VPS vs Shared Hosting – Hvilken af ​​dem er bedre for dig?

Er du bekymret for det rigtige valg i hosting af websteder? Se lige det her!


Der er to tilfælde, hvor du skal tænke kritisk på platformen; dit websted kører – når du lige er startet, og når den eksisterende platform ikke leverer dine behov.

Hvis du undrer dig over, hvilken af ​​de mange tilgængelige muligheder der giver mening for dig, er du kommet til det rigtige sted. �� På den anden side, hvis du bruger en delt hosting-konto og ikke har hørt om alternativerne, er dette helt bestemt for dig. Endelig, hvis du som de fleste forretningsbrugere, der fokuserer på at opbygge det næste største imperium, ikke har nogen idé om, hvilken platform dit websted kører på, vil du drage fordel af denne artikel!

Billede: etcproject.eu

Så lad os tackle dette puslespil stykke for stykke og lære, hvad der ligger bag al den forvirrende jargon!

Delt hosting

Hvis du ikke ved, hvilken type infrastruktur, du kører, er det sandsynligvis en delt hosting! Delt hosting er det, du får, når du tilmelder dig et domæne på tjenester som GoDaddy, SiteGround, Bluehost, og accepterer også at købe plads til et websted og e-mail-konti.

Selv hvis du ikke selv har købt domænet og pladsen, er chancerne for, at din konsulent har sat det op på et delt hostingmiljø.

Okay, så hvad er trods alt delt hosting? Som det “delte” i navnet antyder, er det et miljø, hvor flere websteder deler de samme ressourcer – diskplads, CPU, RAM osv. I bund og grund kan du tænke på delt hosting som en computer, der har websteder til flere brugere gemt på den samme partition af harddisken.

Fordele ved delt hosting

Delt hosting har nogle massive fordele, hvilket gør det til at tage brorparten af ​​markedet for webstedshosting.

Ekstremt overkommelig

Da du praktisk talt ikke optager ekstra plads, ressourcer eller privilegier, kan sælgeren tilbyde snavs-billige planer, der får jobbet gjort det meste af tiden. Mens priserne varierer fra leverandør til leverandør, er det let at finde tilbud der tilbyder vært for $ 1 pr. måned. Og så er der altid mindre, individuelle spillere, der er glade for at underskære endnu mere.

Let at konfigurere

Delt hosting er let at konfigurere. Hvis du vil administrere et enkelt websted, ja, det er allerede konfigureret, og du vil sandsynligvis aldrig behøve at gøre noget undtagen arbejde i front-end (f.eks. WordPress admin panel).

Og selv hvis du en dag har brug for at tage sikkerhedskopier og tilføje FTP-brugere, bliver det ubesværet med brugen af ​​standardiseret software som cPanel, som kommer forudinstalleret i næsten alle delte hostingmiljøer.

Administreret infrastruktur

Med delt hosting arbejder du som en strømbruger og behøver ikke at bekymre dig om hvad der ligger nedenunder. Systemnedetid, vedligeholdelse, opgraderinger – alt dette er taget af andre. Hvis der går noget galt, er supportteamet bare et opkald væk, og i tilfælde af at problemet er kompliceret, følger de op med deres tekniske team, lader dig sove i fred og tænke over virksomheden.

Ulemper ved delt hosting

Delt hosting er dog ikke uden det. Selvom det er let at arbejde med, er det et ekstremt restriktivt miljø, og du har få muligheder (faktisk ingen muligheder), hvis standard ikke tjener formålet.

Hvis et websted også oplever store belastninger, vil det påvirke alle andre, der deler ressourcer, og du undrer dig over, hvorfor dit websted pludselig er træg uden grund. Sikkerhed er et andet vigtigt problem (mere om dette senere), og det samme gælder ydelsen.

Hvem er delt hosting bedst til?

Delt hosting fungerer bedst for små, fokuserede websteder, der ikke ser masser af trafik (tænk på 1 million millioner seere om måneden). Hvis du er en blogger, lille e-handelsbutik, tilknyttet marketingmedarbejder, designer, website maker eller endda en lille softwarebutik, der fremstiller relativt enkle websteder og har klienter med enkle, enkle behov – delt hosting vil aldrig skuffe dig.

Virtuel privat server (VPS)

Forkortelsen er virkelig en mundfuld, men jeg kan forsikre dig om, at konceptet er en ganske simpelt, så vær venlig ikke at flygte væk. �� En VPS er simpelthen et simuleret miljø, der opfører sig som en uafhængig maskine. Hvad det betyder er, at du starter med en tom skifer og derfor får fuld kontrol over maskinen.

