Hogyan javíthatjuk a WordPress webhelyének biztonságát további pluginek telepítése nélkül

Függetlenül attól, hogy webhelyét szórakoztató oldalsó projektként, üzleti vállalkozásként vagy valahol a kettő között futtatja, a biztonságának megőrzésének az egyik legfontosabb prioritása.


Noha sok olyan plugin van, amelyek célja a WordPress webhelyének biztonságának javítása, ha bármi olyan vagy, mint én, akkor a webhely valószínűleg már remeg. A növekvő kiegészítők és bővítmények könyvtárának súlya alatt.

Hogyan lehetne javítani webhelyének biztonságát WP beépülő modulok nélkül

Tehát, ha szeretné megerősíteni a WordPress webhely biztonságát további WordPress-bővítmények telepítése nélkül, akkor ez a cikk néhány hasznos tippet ad Önnek, amelyek segítenek Önnek éppen ezt megtenni.

Győződjön meg arról, hogy a bővítmények & A témák naprakészek

WordPress frissítések

Kezdjük a legalapvetőbb, de talán a legfontosabb tanácsokkal: a WordPress szoftver, valamint a telepített témák és pluginek naprakészen tartása.

A WordPress webhelyére telepített minden plugin és téma potenciális útvonal lehet a blogja végéhez és annak alapjául szolgáló kódhoz és adatbázishoz a rosszindulatú szándékú személyek számára. Ez nem azt jelenti, hogy az összes bővítmény és téma biztonsági kockázatot jelent, csak az, hogy esetenként hibák merülnek fel. Amikor ezt megteszik, a fejlesztők megkísérlik megoldani ezeket a problémákat a kód frissítéseinek kiadásával.

Ezért a webhely összes alkotóelemének naprakészen tartásával nagyban megteheti minimalizálja a webhely feltörésének kockázatát a használt plugin vagy téma sebezhetősége révén, vagy akár maga a WordPress szoftver is.

Rendszeresen bejelentkezve a WordPress webhelyének adminisztrátori területére, és tartózkodhat az elérhető frissítések tetején. Az irányítópulton megjelenő praktikus ikonnak köszönhetően gyorsan megnézheti, vannak elérhető frissítések-e Önnek. A WordPress most még a automatikus frissítési képesség, és hagyja, hogy ez a kiemelt funkció be legyen kapcsolva, a legtöbb felhasználó számára jó ötlet.

Erősítse meg felhasználónevét és jelszavát

A hackerek egy másik módja annak, hogy hozzáférjenek az Ön webhelyéhez, ha kitalálja a felhasználóneved és a jelszó kombinációját. Akár manuálisan, akár szoftverrel a lehető legtöbb kombináció beviteléhez javíthatja a WordPress webhelyének biztonságát, biztosítva, hogy a választott felhasználónevet és jelszót ne könnyű kitalálni.

Rendszergazda felhasználói fiók

Az első indulás az az adminisztrátori felhasználónév megváltoztatása az Ön webhelyén. Számos WordPress webhely egyszerűen az „admin” felhasználót használja ennek a hatékony fióknak a felhasználóneveként, amely a webhely minden szempontját irányítja. Ha webhelye ezt a felhasználónevet használja, akkor hackereknek ad előnyt a kombo feltörésében.

Törölje a rendszergazdai felhasználói fiókot

Ezért nagyszerű ötlet ennek a fióknak a felhasználónevének megváltoztatása. sajnálatos módon nem egyszerűen átnevezni a fiókot keresztül a felhasználói profil képernyőn. Tehát ahelyett, hogy ezt a módosítást elvégezné a WordPress adatbázison keresztül, a legegyszerűbb módszer az, ha egyszerűen létrehoz egy új adminisztrátori fiókot egy homályosabb felhasználónévvel, majd jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába ezzel a fiókkal, mielőtt törli az eredeti admin felhasználói fiókot..

