Hoe te beginnen met het opnieuw lanceren van uw website zonder de SEO te beïnvloeden?

Tegenwoordig is de verschuiving naar een responsieve, UX-gerichte website-ervaring de norm, aangezien websites voortdurend veranderen om aan de eisen van de consument te voldoen.


Bij het opnieuw starten van uw website is niet alleen het ontwerpteam betrokken, maar u moet ook rekening houden met uw ook de architectuur van de site.

Onthoud dat u bij het opnieuw opstarten veel aspecten van uw website moet behandelen – anders loopt u het risico alle inspanningen te verliezen die u al op de site had geïnvesteerd voorafgaand aan het herontwerp.

Als de grootste zoekmachine ter wereld, werkt Google voortdurend zijn algoritmen bij om de zoekresultaten te verfijnen om alleen het beste aan zijn gebruikers te bieden.

Voorbij waren de oude dagen waar manipulatie inderdaad uw website ranking kan krijgen; Tegenwoordig heeft Google een strenge lijst opgesteld met rankingfactoren waaraan u moet voldoen om uw website te rangschikken tussen de miljoenen andere sites die strijden om de plek op de bovenste pagina.

In dit artikel zullen we u helpen bij het verkrijgen van een succesvolle herstart van uw website zonder je huidige ranking te verpesten.

Het minste wat we willen doen, is dat uw website niet wordt weergegeven voor organische zoekopdrachten, of dat u alle autoriteit verliest die u in het verleden heeft opgedaan.

Dit zijn de stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat uw website probleemloos opnieuw kan worden gestart zonder de SEO van uw website te schaden:

Voer een site-audit uit en plan uw 301-omleidingen

Het is raadzaam om voer een site audit uit voordat u de ene pagina omleidt naar de andere. Het mag niet overhaast zijn en het moet grondig worden gepland.

 • Begrijp uw prioriteiten en voer een site-audit uit op wat de meest toepasselijke techniek voor die pagina is. Soms is een canoniek voldoende in plaats van 301’s te gebruiken.
 • Door uw website te controleren, kunt u elk hoekje en gaatje van uw website controleren en ervoor zorgen dat u geen enkele pagina mist die verkeer of linkbevoegdheid voor uw website binnenhaalt. We willen geen herhalingen creëren die de architectuur van de site in de war zullen brengen.
 • Met een audit kunt u eerdere fouten corrigeren, inhoud toevoegen aan pagina’s met dunne inhoud om andere sancties te voorkomen en zelfs de werklast verminderen om keer op keer door de site te gaan.
 • Zorg ervoor dat u een betrouwbaar hulpmiddel krijgt voor kruipen de website om alle pagina’s te kunnen bedekken en zelfs de site-architectuur in een meer logische hiërarchie te kunnen rangschikken.
 • Kijk uit voor pagina’s met veel backlinks – u wilt de backlink-equity behouden door de omleiding naar de juiste pagina correct te lokaliseren.
 • Voor uw primaire bestemmingspagina’s moet u ervoor zorgen dat die pagina’s eigen nieuwe pagina’s hebben en op de juiste manier worden omgeleid.
 • Bij het beheren van uw omleidingen raden we u aan een spreadsheet op te stellen waarin staat welke URL omleidt naar een andere.

Vermijd straffen met Meta Robots

Een nieuwe website kan vatbaar zijn voor dubbele inhoud. Als u een ingrijpende herinrichting uitvoert, wilt u niet dat uw inhoud dubbel wordt getagd met uw inhoud.

Wat kunt u doen om te voorkomen dat u wordt gestraft? Let op deze stappen:

 • Gebruik de noindex-tag op de ontwikkelingswebsite om te voorkomen dat u als duplicaat wordt getagd. De metatag noindex vertelt de robots van zoekmachines dat deze pagina’s niet bedoeld zijn om te crawlen en dat ze niet door de zoekmachines mogen worden geïndexeerd. Dit zorgt ervoor dat uw inhoud niet als dubbel wordt getagd.
 • Aan de andere kant, voor WordPress-gebruikers, kunt u naar het admin-paneel gaan en gewoon de hele dev-site declareren als “noindex”.

