Top 5 Open Source-værktøjer til administration af OpenStack Server

Administrer OpenStack effektivt med disse open source-værktøjer.


I skyens verden er det primære grundlæggende at automatisere alt, når det ser ud til on-demand-skytjenester. Arbejde med softwareproduktion kommer normalt ned på kontinuerlige implementeringer og drift af et miljø, der er distribueret over hele verden, specifikt med on-demand-skytjenester.

OpenStack er en open-source platform, der giver dig mulighed for at opbygge en Infrastructure as a Service (IaaS) sky, der går på råvarehardware. Teknologien bag OpenStack består af en række af lignende projekter, der leverer forskellige komponenter til en cloud-infrastrukturløsning. Det kan håndtere en stor pulje med opbevaring og netværksressourcer enten i et datacenter som en individuel sky eller udenfor som en offentlig sky.

For at administrere OpenStack-skyinfrastruktur skal du administrere konfigurationen af ​​de individuelle skytjenester. Den primære fordel ved OpenStack er, at den er sammensat af vandret skalerbarhed, så det bliver åbenlyst at tilføje netværk og lagringssystemer til at vokse skyen over tid.

For at lære OpenStack skal du tjekke dette vigtigt kursus.

Den væsentlige del af sky skalerbarhed er den værdi af tid, der kræves til at opsætte og køre skyen og således skalere op, samt reducere driftsomkostningerne. Til alt dette er det, der kræves, en automatiseret installations- og konfigurationsinfrastruktur, der indeholder konfigurationsstyringssystemer.

Mange open source-værktøjer er tilgængelige til at installere, administrere og køre OpenStack skyen. Det vigtigste spørgsmål er, hvordan man vælger den bedste.

Kok

Kok er en stor automatiseringsramme, der gør det enkelt at konfigurere servere og applikationer til enhver reel, virtuel eller skyplacering, uanset omfanget af infrastrukturen. Chef er et produkt, der simpelthen fokuserer på dets udviklergruppe. Kokken indeholder kogebøger til engagement med forskellige præferencer for OpenStack.

Den bruger Ruby som programmeringssprog og består af en søgbar portal, hvor man kan få teknikker og kogebøger, der er bidraget til samfundet. Chef automatiserer håndteringen af ​​styring af konfigurationer og sørger for, at systemerne er konfigureret korrekt og konsekvent.

Chef har en agentbaseret arkitektur, der involverer en klient på hver VM eller serverforekomst, mens den ledes af en central masteragent. Kokken nyder også bred støtte i form af et væld af kogebøger og dokumentation. Nogle af dens funktioner inkluderer:

 • Brug enkle deklarative definitioner til enkle administrative opgaver.
 • Konfigurer en række skybaserede SaaS-tjenester og integrer cloud-leverings-API’er
 • Det præsenterer en enkelt proces til styring af lokaler og cloud-ejendomme.
 • gør infrastrukturen meget fleksibel, versionerbar og nøjagtigt testbar
 • Sikrer ensartede konfigurationer på tværs af udviklingslivscyklussen
 • Korrekt konfigurationsdrift automatisk
 • Det består af Chef Development Kit, som har robuste testværktøjer til validering af infrastrukturændringer

Dette it-automatiserings- og konfigurationsværktøj er velegnet til udviklingscentre infrastrukturprojekter. Det giver konfigurationsstyring og meget infrastrukturstyringsopgaver vha. Opskrifter.

Ansible

Ansible er et infrastrukturautomatiseringsværktøj, der giver support til at konfigurere systemer, implementere software og opsætte mere avancerede IT-intensive opgaver som ensartede implementeringer og nul nedetid under installation af opdateringer. Anvendelige OpenStack-moduler kan bruges til at styre alle mulige skyoperationer.

Ansible går ud over mere end simpel installation.

Ansibles hovedmål er enkelhed og brugervenlighed. Det har endvidere et væsentligt fokus på sikkerhed og pålidelighed. Ansible indeholder kraftfulde værktøjer til opsætning og styring af OpenStack – til levering, konfiguration og implementering af applikationer og fungerer oven på skyen.