Törölje a felhasználói tartalmat

A felhasználói fiók törlésekor nem kell aggódnia, hogy tartalom elveszik. A törlés gomb megnyomása után egyszerűen rendelje újra az új felhasználóhoz.

használata biztonságos jelszó a következő lépés ebben a folyamatban. A kulcs a lehető legtöbb különböző karaktertípus, például számok, betűk és speciális karakterek használatát jelenti. A erős jelszógenerátor eszköz, előállíthat néhány nagyon fejlett kombinációt, amelyeket bárkinek nehéz megtörni. Az egyetlen hátránya, hogy az ilyen biztonságos jelszavakat nehéz megjegyezni; ennek kiküszöböléséhez megfontolhatja a jelszókezelő, például a LastPass vagy 1Password.

A bevált gyakorlat másik része rendszeresen ellenőrizze és távolítsa el bármilyen inaktív felhasználói fiókot a webhelyén.

Tartsa magát felhasználónevét

Egy másik lépés, amelyet megtehetsz elrejti felhasználónevét a látogatók elől. A legjobb módszer erre a felhasználói profil „Megjelenítendő név nyilvános néven” mezőjének megváltoztatása a bejelentkezési felhasználóneved kivételével.

Nyilvános felhasználónév

Az olvasók most ezt a nevet fogják látni a tényleges felhasználóneved helyett a blogodban írt minden hozzászólás mellett.

Módosítsa a WordPress bejelentkezési oldal URL-jét

A hackerek egyik fő oka a WordPress webhelyeket keresni a szoftver népszerűsége. Mivel a brutális erőszakos hackelés számok játék lehet, minél több webhelyet támadhat meg, annál nagyobb a esélye a sikerre.

Alapértelmezés szerint az összes WordPress webhely bejelentkezési oldala ugyanazon az URL-en vagy címen található (http://oma domain.com/wp-login.php). Azonban a megváltoztatja a bejelentkezési oldal URL-jét egy további akadályt tehet webhelye biztonságát fenyegető esetleges fenyegetések előtt. Míg ez a megközelítés általában nem fog legyőzni egy tartós támadást elegendő lehet, ha elrettenti az egyéni látogatókat, akik a webhely körül szimatolnak.

Míg egy plugin használatával viszonylag bolondnak és egyértelművé teheti a WordPress bejelentkezési oldalának URL-jének megváltoztatásának folyamatát, manuálisan ezt nem szabad túlnyomnia a legtöbb felhasználónál. Ez a poszt a WordPress támogatási fórumokon ad néhány tanácsot a WordPress bejelentkezési oldalainak eltakarása plugin nélkül.

Biztonsági fókuszált webgazda kiválasztása

Az olyan webes host kiválasztása a WordPress webhelyéhez, amely határozottan elkötelezi magát a webhely biztonsága mellett, a felelősség nagy részét a kezétől teheti meg, amikor a webhelyet védeni kell..

Egy jó internetes házigazda nem csak a WordPress szoftver naprakészen tartásával, a hackerek és más biztonsági fenyegetések elkerülésével segíthet, hanem támogatást nyújthat a webhely helyreállításában is, ha valami rosszul fordul elő..

Míg nincs egységes válasz a ki a legjobb WordPress internetes házigazda, a vélemények archívumának megtekintésével megtalálhatja az Ön igényeinek leginkább megfelelő WordPress webhely-szolgáltatót.

Következtetés

Remélhetőleg most van néhány gyakorlati tanács, amelyet a mai gyakorlatba átültethet a WordPress webhelyének biztonsága érdekében.

A WordPress szoftver önmagában nem bizonytalan, de népszerűsége elősegítette, hogy vonzó célpontjává váljon a hackerek számára. Azonban ezeket a lépéseket követve és proaktívabbá válnak webhelyének biztonságáról, egy lépéssel a hackerek előtt maradhat, és több problémát tehet annak érdekében, hogy webhelyéhez hozzáférjen, mint amennyit megéri.

Ha bármilyen tippe, tanácsa vagy kérdése van a WordPress webhelyének biztonságának javításáról anélkül, hogy bővítményekre támaszkodna, kérjük, ossza meg őket alább a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map