Wat is URL-blacklist en hoe kan ik dit oplossen?

Uw website is het gezicht van uw bedrijf. Het dient niet alleen als een medium om met gebruikers in contact te komen en inkomsten te genereren, maar vestigt ook uw merkaanwezigheid op het web.


Daarom is de beveiliging van uw website een van de cruciale aspecten waar u op moet letten, aangezien het aantal cybercriminaliteit snel toeneemt.

Een van de belangrijkste uitdagingen in de internetwereld is URL-blacklisting. Zoekmachines en autoriteiten zetten om veiligheidsredenen verdachte website-URL’s en IP-adressen op de zwarte lijst. Google zet elke dag verdachte ongeveer 10.000 website-URL’s op de zwarte lijst. Het impliceert dat deze websites niet veilig zijn voor bezoekers.

Google zet URL’s op de zwarte lijst om de online ervaring van hun gebruikers te beschermen.

In dit artikel leert u een gedetailleerd inzicht in de URL-blacklist, hoe het gebeurt, wat de impact ervan is en hoe u dit kunt oplossen.

Dus laten we beginnen!

URL Blacklist: wat is het?

In een notendop: URL-blacklisting is een proces waarbij zoekmachines en andere autoriteiten zoals Google, Norton Safe Web, Bing, McAfee SiteAdvisor, etc. blacklisten of een website-URL verwijderen uit hun respectievelijke index. Ze doen dit door de websites als potentieel schadelijk te beschouwen, wat in verschillende vormen kan zijn, zoals phishing-schema’s, Trojaanse paarden, spams, enzovoort.

Op deze manier voorkomen de autoriteiten en zoekmachines dat de gebruikers doorgaan naar de website en de eigenaar van de site op de hoogte stellen, waardoor de kwaadwillende bedoelingen van de aanvaller worden belemmerd..

Hoe een URL op de zwarte lijst komt te staan?

Zoekmachines zoals Google doen er alles aan om zijn gebruikers een beschermde online ervaring te bieden. Om dit doel te bereiken, investeren zoekmachines en andere veiligheidsinstanties middelen in het opsporen en markeren van kwaadaardige websites die potentiële online bedreigingen kunnen vormen.

Aangezien zoekmachines hun gebruikers nooit willen verliezen vanwege geïnfecteerde websites die de computers van gebruikers in gevaar brengen, laten ze dergelijke sites niet zien in de zoekresultaten.

Er zijn zoveel redenen waarom een ​​website op de zwarte lijst kan worden gezet.

Dit kan zijn:

 • Phishing-schema’s
 • Trojaanse paarden
 • Pharma-hacks
 • Informatie schrappen
 • Spams
 • Ongewenste programma’s downloaden
 • Onveilige plug-ins of bibliotheken

Dus als een website met dergelijke kwetsbaarheden wordt gevonden, geeft de browser beveiligingswaarschuwingen weer en informeert hij de bezoekers dat het onveilig is om te bezoeken. Het kan waarschuwingen zoals hieronder weergeven als de site malware bevat.

Veel website-eigenaren hebben echter geen idee dat hun website al wordt bedreigd of gehackt. Dus, hoe kunt u controleren of uw website-URL op de zwarte lijst staat?

Laten we eens kijken hoe!

Staat uw site op de zwarte lijst?

U kunt verschillende beveiligingscontroles uitvoeren om te bepalen of uw website op de zwarte lijst staat of niet.

Veilig browsen door Google – problemen met uw website weergeven en of deze op de zwarte lijst staat of niet.

Blacklist Lookup door Geekflare – mogelijk gemaakt door Google Web Risk API. Ontdek snel of een site als veilig wordt beschouwd of niet.

Controleer op websiteverkeer – er zou een snelle afname van het verkeer zijn. U kunt Google Analytics gebruiken om te controleren op websiteverkeer en als u een snelle afname ziet, kan dit een waarschuwing zijn dat uw website mogelijk op de zwarte lijst is geplaatst.

Hoe dit van invloed is op het bedrijfsleven?

URL-blacklisting kan voor bedrijven echt verwoestend zijn, zowel qua inkomsten als qua reputatie. In feite kan een site ongeveer 95% van zijn organische verkeer door de zoekmachine verliezen. Als gevolg hiervan heeft het een directe impact op zowel de verkoop als de omzet.

lowwebsitetraffic

Niet alleen het zoekmachineverkeer, maar wanneer gebruikers uw site handmatig openen, geeft de browser de waarschuwingen weer, en dit is niet goed. Uw potentiële klanten verlaten uw site onmiddellijk en gaan ergens anders heen.

Hoe te voorkomen dat URL op de zwarte lijst komt te staan?

Zoals ze zeggen –

“Voorkomen is beter dan genezen”

U moet de beveiliging van de website in de gaten houden.

