Hoe kunt u uw site optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten?

Nu spraakherkenningssoftware met de dag beter wordt, nemen zoekopdrachten op basis van spraak toe.


ComScore voorspelt dat in 2020 zal 50% van de zoekopdrachten met de stem worden uitgevoerd

Dat betekent niet alleen dat er meer mogelijkheden zijn voor gesproken zoekopdrachten, maar – even belangrijk – er is minder kans voor schriftelijke zoekers. Niet alleen dat, maar de zoekmachines worden er steeds meer op toegespitst.

Google heeft in feite gewerkt aan spraakgestuurde zoekopdrachten vanaf 2013 toen het zijn Hummingbird-update installeerde.

En er staan ​​nog meer veranderingen op stapel om dergelijke zoekopdrachten beter te maken om de menselijke spraak te begrijpen en te begrijpen wat we bedoelen, niet alleen wat we zeggen.

Dit alles zal ertoe bijdragen dat het wordt sneller en gemakkelijker met spraak te zoeken. En dat betekent dat het van vitaal belang is om nu over te springen en uw sites te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten.

Het zal tenslotte wat tijd kosten om erachter te komen hoe het allemaal werkt en wat het belangrijkste is – dus je wilt dat echt uit de weg ruimen voordat je het leeuwendeel van de zoekopdrachten die er zijn.

Spraakzoekopdrachten versus getypte letters

Een van de belangrijkste verschillen is dat wanneer de meeste mensen zoekopdrachten typen, ze geen volledige zinnen gebruiken (hoewel ze dat nu natuurlijk wel kunnen), terwijl ze, als ze spreken, natuurlijke taal zullen gebruiken.

Dit betekent dat als u mensen naar uw website wilt laten komen, u weer terug kunt gaan naar het gebruik van normale taal en geen vreemd omkaderde constructies kunt invoegen.

Blijkbaar maakt dit de taal begrijpelijker. Maar daar houdt het niet op. Het betekent ook dat het nu loont om krantenkoppen te geven die dicht bij de natuurlijke taalvraag staan ​​die mensen zullen stellen.

Dus als je sportschoenen zou verkopen in Nigeria, dan zou de kop kunnen lezen ‘waar vind je goedkope sportschoenen in Nigeria’ (hey, iemand moet).

Daarbij belandt al het verkeer dat vragen zou stellen als ‘Waar vind ik goedkope sportschoenen in Nigeria?’ Of ‘Wat is de beste manier om goedkope sportschoenen te vinden in Nigeria??

Lange staart zoekwoorden

Dit toont een ander onderliggend patroon, dat bekend staat als long-tail zoekwoord zoekopdrachten. Kent u die zin??

Het betekent ‘zoektermen in plaats van zoekwoorden’. Maar ik denk dat dat niet zo cool klonk. Beide bovenstaande vragen over sportschoenen zouden worden gedefinieerd als longtail-zoekwoorden.

Het voordeel van het afstemmen van uw site op long-tail zoekwoorden is dat er nog veel meer zijn en dat veel ervan nog niet in het nauw zijn gedreven door uw concurrenten. Een ander voordeel is dat langere zoekwoorden specifieker zijn.

Het zoekwoord ‘schoenen’ kan bijvoorbeeld veel dingen betekenen. Misschien wil ik wat kopen. Of misschien wil ik gewoon degene die ik heb repareren, kijken naar catwalkmodellen die ze dragen of zelfs een seksuele fetisj voor ze hebben.

Als u schoenen verkoopt, wordt al dat verkeer dat op zoek is naar die alternatieve zoekwoorden niet omgezet in klanten. Met longtail-zoekwoorden krijgt u mogelijk minder verkeer, maar het conversiepercentage is waarschijnlijk een stuk hoger.

Op die manier is het voordelig om uw site af te stemmen op long-tail zoekwoorden, voornamelijk door pagina’s te richten op het beantwoorden van die specifieke vragen, of u nu voor gesproken zoekopdrachten gaat of niet.
Natuurlijk moet je veel meer pagina’s maken en ervoor zorgen dat ze natuurlijke spraakpatronen volgen.

Dat is veel werk. gelukkig, beste sites voor hulp bij het schrijven goedkoper zijn geworden, dus u kunt overwegen om naar hen toe te gaan als de werkdruk te hoog is voor al die individuele vragen.

Waar wat en hoe?

Gesproken zoekopdrachten zijn waarschijnlijker op locatie gebasseerd dan getypte zoekopdrachten. Met andere woorden, ze gaan over het vinden van iets op de locatie waar de persoon zich bevindt.

Deze zoekopdrachten staan ​​ook bekend als de ‘waar wat en hoe’-zoekopdrachten. Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt, wat is de beste plek om koffie te halen, hoe kom ik bij het treinstation?

Om daar optimaal van te profiteren, moet je ervoor zorgen dat je de koppen en de tekst op je pagina’s structureert, zodat deze antwoord geeft op eventuele vragen die je hebt.

Nogmaals, om de hierboven genoemde kop te gebruiken, ‘waar vind je goedkope sportschoenen in Nigeria’ is een goed voorbeeld.

Maar stop daar niet. Voeg ook een kaart toe met de titel ‘hoe kom ik bij mijn goedkope schoenenwinkel’ en misschien zelfs ‘welk openbaar vervoer je moet nemen om bij mijn goedkope schoenenwinkel te komen’.

U kunt overwegen de ideeëngenerator van blogonderwerpen te gebruiken om een ​​pakkende kop te krijgen.

Op die manier wordt elke keer dat iemand iets in die zin aan Google vraagt, uw winkel waarschijnlijk genoemd.

Controleer de statistieken

Het volgende deel is om te zien hoe goed het gaat. Met Google Analytics kunt u zoeken om te zien welke zoekwoorden mensen naar uw pagina leiden.

Zodra u dat weet, weet u wat u vervolgens kunt bedenken wat u moet doen om meer mensen naar uw site te trekken. Let op: als je een pagina hebt die mensen naar je website trekt, klop jezelf dan niet op de rug en ga verder.

Maak in plaats daarvan die pagina nog beter. Zie je, het is vaak veel gemakkelijker om een ​​pagina met een hoge positie in de ranglijst te pushen dan om een ​​pagina te krijgen die helemaal nieuw is om te rangschikken.

Even belangrijk is dat u van positie twee naar één gaat, u veel meer verkeer zult verdienen dan van positie 54 naar 53.

Dus dat is wat je moet doen.

TAGS:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map