Hoe u een trouwwebsite maakt – Stapsgewijze handleiding

Jouw bruiloft gaat over jou en je toekomstige bruid of bruidegom. Zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt, zijn er natuurlijk ook veel andere mensen bij betrokken. Familie en vrienden van over de hele wereld (en in meerdere tijdzones) willen en hebben voortdurend huwelijksinformatie nodig. Alles bijhouden kan een uitdaging zijn.


hoe u een trouwwebsite maakt

Mijn vrouw en ik hebben onlangs ons 8-jarig huwelijksfeest gevierd. Toen herinnerde ik me op het moment van onze bruiloft dat ik dacht dat het geweldig zou zijn als we een trouwwebsite hadden, maar ik gaf dat idee op omdat ik niet wist hoe ik er een moest maken. Als ik maar wist wat ik nu weet. Hopelijk laat deze blogpost je zien hoe relatief eenvoudig en betaalbaar het is om een ​​site over jou en je toekomstige vrouw of man te maken.

Een populaire optie voor veel stellen is maak een trouwwebsite. Deze site kan verschillende behoeften vervullen, van de verloving tot na de huwelijksreis. Over het algemeen gebruiken koppels een trouwwebsite als:

 • plek om te laten zien foto’s
 • manier om te communiceren informatie over de bruiloft
 • geschenk register
 • manier om vast te leggen RSVP’s
 • en meer

Het opzetten van een trouwwebsite is vrij eenvoudig, zelfs als u niet bijzonder op internet bent ingesteld. Bovendien kan een trouwwebsite u echt veel tijd besparen. Door de antwoorden op veelgestelde vragen rechtstreeks op uw site te plaatsen, kunt u uw gasten een gemakkelijke bron van informatie bieden.

Natuurlijk heeft waarschijnlijk elk gezin minstens één lid dat een miljoen keer hetzelfde moet worden verteld, maar een trouwwebsite kan het aantal vragen waarmee u te maken krijgt nog steeds aanzienlijk verminderen.

Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding hoe je een trouwwebsite maakt.

>> Klik hier om het PDF-bestand te downloaden <<

Hoe u uw trouwsite een naam geeft

Uw site heeft een naam nodig die uw gasten kunnen onthouden. Meestal is uw beste weddenschap de achternaam van u en uw partner. Laten we eerlijk zijn, niet iedereen die de site gebruikt, zal noodzakelijkerwijs erg bekend zijn met internet, dus u wilt een site die ze gemakkelijk kunnen vinden.

In die zin wilt u waarschijnlijk uw site koppelen aan uw Facebook-pagina. Als iemand uw site moeilijk kan vinden, kunnen ze uw Facebook-pagina waarschijnlijk nog steeds vinden.

U kunt elke aanbieder van een commerciële domeinnaam gebruiken en elke gewenste domeinnaam kopen. Meestal is een betere manier om een ​​domeinnaam te verkrijgen echter het gebruik van een hostingprovider die een gratis domein biedt.

Een host gebruiken om een ​​domeinnaam in te stellen is meestal de gemakkelijkste en snelste manier om aan de slag te gaan (zie volgende sectie)

Uw trouwsite hosten

Een host die we aanbevelen is Bluehost. Ze zijn goedkoop, betrouwbaar en bieden gratis domeinnamen. Voor trouwwebsites houden we van de prijsopties van Bluehost. U zult uw site waarschijnlijk niet jarenlang bijhouden. Met Bluehost zit je niet vast aan een langetermijncontract dat je niet nodig hebt.

Bluehost Aanmelden

Bekijk onze stapsgewijze handleiding voor het aanmelden bij Bluehost

Wijzig uw naamserver

Het hostingbedrijf moet uw domeinnaam koppelen voordat uw website live kan gaan. U moet de naamservers van uw domein naar de host verwijzen. Maak je geen zorgen, het meeste werk wordt automatisch gedaan.

U vindt de details in de registratie-e-mail die door de host is verzonden. Ze sturen u twee naamservers, die eruit zullen zien als xxxxx.hostname.com. Zoek uw domeinnaam op in uw account en zoek naar zoiets als Transfer DNS. Dit is waar u uw naamserver invoert. Het kan tot 48 uur duren voordat uw hostingbedrijf uw domein herkent. Dit wordt ‘voortplanting’ genoemd.

Als u hosting bij Bluehost koopt, krijgt u een gratis domeinnaam en hoeft u zich geen zorgen te maken over het wijzigen van naamservers

Uw CMS installeren

Een trouwwebsite zonder inhoud is als een bruiloft zonder dansvloer. Mensen komen opdagen, maar er is niet veel te doen als ze eenmaal aankomen.

Om uw inhoud op uw site te publiceren heeft u een Content Management Systeem nodig. WordPress is waarschijnlijk het populairste CMS dat er is, en het is waarschijnlijk wat u wilt gebruiken. Het is eenvoudig genoeg voor beginners, maar complex genoeg om uw site echt aan te passen.

WordPress installeren is nog eenvoudiger met Softacoulous. Met deze gratis software kan WordPress met één klik worden geïnstalleerd.

Het uiterlijk van uw website aanpassen is niet erg ingewikkeld en het is echt iets waar u rekening mee moet houden. Idealiter bezoeken uw familie en vrienden uw website vaak. Waarom neemt u niet de tijd, gaat u zitten met uw geliefde en ontwerpt u een site die u echt weerspiegelt? Je maakt meer dan alleen een website – je creëert een herinnering.

