Hoe (en waarom!) Een staging-site voor WordPress maken?

Heeft u ooit wijzigingen in uw website aangebracht om die beslissing onmiddellijk te betreuren??


Het komt vrij vaak voor dat u aan uw project werkt in een live productieomgeving. Maar als je live wijzigingen aanbrengt op een productiesite, stel je jezelf ook bloot aan grotere risico’s.

Ik denk dat velen van ons kunnen toegeven dat we de neiging hebben om de goede weg te negeren in ruil voor de snelle weg.

Als ik specifiek met WordPress werk, heb ik de neiging om bijna elke dag kleine aanpassingen en veranderingen aan te brengen, en vaker heb ik het gevoel dat ik geen staging-site nodig heb. Weet je, het zijn maar een paar regels CSS of een eenvoudige installatie van plug-ins.

Deze aanpak heeft meer dan eens een averechts effect op me gehad, maar ik heb niet alleen deze fout gemaakt. Als je kijkt elke ontwikkeling in het algemeen, het is onvoorstelbaar dat een professioneel team zou opereren zonder een testomgeving.

Het risico om dingen te breken en dus het bedrijf te breken, is veel te groot om zo’n onvoorzichtige keuze te maken. En om het risico tegen te gaan, wordt geadviseerd om tegelijkertijd vanuit een Productie- en een Staging-omgeving te werken.

Wat is een staging-omgeving?

Simpel gezegd, een staging-site is een ‘exacte’ kopie van uw productiesite. Op een staging-site kunt u aangepaste wijzigingen aanbrengen of test nieuwe functies zonder het risico te lopen dingen te breken. Nou ja, min of meer zonder risico. Je zou nog steeds dingen kunnen breken, maar het staat in ieder geval in een ‘offline’ versie van de site. Als gevolg hiervan kunt u voorkomen dat die wijzigingen uw productiesite breken.

wat is een staging-omgevingKunst: Martin David

Het opzetten van een staging-site is relatief eenvoudig (we laten u hieronder zien hoe) en kan vaak worden gemaakt via uw hostingprovider. Zodra u klaar bent met het instellen van alles, kunt u beginnen met werken vanaf uw staging-site.

Heeft iedereen een staging-site nodig??

Eerlijk gezegd, als u sites met gevoelige informatie beheert, zou u moeten overwegen om een ​​staging-site te krijgen.

Als je maar een kleine blog exploiteert >Elke maand 50.000 lezers, u kunt waarschijnlijk een pas krijgen. Hetzelfde geldt voor ontwikkelaars die vertrouwen hebben in hun begrip van codewijzigingen.

Dit kan echter averechts werken wanneer u te maken heeft met het toevoegen van nieuwe thema’s en plug-ins.

creatieve fout 404Kunst: Elisa Cioca

Ik denk voor het grootste deel, als uw site gevoelige gegevens opslaat of een verband heeft met de uitwisseling van fondsen, dan het is vrijwel verplicht om een ​​sandbox-versie van uw live website te hebben.

Aanbevolen literatuur:

Centraal: Best practices voor staging-omgevingen →
Tips voor het ontwikkelen en onderhouden van staging-omgevingen waarmee u stabielere softwaresystemen kunt bouwen.

Wat zijn voors & Nadelen van het gebruik van een testsite?

Als we het hebben over externe functies, is er altijd een kans dat er enkele nadelen zijn. In het geval van staging-sites wegen de pro’s vaak op tegen de nadelen.

Hier zijn een paar voordelen:

 1. Kan zowel online als offline worden gereproduceerd. Hierdoor kunt u zelfs offline aan de ontwikkeling en het ontwerp werken.
 2. Lees van tevoren over bugs, fouten en andere kritieke problemen.
 3. Bouw betere sites en functies omdat u ze grondig kunt testen voordat u ze indient om live te gaan.

En hier zijn enkele nadelen:

 1. Als u kiest voor een door de host geleverde versie, brengt u waarschijnlijk extra servicekosten met zich mee. Hangt af van uw wensen, aangezien het altijd mogelijk is om een ​​lokale versie in te stellen.
 2. De ontwikkeling kan vertragen naarmate u meer tijd besteedt aan het controleren op bugs en andere fouten.

Al met al moeilijk te rechtvaardigen om er niet voor te gaan.

Hoe u een staging-omgeving creëert voor een WordPress-site?

Het maken van een staging-site voor WordPress-georiënteerde sites is verrassend eenvoudig. In de meeste gevallen gebruikt u een plug-in, maar gebruikt u mogelijk een staging-omgevingsservice van uw hostingbedrijf.

Zowel betaalbare hostingoplossingen als WordPress premium hostingplatforms bieden meestal een vorm van ondersteuning voor staging-sites.

Laten we alle opties eens bekijken.

Optie 1: uw hostingprovider

Het gebruik van een staging-omgeving van uw hostingprovider is een manier om consistentie te garanderen. Het is ook over het algemeen vrij eenvoudig om er een in te stellen.

Hostingproviders zoals WP Engine en Kinsta bieden een moeiteloze installatie met één klik voor alle nieuwe staging-sites.

Duw uw staging-omgeving om te leven

Een ander voordeel van staging-sites op provider-niveau is dat u doorgaans onmiddellijk nieuwe wijzigingen op uw live-site kunt aanbrengen. Dit zou ook een van de eerder gemaakte punten over tijdverlies tegengaan.