Det er baseret på en enkel, agentløs arkitektur, så der er ikke behov for at konfigurere VM’er eller arbejdsstationer før installationen. Ansible kan normalt arbejde med dem gennem kommandolinjen. Nogle af dens funktioner inkluderer:

 • Det giver enkle løsninger til alle konfigurationsstyringsproblemer.
 • Tillader pålidelig og gentagelig IT-infrastrukturkonfiguration
 • Det er designet til let at lære for administratorer og udviklere.
 • Giver systemadministratorer et kontrolsprog, der bruger moduler eller rutiner til at producere alle mulige opgaver på noder Mest sikre fjernkonfigurationsstyringssystem
 • Det består af 1300+ moduler med et aktivt samfund til støtte og udvikling.

Brændstof

Brændstof er et GUI-baseret værktøj til systemadministratorer til at konfigurere og administrere OpenStack Cloud. Fuel er et opstrøms OpenStack-projekt, der koncentrerer sig om at automatisere implementering og test af OpenStack og en række tredjepartsmuligheder.

Brændstof registrerer automatisk alle virtuelle noder, der er tilsluttet fra nettet. Det består af flere separate komponenter. Nogle komponenter kan også genanvendes separat fra brændstoffet uden ændringer, og nogle involverer små justeringer. Følgende er nogle af dens funktioner.

 • Det udfører kontrol efter implementering og udfører også tests til validering af den implementerede OpenStack Cloud.
 • Det kan spinde op og administrere flere OpenStack-klynger
 • Det inkluderer support til CentOS og Ubuntu
 • Det hjælper sysadmin med at spore logger i realtid via GUI’en til OpenStack Cloud.

Marionet

Marionet er et deklarativt sprog til ‘skriv en gang implementere mange’ pakker til on-demand Openstack-konfiguration og versionstyring. Puppet distribueres i en klient / serveropsætning eller i den serverløse tilstand, hvor klienter periodisk poller serveren for den nødvendige tilstand og leverer statusposter tilbage til serveren.

Puppet kan planlægge, opgradere og administrere knudepunkter i hele deres livscyklus. Alle moduler og konfigurationer er produceret med et marionet-specifikt sprog baseret på Ruby eller Ruby selv, og vil derfor kræve programmatisk ekspertise i forlængelse af systemadministrationsevner. Det involverer en webgrænseflade og rapporteringsværktøjer.

Puppet Enterprise giver mulighed for realtidsstyring af noder ved hjælp af forudbyggede moduler, der findes på master-serverne. Rapporteringsværktøjerne er fuldt udviklet og giver detaljerede detaljer om, hvordan agenter presterer, og hvilke ændringer der er foretaget. Nogle af dens funktioner inkluderer:

 • Det understøtter automatisering i fuld skala med specifikke rapporterings- og overholdelsesfaktorer.
 • Det har integrationer og moduler fra Forge
 • Gør patchning og opdatering af stressfri.
 • Opretter hærdede basislinjekonfigurationer, der opfylder regulatoriske standarder
 • Automatiser og håndhæv patchrettelse og reducer potentielle sårbarheder.

Kompas

Kompas er til den automatiske implementering og styring af OpenStack.

Det reducerer kompleksiteten, styrer tid og kontrollerer alle slags tabber i datacentreserveradministrationen. Det understøtter i bootstrapping af serverpuljen korreleret med enhver skyplatform fra eksponerede metalknudepunkter.

Compass hjælper systemadministratorer med at bestemme hardware, implementere OS og hypervisor og giver også omfattende konfigurationsstyring. Nogle flere funktioner som nedenfor.

 • Tillader implementering af forskellige konfigurationssmag gennem metadata.
 • Hjælper med infrastruktur bootstrapping forberede og giver også programmerbarhed for operatører til at gøre dette.
 • Implementerer udvidelsesmuligheder ved assimilering af flere værktøjer OpenStack-klyngekonfiguration.
 • Compass-kernen blandes med mange andre værktøjer til ressourceopdagelse, OS-planlægning og pakkeudvikling.

Konklusion

Du bør tjekke og teste hvert af værktøjerne fra din ende for at sikre dig, hvilke af disse der opfylder dine krav. Når det kommer til OpenStack, der er nok værktøjer og teknikker til at reducere hovedpine ved installation og installation; Jeg foreslår at bruge Fuel eller Ansible, hvis du overvejer at opsætte en privat sky. Du vil også elske at læse om 8 Cloud Object Storage til Store Public & Private data.

Tags:

 • Åben kilde

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map