Kako započeti blog

Početak web hostinga

Hosting je još jedan ključni element kako započeti blog, ali srećom, ovaj je zadatak lagan i jasan.


Web hosting je mjesto na kojem živi vaš blog. Postoje tri vrste web hostinga i možete ih povećavati kako idete:

odabir savršenog imena domene

Besplatno hosting.

Zajedničko gostovanje (preporučeno).

VPS hosting.

Namjenski poslužitelj za hosting.

Ako planirate postati autoritet u vašoj niši, besplatni hosting nije opcija. Dok će besplatni domaćini tehnički učiniti vaš sadržaj dostupnim javnosti, besplatni domaćini šamarat će ružne oglase na vašem blogu. Štoviše, oni neće dijeliti prihod od oglasa s vama. Besplatan hosting lako su prepoznati čak i povremeni korisnici interneta, a ti će korisnici prosuditi vaš rad po nastupu.

Srećom, sljedeći nivo uopće nije skup. Ako kupujete okolo, možete dobiti zajedničko hosting za manje od 10 USD mjesečno ili čak i manje. Uz zajednički račun za hosting, vaša web lokacija postoji na poslužitelju s nekoliko drugih, ali vaše datoteke ostaju odvojene. Nadalje, vaša hosting tvrtka neće prisiljavati oglase na vaše posjetitelje. Većina pružatelja usluga nudi neograničen prostor na disku (pohranu), prijenos datoteka (propusnost), račune e-pošte i baze podataka.

Dijeljeni hosting je ono gdje većina blogera započinje zbog niske cijene i praktičnosti. Većina pružatelja usluga hostinga nude izvrsnu cjelodnevnu podršku, besplatno ime domene i jednostavan način pristupa bloku i bazama podataka. Osim toga (i prijeći na sljedeći) većina pružatelja usluga nudi instalaciju WordPress-a-po-gumbu. Preporučujemo Bluehost.com. (kako se prijaviti s Bluehost-om, detaljni vodič)

BlueHost

Virtualni privatni poslužitelj ili VPS hosting, korak je od zajedničkog hostinga u tome što je svaka web lokacija potpuno odvojena jedna od druge. Možete razmišljati o vlastitoj web lokaciji na VPS poslužitelju koji postoji u vlastitom sandžaku. Zlonamjerni softver s drugih web lokacija ne može utjecati na vaše. Nadalje, VPS poslužitelji dolaze s namjenskom propusnošću, što znači da ćete svoju web stranicu moći poslužiti odjednom više ljudi, a vaše će se stranice učitavati brže. Naravno, VPS domaćin pokrenut će vam više od osnovnog hosting računa, ali dobra je vijest da ne morate nadograđivati ​​sve dok vaš promet – i nadam se vaš profit – to opravdava..

Namjenski hosting naravno, najbolje od najboljih, ali dolazi s skupocjenom cijenom. Uz posvećen hosting, vaša web lokacija nalazi se na vlastitom poslužitelju. Ovo je postavljanje nevjerojatno sigurno i brzo se pali. Također je izuzetno skupo. Ako dođete do točke da primate tisuće učitavanja dnevno i učinkovito ostvarujete ovaj promet, možda biste trebali razmotriti promjenu..

Za sada – kada započnete s blogom, dijeljenje web hostinga bit će vam najbolja opcija. Kako raste, dobro je znati da postoje mogućnosti da se poveća.

Promjena poslužitelja imena (DNS)

Da bi vaš blog funkcionirao, morate povezati web-domaćina s imenom domene mijenjanjem poslužitelja imena (poznatih i kao DNS). Ne trebate brinuti o promjeni poslužitelja imena ako to želite nabavite naziv domene i web hosting od istog mjesta. Tada se za sve to brine. Međutim, ako se odlučite za naziv domene npr. Godaddy.com i web hosting od npr. Bluehost.com, tada morate promijeniti poslužitelje imena, ako to ne učinite, vaš blog neće raditi. Ali ne brinite, nije teško.

Zbog poslužitelja imena možete upisati naziv domene u svoj web preglednik i doći do web mjesta umjesto da upišete IP adresu bloga. Zamislite da li morate zapamtiti IP adresu svake web lokacije koju ste željeli posjetiti. Kada iznajmite domenu i postavite hosting – koncept kupovine domene zapravo je malo pogrešan naziv – morat ćete prebaciti poslužitelj imena povezan s tom domenom.

Inače vaš web domaćin neće moći posluživati ​​vašu web lokaciju. Srećom, to je prilično jednostavno učiniti. Proces varira od registrara domena, ali uglavnom se događa ovako:

1. Prijavite se registraru svoje domene (npr. GoDaddy.com – video tutorial ovdje), Namecheap.com – video tutorial ovdje).

2. Odaberite "Imena domena."

3. Na padajućem popisu odaberite naziv domene koji želite urediti.

4. Kliknite "Otključaj domenu" ili ekvivalentno.

5. Odaberite "Promjena poslužitelja imena" opcija.

6. Unesite unesene vrijednosti poslužitelja imena u polja. Davatelj usluga hostinga dat će vam ove vrijednosti prilikom prijave.

7. Kliknite gumb "Promjena poslužitelja imena" dugme.

Imajte na umu da promjena može stupiti na snagu do 24 sata.

TL; DR:

Zajedničko gostovanje je u redu za većinu novih blogera koji postavljaju svoj blog. Preporučujemo Bluehost.com. Svakako biste trebali pregledati i usporediti različite domaćine. Jedna važna značajka koju bi vaš web domaćin trebao imati je 1-klik ili automatska instalacija WordPress-a. Sada kada znate o čemu želite blogati, razvrstali ste svoje ime domene i hosting (i postavljanje poslužitelja imena). Sljedeći korak je instalirati WordPress.

Resursi:

Bluehost.com nudi zvjezdani web hosting (uključeno je BESPLATNO ime domene)

Recenzije zajedničkih web hosting tvrtki – 10 USD mjesečno ili manje

Bluehost vs. HostGator – Vizualna usporedba sporedna

Kako promijeniti poslužitelje imena na GoDaddy

GreenGeeks.com je još jedna značajka bogatog i pristupačnog pružatelja usluga web hostinga

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map