Wat te verwachten van gesproken zoekopdrachten in 2019?

Er is veel geroezemoes rond Voice Search, een opkomende trend waarbij marketeers de muren ondersteboven beklimmen.


Wat is al die ophef en is er enige inhoud aan deze trend?

Laten we dieper ingaan om de tijdlijn van gesproken zoekopdrachten in 2019 en daarna te begrijpen.

Ja, het is waar dat meer mensen zich op hun gemak voelen bij het gebruik van stemassistenten om taken uit te voeren zoals zoeken op internet. EEN rapport gepubliceerd door National Public Media zegt dat er alleen al in de Verenigde Staten meer dan 40 miljoen slimme luidsprekergebruikers zijn.

hoeveel mensen een slimme luidspreker bezittenBron: 2018 Infinite Dial, Edison Research en Triton Digital

En dit aantal zal naar verwachting groeien, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook wereldwijd.

Desalniettemin lijkt het erop dat er veel misvattingen zijn over de groei van slimme luidsprekers, en met name het gebruik van gesproken zoekopdrachten. Met wat “studies”Waarin staat dat tegen 2020 meer dan 50% van alle zoekopdrachten via spraak wordt uitgevoerd. Afaik dat nummer is 20% op dit moment.

Neem nu even de tijd om na te denken over die sprong van 30% in slechts één jaar. Klinkt een beetje niet van deze wereld, nietwaar? Dat komt omdat het zo is. We kunnen hooguit verwachten dat het gebruik van gesproken zoekopdrachten gelijk zal worden, en dan de komende jaren een lichte toename in nieuwe aanpassingen zien.

slimme luidsprekeradoptieBron: nationalpublicmedia

Maar marketeers houden ervan om ideeën op de markt te brengen, en misschien in het geval van gesproken zoekopdrachten, terecht.

Een voorsprong krijgen bij het aanpassen aan deze technologie zal u nog vele jaren een solide zakelijk voordeel geven. En als er iets is, wordt de spraakassistentietechnologie alleen maar slimmer en capabeler.

Voor niet-ingewijden: wat is Voice Search?

Met spraakgestuurd zoeken kunt u met uw slimme apparaten praten in plaats van dat u handmatig zoekopdrachten moet typen. Je kunt in je keuken aan het koken zijn en eventuele ontbrekende ingrediënten opzoeken zonder jezelf af te leiden van het proces.

Hoewel de buzz voor gesproken zoekopdrachten nu vaker lijkt op te komen, bestaat deze al enkele jaren.

Zo groeit de Siri van Apple sinds 2011 gestaag. Evenzo zijn de spraaktechnologie van Google en Alexa van Amazon uitstekende voorbeelden van producten die hoogwaardige spraakfuncties integreren.

Waarom is gesproken zoekopdrachten belangrijk??

Het is duidelijk dat de populariteit van slimme luidsprekers toeneemt, evenals het gebruik van mobiele apps die spraakzoekfuncties bieden.

In het tweede kwartaal van 2018 hebben Google en Amazon in totaal 10 miljoen eenheden geleverd voor hun Google Home- en Amazon Echo-productlijnen. En als je meetelt in eenheden die worden verkocht door Alibaba en Xiaomi – dat zijn in totaal 17 miljoen eenheden die in één kwartaal zijn verzonden.

Naarmate de wereldwijde markt voor slimme luidsprekers snel evolueert, gaan use-cases voor slimme luidsprekers verder dan alleen het slimme huis. “Veel spelers, waaronder Amazon, integreren slimme luidsprekers in verticale markten, zoals hotels, winkels, ziekenhuizen en andere zakelijke instellingen”, zegt Jason Low, senior analist bij Canalys.

slimme assistent-groeisnelheidBron: Canalys

Er zijn dus veel goede redenen om in 2019 aandacht te besteden aan spraakgerelateerde technologie. Maar vooral als u iemand bent die actief optimaliseert voor een betere zichtbaarheid in zoekmachines. Ondanks wat analisten zouden kunnen zeggen over de groei van gesproken zoekopdrachten in de komende jaren, neemt het aantal mensen dat zich comfortabel voelt om spraak te gebruiken voor hun zoekopdrachten toe..

Wat zijn de beste apparaten voor gesproken zoekopdrachten in 2019?