Doe het in delen – werk aan elke subpagina

Een doorstart maken, vooral als u aan een uitgebreide website met meer inhoud of een e-commercesite werkt, zal het een behoorlijke taak zijn om aan te pakken.

De neiging is dat je sommige delen van de website mist, dus we raden aan om een ​​spreadsheet op te zetten, de site te verdelen op subdomein of op paginacategorieën.

Op die manier ontstaat er geen conflict als het gaat om het omleiden van URL’s van de oude naar de nieuwe. Zodra u klaar bent met het instellen van omleidingen, laat Google eerst uw website crawlen voordat u doorgaat met een andere batch.

Nu u klaar bent met het instellen van de omleidingen, voert u nog een website-crawl uit en controleert u of de resultaten hetzelfde zijn met uw uitvoeringsplan.

Vergeet niet uw sitemap bij te werken

Nu u uw omleidingen correct heeft uitgevoerd, vergeet u niet uw sitemap bij te werken. We raden u aan om een ​​sitemap te maken voor verschillende soorten inhoudstypen op uw website. Hiermee houdt het uw website voldoende gestructureerd.

Nadat je de nieuwe URL’s hebt toegevoegd en de oude URL’s in de sitemap hebt verwijderd, moet je ervoor zorgen dat je je sitemap correct hebt ingesteld via je robots.txt, Google Search Console of andere webmastertools die je gebruikt om je site te beheren.

Vergeet niet de oude sitemap die je hebt te verwijderen, zowel in de Search Console als in je backend.

Als u een sitemap verwijdert uit de Search Console, wordt deze niet ‘oncrawbaar’ voor Google – u moet uw robots.txt bewerken en ook de bijgewerkte versie van uw sitemap opnemen.

Maak gebruik van e-mailabonnement

Aan de andere kant had u, voordat u uw website weghaalde voor een bord in aanbouw, van de gelegenheid gebruik moeten maken om e-mails te verzamelen om uw potentiële klanten te bereiken, ook al heeft u uw site afgesloten.

Zodra u uw website heeft gelanceerd, is het tijd om schiet een e-mail aan uw bestaande abonnees en uw nieuwe abonnees om hen te informeren over de herstart van uw website.

E-commerce kan profiteren van e-mailbereik omdat dit de interesse van de koper van hun kant kan verlengen. Als u voordelen heeft, zoals een kortingsbon voor welkom terug, is dit het moment om er het beste van te maken.

Aan de andere kant is het beter om een ​​nieuw aanbod te maken waar mensen van kunnen profiteren. Overweeg om exclusieve toegang of privileges te sturen naar een deel van je premium content om je doelgroep aan te trekken.

Contentstukken zoals whitepapers, brochures, spiekbriefjes en video’s kunnen zowel oude als nieuwe klanten naar uw website lokken.

Koppel uw sociale media-accounts

Zodra je je website opnieuw hebt gelanceerd, gebruik je elk social media-kanaal dat je nodig hebt om je herlancering aan te kondigen. Maak bovendien van de gelegenheid gebruik om indien nodig het adres van uw website bij te werken.

Ga terug naar je berichten en controleer welke berichten het meest betrokken zijn. Zorg ervoor dat die berichten worden bewerkt en in de nieuwe link worden geplaatst om 404s te voorkomen. Dit is uw kans om uw nieuwe website te benutten via sociale media.

Het helpt niet alleen het verkeer naar uw site te verbeteren, maar het zet ook uw merk online op.

Het opnieuw starten van een website helpt bij het verbeteren van uw gebruikerservaring. Zo kan merkbekendheid en -behoud worden verwacht.

Het opnieuw opstarten van uw website mag echter niet worden beschouwd als een reset van uw inspanningen, maar moet worden beschouwd als een voortzetting en een grote opstap naar meer interesse van het door u gekozen publiek.

Zorg ervoor dat al uw marketinginspanningen – of het nu SEO of sociaal is – niet verloren gaan door een mislukte en onbeheerde lancering.

TAGS:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map