Beyond Virtual Assistants – Waarom is AI zoveel meer dan chatbots?

Automatisering is niet langer iets van de toekomst, maar een keuze die we kunnen maken om ons leven als individuen en bedrijven te verbeteren.


Echter, volgens Adobe, in 2018 was slechts 15% van de bedrijven actief betrokken bij het gebruik van op AI gebaseerde systemen. Natuurlijk zijn de cijfers nu anders, aangezien hetzelfde rapport voorspelde dat ongeveer 31% van de bedrijven het volgende jaar zou overstappen.

We kunnen de verandering zien nu steeds meer bedrijven intelligente chatbots gebruiken om de klantenservice te verbeteren en hun efficiëntie te verbeteren bij het oplossen van problemen op laag niveau. Er is ook een toename van mensen die stemassistenten gebruiken (zoals Siri, Google Assistant of Alexa) – volgens een recent Pew Research Center-rapport, bijna 50% van de Amerikaanse burgers communiceert met hun smartphones via spraakopdrachten.

Maar kunstmatige intelligentiesystemen gaan niet alleen over stemassistenten en chatbots (hoe geweldig ze ook zijn)! Deze systemen beloven alledaagse taken te vervullen die momenteel door werknemers worden uitgevoerd, zodat we onze hersenen kunnen gebruiken voor creatiever en uitdagender werk. Als zodanig verandert AI de wereld zoals we die kennen en beïnvloedt hele industrieën van klantrelaties tot productie en productie.

Daarom mag het niet verbazen dat digitale marketing een van de meest getroffen segmenten is. Marketeers zijn al bekend met systemen die zijn ontworpen om voorspellende analyses te bieden op basis van gegevens die zijn verzameld uit verschillende bronnen, maar AI bracht een nieuwe manier naar voren om beslissingen te nemen en het publiek te identificeren (onder andere).

Invloed van AI op digitale marketing

De belangrijkste verandering die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie in digitale marketingstrategieën, is te zien in de manier waarop merken contact maken met hun publiek. Veel merken gebruiken chatbots, maar marketeers gebruiken ook intelligente systemen voor het personaliseren van inhoud, het maken van beter gerichte campagnes en het verlagen van de kosten. Als een kanttekening laat dit ook zien dat digitale marketeers dit misschien ook nodig hebben leer kunstmatige intelligentie (in ieder geval op basisniveau) in de nabije toekomst.

Chatbots voor een betere verbinding tussen klant en merk

Simpel gezegd, chatbots zijn softwaretools die zijn ontworpen om met klanten te communiceren en nuttige informatie te bieden. Op dit moment is de chatbot-industrie in opkomst en meer ontwikkelaars richten zich op het creëren van intelligente systemen die een natuurlijk menselijk gesprek kunnen onderhouden.

Dit is mogelijk dankzij de ontwikkeling van AI-semantische herkenning, spraakconversietechnologie en taalverwerking. Terwijl we nog bezig zijn met het perfectioneren van deze tools, kunnen eenvoudige chatbotsystemen eenvoudige taken uitvoeren, zoals het beantwoorden van basisvragen, het aannemen van bestellingen, het begeleiden van gebruikers door verschillende processen en meer.

De belangrijkste voordelen van merken die chatbots gebruiken, zijn:

 • 24 uur per dag toegang tot klantenservice – chatbots hebben geen slaap of pauze nodig, dus ze kunnen de klok rond ondersteuning bieden;
 • Een-op-veel-aanpak – één systeem kan tegelijkertijd met meerdere klanten werken, waardoor de beperkingen van een door mensen bediend systeem waarbij slechts één-op-één interacties op een bepaald moment mogelijk zijn, worden geëlimineerd.
 • Betere klantervaring – chatbots raken niet gefrustreerd door ongeduldige klanten en verliezen hun kalmte niet.
 • Gelokaliseerde klantenservice – veel chatbots-systemen kunnen in verschillende talen worden gebruikt, zodat een klant zijn moedertaal kan selecteren.
 • Snelle levering – chatbots hebben toegang tot een uitgebreide database (inclusief eerdere interacties van gebruikers met het platform), en ze kunnen de gevraagde informatie veel sneller leveren dan een menselijke operator.

Chatbots zijn nog belangrijker omdat veel merken zijn overgestapt op communicatie met klanten via sms-apps zoals Facebook Messenger, Slack of WhatsApp. En, zo blijkt, meer dan 50% van de consumenten hou van het idee van een eenvoudigere, snellere communicatie met hun favoriete merken!

