini – panduan, tutorial, dll..

Semua templat kedai mempunyai fungsi blog untuk meningkatkan SEO dan identiti jenama untuk peruncit.

Banyak Pilihan Pembayaran

Pilihan pembayaran dengan Shopify cukup luas. Platform ini membolehkan peruncit dalam talian menerima kad kredit tanpa vendor pihak ketiga.

Tetapi jika anda berminat untuk menerima pembayaran alternatif, Shopify serasi dengan lebih dari 70 gerbang pembayaran luaran yang mengagumkan.

Batuan Integrasi

Perkara lain yang menjadikan Shopify unik adalah kemampuan untuk menghubungkan dan mengintegrasikan lebih dari 1,000 aplikasi pihak ketiga – seperti MailChimp, Xero Accounting, dan Kit – untuk membolehkan peruncit menguruskan semua aspek perniagaan eCommerce dari satu lokasi pusat.

Dengan semua tahap langganan Shopify, peruncit mendapat senarai produk tanpa had dan penyimpanan fail tanpa had.

Tambahan, Shopify menawarkan keselamatan SSL untuk semua halamannya untuk memastikan pembayaran yang selamat untuk semua pelanggan.

Mari Lihat Tawaran Templat Shopify Dan Squarespace

Templat Squarespace

Pilihan Templat Squarespace

Salah satu ciri utama yang terkenal dengan Squarespace adalah templatnya yang sangat bergaya dan moden.

Templatnya cantik, dirancang berdasarkan fungsi, dan ciri drag-and-drop Squarespace memudahkan penyesuaian untuk setiap peruncit.

Pertubuhan

Templat disusun mengikut fungsi atau tujuan – Kedai dalam talian, Seni & Reka Bentuk, Komuniti & Keuntungan, Perkhidmatan Kreatif, Hiburan & Media, Fesyen & Kecantikan, Makanan & Minum, Kesihatan & Kecergasan, Rumah & Hidup, Muzik, Fotografi, dan Perkhidmatan Profesional, Perjalanan & Gaya Hidup, dan Perkahwinan.

Templat Kedai Dalam Talian

Templat kedai dalam talian berfokus pada foto dan diarahkan untuk benar-benar menonjolkan penjualan produk.

Dengan percubaan percuma, anda boleh membina keseluruhan etalase dalam talian dengan templat ini untuk melihat seperti apa sebelum melakukan kewangan.

Pilihan Templat Shopify

Pilihan templat kedai dalam talian dengan Shopify banyak. Malah pilihan sepenuhnya percuma adalah ramping, disesuaikan dan sudah dioptimumkan untuk mudah alih.

Sebenarnya, dalam senarai itu, Shopify menunjukkan bagaimana rupa setiap laman web dalam versi mudah alihnya.

Templat Percuma

Setiap pilihan percuma terdapat dalam pelbagai versi, yang bermaksud ada kemungkinan anda dapat templat percuma yang sesuai dengan keperluan eCommerce anda.

Setelah foto peruncit tertentu dimasukkan ke dalam templat, sukar untuk diberitahu bahawa begitu banyak etalase juga mempunyai templat yang sama.

Tetapi jika anda mencari sesuatu yang lebih unik, ada templat profesional yang tersedia untuk dibeli.

Templat Profesional

Sebagai tambahan kepada templat yang dapat disesuaikan secara percuma, Shopify memiliki lebih dari 100 tema profesional yang dapat dibeli di toko tema Shopify.

Sebilangan besar tema profesional berharga dari $ 140 hingga $ 180.

Bermula dengan Shopify Atau Mulakan Kedai Anda Dengan Squarespace

Contoh Kedai eCommerce Untuk Kedua-duanya

Mari teruskan dan lihat beberapa contoh syarikat yang beroperasi di setiap platform.

Saya suka melihat siapa yang menggunakan apa, dan rupa dan nuansa kedai.

Contoh Kedai Shopify

Poo-Pourri

Kedai eCommerce Shopify

Tesla Motors

Tesla Menggunakan Shopify

Contoh Kedai eCommerce Squarespace

Kedai masih dikumpulkan

Shopify Vs Squarespace Dalam Rancangan Harga

Harga & Bayaran Transaksi untuk Squarespace

Terdapat 4 pilihan utama untuk menentukan harga ketika membina halaman eCommerce dengan Squarespace – rancangan peribadi atau perniagaan.

Pelan peribadi adalah $ 12 sebulan apabila ditagih setiap tahun atau $ 16 sebulan jika ditagih dari bulan ke bulan.

Rancangan perniagaan adalah $ 18 sebulan apabila dibebankan setiap tahun atau $ 26 sebulan ketika ditagih dari bulan ke bulan.

