Webtárhely-követelmények

Webtárhely-követelmények

Amikor web hosting cégeket kutat, néhány fontos dolgot kell figyelnie. Az ár nyilvánvalóan fontos döntő fontosságú, amikor a web hosting szolgáltatót választja, de vannak még fontosabb szolgáltatások, amelyekbe be kell számítani. Tudja, hogy milyen szolgáltatásokra van szüksége?


a web hosting követelményeknek meg kell felelniük

Az egyik legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznia, amikor a webhelyet elindítja, amikor egy hosting szolgáltatót választ. Nehéz döntést hozhat. Nagyon sok cég kínál hosting szolgáltatást, és mindegyikük hirdet, hogy a legjobb. Mindegyik korlátlan helyet, korlátlan sávszélességet, 0% leállást, egyszerű használatot és 24 órás műszaki támogatást ígér.

Honnan a világban tudnod kell, hogy melyikben higgy? Hogyan lehet értelmezni az összes technikai mumbo-jumbo-ot az összes reklámban?

A web hosting cégeknek tíz tulajdonsággal kell rendelkezniük

Vessen egy pillantást arra, amire valójában szüksége van egy internetes házigazdától. Miután tudta, hogy az Ön igényeinek leginkább megfelelő web hosting cég kiválasztása szellő.

cPanel Vezérlőpult

Az értékelés egyik legfontosabb jellemzője a Vezérlőpult. Itt irányíthatja webhelyeit. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket meg kell tennie magának, például e-mail fiók létrehozása, WordPress telepítése, webhelyek biztonsági mentése és így tovább. Ahhoz, hogy ezeket könnyen elvégezze, akkor is, ha nincs technikai csontja a testében, könnyen érthető és könnyen használható kezelőpanelre van szüksége.. Az egyik legjobb a cPanel.

A cPanel használata nagyon egyszerű. Ha a webhely karbantartásának nagy részét önnek kell elvégeznie, ahelyett, hogy technikai támogatást várna, időt takarít meg, és lehetővé teszi a webhely növekedésének koncentrálását. Gondolkodj el rajta. Tényleg 24 órán át várnia kell egy új e-mail fiók létrehozását, amikor kevesebb, mint 5 perc alatt beállíthatja magát?
Web hosting társaságának olyan egyszerű és könnyen használható kezelőpanelt kell biztosítania, mint a cPanel. Ez lehetővé teszi a webhely minden rutin karbantartásának gyors és hatékony elvégzését.

Egy kattintással a parancsfájl telepítése

Egy jó hosting cég kínál a 1 kattintással az automatikus telepítő sok népszerű programhoz. Egyes webplatformok, például a WordPress, a Joomla és a Drupal telepítése bonyolult lehet, különösen a kezdők számára. Például a WordPress telepítéséhez telepítenie kell a blogszoftvert, majd létre kell hoznia egy adatbázist, majd össze kell kapcsolnia az adatbázist a blogszoftverrel stb..

Egy olyan programmal, mint a Fantastico, nem kell mindent megtennie. Egyszerűen megnyitja a Fantastico alkalmazást, válaszol néhány rövid kérdésre, és kattintson a telepítés gombra. Néhány perc múlva a WordPress telepítve van az Ön webhelyén, és készen áll a használat megkezdésére.
Mielőtt feliratkozna egy hosting szolgáltatóra, ellenőrizze, hogy kínálnak-e Fantastico, Softaculous vagy más típusú 1-kattintásos telepítőt. Ha nem, határozottan javaslom, hogy keressen egy másik tárhely szolgáltatót.

24 órás ügyfélszolgálat

Nem számít, ki vagy, vagy mennyit tudsz, bizonyos időpontokban mindenkinek technikai támogatásra lesz szüksége. A webhelyek felépítése és üzemeltetése során olyan kérdések merülnek fel, amelyeket azonnal meg kell válaszolni. Amikor ezek a helyzetek felmerülnek, technikai támogatásra van szüksége a nap 24 órájában, a hét 7 napján.

A jó web hosting cégeknek többféle módja lesz a támogatás megszerzésének. Általában díjmentes számot, e-mail támogatást, jegyrendszert és élő csevegést kínálnak. Számos vállalat rendelkezik tudásbázissal, amelyben kereshet, ha van egy oktatóprogram a probléma megoldására.

Adatmentési beállítások

Csak egy időbe telik, amíg webhelye összeomlik anélkül, hogy biztonsági másolatot készítne arról, hogy miként nyithatja meg a szemét fontos a webhely biztonsági mentése. Egy hacker évekig elvégezheti a munkát. Az adatok biztonsági mentése nem kötelező, hanem szükségszerű.
A legtöbb web hosting szolgáltató valamilyen formában készít biztonsági másolatot. Néhányan, mint például a Bluehost, akár ingyenes napi biztonsági másolatot is kínálnak. Ellenőrizze, hogy a tárhely üzemelteti-e rendszeresen a webhelyek teljes biztonsági másolatát. Ez lehetővé teszi a webhely helyreállítását, ha ez elképzelhetetlen.

Győződjön meg arról, hogy a kezelőpanel segítségével könnyedén biztonsági másolatot készít webhelyéről. Ellenőrizze azt is, hogy a biztonsági mentések könnyen visszaállíthatók-e, anélkül, hogy meg kellene várniuk a támogató személyzet elvégzéséért.

