Den juridiske siden av et fotografiside

Innholdet mitt støttes av lesere av fantastiske mennesker som deg. Noe som betyr at jeg kunne tjene en provisjon. Lær mer her!


Den juridiske siden av et nettsted for fotograferingNår du bestemmer deg for å åpne en fotograferingsvirksomhet på nettet, står du overfor noen vanskelige oppgaver som å sette opp copyright-beskyttelse og bygge en strømlinjeformet butikk der fans kan kjøpe utskrifter.

Å drive et legitimt fotograferingsnettsted betyr imidlertid at du også må vurdere dannelse og skatter.

Ved å etablere fotograferingsvirksomheten for suksess, vil du være bedre egnet til å fortsette den suksessen og bygge nettstedet ditt lovlig.

For fotografer som bare starter

Hvis du har bestemt deg for å åpne virksomheten din, må du få alle juridiske ting ut av veien. Du bør se på forretningsstrukturer, skatter og lisenser.

Det kan hende du må kontakte ditt lokale småbedrift for å spørre om lisenser for fotografer og den nye bedriften.

De kan tilby små bedrifter og nystartede selskaper et vell av informasjon.

Velg en forretningsstruktur

Flere forretningsstrukturer er tilgjengelige der ute, men det er noen mer egnet for fotografer.

Forretningsstrukturtyper inkluderer eneeier, aksjeselskap og selskap.

Hvilken type struktur du velger vil avhenge av type virksomhet, investeringskostnader, valg av ansvar og skatter.

Eneeier: Dette er de mest populære for fotografer fordi det vanligvis brukes til eiere av små bedrifter som ikke har mye investeringskapital å jobbe med.

Du kan opprette et enkeltpersonforetak ved å inngi et “gjør forretning som” sertifikat hos ditt fylke eller stat.

Selv om denne typen har det laveste investeringsbeløpet, mottar du ingen ansvarsbeskyttelse.

Personlige eiendeler er ikke utenfor grensene og holdes heller ikke atskilt fra driftsmidler.

Hvis du velger enkeltpersonforetak, registrerer du skemaet “C” for skatter sammen med dine personlige selvangivelser.

Limited Corporation (LLC) – Dette er en annen populær struktur for oppstart av foto.

Denne strukturen gir beskyttelse for eieren, da forretnings- og personlige eiendeler ikke blir vurdert sammen.

LLC har en større monetær investeringskostnad på grunn av artikler om organisasjonen, det er den mest fordelaktige for online fotograferingsbedrifter på grunn av deres ansvarsbegrensninger og avgiftsbegrensninger.

Alle LLC-inntekter beskattes bare én gang fordi tap, kreditter, inntekt og fradrag er i stand til å “strømme gjennom” til eieren av selskapet. LLC administreres av medlemmer og inntekter, fradrag, kreditter og tap, så det er delt opp med riktig dokumentasjon.

Selskap: Disse er mer populære for mer etablerte små bedrifter med mer investeringskapital.

Du trenger flere oppstartsmidler for å være et vellykket selskap. Det er også to typer selskaper: C og S.

C-selskaper er underlagt dobbeltbeskatning, men dette kan unngås hvis eiere av selskapet bare får en standard og rimelig lønn.

S aksjeselskap er det mest populære av de to for fotografer fordi strukturgevinst ikke trenger å bli jevnt fordelt, men selskaper er underlagt statlige selskapsavgifter.

Statene har også forskjellige lover for forretningsstrukturer. De fleste forretningsveiledere antyder at Wisconsin har de beste lovene angående LLC.

Hvordan velge riktig forretningsstruktur for bildesider?

Du må bestemme hva som er viktigst for deg når du vurderer suksessen til fotograferingsstedet. Dette er bare noen få av faktorene:

* Fornyelser
* Langsiktige mål
* Monetære investeringer
* Ønsket beskyttelse av eiendeler

Hvis du ikke har mye penger for oppstartskostnader, vil det beste alternativet være enkeltpersonforetak, men hvis du også vil beskytte eiendelene dine, må du registrere deg som et LLC.

Det er også langsiktige fordeler ved å bli LLC. Det er vanskelig for uavhengige fotografer å starte selskaper på egen hånd.

Utgaven av skatter for fotografer

Det er forskjellige typer skatter som du må betale i henhold til hvor du driver nettstedet ditt, da skattelovene varierer fra stat til stat med hensyn til digitale varer.

Det er føderale inntektsskatter, inntektsskatter og statlige omsetningsskatter. Det er også noen diverse skatter som avhenger av virksomhetsdannelsen, og som også er forskjellige basert på jurisdiksjonen.

Føderale inntektsskatter

Du bør vurdere den føderale inntektsskatten som handler om inntektene dine fra fotograferingsvirksomheten.

Det er ingen føderal omsetningsavgift. Du må sende inn et krav årlig, og du bør alltid spare en del av fortjenesten din for å betale skatten din, da regningen kommer til å tilfalle fra skattemyndighetene.

