Is de snelheid van de website echt belangrijk? 3 Case Studies zeggen JA

Pop quiz: wat is de belangrijkste websitestatistieken zou je ooit kunnen volgen? Handen omhoog als je zei verkeer. Of zoekmachine ranglijst. Of conversieratio.


Velen van jullie hebben waarschijnlijk een van de bovenstaande dingen gezegd (inclusief ikzelf). Deze metrieken kunnen concreet worden gekoppeld aan een beter websitesucces. Meer verkeer = meer geld. Betere SEO = meer traffic = meer geld. Meer conversies = meer klanten / klanten = meer geld.

Maar wat als ik u zou vertellen dat er een bepaalde websitestatistiek is die velen van u waarschijnlijk nog niet volgen … ook al heeft deze zeer belangrijke statistiek een groot impact op elk van de bovengenoemde statistieken?

Geen prijzen om te raden over welke statistiek ik het heb (het staat tenslotte in de titel). Dat klopt: ik heb het over website snelheid.

Website-snelheid-casestudy's

Wat is websitesnelheid?

Websitesnelheid is een maat voor hoe snel pagina’s op uw website worden geladen

Website snelheid is een van die dingen waar iedereen van tijd tot tijd aan denkt (ik garandeer je dat je een post over snelheid op zowat elke WordPress- of webontwikkeling-gerelateerde blog), maar weinigen handelen er echt naar.

Natuurlijk kun je een caching- of een beeldcompressieplug-in installeren, maar echte snelheidsoptimalisatie gaat veel verder dan slechts een paar plug-ins.

Als u alleen een paar plug-ins uit de WordPress.org-repository downloadt en activeert, neemt u de laadsnelheid van de pagina niet echt serieus.

Maak je geen zorgen – ik was precies hetzelfde, totdat ik de koude, harde statistieken zag die me het echte belang van snelheid lieten zien.

In deze post ga ik je proberen te overtuigen om vandaag de snelheid van de website te verhogen, met behulp van resultaten van drie casestudy’s van populaire websites die een enorm positieve impact hadden toen ze de laadtijden van hun pagina’s verminderden.

Quick Sprout krijgt 2.000 meer bezoekers per dag

Quick Sprout wordt gerund door Neil Patel, seriële ondernemer en online marketing extraordinaire. Het is een enorm populaire blog, met wekelijks honderdduizenden bezoekers.

In 2013 deed Neil een snelle audit van de ontwikkeling van zijn website. Omdat zes verschillende ontwikkelaars in fasen hadden gewerkt om de website te bouwen, was de code opgeblazen, rommelig en was de laadtijd van zijn pagina niet iets minder dan twee seconden.

Neil probeerde dit recht te zetten en andere optimalisatie blunders.

Het proces

Neil heeft zijn site verplaatst naar het Genesis-raamwerk, wat hielp code optimaliseren. Vervolgens schakelde hij over van custom naar generieke lettertypen, en alles verwijderd onnodige javascripts en WordPress-plug-ins.

Neil investeerde ook in een CDN (content delivery network); een service die uw websitebestanden host op meerdere datacenters, zodat gebruikers die de website bezoeken toegang krijgen tot het datacenter dat zich het dichtst bij hun geolocatie bevindt.

Hij optimaliseerde ook zijn MySQL en verkleinde databasequery’s.

De resultaten

Dezelfde maand, Quick Sprout’s het verkeer steeg met 2000 bezoekers per dag, van ~ 1500 bezoekers per dag tot 3500+. Toeval? ik denk het niet.

List25 verlaagt het bouncepercentage met 7%

List25 is een unieke website in tijdschriftstijl met unieke inhoud: ze maken lijstposts op 25 XXX (bijv. 25 best betaalde atleten of 25 Google-trucs, enz.).

De site is eigendom van Awesome Motive Inc, dat ook de populaire WordPress-blog oprichtte waarvan veel mensen weten dat ze WP Beginner zijn.

Zelfs met de technische achtergrond en expertise van hun oprichters ondervond List25 nog niet zo lang geleden enkele snelheidsproblemen.

Het duurt ongeveer 2,2 seconden om de pagina’s van de site te laden.

De webmasters konden het breng de laadtijd naar beneden tot een veel gebruiksvriendelijkere 1,2 seconden. Hier is hoe ze het deden en de resultaten die ze zagen.