De westerse markt voor slimme luidsprekerapparaten is momenteel relatief lineair, met merken als Apple, Amazon, Microsoft en Google die het landschap domineren. Wat spraakgestuurd zoeken betreft, zijn de meeste apparaten meer dan uitgerust om eenvoudige spraak-naar-tekst-mogelijkheden te bieden.

top spraakgestuurde apparaten in 2019

Het kan echter nuttig zijn om elk product grondig te bestuderen om een ​​beter begrip te krijgen van unieke functies en mogelijkheden.

De Google Home Hub biedt bijvoorbeeld een schermbijlage, die de gebruikerservaring bij het zoeken naar recepten tijdens het koken verder kan verbeteren. Maar laat mensen ook naar het nieuws en andere shows kijken zonder tussen tv of computer te hoeven schuifelen.

Hier is de volledige lijst:

 • Amazon Echo
 • Google huis
 • Google Assistent
 • Microsoft Cortana
 • Apple Siri
 • Android Voice Search

Net vers van de pers hebben we dat aangekondigd Amazon Echo heeft meer dan 100 miljoen apparaten verkocht. Dat zou u de ruimte moeten geven voor de populariteit van slimme luidsprekers, en aangezien spraakgestuurd zoeken zo eenvoudig te gebruiken is – “Alexa, hoe …?” – er is geen reden waarom mensen een tijdje niet op zijn minst zouden willen zoeken naar spraak.

E-commerce: winkelen met spraakgestuurde apparaten, onwaarschijnlijk.

Wordt 2019 het jaar waarin we zien dat spraakgestuurd winkelen viraal gaat?

Suman Bhattacharyya van Digiday denkt dat dit concept zal niet veel tractie zien binnenkort.

Hoewel Amazon naar verluidt een aandeel van 65 procent had in de Amerikaanse markt voor slimme luidsprekers vanaf september 2018, heeft volgens een recent rapport van The Information slechts 2 procent van de mensen die met Alexa uitgeruste apparaten bezitten, er een aankoop mee gedaan.

Dit heeft te maken met veel op de gebruiker gebaseerde factoren.

Het is bijvoorbeeld dwaas om te denken dat je alleen met je stem een ​​nieuwe winterjas kunt kopen. Er moet wat visuele uitwisseling zijn, een onderdeel van onderzoek. Blind producten kopen door slechts een paar woorden te zeggen, is niet iets dat de meeste consumenten aanspreekt.

Amazon echo illustratie

Tegelijkertijd zien we een toenemend aantal gebruikers dat spraakapparaten gebruikt om naar huishoudelijke artikelen te winkelen:

 1. Toiletpapier,
 2. Gebruiksvoorwerpen,
 3. Vloeistoffen reinigen,
 4. Huishoudelijke artikelen,
 5. En algemene huishoudelijke apparaten.

U weet wel, producten van merken die u kunt vertrouwen. Simpele huishoudelijke artikelen die je sowieso nodig zou hebben. Maar verder niet, althans voorlopig niet.

Dit betekent niet dat u niet moet beginnen met het optimaliseren van uw e-commercesites voor gebruikers van gesproken zoekopdrachten. Door de concurrentie voor te blijven, krijgt iedereen een concurrentievoordeel ten opzichte van uw naaste rivalen. Het is ook nuttig om eventuele aankomende casestudy’s te bekijken, zodat u uw winkel beter kunt voorbereiden op gesproken zoekopdrachten wanneer de trend boven het maaiveld uitkomt.

Weet jij hoe jouw merk klinkt?

Min of meer, merken volgen altijd het geld. En dat betekent dat het vermijden van gesproken zoekopdrachten niet lang haalbaar zal zijn. Terwijl spraakgestuurd zoeken de zoekindex binnendringt, zullen algoritmen zoeken naar gebruiksvriendelijke en gemakkelijke antwoorden die ze aan de gebruiker kunnen teruggeven.

SEO-vriendelijke teksten schrijven is één ding, maar ervoor zorgen dat de teksten ook goed klinken is iets heel anders. Voor merken betekent de groei van gesproken zoekopdrachten het vinden van een echte merkstem – een balans tussen inzichtelijke inhoud en gemakkelijk te zeggen antwoorden.

Schoolveiligheidsplatform KidioOp de bestemmingspagina van Kidio wordt het gebruik van een kop en een tussenkop getoond. Zoals je kunt zien, is het met de kop alleen moeilijk om weer te geven waar de startup over gaat, terwijl de subkop een duidelijk en gemoedelijk antwoord geeft.