Maar u moet individueel contact opnemen met uw gastheer. Kinsta is een van de WordPress-hostingbedrijven die deze service aanbieden.

Optie # 2: een plug-in gebruiken

Waar zou WordPress zijn zonder zijn fantastische plugin-bibliotheek? Het lijkt erop dat er tegenwoordig een plug-in is voor zo ongeveer alles, en dat omvat ook staging-sites.

Hier lichten we twee prominente keuzes toe.

WP Staging

WP Staging - DB File Duplicator Migration WordPress org

Met deze duplicatie-gebaseerde plug-in kunt u uw productiesite binnen enkele minuten naar een nieuwe ontwikkelingssite kopiëren. De manier waarop het werkt, is vrij eenvoudig. Je navigeert naar het dashboard van de plug-ins, klikt op Kopiëren en whola – je kloon wordt voorbereid.

Dit klinkt natuurlijk gemakkelijk op papier, maar er gebeuren ook veel dingen op de achtergrond.

wp staging-plug-in

De plug-in moet bestanden en de database kopiëren en moet ervoor zorgen dat alle links correct werken. Met dat in gedachten, WP Staging is een geweldige plug-in om te gebruiken.

Deze plug-in heeft ook een Pro-versie, die functies zoals Push Changes toevoegt aan uw staging-site. Dit betekent dat u wijzigingen rechtstreeks op de live site kunt toepassen zonder dat u dit twee keer hoeft te doen.

Meer dan 30.000 WordPress-gebruikers gebruiken WP Staging, dus je bent in goede handen!

WP Stagecoach

One Click WordPress Staging Sites WP Stagecoach

Een andere oplossing die je kunt gebruiken is WP Stagecoach, hoewel deze alleen een gratis proefversie biedt en anders een premium product is. Dat gezegd hebbende, is het misschien de investering waard, omdat WP Stagecoach veel meer functies heeft.

 • Installatie met één klik. Werkt snel. Stel een aangepaste URL in en kies of u caching wilt uitschakelen en / of een wachtwoord wilt toevoegen aan uw nieuwe staging-site.
 • Wachtwoord beveiliging. Als u met klanten werkt, kunt u een voorbeeld van hun ontwerpproject laten zien en de pagina beschermen met een wachtwoord.
 • Native SSL-ondersteuning. Loop niet het risico gegevens door te laten glippen en SSL te activeren op uw nieuw gemaakte ontwikkelingssite. Makkelijk en effectief!
 • Database samenvoegen. Waarschijnlijk het unieke kenmerk van onze staging-plug-in, die u nergens anders kunt vinden: het voegt databases samen. Zo kan uw productiesite normaal functioneren en wanneer u nieuwe wijzigingen importeert vanuit staging, heeft dit geen invloed op uw bestaande databasegegevens.

Om af te sluiten, de WP Stagecoach-plug-in voelt meer geschikt voor klantgebaseerde projecten waar je wat flexibiliteit nodig hebt.

Optie # 3: Localhost

Je derde en laatste optie is om alles lokaal te doen.

Het is gratis en u krijgt veel sneller toegang tot het ontwikkelingsproces, naast het feit dat u uw site offline kunt aanpassen.

Localhost-gebaseerde staging-sites zijn behoorlijk populair bij softwareontwikkelingsbedrijven, maar werken ook perfect met WordPress-sites.

XAMPP-logo

Wat betreft uw keuzes om een ​​lokale stapel te kiezen, raad ik aan om uit te checken XAMPP en Bitnami.

XAMPP is een volledig gratis, eenvoudig te installeren Apache-distributie met MariaDB, PHP en Perl. Het open source-pakket van XAMPP is zo opgezet dat het ongelooflijk eenvoudig te installeren en te gebruiken is.

Ook al is XAMPP een onberispelijke lokale ontwikkelomgeving, er zijn tools beschikbaar om u te helpen uw staging-sites naar productie te pushen, bijvoorbeeld U kunt uw XAMPP-applicaties pushen naar cloudproviders zoals Azure, AWS en Google Cloud.

bitnami wordpress

Bitnami biedt onafhankelijke stapels die u kunt gebruiken als cloudgebaseerd, als container of als lokale installatie op uw computer.

Met de Bitnami Stack voor WordPress kunt u met één klik een WordPress-site starten. Het is beschikbaar voor Unix-, MacOS- en Windows-machines. En het is erg leuk om lokaal aan je site te werken als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van de lokale server, check dan uit deze online training.

Ten slotte biedt Bitnami ondersteuning voor veel van de meest populaire contentbeheersystemen op internet. Bekijk hun van dichterbij App-catalogus om te zien wat er voor het grijpen ligt.

Je weet maar nooit, misschien vind je iets dat je wilde uitproberen, maar nooit een kans had.

Tip: Houd er rekening mee dat u uw live site moet overzetten naar uw lokale staging-site. Standaard krijg je alleen een klassieke WordPress-installatie. Dus, om dingen te synchroniseren, past u dezelfde plug-ins en thema’s toe die u momenteel op uw live site gebruikt.

Conclusie

Het maken van een ontwikkelsite voor WordPress is eenvoudiger dan je dacht!

Het belangrijkste is dat door deze staging-site te maken, u ervoor kunt zorgen dat uw live website wordt beschermd tegen onverwachte ongelukken of hack.

Met zoveel gratis en mooie keuzes gepresenteerd, is er geen excuus om geen staging-omgeving aan het rollen te krijgen voor uw project.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map