Het proces

Zoals de meeste websites begon List25 met een instapmodel hostingplatform: HostGator. Hoewel HostGator ongetwijfeld een geweldig hostingplatform is voor beginnende webmasters (ik gebruik het zelf).

List25 ontgroeide eenvoudig de doelniche van HostGator (kleine websites met lage tot matige verkeersniveaus).

Ze schakelden over op SiteGround en zagen onmiddellijk een verbetering van 256% in de reactietijd van de server.

Lijst 25-snelheid

Afbeelding via WP Beginner.

Ze begonnen ook SiteGround’s te gebruiken ingebouwde SuperCacher-plug-in (alleen beschikbaar voor klanten van SiteGround) en, zoals Neil Patel, geïnvesteerd in een CDN.

Bovendien verkleinde List25 ook code, creëerde afbeeldingssprites, gecomprimeerde afbeeldingsbestanden en begon een niet-javascript plug-in voor sociaal delen te gebruiken.

De resultaten

Als direct gevolg van de hogere websitesnelheden daalde het bouncepercentage op List25 met meer dan 7%. Nu klinkt dit op het eerste gezicht misschien niet zo veel, maar houd er rekening mee dat de site op dat moment meer dan 1,5 miljoen abonnees had.

Dat vertaalt zich in een hoop verkeer, dus een 7% daling van het bouncepercentage is behoorlijk opmerkelijk.

Verder is de gemiddelde tijd ter plaatse ook verhoogd met 30 seconden. Omdat alles op de website sneller laadde, raakten bezoekers veel meer betrokken en besloten ze beduidend langer rond te hangen.

Radware verdubbelt voltooide transacties voor een e-commerce website

Radware is een bekroond technologiebedrijf dat verschillende websites heeft geholpen om de laadsnelheid van pagina’s te verhogen. Een van de klanten van Radware had een eCommerce-website die moest worden geoptimaliseerd, dus optimaliseren deden ze; de laadtijden van pagina’s zijn met meer dan twee seconden verminderd.

Het proces

De eerste stap die Radware zette was verwijder onnodige pagina’s in het afrekenproces. Dit is niet direct van invloed op de snelheid van de website, maar het helpt potentiële klanten om door te gaan met het sneller kopen van het product van de website, wat belangrijk is voor alle eCommerce-websites.

Ten tweede is Radware ingeschakeld browsercaching Vervolgens verwijderden ze alle niet-essentiële afbeeldingen die de pagina’s van het afrekenproces plaagden.

Dit verminderde paginaformaat, wat een van de grootste factoren is in laadsnelheid.

Ten slotte heeft Radware ook alles geoptimaliseerd serviceoproepen van derden. Dit omvat diensten zoals creditcardverificatie, tracking van siteanalyses, validatie van formuliervelden, enz.

Ze hebben elke integratie doorgenomen om ervoor te zorgen dat deze correct werkte en dat er geen verborgen haken en ogen waren of problemen die de laadtijden van de pagina’s vertraagden.

De resultaten

Na het implementeren van deze snelheidsoptimalisatietactieken, begon de klant van Radware een zinvol te zien daling van het percentage verlatingspercentages. De stopzetting daalde helemaal van 87% naar 67%.

Gezien het feit dat de snelheid van de website niet typisch wordt beschouwd als een groot effect op het verlaten van de winkelwagen, was dit een zeer merkbaar resultaat.

Kort nadat deze snelheidsveranderingen van kracht werden, zag de klant ook een verdubbeling van voltooide transacties.

Ervan uitgaande dat elke transactie ongeveer dezelfde waarde heeft, Door de laadtijd van de pagina met twee seconden te verminderen, werd de omzet van de digitale winkel verdubbeld.

Conclusie

Laten we snel een paar van de belangrijkste resultaten bespreken die de bedrijven in elk van de drie casestudy’s die we zojuist hebben bekeken, hebben bekeken:

 • 2000 extra bezoekers voor QuickSprout – elke dag opnieuw
 • 30 seconden meer per bezoeker en een 7% lager bouncepercentage voor List25
 • tweemaal zoveel afgeronde transacties voor Radware

Als de bovenstaande voordelen van hogere laadsnelheden voor pagina’s (zoals 2x inkomsten!) U niet hebben overtuigd om de snelheid van uw website serieus te nemen, weet ik niet wat.

Hoe ben je van plan je website te optimaliseren voor snelheid? Heb je tips die je wilt delen? Laat je mening achter in de reacties hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map