De meerderheid van de producten is reclame in de derde persoon, vooral startups die hun bestemmingspagina’s bepleiten met jargon van derden. De nieuwe marketingdrukte wordt de optimalisatie van kopiëren, zodat het goed klinkt als het wordt uitgesproken door een slimme spreker.

Verwacht dat er op dit gebied nog veel meer ontwikkeling zal plaatsvinden.

Marketing: stof tot nadenken

Marketing met slimme speakers? Hoe moeilijk kan het zijn? Voor het grootste deel kan niemand binnenkort zien waar gesproken zoeken naartoe gaat.

Maar zelfs dan zetten marketeers zich schrap voor enkele belangrijke veranderingen in het veld. Wanneer u het visuele aspect uit regelmatige zoekopdrachten haalt, hoe gaat u dan de betrokkenheid van gebruikers bevorderen na de 3 seconden interactie wanneer een gebruiker een vraag stelt? Al die uren hard werken (en geld!) Die zijn gestoken in het ontwerpen van websites, dit gaat allemaal verloren gaan?

Voice Search Marketing

The New York Times liep een stuk nadenken over deze vraag.

Dit zijn nog vroege dagen voor marketing op spraakapparaten. Mevrouw Reubenstein vergeleek het met de tijd dat merken apps voor mobiele apparaten begonnen te maken. Maar na verloop van tijd, zei ze, zullen spraakinteracties veel van de activiteiten die mensen op schermen uitvoeren, gaan vervangen.

Als u nadenkt over de context voor gesproken zoekopdrachten, kan een eenvoudige vraag op één antwoord vertrouwen. Als gevolg hiervan worden de SERP’s volledig herschikt omdat spraakapparaten de voorkeur geven aan enkelvoudige sites vanwege hun beknopte antwoorden.

U moet er ook aan denken om uw bedrijf aan spraakgebruikers te laten zien. Maar het is te vroeg om iets te zeggen. Bedrijven die eigenaar zijn van de smart tech zullen zelf veel richting willen geven. Daar kunnen we zeker van zijn.

Best practices: optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten in 2019

Als u nog niet bekend bent met optimalisatie van gesproken zoekopdrachten, moet deze checklist u een duidelijk idee geven van waar u mee te maken heeft.

Blijf erop hameren dat uw schrijvers zich aanpassen aan gesprekstonen en gemakkelijk te begrijpen alineastructuren.

 • Voeg uw bedrijfsinformatie toe aan lokale SEO-directories en deze worden bijgewerkt.
 • Leer meer over ‘vaardigheden’ zoals de Alexa Flash-briefing. Vaardigheden kunnen gebruikers helpen om sneller de inhoud te krijgen die ze leuk vinden.
 • Ga door met het implementeren van AMP-pagina’s voor uw site en gebruik de ‘Spreekbaar‘Attribuut van Schema. Met Speakable (BETA) kunt u stukjes inhoud markeren die geschikt zijn voor eenvoudige spraakuitvoer.
 • Ga terug en optimaliseer uw afbeeldingen met de juiste tags en titels. Er zijn tientallen miljoenen Google Home-gebruikers en ze willen allemaal geweldige foto’s zien.
 • Werk aan het online polijsten van uw merkaanwezigheid. Bijv. Worden vermeld op beoordelingssites maar ook regelmatig verschijnen. Gebruik duidelijke taal bij het reageren op goede of slechte recensies.
 • Blijf bij het gebruik van lijsten en fragmenten die Google en andere zoekmachines kunnen oppikken als uitgelichte content.

Aan de strikte SEO-kant, blijf je concentreren op long-tail zoekwoorden en schrijf met duidelijke intentie. Wat wilt u dat lezers van uw inhoud leren? Wat is je bericht?

Al het andere volgt dezelfde traditionele regels; prestaties, bruikbaarheid, enz.

Conclusie

Gesproken zoekopdrachten in 2019 worden interessant. Het is waarschijnlijk het eerste jaar waarin veel meer marketingmensen samenkomen om experimenten en andere spannende dingen te doen. Een markt met honderden miljoenen gebruikers zal niet onbenut blijven.

Houd de grote ontwikkelingen van Google en Amazon in de gaten, aangezien beide bedrijven ongetwijfeld willen blijven aandringen op manieren om geld te verdienen met dit fenomeen.

En als je dat nog niet hebt gedaan, koop dan een slim sprekend apparaat en voer zelf enkele echte experimenten uit. Niets geeft je een beter inzicht dan direct aan het ding te sleutelen.

TAGS:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map