Toekomst van gesproken zoekopdrachten: worden we verliefd op Siri en Cortana?

Al jaren zijn mensen gefascineerd door kunstmatige intelligentie als ultieme technologische prestatie.


Sinds de eerste ‘moderne’ programmeerbare computer in 1936, toen de grond werd gelegd door de Turing-machine van Alan Turing, hebben mensen nieuwe manieren gevonden om de machine te verbeteren die voor ons zou kunnen werken en gegevens zou kunnen verwerken in plaats van ons.

De mensheid (of bepaalde briljante mensen) zijn sindsdien ver gekomen, maar we zijn nog steeds op zoek naar de intellectuele Perpetua-mobiel die kan leren in plaats van te worden geprogrammeerd.

Terwijl we nog steeds hopelijk zijn ver weg van AI, we zijn bijna op het niveau gekomen waarop we iets zouden kunnen maken dat loopt en praat zoals AI, maar in feite nog niet zo slim is.

Ik zei hopelijk eerder, aangezien generaties filmmakers me ervan hebben overtuigd dat AI niet genadig zal zijn jegens de maker, dus hoe praktisch en verrassend het ook is, ik kan de angst niet weerstaan ​​dat het op ons zal zijn.

Ik herinner me dat ik in de jaren 90 een tv-programma heb gezien dat in de vroege jaren 80 werd genoemd De vele droomreizen van Meme waar ze een futuristische wereld voorspelden waar mensen op hun koelkast zouden tikken en boodschappen zouden bestellen die bij hun huis zouden worden afgeleverd, hun elektrische auto’s zouden besturen (misschien zelfs vliegen) en met hun computers zouden praten.

Wat is Google spraakgestuurd zoeken?

Gesproken zoekopdracht van Google is een optie waarmee u een zoekopdracht kunt uitvoeren zonder te typen, maar in plaats daarvan in uw telefoon praat. Marketingmensen vinden het geweldig.

Ze zien het als een geweldige kans, zoals geschat door ComScore dat ongeveer 50% van alle zoekopdrachten in 2020 zijn gesproken zoekopdrachten en anderen lijken het daarmee eens te zijn.

Het probleem dat ze nu hebben, is dat Google een manier moet vinden om onderscheid te maken tussen de twee soorten zoekopdrachten en op basis daarvan rapporten te produceren. Met de rapporten wordt het voor marketingbedrijven gemakkelijker om hun publiek te targeten.

Een ander probleem dat ze hebben is de propositie; Ik gebruikte in mijn eerste zin van de vorige paragraaf. Ze moeten de zoekopdracht schermloos maken.

Op dit punt zegt u iets, het wordt getypt in Google Zoeken en u krijgt uw resultaten vermeld. Om het simpel te zeggen, we hebben nu een assistent nodig om onze vragen te beantwoorden.

Als je de recente film hebt gezien Waarom hij? , er is een personage genaamd ‘Justine’ dat in feite een computer is die toezicht houdt op het hele huishouden en met iedereen communiceert als hun assistent. Dat is wat we zoeken.

Het kan ook een beetje onaangenaam zijn als u geen moedertaalspreker bent van de doeltaal of als u een spraakgebrek heeft, omdat het ‘u geestig verkeerd begrijpt’.

Laten we Siri raadplegen

Siri is een product van Apple, een applicatie die beschikbaar is op iPhone en iPad. Het is zowel een persoonlijke assistent als een gesproken zoekopdracht. Gemaakt door iOS, gekocht door Apple in 2010 en dus nog steeds alleen beschikbaar op Apple-apparaten.

Wat Siri voor u kan doen, is zoeken op internet en uw hele apparaat beheren op basis van uw verzoeken. Het is de op één na meest gebruikte gesproken zoekopdracht / persoonlijke assistent naast Google.

Als je de film hebt gezien Haar, je hebt een globaal idee van wat Siri is en hoe het werkt. In tegenstelling tot de film is echte Siri echter niet zo responsief en emotioneel.

Het Apple-team heeft hard gewerkt om een ​​persoonlijkheid voor Siri te creëren. Ze hebben dus een lijst met suggesties voor vragen die u kunt gebruiken om Siri beter te leren kennen.

Veel mensen hebben Siri gevraagd of ze ‘haar’ uit de film is en Apple heeft er een paar bedacht geestige antwoorden om zijn gebruikers te verwennen.

Hoe zit het met Cortana?

In een onderzoek uitgevoerd door highervisibility.com, is Cortana de meest nauwkeurige persoonlijke assistent die er is, hoewel van de 2000 mobiele gebruikers die bij het onderzoek betrokken waren, slechts 5,1% het op hun telefoon had.

Wat uit de enquête bleek, is dat alle assistenten vrijwel hetzelfde zijn als het gaat om nauwkeurigheid, beoordeeld door hun gebruikers, waarbij Siri een klein beetje achterblijft.

Volgens de maker, Microsoft, is Cortana een digitale agent. Net als andere persoonlijke assistenten kan het u helpen op internet te surfen, maar ook uw notities, herinneringen, telefoonboeken beheren en het grootste deel van uw telefoon beheren.