Personalisatie van inhoud

Dit gaat over het personaliseren van de ervaring van elke gebruiker met een site of een platform door suggesties te doen voor inhoud die beter aansluit bij hun behoeften.

Een goed voorbeeld hier is het algoritme dat YouTube gebruikt om inhoud voor elke gebruiker aan te bevelen op basis van hun eerdere selecties. Maar dit gebeurt alleen als je een account hebt. Anders krijgt u aanbevelingen voor uw huidige locatie te zien.

In een vergelijkbare poging kunnen marketeers AI-systemen gebruiken (en gebruiken) om hun kijkers producten, aanbiedingen, inhoud en andere items te bieden die passen bij hun eerdere interacties met het platform. Een stap verder gaan, hetzelfde systeem kan worden gebruikt om de verkoop te stimuleren door nauwkeurigere aanbevelingen voor gebruikers te doen.

Ten slotte kunnen AI-systemen ook bepalen welk type inhoud waarschijnlijk uw publiek zal aanspreken. Op deze manier elimineert u veel van het giswerk en vallen en opstaan ​​systemen die nog steeds voorkomen in de huidige digitale marketingstrategieën.

Het belangrijkste voordeel van de huidige intelligente systemen is het feit dat ze grote hoeveelheden gegevens met hoge snelheden kunnen verwerken, waardoor ze resultaten opleveren die in realtime impact kunnen hebben.

E-mailmarketing verfijnen

E-mailmarketing is een van die tools die tijd en technologie definiëren, in vorm blijven en leveren ongelooflijke ROI zelfs in het tijdperk van AI. Toch kan het een beetje verfijning gebruiken, en we hebben nu de perfecte manier om het goed te doen.

We hebben nu intelligente systemen die triggers instellen voor verschillende acties (op basis van eerder gedrag). Hierdoor kunnen marketeers precies de juiste mensen met de juiste inhoud targeten, waardoor de ervaring relevanter wordt voor de klant en winstgevender voor het bedrijf.

Veel merken gebruiken bijvoorbeeld een gesegmenteerde e-mailstrategie op basis van de status van een gebruiker. Als zodanig sturen ze één type e-mail naar iemand die zich zojuist heeft aangemeld voor een account, een andere e-mail naar iemand die lid is en een verlanglijst heeft, en een andere e-mail naar iemand die een loyale klant is.

Verbazingwekkende advertentieconcepten

Advertenties (met name digitale advertenties) worden slimmer en dat komt allemaal door AI-inzicht. We zien dit overal op sociale mediaplatforms en Google, waar intelligente systemen worden gebruikt om de juiste doelgroep te targeten.

Dankzij AI-technologie kunnen marketeers trends nauwkeurig voorspellen en profiteren van microtrends, wat een betere targeting mogelijk maakt, waardoor verspilling van digitale advertentie-uitgaven wordt verminderd. Volgens Statista, de wereldwijde schatting van de advertentie-uitgaven voor 2019 bedroeg meer dan 560 miljard dollar en vanwege het vallen en opstaan-systeem dat de meeste bedrijven gebruiken, werd een deel ervan verspild. Naarmate AI het overneemt, gaat echter steeds minder van het advertentiebudget van een bedrijf verloren.

Bij kunstmatige intelligentie gaat het er niet alleen om dat uw budget goed wordt besteed. Het gaat ook om innovatie en creativiteit. In feite kunnen de meeste sociale-mediaplatforms die advertenties weergeven, een kopie maken die aan uw behoeften voldoet op basis van het gedrag van eerdere gebruikers en de links die u wilt promoten. Als zodanig is de proces voor het maken van inhoud van een digitaal marketingbureau kan worden versterkt en verfijnd door AI-aangedreven platforms.

Sommige merken combineren ook moderne technologieën zoals augmented reality of virtual reality om verbluffende advertenties te maken die de mensen betrokken houden en hun aandacht vasthouden.

Kosten verminderen

Hoewel innovatie en betere targeting uiterst nuttig zijn voor marketeers, zijn bedrijfseigenaren erg enthousiast over AI omdat het een fantastische kans is om de kosten te verlagen.

Denk er gewoon over na.

Door alleen chatbots te gebruiken, besparen bedrijven geld en verhogen ze de winst door een betere klantervaring te bieden. Hetzelfde gebeurt bij het plannen van marketingstrategieën of het personaliseren van inhoud.

Door AI aangedreven systemen hebben de intelligentie om een ​​aantal van de ondergeschikte taken over te nemen die voorheen door menselijke operators werden gedekt. Dit betekent minder medewerkers en meer efficiëntie.

