Kako započeti blog i zaraditi novac: mit ili stvarnost?

Bloganje je odličan način za privlačenje novih kupaca i klijenata na web mjesto kako bi se povećao prihod. Međutim, samostalno bloganje je također dokazani način zaraditi novac putem interneta.


kako započeti blog i zaraditi novac

Ako se pravilno izvrši, objavljivanje sadržaja na vašem blogu može postati posao samo po sebi. Ona koja ima potencijal nadmetati se i čak premašiti prihod od ponude od mnogih tradicionalnih oblika zaposlenja.

Bloganje za zabavu ima mnogo koristi, uključujući radost kreativnog izražavanja, pomaganje drugima i povezivanje s pojedincima istomišljenika, a da ne spominjemo katarzično iskustvo ispuštanja vaših frustracija. Međutim, to je i vrlo moguće zaraditi od blog, a u nekim slučajevima zaradite puno novca.

Ako vam ideja zarade bloganjem zvuči privlačno, ovaj će vam post dati savjet kako da taj san pretvorite u stvarnost. Naći ćete i primjere uspješnih blogera koji zarađuju zdrav prihod putem interneta.

Tko zna, pokretanjem vlastitog bloga danas, ovaj put sljedeće godine, i ti bi mogao biti dobro na svom putu zarađivati ​​pet figura mjesečno od bloganja o svojoj strasti.

Blog Pametni pasivni prihod

Bloganje: polako se obogaćujte

Sjajna vijest o bloganju je da svatko tko ima računalo, ili čak tablet ili pametni telefon i internetska veza može započeti. Iako je najbolje uložiti malo novca unaprijed kako biste osigurali da imate svoj blog, umjesto da se oslanjate na besplatnu uslugu koja se nalazi na tuđim poslužiteljima, ništa vas ne sprečava da skočite na WordPress.com i pokrenete blog upravo sada.

WordPress Mobile Blogging

No, ova niska zapreka ulazu ima svoje nedostatke. Za jedan, već postoji bezbroj blogova koji pokrivaju svaku temu koja se može zamisliti, a koji sve privlače pažnju svoje ciljne publike.

Iako je loša vijest da većina blogova neće zaraditi, dobra vijest je to formula za zarađivanje novca od bloga prilično je jednostavno: objavite sjajne sadržaje za određenu publiku i to činite redovito.

Ukratko, ako želite zaraditi od bloganja, morate biti u njemu na duge staze. I ne samo to, već morate biti spremni uložiti se u taj posao, često mjesecima ili čak i duže, a da ne vidite rezultate.

Međutim, ako ste jedan od rijetkih koji može prolaziti kroz vitka vremena, kada nitko ne posjećuje vašu web stranicu ili čita vaš rad, i to čini s druge strane, postoji velika šansa da ćete imati ono što vam je potrebno postati financijski uspješan bloger.

O čemu biste trebali blog?

Naći ćemo kako će vaš blog uskoro donijeti prihod, ali na većini blogova to je preporučivanje ili oglašavanje proizvoda i usluga vezano za temu bloga. Ali kako odabrati temu ili kut za svoj blog?

Nekoliko pitanja koja vam mogu pomoći u razmišljanju o temi vašeg bloga uključuju:

 • Koja je tvoja strast?
 • Koje teme već znate više od prosječne osobe?
 • Što biste željeli postati stručnjak?

Ako ste stručnjak za nešto, ili čak samo poučniji od prosječne osobe, u dobrom ste položaju da pomognete drugima.

Međutim, čak i ako nema ničega u čemu imate izvrsnost, a o čemu biste rado rado pisali i redovito, druga je mogućnost učiti na poslu. Postoji li nešto što ste oduvijek željeli naučiti ili postati stručnjak?

Možda ste oduvijek željeli naučiti novi jezik, ili postati programer. Dokumentirajući svoj put od početnika do stručnjaka na svom blogu, vaša publika može pratiti i učiti isto.

Prije nego što se odlučite za temu vašeg bloga, dio postupka odabira također mora uključivati ​​utvrđivanje je li tema može biti profitabilna ili ne. Jedan od načina da se utvrdi postoje li tvrtke koje nude usluge ili rješenja u tom polju? Postoje li povezani proizvodi koje možete promovirati?

Međutim, čak i ako nema očiglednog proizvoda ili usluge koji biste mogli oglašavati na svom blogu ili preporučiti svojim čitateljima, i dalje biste mogli zaraditi novac s tom temom, o čemu ćemo pisati sljedeće.

Kako unovčiti svoj blog

Kada je riječ o unovčavanju ili ostvarivanju prihoda od vašeg bloga, postoji mnogo mogućnosti. Međutim, tri glavne metode monetizacije izdvojiti se iz gomile:

Prikazivanje oglasa na vašem blogu je isprobana opcija. Ako ste tek pokrenuli svoj blog, još uvijek nećete moći privući pažnju visokoplativih oglašivača. No čak se i najnoviji blogovi mogu pridružiti Google AdSense programirajte i započnite s prikazivanjem kontekstualnih oglasa. Ove će vam reklame zaraditi od nekoliko centi do nekoliko dolara, svaki put kada netko klikne na njih.

