Uvod u mreže za dostavu sadržaja za brže web mjesto za WordPress

Ako tražite načine kako da se vaša web stranica WordPress brže učitava kako bi korisnicima omogućili ugodnije iskustvo i iskoristili sve prednosti povezane s tim, možda ste naišli na CDN za akronim ili kratku mrežu za dostavu sadržaja.


Mreže za isporuku sadržaja u osnovi su veći dio sadržaja vaše web lokacije na poslužiteljima koji jesu distribuirane širom svijeta. Prednost ovoga je u tome što kad posjetitelj dođe na vašu web stranicu, sadržaj se može učitati iz podatkovnog centra koji im je najbliži, poboljšavajući vrijeme potrebno za učitavanje stranice.

>> Ovdje preuzmite svoju PDF verziju za ispis << [/ Sociallocker]

Iako ste možda skeptični u pogledu razlike koju lokacija poslužitelja može imati u iskustvu posjetitelja vaše web stranice, studije su pokazale da milisekunde zaista čine razliku. Polako učitavanje može utjecati na razinu zadovoljstva korisnika, na pretpostavljenu pouzdanost i stopu konverzije ciljeva vaše web stranice.

Dakle, bilo da prodajete artikle sa svoje web stranice ili samo želite ponuditi najbolje moguće korisničko iskustvo, korištenje usluga CDN-a moglo bi vam pomoći u postizanju ciljeva.

Mrežna karta CloudFlare

Mrežna karta CloudFlare CDN

Kako djeluje CDN usluga?

Iako su mreže za isporuku sadržaja u domeni web hostinga, one pružaju drugu vrstu usluge. CDN će se obično koristiti za hostiranje statičkih aspekata vaše WordPress web stranice, poput medijskog sadržaja koji uključuje slike, audio i video datoteke, kao i JavaScript i CSS datoteke.

Usluga CDN kopirat će statički sadržaj web stranice u njihovu distribucijsku mrežu poslužitelja smješten u podatkovnim centrima širom svijeta. Potom, svaki put kada posjetitelj pristupi stranici na vašoj web lokaciji, učitava se sadržaj s najboljeg poslužitelja za isporuku sadržaja u najbržem mogućem roku od svih dostupnih opcija.

Nakon odabira davatelja usluga CDN, morate konfigurirati web mjesto da se poveže s njihovim poslužiteljima. Međutim, nakon ove početne postavke, s vaše strane nema ništa više jer CDN servis upravlja distribucijom statičkih datoteka na njihovim poslužiteljima. Oni se brinu za izračun i povezivanje posjetitelja s odgovarajućim podatkovnim centrom koji će pružiti optimalno vrijeme učitavanja stranica.

Tko CDN nije za

Ako vaša web lokacija nema mnogo sadržaja ili je globalni doseg, možda neće postojati stvarna potreba za korištenjem usluga mreže za dostavu sadržaja.

Lokalnim web lokacijama koje zadovoljavaju određeno zemljopisno mjesto možda je bolje pronaći web domaćina s podatkovnim centrom u svom ciljnom području. Iako korisnici sa bilo kojeg mjesta i dalje mogu pristupiti web mjestu, oni u osnovnom zemljopisnom području doživjet će brže učitavanje web mjesta.

Alternativno, ako vaša web lokacija ne sadrži puno sadržaja, posebno velike medijske datoteke, usluge CDN-a možda neće ponuditi najbolji povrat ulaganja ako tek trebate nadograditi web hosting.

Stvari koje treba potražiti kad odaberete CDN uslugu

Evo kontrolnog popisa točaka koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine CDN usluge koja može ubrzati isporuku sadržaja vaše web lokacije:

Koliko su distribuirani njihovi poslužitelji

Što više znate o svojim posjetiteljima i gdje se temelje geografski, bolje opremljeni bit ćete kada je u pitanju odabir CDN-a.

Ako je većina vaših posjetitelja sa sjedištem u SAD-u i Velikoj Britaniji, obavezno je osigurati sve potencijalne CDN usluge koje uđu u uži izbor da bi se nalazili podatkovni centri na tim lokacijama. Alternativno, ako nema obrasca gdje će se nalaziti vaši posjetitelji imate uistinu globalnu publiku, onda treba tražiti CDN koji odražava to treba biti prioritet.