Een WordPress Wedding Theme selecteren

Nadat u uw contentbeheersysteem heeft geselecteerd, kunt u nu uw website bouwen. Het WordPress-dashboard is waar u pagina’s daadwerkelijk toevoegt en bewerkt. Om naar het dashboard te gaan, volgt u gewoon de instructies die WordPress u zal sturen.

Het thema is het algemene uiterlijk van de website. U selecteert een thema door Uiterlijk te selecteren & Thema’s. Er zijn gratis en betaalde opties. Hoewel de gratis leuke zijn, zien ze er ook vrij eenvoudig en gewoon uit.

Je hoeft niet helemaal zelf een look te ontwerpen om er helemaal zelf uit te zien. Er zijn veel populaire sites met thema’s speciaal voor bruiloften. We houden van sommige deze huwelijksthema’s van themeforest.net.

WordPress bruiloft thema's

Inhoud toevoegen aan uw trouwsite

Nadat je een thema hebt geselecteerd, is het tijd om inhoud toe te voegen. Ga naar het tabblad Pagina’s en bewerk de inhoud op je startpagina. U kunt dan naar wens meer pagina’s toevoegen. Hier is een deel van de inhoud die je misschien wilt toevoegen:

 • Details over de tijd en plaats van de bruiloft
 • Informatie over hotelaccommodaties en routes van en naar de luchthaven
 • Foto’s. Wat is een trouwwebsite zonder een heleboel foto’s? Naast de bruiloft kun je foto’s toevoegen van de verloving, de repetities en zelfs de huwelijksreis
 • Wat je nog meer leuk vindt. Hoe meer inhoud u aanbiedt, hoe meer bezoekers van uw site het gevoel zullen krijgen dat ze deel uitmaken van uw bruiloft

Uw e-mailaccounts instellen

Uw webhost biedt waarschijnlijk een gratis e-mailservice aan. U kunt een aangepast e-mailadres maken dat aan uw domein is gekoppeld. U heeft waarschijnlijk ook een gedeelte E-mailaccounts op het dashboard waar u nieuwe accounts kunt maken en berichten kunt lezen.

Mogelijk wilt u twee e-mailadressen aan uw domeinnaam koppelen. U kunt uw vrienden en familie één e-mailadres geven, zodat zij rechtstreeks contact met u kunnen opnemen. Dan kun je een ander e-mailadres geven aan mensen met wie je in een professionele hoedanigheid te maken hebt, zoals een bloemist, een traiteur enzovoort. Dit kan helpen om je georganiseerd te houden in wat vaak een behoorlijk hectische tijd is.

Controleren of uw site live is

Zodra u uw inhoud heeft (of in ieder geval voorlopig gestart) en u het perfecte thema heeft geselecteerd, moet u ervoor zorgen dat uw site online is. Hoogstwaarschijnlijk ben je al klaar om te gaan. Toch wilt u uw adres in een browser (of verschillende browsers) typen om er zeker van te zijn dat uw site correct wordt weergegeven.

Als uw site niet wordt geladen, is uw eerste stap het bijwerken van uw domeinnaamservers. Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, of als u denkt dat er een ander probleem is, neem dan contact op met uw webhost voor gespecialiseerde hulp.

U wilt uw site minstens een paar maanden voor uw bruiloft lanceren. Uw gasten willen zo snel mogelijk informatie over reizen en hotelarrangementen. Na de bruiloft moet u de site waarschijnlijk op zijn minst verlaten totdat u enkele foto’s van uw huwelijksreis kunt plaatsen.

Een huwelijksregister opzetten

U kunt gewenste juiste items op uw website vermelden, maar dat is nog maar het begin. Mogelijk kunt u uw gasten ook virtueel helpen winkelen voor uw huwelijksgeschenk. Veel winkels bieden een online register waar uw gasten een huwelijksgeschenk kunnen kopen zonder het huis te verlaten.

Verbinding maken met sociale media

Of je nu wilt of niet, ze gaan naar sociale media voor informatie over je bruiloft. Op de meeste websites kunt u eenvoudig uw Facebook-, Twitter- en andere sociale-mediaprofielen insluiten.

Wat sociale media-berichten betreft, kunt u altijd mensen naar uw website leiden. Een ander idee dat u misschien wilt proberen, is door een e-maillijst van uw gasten te maken. Wanneer u nieuwe informatie op uw website heeft, kunt u uw e-maillijst en profiel op sociale media gebruiken om een ​​melding te sturen dat uw trouwwebsite nieuwe inhoud heeft.

U kunt niet ontsnappen aan sociale media, maar misschien wilt u overwegen om het grootste deel van uw huwelijksgesprek op uw website te houden. Je vrienden op sociale media kunnen collega’s, kennissen en anderen zijn die misschien niet elk detail van je aanstaande huwelijk willen horen. Op uw website kunt u echter zoveel inhoud plaatsen als u wilt. Dat is tenslotte waarom mensen op bezoek zijn.

Is een trouwwebsite voor u?

In een woord: Ja.

Groot of klein, de meeste bruiloften profiteren van een trouwwebsite. Een website helpt vrienden en familie over de hele wereld te verbinden. U bespaart kostbare tijd door gasten te voorzien van gebruiksvriendelijke bronnen voor reis- en logistieke informatie. Bovendien kan iedereen genieten van foto’s en andere leuke dingen, zelfs als ze niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.

Trouwen en een bruiloft plannen kan druk en chaotisch zijn. Gelukkig is het opzetten van een trouwwebsite vrij eenvoudig, zelfs als je niet echt een computerpersoon bent. Nadat de bruiloft voorbij is en de opwinding tot rust is gekomen, wordt uw site een prachtig virtueel souvenir dat u voor altijd kunt koesteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map