Du installerer den nødvendige software; du konfigurerer softwaren efter din smag, du opretter databaser og websteder (virtuelle værter), du administrerer brugerne, du er ansvarlig for sikkerhed, du bekymrer dig om opdateringer og nedetid osv..

Selvom denne beskrivelse er nok til at få brugere af delt hosting til at bryde ud i en kold sved, er der dem, der synes om ideen (mig selv inkluderet) af gode grunde.

Billedkredit: kisscc0.com

Ovenstående billede illustrerer ideen godt (ikke bekymre dig om de forskellige farver og etiketter, hvis de ikke giver mening for dig). I det væsentlige har vi en faktisk, fysisk maskine, der bruger en teknologi kaldet virtualisering, hvilket resulterer i “falske” softwaresimulerede maskiner, der er uafhængige, isolerede miljøer i sig selv.

At ødelægge en af ​​disse virtuelle maskiner påvirker ikke resten.

Fordele ved virtuelle private servere (VPS)

Når vi først har forstået, hvad en VPS er, er det let at finde ud af fordelene.

Bedre sikkerhed

En VPS er et lukket miljø og er derfor langt mere sikkert end delt hosting. Hvis en virus påvirker et websted på en delt vært, kan den let “rejse” op og hen over katalogstrukturen og inficere alt andet undervejs.

Så du betaler prisen for en andens uheld!

At reparere en virus i delt hosting er et mareridt. Der ville ikke være noget at fortælle, hvor langt og dybt virussen har spredt sig, og selv hvis en enkelt kontonoprydning overses, vil systemet være på knæene igen.

En VPS har ingen sådanne ulemper; der er ingen direkte diskstruktur at krydse, og en enkelt VPS, hvis det er over håb, kan med sikkerhed ødelægges.

Bedre ydeevne

Da en VPS ikke deler ressourcer, kan du være sikker på, at du får de specifikationer, du blev tilbudt. I dette tilfælde betyder 2 GB RAM 2 GB RAM, og du kan logge ind på dit system og overvåge brugen, dog venligst – venligst – der vil aldrig være mix-ups. Som et resultat klarer en VPS sig markant bedre end en delt hosting-konto.

Jeg har personligt reddet flere klienter fra delt hosting, der havde uløste ydelsesproblemer (godt, hostingfirmaet vil aldrig indrømme, at problemet er infrastrukturen!), Selv efter måneder med en engangs (smertefuld) installation, er de endnu til at rejse en klage.

Du har ansvaret

På en VPS kan du tilføje eller fjerne software, som du vil. Hvis du har konfigureret på PHP og vil have en anden på Node, ja, alt hvad du skal gøre er at installere Node og justere nogle indstillinger. Opgradering eller flytning af databaser, installation af gratis SSL-certifikatscripts, hærde sikkerhed – det er alt muligt.

Ulemper ved en VPS

Med stor magt kommer stort ansvar. Og det er det også med en VPS. Glem ikke at arbejde med en VPS, medmindre du selv er en systemadministrator. Ja, der er styrede VPS-løsninger på markedet, men i sidste ende opfører de sig mest som en delt vært, hvilket begrænser mulighederne for ændring alvorligt.

Hvis du ikke regelmæssigt opdaterer din VPS-serversoftware, udsætter du dit websted for sikkerhedsrisici, og hvis du og bryder noget (et typisk scenario er WordPress-plugins, der bryder ved opgradering af PHP), ja, der er ingen der ringer til et supportopkald til!

Endelig er VPS-løsninger dyrere og kan koste et par dollars om måneden.

Hvem er en VPS bedst til

Generelt er en VPS velegnet til alle, der ønsker bedre stabilitet, ydeevne og sikkerhed (WordPress-opsætninger med flere tusinde aktive brugere, for eksempel). De er også favoritten hos softwareteams, der ønsker at udvikle brugerdefineret software med de valgte teknologier, eller for softwarearkitekter, der ønsker at væve komplekse systemer, der indeholder flere VPS-servere.

Og nu nogle råd om afsked. Hvis du beslutter at ansætte en konsulent og gå VPS-ruten (som efter min mening er den bedste mulighed), skal du ikke købe VPS fra dine standard, berømte hostingudbydere. Efter min erfaring er leverandører, der ikke er VPS-eksklusive, et dårligt stykke arbejde med at styre dem, og det undgås bedst. Standard, der fungerer for de fleste mennesker (og er noget, jeg bruger) er DigitalOcean, hvilket sandsynligvis er det, din konsulent vil anbefale.

Hvad hvis du hverken vil have delt hosting eller VPS-hosting som ingen færdigheder eller tid til at styre? Der er et par muligheder, og jeg vil anbefale Kinsta, de er kendt for bedste support, ydeevne og sikkerhed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map