Du må gjøre egen forskuddstrekk som bedriftseier. Du kan også være i stand til å betale skatten din gjennom året for å unngå overraskelser.

Dette avhenger av type virksomhet og tilstand, så du må kontakte IRS hvis du vil bruke dette alternativet.

Statlig inntektsskatt

I tillegg har noen stater også en statlig inntektsskatt som er akkurat som føderal inntektsskatt. Du må oppgi statens inntektsskatt separat.

Statlig omsetningsavgift

De fleste virksomheter som selger produkter, må samle inn skatter for staten din. Noen stater krever imidlertid ikke at selgere av digitale varer skal belaste skatter.

Du bør alltid bruke en statlig omsetningsavgift på toppen av prisen på digitale varer. Du må også få en mva-tillatelse, som er gratis.

Du må også sende inn en selvangivelse sammen med andre skattekrav. Lokal omsetning og skatt er basert på hvor du registrerte virksomheten din.

Du kan også bli pålagt å betale omsetningsavgift hvis du opererer som fotograf på andre områder. De fleste fotografer som selger utskrifter og lerreter må belaste en moms.

Hvis en person kjøper en nedlasting, for eksempel et digitalt bakgrunnsbilde, kan det hende du ikke må belaste merverdiavgift.

Du må ta kontakt med det lokale skattebyrået for å finne ut om omsetningsavgiften gjelder for digitale varer.

Forretningsskjemaer for fotografer

Du må ha disse skjemaene på fil.

Portrettavtale

Kunder og fotografer må inngå en avtale som kalles en portrettavtale.

Dette skisserer detaljer som betaling, avbestillingsregler, sesjonsdato og mer. Hvis du ikke har dette skjemaet, kan forventningene og retningslinjene til forholdet bestrides.

Hvis du ikke bruker dette skjemaet, setter du deg selv i fare for å bli saksøkt hvis noe skulle gå galt med en fotoseanse eller portrett for en klient.

Modellutgivelse

Motivet til et fotografi må også signere en utgivelse. Den mindreåriges foreldre eller foresatte må også signere denne løslatelsen.

Utgivelsen gir fotografen tillatelse til å vise fotografiet og bruke til utstillinger eller personlig bruk.

Trykk utgivelse

Fotografer må også gi klienter beskjed om at de har rettigheter når de laster ned digitale filer fra nettstedet ditt.

Du bør ha detaljerte begrensninger for hva som kan og ikke kan gjøres med digital nedlasting.

Hvilke privilegier tillater du for dine lagerbilder? Klienter vil ofte ha ubegrenset bruk, men de kan kalle dette copyright-eierskapet.

Du må spesifisere at de ikke eier opphavsretten, men de kan kjøpe en lisens for å bruke bildene i henhold til spesifikasjonene dine.

Du bør også forstå forskjellen mellom utskrift og copyright.

Uavhengig entreprenøravtale

Hvis du planlegger å samarbeide med andre i fotograferingsverdenen eller webdesignverdenen, vil du sannsynligvis inngå en uavhengig entreprenøravtale.

Denne angir hvilke varer eller tjenester som skal leveres til hvilken lønn, og inkluderer ofte en tidsfrist eller tidssensitiv informasjon.

Avtalen må også opplyse om at fordeler ikke er inkludert, og at entreprenører må oppgi sine egne skatter. Du kan spesifisere andre forventninger og retningslinjer for avtalen.

Opphavsrettserklæring

Du må ha opphavsrettsbeskyttelse hvis du planlegger å drive et vellykket fotografiside. De fleste klienter forstår ikke eller tar hensyn til copyright, men det er desto mer grunn til at du gjør det.

Hvis de kjøper filer på nettet, kan det være lurt å bruke dem til utskrift. Du bør spesifisere hva bilder kan brukes til og hvor ofte de kan brukes til som en del av opphavsrettslisensen.

Du må også oppgi at copyright lover er i kraft hver gang klienter kjøper kunst eller bilder fra nettstedet ditt.

Snakk med en advokat

Hvis du er forvirret over noen juridiske aspekter ved å starte ditt fotograferingsside, kan det være lurt å rådføre seg med en advokat om riktig forretningsdannelse og få skjemaene dine for å beskytte arbeidet ditt.

Du kan også trenge spesiell copyright på nettstedet ditt. Du kan også kartlegge populære fotograferingsider for å forstå hvordan du konfigurerer avtaler om copyright og juridisk beskyttelse.

Det er viktig at du får alt dette oppsettet før du begynner å selge noe arbeid på nettet.

Å starte et fotograferingsnettsted er et utrolig skritt fremover for fotografer.

Du går inn på bedriftsmarkedet og åpner synligheten for arbeidet ditt fra hele verden.

Du må ta de riktige forholdsreglene og alltid tenke med hensyn til opphavsrett når du handler med klienter.

Når du har beskyttet deg, vil du ha en mer legitim online fotograferingsvirksomhet som også kan utvikle din karriere.

Bildekreditt: Mitt eget arbeid

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map