Up-to-date blijven

Verouderde plug-ins, bibliotheken en thema’s kunnen uw website kwetsbaar maken voor mogelijke bedreigingen. Als gevolg hiervan kunnen cybercriminelen uw website gemakkelijk misbruiken wanneer ze mazen in de wet detecteren.

update software

Gebruik een mechanisme om uw sitecomponenten automatisch bij te werken.

Als u WordPress gebruikt, kunt u overwegen om te gebruiken iThemes Sync, waarmee u meerdere websites centraal kunt beheren. U kunt honderden sites met één klik bijwerken.

Gebruik geen niet-vertrouwde software

Gebruik geen software van niet-vertrouwde ontwikkelaars. Het is omdat in een poging om het gratis te krijgen, u uw website in gevaar brengt in termen van online beveiliging. Je kunt zoveel websites vinden die gratis thema’s en plug-ins aanbieden. Maar het is altijd een verstandige beslissing om af te zien van niet-vertrouwde bronnen, omdat dit deuren zou kunnen openen voor kwaadaardige activiteiten.

Kies waar mogelijk voor premium software en tools van vertrouwde websites om de veiligheid van uw website te behouden.

Ga voor een betrouwbaar hostingplatform

Het is aan te raden om voor een veilig hostingplatform te gaan dat u kunt vertrouwen.

En tenslotte, laten we enkele van de beste services bekijken om de site te controleren op blacklist en fix.

Het handmatig in de gaten houden van uw website en deze repareren wanneer deze op de zwarte lijst komt, kan tijdrovend zijn. In plaats daarvan kunt u hulp krijgen van betrouwbare services die de beveiliging van uw website kunnen bewaken en deze kunnen repareren om op de zwarte lijst te komen. Op deze manier kunt u tijd besparen en investeren in andere belangrijke taken die uw aandacht vragen.

Sucuri

Sucuri is een van de meest betrouwbare beveiligingsplatforms en thought leaders als het gaat om websitebeveiliging. Met hun uitgebreide branchekennis op het gebied van beveiliging kunnen ze snel analyseren wat en hoe aanvallers hun bedoelingen uitvoeren.

Het kan efficiënte beveiligingscontroles uitvoeren om malware, spam en andere kwaadaardige activiteiten te detecteren om uw website te beschermen. En als uw website op de zwarte lijst komt, kan deze ook worden hersteld door de autoriteiten zoals:

 • Google Blacklist
 • Norton Safe Browsing
 • SpamHaus Domain Block List
 • Yandex
 • Bing zwarte lijst
 • Phishingtank
 • ESET
 • McAfee SiteAdvisor
 • AVAST en nog veel meer ….

Sucuri biedt een breed scala aan sitebeveiliging en maakt gebruik van zijn ultramoderne malwarescanners om optimale beveiliging te bieden.

 • Beveiligingsscanner
 • Monitoring van SSL / TLS-certificaten
 • Uptime & DNS-monitor
 • SEO-spamscannen
 • Back-up & herstellen
 • Cloudgebaseerde WAF

U kunt op Sucuri vertrouwen om uw website te beschermen tegen online kwetsbaarheden en deze op de zwarte lijst te krijgen.

Astra

Astra biedt eersteklas services om hackers en andere online bedreigingen te bestrijden. U kunt de 360-graden realtime webbescherming gebruiken tegen malware, bots, hackers, SQLi, spams, enz.

Het biedt beveiligingsoplossingen voor verschillende platforms zoals WordPress, Magento, Drupal, Joomla, OpenCart, PrestaShop, enz. Er zijn honderden functies in hun beveiligingsoplossing.

SiteLock

Een van de algemeen erkende webbeveiligingsproviders, SiteLock, biedt geautomatiseerde cyberbeveiligingsoplossingen om bedrijven te helpen tegen kwaadaardige activiteiten.

SiteLock biedt een krachtige maar betaalbare oplossing. Met hun automatische patching hoeft u zich geen zorgen te maken over de beveiliging van uw site.

MalCare

MalCare biedt efficiënte WordPress-beveiliging voor site-eigenaren, ontwikkelaars en bureaus.

Het scant effectief uw website op zijn speciale server om uw serverlasten te verminderen. Als uw website op de zwarte lijst komt te staan, kan MalCare u helpen deze snel te verhelpen door gebruik te maken van collectieve intelligentie en gebruik te maken van zijn websitenetwerk en geavanceerde bedreigingen in realtime te detecteren.

Conclusie

Het aantal cybercriminaliteit neemt snel toe en heeft grote gevolgen voor bedrijven, zowel wat betreft omzet als reputatie. URL-blacklisting is er een van die waar hedendaagse bedrijven onder lijden. Daarom is het implementeren van websitebeveiliging de noodzaak van het uur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map