Niveau dit WordPress-spil op med tilpassede indlægstyper

De dage, hvor WordPress ikke var andet end et blogværktøj, er længe gået.


I dag driver WordPress (WP) e-handelssystemer, enterprise CMS, bookingmotorer, restauranter, ngo’er og så videre. Du navngiver det, og WordPress har et svar på det.

Og al denne transformation blev muliggjort med tilpassede indlægstyper (CPT). Hvis du har en virksomhed, der er drevet af en WordPress-installation og leder efter større kraft og udtryk, er tilpassede indlægstyper svaret.

Men først noget historie. ��

Hvad er tilpassede posttyper i WP?

Tilpassede indlægstyper. . . Terminologien er lidt uheldig, men der er historiske grunde. Oprindeligt blev WordPress bygget med intet andet end tanken om et blogging-værktøj i tankerne. Og hvad er den grundlæggende enhed i en blog?

Det stemmer, indlægget. Så i lang, lang tid var der intet andet end “indlæg” i WordPress-landet. Du oprettede, redigerede eller slettede et indlæg; indlæg kunne integreres på enhver side; og så videre.

Eksplosionen i WordPress’s popularitet var uventet. Pludselig kørte alle websteder på WordPress, og virksomheder begyndte at føle behovet for at udvide WordPress til at betjene andre forretningsfunktioner.

WordPress-kerneteamet reagerede ved at introducere brugerdefinerede datatyper, men da udtrykket “post” var synonymt med “fieldset” i WordPress-verdenen, blev den resulterende funktion kaldet Custom Post Types.

Med brugerdefinerede posttyper kan du gruppere forskellige grundlæggende inputmetoder i en enhed, der giver mening på forretningsniveau.

F.eks. I et laboratoriehåndteringssystem kan patientjournaler være en brugerdefineret posttype med felter til nødvendig information, udførte test, forventede værdier, målte værdier osv. Når disse tilpassede posttyper er oprettet, kan laboratoriepersonalet indtaste data ind i dem uden at skulle bekymre sig om et eksternt system.

Selvfølgelig vil brugerdefinerede indlægstyper, undtagen når det drejer sig om simpel dataindtastning, ikke fungere alene og nogle kodning er påkrævet. Der er kraftfulde nok plugins, der kan lette jobbet.

Lad os derefter se, hvordan man opretter en tilpasset posttype i WordPress.

Oprettelse af en tilpasset posttype i WP – Den nemme måde

Den nemmeste og hurtigste måde at oprette tilpassede posttyper i WordPress er ved hjælp af et relevant plugin. Der er mange muligheder her, og min anbefaling er at foretage en søgning, prøv et par plugins, og derefter nøjes med det, der føles intuitivt for dig.

For eksempel, hvis du vælger at arbejde med Værktøjssætstyper plugin (hvilket ville være et godt valg, da plugin har over 200.000 installationer fra skrivning), her er hvad du ville gøre.

Når plugin er installeret, skal du gå til Admin-menuen og klikke på Værktøjssæt -> Tilføj ny indlægstype. Beskriv, hvad du gerne vil kalde din posttype, og hvilke felter den skal indeholde (afsnittet “Sektioner, der skal vises”).

Så snart du rammer “Gem”, er den nye type oprettet tilgængelig i admin-menuen!

Prøv nu at oprette en ny hund. Du vil se, at standard WordPress “create post” -grænsefladen åbnes, bortset fra at denne gang kun er der tre felter, som vi sagde skal være der: Titlen, beskrivelsen og det fremhævede billede. Eventuelle tilpassede felter ville også være vist på denne side. Så udfyld dem, tryk på Publicer, og din nye hund offentliggøres!

Hvad nu, hvis du vil vise hundene som en del af dine blogindlæg? Dette er normalt ikke muligt, da tilpassede indlægstyper behandles som helt separate enheder. Da de ikke er “indlæg”, vises de ikke som standard på bloglisten.

For at tilføje dem til bloggen skal du redigere filen features.php og tilføje følgende kode:

add_action (‘pre_get_posts’, ‘add_dog_types_to_query’);

funktion add_dog_types_to_query ($ forespørgsel) {
if (is_home () && $ query->is_main_query ())
$ query->sæt (‘post_type’, array (‘post’, ‘hunde’));
returner $ forespørgsel;
}

Jeg ved hvad du tænker. Dette afsnit lovede den “lette måde” at oprette tilpassede indlæg på, men det er alt andet end let! Jeg er tilbøjelig til at være enig, men til forsvar kan jeg kun sige, at tilpassede posttyper er en avanceret funktion og vil kræve WP-udviklingsevner.

Tilpassede indlægstyper – Den hårde måde

Så hvad er ulemperne ved at bruge et plugin til tilpassede posttyper?

For det første kommer plugins til prisen for ufleksibilitet; ja, de giver dig mulighed for at komme hurtigt og køre, men så snart du har brug for at afvige fra standard, går det hele til at kaste. Det vil ikke være svært at sige, at plugins ‘rod er det, der vender nogle virksomheder væk fra WordPress.

Den resterende, hårde måde er at gå ind og kode dine indlægstyper. Hvis du ikke er en WordPress-udvikler, er dette ikke noget, du kan håbe at forsøge, så det er bedre at ansætte professionel hjælp. Stadig, hvis du gerne vil tage et kig, er dokumenterne det her.

I sidste ende vil jeg gerne gentage, at tilpassede indlægstyper er en kraftfuld funktion, men det kommer til en pris. Kompleksiteten og vedligeholdelsen af ​​dit websted stiger op, og du er endda dybt bundet til WordPress-økosystemet.

Så det er en sti, du kun skal gå ned, når du er sikker på, at du vil forpligte dig. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map