Het was gebaseerd op het eigen videospel van Microsoft Halo en de AI-verteller die de spelers door het spel leidt.

Marketingmogelijkheden

Bedrijven houden al van online adverteren, om nog maar te zwijgen van het hebben van online winkels. Een online advertentie verbreedt uw doelgroep omdat u nu door de hele wereld kunt worden gezien en niet alleen door de lokale gemeenschap.

Hebben online winkel verhoogt waarschijnlijk de kosten voor het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van uw website, maar verlaagt de kosten van verhuur van onroerend goed, hulpprogramma’s en personeel. Dit verklaart waarom winkels kortingen bieden voor online shoppers of waarom hun prijzen in de eerste plaats aanzienlijk lager zijn.

Ze kunnen betere prijzen aanbieden en toch hun winstmarges verhogen. Prijszetting is een van de essentiële elementen bij het bestrijden van concurrentie. Stel je voor dat je niet veel moeite hoefde te doen om te kopen en dat je een persoonlijke assistent had om je te helpen winkelen?

Zou je je niet als een beroemdheid voelen en het de hele tijd gebruiken? Meer klanten betekenen meer winst, het enige probleem dat ze zouden hebben, is leren hoe ze de eerste antwoorden kunnen worden of het eerste aanbod dat u van uw assistent krijgt.

Voordelen voor sociale netwerken

Met de door technologie geteisterde wereld waarin we vandaag leven en gebrek aan tijd om te socializen, bloeien sociale netwerken zoals het is.

Mensen vinden het veel handiger om online te chatten met hun vrienden en familie, maar ook met nieuwe mensen die ze ontmoeten op basis van hun interesses.

Het is zelfs gemakkelijker dan je telefoon te gebruiken terwijl je online bent; je kunt multitasken en andere dingen doen, met meerdere mensen tegelijk praten of op internet surfen zonder de focus te verliezen of weg te lopen van het gesprek.

Als u dat niet hoeft te doen, voor een scherm of type zit, wordt zelfs die taak veel gemakkelijker. U kunt eenvoudig details uit uw leven, foto’s en video’s delen door de assistent hiervoor op te dragen.

Dit zou het aantal actieve gebruikers vergroten en de meesten van ons zouden waarschijnlijk het grootste deel van de dag ingelogd zijn. Meer gebruikers zouden in feite leiden tot meer marketingmogelijkheden en meer geld, terwijl uw netwerkervaring aanzienlijk zou verbeteren.

SEO-uitdagingen

Welnu, de eerste SEO-uitdaging is gebaseerd op de inhoud op websites.

Zodra het tijdperk van de persoonlijke assistenten volledig is begonnen, zal de inhoud meestal worden gelezen door de assistenten die computers zijn en niet door de daadwerkelijke gebruikers. Het moet worden aangepast, zodat de applicaties het kunnen ‘begrijpen’ en presenteren.

De SEO-strategieën moeten erop zijn gericht om op de een of andere manier in het Google-antwoordvak te komen. Het is het eerste en meest directe antwoord op een vraag, gevolgd door de lijst met zoekresultaten.

De sleutel tot de inhoud is om de vragen die de gebruikers stellen zo dicht mogelijk bij wat ze zijn te bedenken en antwoorden te krijgen, opnieuw zo direct mogelijk.

Er zijn gemakkelijk witte hoed SEO strategieën die kunnen worden toegepast optimaliseren voor antwoordvakken; je moet gewoon een beetje moeite doen om het patroon te vinden dat het beste voor jou en Google werkt.

Emotionele band

Ik weet niet zeker of je het hebt opgemerkt in alles wat ik hierboven heb geschreven, maar het meeste gaat over het bieden van gebruikersgemak en gebruikerscomfort om nieuwe markten te openen en winst aan te trekken.

Zeer intelligente mensen creëren iets om hun nieuwsgierigheid te bevredigen en winst te maken voor zichzelf en veel betrokken zakenmensen. Houd daar rekening mee voordat u zich laat meeslepen.

De persoonlijke assistent zoals ze hopen en de tonen van simulatiegames die we tegenwoordig beschikbaar hebben, creëren een omgeving waarin mensen van de werkelijkheid kunnen vervreemden.

Ik weet zeker dat het hebben van iemand die weet te luisteren en antwoorden op al je vragen weet, zelfs over jezelf en je persoonlijke leven, een reden kan zijn voor iemand om een ​​connectie te vormen, maar persoonlijk denk ik dat we ver verwijderd zijn van het creëren van een werkelijke ‘Haar’ of ‘Hem’.

Maar misschien heb ik het mis, we hadden een hele generatie kinderen die verliefd waren op hun ‘Tamagotchi’ huisdieren en voor hen zorgden zoals ze zouden doen voor een echt dier.

Dit is even opwindend als eng. Ik herinner me mijn eerste contact met Nintendo Wii en hoe geschokt ik was dat ‘Het kan mij zien!’, Het even duurde om te beseffen dat het niet zo goed ‘mij kan zien’.

Er zijn tenslotte enger dingen in de wereld; Ik heb een vriend die me daar voortdurend aan herinnert Terminator is de meest nauwkeurige film die er is, waarbij Google Skynet is en ‘zij’ alles bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map