Preporuka proizvoda ili usluga može vam donijeti i zdrav prihod. Mnoge organizacije nude partnerski program putem kojeg možete zaraditi proviziju za svakog kupca kojem pošaljete njegov put. Jedan od najvećih primjera za to su Amazon i njihovi Program suradnika.

Amazon Associates

Bez obzira na što blogirate, na Amazonu bi se trebao naći povezani proizvod. Usmjerite svoje čitatelje u trgovinu, možete zaraditi do 10% od onoga što potroše u naredna 24 sata. Pokušajte posjetiti web stranice bilo kojeg dobavljača proizvoda ili usluga povezanih sa temom vašeg bloga i provjerite imaju li pridruženi program kojem se možete pridružiti..

Čak i ako nema oglašavača ili pridruženih programa povezanih s temom vašeg bloga, ništa vas ne sprečava da unovčite svoj blog putem stvarajući vlastiti proizvod ili uslugu. Nakon što stvorite publiku redovnih čitatelja, nešto tako jednostavno kao što je stvaranje Kindle e-knjiga za vašu publiku ima potencijal za zarađivati ​​impresivnih pet brojki mjesečno.

Unovčite s zapaljivim e-knjigama

Kada je riječ o stvaranju proizvoda ili usluge, zapitajte se s kojim se zajedničkim problemima susreću vaši čitatelji? Bi li im pametna aplikacija pomogla? Možete li ponuditi uslugu koja bi riješila njihove probleme? Možete li stvoriti područje članstva ili tečaj kako biste ih naučili kako riješiti svoja pitanja?

Međutim, ako odlučite unovčiti svoj blog, morat ćete započeti s objavljivanjem visokokvalitetnog, besplatnog sadržaja kako biste izgradili svoju publiku i ugled. Tek tada ćete imati uspjeha u prikazivanju oglasa, promociji usluga ili pokretanju vlastitih proizvoda.

Ne očekujte da postanete milijunaš

Iako ne biste trebali očekivati ​​da ćete postati milijunaš i napustiti posao preko noći, ovisno o temi vašeg bloga i količini posla koji ste spremni unijeti na svoju web stranicu, zaista nema razloga zašto to ne bi moglo postati vaš glavni izvor prihoda.

Uz to što zaradite novac direktno, vaš blog također ima potencijal za otvoriti mnoge nove mogućnosti. To može varirati od povezivanja s istomišljenicima, izlaganja angažmana, iskorištavanja publike za pokretanje vlastitog pothvata ili jednostavno zemljište koje vam se nudi kako biste koristili svoje nove vještine bloganja i marketinga sadržaja za promociju drugih marki, poduzeća i web stranica.

Kada je u pitanju zarađivanje novca na mreži, blog je savršeno mjesto za početak. Premda bloganje može biti sam cilj, tko zna gdje bi vas to moglo odvesti?

Blogging priče o uspjehu

Web je pun uspješnih blogova, a mnogi od tih blogera rado dijele svoje priče kako bi pomogli drugima da slijede u njihovim stopama..

Na svom popularnom blogu za mrežni marketing Mathew Woodward ne samo dijeli koliko zarađuje od bloganja svaki mjesec, ali i izvješća o dohotku od drugih blogera koji zarađuju putem interneta.

Škola digitalne fotografije izvrstan je primjer bloga koji je autor, kao strastveni proizvod, započeo prije nego što se pretvorio u punopravni stroj za izradu novca. Dijeleći savjete o snimanju sjajnih fotografija, zatim preporuku čitatelja vezane uz proizvode, kao i objavljivanje e-knjiga, ovaj je blog uspio stvoriti prihod s velikim uspjehom.

Fitness nerda spojila dvije strasti svog tvorca: nerdizam i kondiciju. Rezultat je bio vrlo uspješan blog koji je pokrenuo veliku zajednicu, profitabilne e-knjige, paket premijskog članstva, i događanja uživo.

Ako vam treba malo više inspiracije prije nego što započnete svoj blog, ostale motivirajuće priče o blogerskom uspjehu uključuju: Yaro Starak, Nomadski Matt, blog o skijalištu i Zen navike, navesti samo nekoliko.

Zaključak

Iako je pokretanje bloga jednostavno, samo oni koji su spremni uložiti vrijeme i trud da redovito objavljuju kvalitetan sadržaj, vjerojatno će postići svoj cilj zarađivanja.

Ako možete pronaći način da pomognete svojoj ciljanoj publici i ponudite im nešto što jednostavno ne mogu pronaći drugdje, onda postoje sve šanse da biste mogli biti ponosni vlasnik uspješnog bloga.

Za mnoge se uspješne blogerice njihov blog pokazao kao odskočna daska za svijet prilika za koje inače nikada ne bi pomislili da su moguće. Ako se spremate za izazov, tada bi pokretanje bloga danas moglo biti nešto najbolje što ikad učinite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map