Zoeken opnieuw definiëren

De belangrijkste taak van een digitale marketeer is om in het hoofd van de klant te kruipen en te begrijpen wat ze uiteindelijk online kunnen zoeken, met betrekking tot het product of de service die ze promoten. In het verleden was deze taak vrij eenvoudig omdat zoekmachines zoekwoorden gebruikten om relevante pagina’s te vinden.

Maar die tijd is allang voorbij, en dat komt onder meer door de ontwikkeling van intelligente systemen. Tegenwoordig begrijpt een zoekalgoritme nuances en contextuele betekenis (ook bekend als semantisch zoeken). Sterker nog, sommige algoritmen leveren resultaten op door rekening te houden met de zoekgeschiedenis van een gebruiker.

Met de lancering van virtuele assistenten (Siri, Alexa, Google Assistant en meer), kunnen AI-systemen ook spraakgestuurd zoeken en spraakherkenning gebruiken om nieuwe niches te identificeren en eerder onbekende bronnen aan te boren.

Dus wat betekent dit voor SEO-specialisten?

Kort gezegd betekent dit dat digitale marketeers open moeten staan ​​voor nieuwe mogelijkheden en dat ze een krachtige bondgenoot moeten hebben in door AI aangedreven platforms.

Beschikbare tools

Nu we weten waarom en hoe intelligente kunstmatige systemen deel uitmaken van de digitale marketingindustrie, laten we eens kijken naar enkele van de tools die we kunnen gebruiken.

Google Cloud AI

Dit is een hulpmiddel om te leren hoe u AI in uw bedrijf kunt gebruiken en implementeren, en we raden u ten zeerste aan om door enkele van hun modules te bladeren. Google Cloud AI biedt geweldige voorbeelden van tools en ontwerpen die in de toekomst extreem populair kunnen worden.

Het biedt ook inzicht in wat uw concurrentie kan doen om een ​​voordeel te behalen en voor zichzelf een groter marktsegment te snijden.

Zoomph

Een fantastisch platform voor merken die streven naar social media campagnes!

Zoomph biedt inzicht en helpt marketeers hun publiek en de sociale platforms die ze gebruiken te begrijpen. Het analyseert ook de emoties en gevoelens die een campagne doen vliegen en levert nauwkeurigere gegevens op dan traditionele CPM-modellen.

MarketMuse

MarketMuse is een door AI aangedreven platform voor SEO, inhoudsonderzoek en concurrentieanalyse en helpt marketeers inhoud te creëren die echt relevant is voor hun publiek. Daarnaast biedt het nuttige informatie over verschillende trefwoorden en identificeert het potentieel onbenutte gebieden.

Dus, als je denkt dat je content ‘‘je ne sais quoi’ ontbreekt, heb je misschien wat hulp van zo’n platform.

Yext

Dit is het ideale platform om te gebruiken wanneer uw aanwezigheid op sociale media veel betrokkenheid krijgt via opmerkingen en recensies.

Yext is de juiste tool om te gebruiken als je wilt weten hoe jouw bedrijf of merk online wordt vertegenwoordigd. Het verwerkt gegevens van sociale mediaplatforms, beoordeelt platforms en meer en begrijpt de algemene sfeer. Het geeft ook prioriteit aan de beoordelingen en opmerkingen die uw aandacht nodig hebben om uw online reputatie een boost te geven.

Refrein

Zoals we al vermeldden, moet een marketeer de behoeften van het publiek kennen (en begrijpen) (waarnaar ze online kunnen zoeken) om een ​​effectieve campagne te maken. Als zodanig, Refrein is een platform dat de kracht van AI gebruikt om patronen te analyseren die leiden tot een succesvolle verkoop in calls.

Het kan ook inzicht geven in waarom een ​​verkoopgesprek niet succesvol was en stelt verkopers in staat zich te concentreren op hun primaire taak: deals sluiten. Het doet dat door automatisch rapporten te maken voor elke gebruikersinteractie, waardoor deze taak uit handen wordt genomen van menselijke operators.

Afsluitende gedachten

Na dit alles te hebben gelezen, is de conclusie vrij duidelijk: AI-systemen zijn diep geïntegreerd in ons professionele en persoonlijke leven. Net zo digitale marketeers, we zien het vanuit beide perspectieven werken, en het is tijd om te begrijpen en te accepteren dat de manier waarop we dingen deden niet nuttig is zonder hulp van intelligente algoritmen en data-analysers.

TAGS:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map