Kako rade njihovi planovi cijena?

CDN usluge obično se naplaćuju prema količini podataka ili propusnosti koju će vaša web stranica koristiti, mada to nije uvijek slučaj. Iako je relativno lako odrediti koliko prostora na disku će trebati vašoj web lokaciji, uspostavljanje količine propusne širine koju troši manje je jednostavno, posebno kada pokušavate uzeti u obzir fluktuirajuće razine prometa.

Ovo može učiniti prognoziranje troškova CDN-a više pogotka i propusta nego što bi to moglo biti. Međutim, kao najbolji CDN-i hoće nude fleksibilne planove koji vam omogućavaju da prelazite s jednog ili drugog nivoa na drugi kako se vaše potrebe povećavaju ili smanjuju, a možete izbjeći plaćanje veće propusnosti nego što vam treba ili koristite.

Daju li podršku za WordPress?

Ako je vaša web stranica izrađena pomoću WordPressa ili neke druge CMS ili izdavačke platforme, tada provjera bilo kojeg mogućeg CDN podržava da je softver od vitalne važnosti. Iako mnogi hoće, neki mogu pružiti više integracije od drugih. To može uključivati ​​prilagođene usluge i kompatibilnost s popularnim dodacima za predmemoriranje, poput popularnih i besplatnih W3 Ukupan predmemorija ili WP Super predmemorija dodataka.

Ovi dodaci to čine vrlo je lako integrirati CDN u svoju web stranicu WordPress, kao i da ima mnogo drugih prednosti. Zbog toga je korisna podrška ili slična opcija na koju valja pogledati kada odaberete pružatelja usluga.

Najbolje CDN opcije za korisnike WordPressa

Sada kada znate što je CDN i kako on može koristiti vašoj web stranici, kao i neke stvari na koje morate paziti pri odabiru usluge, evo nekoliko opcija koje biste možda željeli pogledajte bliže.

MaxCDN

MaxCDN uključuje veliku podršku za WordPress, uključujući integraciju s W3 Total Cache dodatkom. U stvari, da biste dobili bolju predstavu o tome kako bi ovaj servis radio s vašom web stranicom, možete pogledajte njihov vodič za postavljanje za WordPress i W3 Total Cache korisnika.

MaxCDN ponuditi besplatno probno razdoblje a cijene počinju od samo 9 USD mjesečno, ovo je pristupačan način za povećanje brzine vaše web lokacije.

CloudFlare

CloudFlare još jedan je popularni izbor među korisnicima WordPress-a. Prepoznajući to, ovaj CDN je njihov servis učinio što jednostavnijim za postavljanje za WordPress web stranice stvorili vlastiti dodatak za to.

CloudFlare nudi više od usluge mrežne dostave sadržaja, no njihovi plaćeni CDN planovi počinju od 20 USD mjesečno i ne naplaćuju se na temelju širine propusnosti vaše web lokacije. Oni također imaju besplatni planovi dostupni za svjetlosne korisnike.

WPPronto

WPPronto prethodno radili pod imenom WPCDN što bi vam trebalo dati neku ideju o uslugama za koje su specijalizirani.

Tvrtka sada nudi WordPress hosting s integracijom s CloudFlare CDN-om u srcu njihovih hosting planova. Cijene kreću od 20 USD mjesečno, što uključuje hosting za jednu WordPress web stranicu na SSD disku i neograničenu propusnost CloudFlare CDN-a. Također dobivate pristup tim stručnjaka za podršku WordPress-u i zaštitu više slojeva kako biste zaštitili web mjesto.

Zaključak

Nadamo se da sada možete vidjeti vrijednost korištenja CDN-a za hostiranje nekih sadržaja s vaše web stranice.

Ako ovo zvuči kao usluga od koje bi koristila vaša web stranica, gore navedene preporuke nude neke sjajne planove za prilagođavanje niza web stranica, od novih blogova, premda do web-lokacija i mrežnih trgovina koji ostvaruju prihod..

Ako imate bilo kakvih pitanja o mrežama za dostavu sadržaja ili drugim oblicima web hostinga, molimo ostavite komentar u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map