Kedua-dua rancangan ini menawarkan domain khusus percuma (dengan pembelian tahunan), laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih, keselamatan SSL, sokongan pelanggan 24/7, e-dagang bersepadu sepenuhnya, dan senarai produk tanpa had.

Langganan perniagaan menawarkan beberapa faedah tambahan dengan caj tambahan.

Dengan rancangan peribadi, anda boleh membina sehingga 20 halaman di laman web anda – sementara rancangan perniagaan membenarkan halaman tanpa had.

Rancangan perniagaan juga menawarkan yuran transaksi yang lebih rendah 2% berbanding 3% dengan rancangan peribadi.

E-mel Google yang disesuaikan dan kredit $ 100 AdWords disertakan dengan rancangan perniagaan – tidak tersedia dengan rancangan peribadi.

Yang Lain 2

Mari lihat gambaran ringkas harga kedai dalam talian juga

shopify vs squarespace untuk harga e-dagang

Harga & Bayaran Transaksi untuk Shopify

Pelan Harga Shopify

Shopify mempunyai tiga titik harga yang terpisah dengan senarai fungsi yang berbeza untuk setiap tingkat – Shopify Asas, Shopify, dan Shopify Lanjutan.

Pelan Shopify Asas

Basic Shopify tersedia pada harga $ 29 sebulan dan merupakan pakej asas yang hebat untuk seseorang yang baru menggunakan eCommerce.

Bayaran transaksi kad kredit untuk Basic Shopify adalah 2.9% dan 30 sen untuk pembelian dalam talian.

Shopify memberikan penjualan secara langsung melalui telefon bimbit yang meleret kad. Pembelian secara langsung pada pakej Basic Shopify adalah 2.7% dan 0 sen.

Terdapat bayaran transaksi tambahan yang dilampirkan pada pilihan pembayaran luar sebanyak 2% untuk pelanggan Basic Shopify.

Shopify – Tengah Jalan

Pilihan tengah, bernama hanya Shopify, berharga $ 79 sebulan. Bayaran memproses kad kredit lebih rendah dengan Shopify pada 2.6% dan 30 sen untuk dalam talian dan 2.5% dan 0 sen untuk penjualan orang.

Bayaran opsyen pembayaran luaran turun kepada 1% dengan rancangan pakej ini. Shopify merangkumi semua kelebihan Basic Shopify dengan beberapa faedah tambahan.

Dengan Shopify, peruncit mendapat fungsi kad hadiah, laporan profesional, dan pemulihan troli yang ditinggalkan.

Pelan Shopify Lanjutan

Advanced Shopify adalah titik harga teratas untuk pakej Shopify, tersedia dengan harga $ 299 sebulan.

Bayaran kad kredit pada kadar 2.4% ditambah 30 sen untuk penjualan dalam talian dan 2.4% dan 0 sen untuk penjualan secara langsung dengan Advance Shopify. Bayaran gerbang pembayaran luaran hanya 0.5%.

Tahap Shopify Lanjutan merangkumi semua pilihan opsyen tengah yang disediakan oleh Shopify – dengan penambahan pembangun laporan lanjutan dan faedah pengiraan penghantaran pihak ketiga.

Beberapa pilihan lain:

Di luar tiga pakej utama, Shopify mempunyai beberapa alternatif untuk langganan untuk peruncit yang memerlukan sesuatu yang sedikit berbeza.

Shopify Plus tersedia untuk peruncit berskala besar berskala besar yang melakukan penjualan dalam jumlah yang tinggi.

Shopify Lite adalah integrasi yang membolehkan peruncit menguruskan kedai dalam talian mereka di Facebook – dan bukannya membina kedai dalam talian sepenuhnya.

Rancangan untuk Shopify Lite berjalan pada harga $ 9 sebulan – menjadikannya pilihan yang baik untuk pemula yang sudah mempunyai kehadiran Facebook atau lebih selesa dengan platform Facebook.

Bermula dengan Shopify Atau Mulakan Kedai Anda Dengan Squarespace

Shopify Vs Squarespace Untuk Kesimpulan eCommerce

Dengarkan:

Saya tidak boleh duduk di sini dan memberitahu anda berbeza.

Setelah saya melihat semuanya dan membuat kesimpulan sendiri di kepala saya.

Saya fikir:

Squarespace boleh membuat pilihan eCommerce kecil yang bagus untuk syarikat yang lebih kecil

Tetapi, perniagaan kecil atau besar.

Sekiranya anda merancang untuk memulakan laman web eCommerce saya akan pergi bersama Shopify. Shopify akan lebih sesuai untuk anda kerana alat yang mereka miliki, ditambah dengan kemampuan yang mudah untuk disesuaikan dengannya.

Adakah anda mempunyai peluang untuk menggunakan salah satu dari ini?

Atau, sebarang input yang boleh anda lontarkan?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map