8 Serverloos computerplatform om uw applicatiecode uit te voeren

Enkele van de beste runtime-platforms om uw serverloze applicaties te hosten.


Serverloze architectuur betekent niet dat u geen servers nodig heeft. In plaats daarvan heb je minder server nodig om te beheren. In een traditionele applicatie beheert u de volledige applicatie logische uitvoering op een VM, fysieke of cloud server. De trend verandert echter.

Door een serverloze architectuur te gebruiken, offload je de uitvoering van de applicatiecode naar een serverloos computerplatform. Het heeft veel voordelen.

 • U hoeft zich geen zorgen te maken over het hosten van runtime (Node.js, Python, Go, etc.)
 • Betaal wat uw applicatie verbruikt (kostenbesparend)
 • Maak u geen zorgen over de groeiende vraag naar applicaties (schaalbaar)
 • Laat de provider de beveiliging, software-updates beheren
 • Gemakkelijke integratie met andere diensten die door de provider worden aangeboden
 • Snelle tijd voor applicatie-implementatie en wijzigingen

Het is een geweldige deal voor een ontwikkelaar en bedrijfseigenaar, waarbij u zich richt op uw code en een expert de uitvoering afhandelt. Als u nieuw bent bij Serverless, dan kunt u hiernaar verwijzen inleidende cursus.

Laten we het volgende onderzoeken FaaS (Functions as a Service) platform.

AWS Lambda

AWS Lambda is een van de eersten die een platform aanbiedt waarop u uw code uitvoert en de administratie (achter de schermen) wordt beheerd door AWS.

Aanvankelijk ondersteunde het alleen Node.js, maar vandaag kun je Python, Go, Java, C # uitvoeren.

Zoals u op de afbeelding kunt zien, moet u uw applicatiecode uploaden en Lambda zorgt voor de uitvoering. U kunt het handmatig doen of automatiseren door het te activeren via AWS-services of webapplicatie.

AWS Lambda kan nuttig zijn in veel realtime scenario’s zoals bestandsverwerking, streaming, gegevensvalidatie, gegevenstransformaties, afhandeling van API-verzoeken, enz..

Enkele kenmerken:

 • Naadloze integratie met andere AWS-producten
 • Staatloze Lambda-functies
 • Hoge beschikbare en fouttolerante infrastructuur
 • Uitgebreide logging en monitoring
 • Automatische schaalverdeling
 • en nog veel meer…

Goed nieuws als je wilt spelen, biedt AWS 1 miljoen verzoeken en 400.000 GB-seconden rekentijd kosteloos uit onder de gratis laag.

Gratis niveau zou voldoende zijn voor hobby of klein project. Als je geïnteresseerd bent om te leren, dan kun je dit controleren hands-on online cursus door Stephane Maarek.

En als u zich zorgen maakt over de regelgeving, dan voldoet AWS Lambda aan HIPPA, PCI, ISO en SOC.

Cloudflare-werknemers

Je hebt het goed gehoord.

Cloudflare is niet alleen een CDN- en beveiligingsbedrijf; ze bieden veel meer dan dat.

De laatste tijd hebben ze geïntroduceerd Cloudflare-werknemers waarmee u JavaScript kunt uitvoeren in hun meer dan 150 datacenters over de hele wereld.

Cloudflare gebruikt de V8 JS-engine, dus als dat nodig is voer uw JavaScript sneller uit probeer dan de arbeiders.

U kunt werknemers integreren met de Serverloos framework voor snellere implementatie. U kunt het al vanaf $ 5 per maand starten.

Ze hebben er een paar scripts (recepten) om te bekijken en rond te spelen om vertrouwd mee te raken.

Nu

Ik hou van de naam – Nu.

Nu bij Zeit is perfect voor ontwikkelaars. Je bouwt en pusht de code en de rest wordt nu beheerd. Maak u geen zorgen over optimalisatie van de hosting of het beheer van de configuratie.