Email címek

Amikor megnyit egy internetes vállalkozást, akkor valószínűleg szeretne e-mail címet társítani a webhelyéhez mint [Email protected] Ki kell tudnia, hogy a tárhely szolgáltatója lehetővé teszi-e ezt.

Tudja meg, hogy korlátozott-e az e-mail fiókok száma a fogadó cég számára. Egy másik fontos tulajdonság az e-mailek számára lefoglalt terület. Egyes vállalatok kis mennyiségű helyet fognak biztosítani díjmentesen, majd megpróbálnak több helyet eladni, amikor szüksége van rá. Ha úgy gondolja, hogy sok e-mail helyre lesz szüksége, keresse meg, amikor eldönti, hogy melyik hostot választja.
Van néhány egyéb szempont, amelyet figyelembe kell venni. Érdemes beállítani egy automatikus választ, vagy továbbítani az e-maileket egy másik fiókra. Jó ötlet megtudni, ha a hosting cég lehetővé teszi-e ezt.

FTP hozzáférés

Annak érdekében, hogy webhelye látható legyen az interneten, meg kell töltse fel fájljait és adatait a fogadó cégének. Használhatja a feltöltési funkciót, amelyet a hosting cégek kezelőpanelén talál, de általában időigényes, mivel egyszerre csak egy fájlt kell feltöltenie. A fájlok feltöltésének sokkal jobb módja az FTP használata.

Az FTP-fiók használata valószínűleg a legszélesebb körben alkalmazott módszer. Ez lehetővé teszi a fájlok egyszerű átvitelét a számítógép és a webes host között. Ez lehetővé teszi webhelyének megtervezését a számítógépen, majd egyszerre feltöltheti azt a webes hostra.
Ellenőrizze, hogy az Ön web hosting szolgáltatója rendelkezik-e FTP hozzáféréssel. Lehet, hogy nem gondolja, hogy most szüksége van rá, de a közeljövőben az FTP hiánya valamikor problémákat okozhat. Sokkal jobb, ha az új tárhelyszolgáltató lehetővé teszi az FTP használatával történő feltöltést.

Pénzvisszatérítési eljárás

Nézd meg a pénzvisszafizetési garancia a tárhely szolgáltató. Ügyeljen arra, hogy világosan megértse, mikor ér véget a próbaidőszak. Tudja meg, mi történik, ha lemond a próbaidőszakon belül. Teljes visszatérítést kap, vagy lemondási díjat fizet??

Tudja meg, mi történik a próbaidőszak vége után. A házigazda arányos visszatérítést kínál, vagy felmondási díjat számít fel? Próbáljon megkeresni egy olyan host szolgáltatót, amely 100% pénz-visszafizetési garanciát nyújt a próba időszakában, lemondási díj nélkül. Ha olyan társaságot talál, amely pro-minősített visszatérítést kínál a próbaidőszak után, ez nagy bónusz.

Több domain

Manapság sok ember egynél több domain tulajdonában van. Még akkor is, ha még nem rendelkezik több domainnel, valószínűleg a jövőben is. Mielőtt feliratkozna a tárhelyre, ellenőrizze, hogy egynél több domaint tárol-e. Sok vállalat korlátlan domaineket engedélyez. Néhány vállalat, különösen a kisebb és az olcsóbb, korlátozza a domainek számát.

Iratkozzon fel egy cégbe, amely korlátlan tartományokat tesz lehetővé. Ha ezt most megteszi, elkerülheti, hogy később megváltoztassa a tárhely szolgáltatókat.

Szerver frissítési lehetőségek

Nem számít, mit mond a reklám arról, hogy korlátlan helyet és sávszélességet kínál webhelyeire, ne higgye el róla. A megosztott tárhely segítségével megosztja a sávszélességet más webhelyekkel. Ha ezen webhelyek bármelyike ​​elkezdi a nagy forgalmat, akkor nagyobb sávszélességet fognak igénybe venni. Ennek eredményeként kevesebb sávszélességet fog elérni, és ez negatív hatással lehet webhelyére.

A megosztott tárhely elég jó, és nagy webhelyet készíthet, és gond nélkül elérhet jó forgalmat. Azonban, amikor a a webhely túl nagyra nő a megosztott tárhelyhez, amelyet frissíteni kell dedikált szerverre vagy VPS-re. Ezek a frissítések több memóriát, tárolót és energiát biztosítanak. Mielőtt kiválasztana egy internetes gazdagépet, ellenőrizze, hogy kínálnak-e frissítéseket. Ha nem rendelkeznek dedikált szerverrel, akkor vásároljon tovább, és keressen egy másik céget, amely ezt megteszi, amikor eljön az ideje, könnyen frissíthető.

Szerver Uptime garancia

Ez az, amit sokan figyelmen kívül hagynak. Ha webhelye nem működik, senki sem láthatja. Amikor egy személy egy olyan keresőmotor segítségével találja meg az Ön webhelyét, mint például a Google, de nem tud hozzáférni az Ön webhelyéhez, elhagyják és elmennek egy másik webhelyre.

Ma a az üzemidő normája 99,9%. Keressen egy olyan társaságot, amely ezt a garanciát nyújtja.

Következtetés

Amikor elkezdi vásárolni a webtárhelyet, tartsa szem előtt ezt a 10 funkciót. Ha egy kis időt vesz igénybe az Ön igényeinek leginkább leginkább megfelelő internetes házigazda vásárlásakor, időt és frusztrációt takarít meg később az úton.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map