Het ondersteunt Node.js, PHP, Go, React en nog veel meer. Het grote tijdbesparende voordeel is dat het alleen de wijzigingen opnieuw opbouwt in plaats van de hele toepassingsrepository. Zodra u op de codewijzigingen drukt, is de implementatie binnen enkele seconden zichtbaar. U kunt het GRATIS starten en opschalen naarmate uw applicatie groeit.

Azure Functions

Event-driven computing die een groot aantal programmeertalen ondersteunt.

 • JavaScript
 • C #
 • F #
 • Java
 • Python
 • PHP
 • TypeScript
 • Bash
 • PowerShell

Azure Functions zorg voor de infrastructuurvraag door uw applicatie en schaal op of af indien nodig. U hoeft zich geen zorgen te maken over capaciteitsplanning.

Je kunt een functie activeren vanuit een webapplicatie, HTTP API vanuit een mobiele applicatie, blob-opslag, streaming, webhooks en nog veel meer.

Bron: Microsoft

De prijs is gebaseerd op de totale tijd die nodig is om uw code uit te voeren. Er zijn geen kosten vooraf en Azure biedt maandelijks GRATIS 1 miljoen uitvoeringen.

Ga je gang en maak gebruik van Azure Functions om je serverloze applicatie te bouwen voor SaaS-product, API, enz.

Google Cloud

Google Cloud biedt een heleboel serverloze computeroplossingen.

App Engine – een volledig beheerd platform voor web- en mobiele applicaties. U kunt uw applicatie ingebouwd in PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go, enz. Implementeren. U betaalt voor de bronnen die uw applicatie verbruikt en schaalt op basis van de vraag.

Cloud Functions – een evenementgestuurd platform om Node.js en Python-applicatie in de cloud uit te voeren. U kunt Functions gebruiken om IoT-backends, API-verwerking, chatbots, sentimentanalyse, streamverwerking en meer te bouwen.

Er zijn meer – Opslag, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, ML-engine. Waarschijnlijk alles wat u nodig heeft om een ​​enterprise-ready serverloze applicatiearchitectuur te bouwen.

IBM Cloud Functions

IBM Cloud Functions is gebaseerd op Apache OpenWhisk om toepassingsacties te ontwikkelen die snel worden uitgevoerd op een gebeurtenistrigger.

Er zijn enkele geweldige tutorials over het bouwen van een serverloze applicatie, API, mobiele backend, doorzoekbare video, etc. om u een idee te geven van hoe het werkt.

Alibaba Function Compute

Een uitstekende optie voor China en de internationale markt. De laatste tijd heeft Alibaba een serverloos rekenaanbod aangekondigd waarmee u code kunt uploaden en uitvoeren zonder de servers en de kerninfrastructuur te beheren.

Een illustratie van real-time IoT-berichtverwerking serverloze stroom.

Alibaba biedt GRATIS 1 miljoen verzoeken per maand. Goed om uit te proberen.

Het serverloze concept is niet alleen FaaS (functioneert als een service), maar veel meer. Ik hoop dat het bovenstaande platform je helpt om een ​​robuuste applicatie te bouwen zonder je zorgen te maken over serverbeheer en onderhoud. En nog belangrijker, bij de lagere kost.

EdgeEngine

EdgeEngine door StackPath serverloze functies implementeren die zijn geschreven in JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP, enz. in de buurt van de netwerkrand van uw publiek voor een snellere responstijd. De latentie van EdgeEngine is zo laag als 50ms.

Prijzen beginnen vanaf $ 10 per maand, inclusief 15 miljoen verzoeken en onbeperkte scripts. En zonder twijfel kun je opschalen.

Het uitvoeren van functies in het edge-netwerk heeft veel voordelen opgeleverd, zoals personalisatie-inhoud van de gebruiker, verbetering van applicatieprestaties, snellere implementatie, enz.

Conclusie

Serverloos gaan is een geweldige manier om de kosten voor hosting en infrastructuurbeheer te besparen. Het verplaatsen van oudere applicaties kan een uitdaging zijn; Ik snap het. Maar als u een moderne nieuwe app bouwt, moet u serverloos overwegen in uw architect. Hier zijn enkele van de nuttige bronnen om Serverless te leren.

Succes!

TAGS:

 • Serverloos

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map