Top 5 Open Source Tools om OpenStack Server te beheren

Beheer OpenStack efficiënt met deze open source tools.


In de wereld van de cloud is het allerbelangrijkste om alles te automatiseren wanneer het lijkt op on-demand clouddiensten. Werken in softwareproductie komt meestal neer op continue implementaties en het exploiteren van een omgeving die over de hele wereld wordt gedistribueerd, met name met de on-demand cloudservices.

OpenStack is een open-sourceplatform waarmee u een Infrastructure as a Service (IaaS) -cloud kunt bouwen die op standaardhardware draait. De technologie achter OpenStack bestaat uit een reeks vergelijkbare projecten die verschillende componenten leveren voor een cloudinfrastructuuroplossing. Het kan omgaan met een grote opslagpool en netwerkbronnen binnen een datacenter als een individuele cloud of daarbuiten als een openbare cloud.

Om de OpenStack-cloudinfrastructuur te beheren, moet u de configuratie van de afzonderlijke cloudservices beheren. Het belangrijkste voordeel van OpenStack is dat het is samengesteld uit horizontale schaalbaarheid, dus het wordt duidelijk om netwerken en opslagsystemen toe te voegen om de cloud in de loop van de tijd te laten groeien.

Bekijk dit om OpenStack te leren essentiële cursus.

Het essentiële onderdeel van de schaalbaarheid van de cloud is de waarde van de tijd die nodig is om de cloud in te stellen en uit te voeren en dus op te schalen, evenals de operationele kosten te verlagen. Voor dit alles is een geautomatiseerde implementatie- en configuratie-infrastructuur nodig met configuratiemanagementsystemen.

Er zijn veel open-source tools beschikbaar om de OpenStack-cloud te installeren, beheren en uitvoeren. De belangrijkste vraag is hoe je de beste kiest.

Chef

Chef is een geweldig automatiseringsraamwerk waarmee u eenvoudig servers en applicaties kunt instellen op elke echte, virtuele of cloudlocatie, ongeacht de omvang van de infrastructuur. Chef is een product dat simpelweg gericht is op de gebruikers van ontwikkelaars. Chef bevat kookboeken voor het omgaan met verschillende voorkeuren van OpenStack.

Het maakt gebruik van Ruby als programmeertaal en bestaat uit een doorzoekbaar portaal waar men door de gemeenschap bijgedragen technieken en kookboeken kan krijgen. Chef automatiseert het beheer van configuraties en zorgt ervoor dat systemen correct en consistent worden geconfigureerd.

Chef heeft een agent-gebaseerde architectuur waarbij een client betrokken is bij elke VM of serverinstantie terwijl hij wordt geleid door een centrale hoofdagent. Chef geniet ook brede steun in de vorm van een schat aan kookboeken en documentatie. Enkele van de kenmerken zijn:

 • Gebruik eenvoudige declaratieve definities voor eenvoudige administratieve taken.
 • Configureer verschillende cloudgebaseerde SaaS-services en integreer cloudprovisioning-API’s
 • Het presenteert een enkel proces om on-premise en cloud-landgoederen te beheren.
 • maakt de infrastructuur zeer flexibel, uitbreidbaar en nauwkeurig testbaar
 • Zorgt voor consistente configuraties gedurende de ontwikkelingslevenscyclus
 • Automatisch configuratiedrift corrigeren
 • Het bestaat uit de Chef Development Kit, die robuuste testtools heeft voor het valideren van infrastructuurwijzigingen

Deze IT-automatiserings- en configuratietool is zeer geschikt voor op ontwikkeling gerichte infrastructuurprojecten. Het biedt configuratiebeheer en veel infrastructuurbeheertaken met behulp van recepten.

Ansible

Ansible is een infrastructuurautomatiseringstool die ondersteuning biedt bij het configureren van systemen, het implementeren van software en het opzetten van geavanceerdere IT-intensieve taken zoals consistente implementaties en geen downtime tijdens het installeren van updates. Ansible OpenStack-modules kunnen worden gebruikt om allerlei soorten cloudactiviteiten te beheren.

Ansible gaat verder dan eenvoudige implementatie.

De belangrijkste doelen van Ansible zijn eenvoud en gebruiksgemak. Het heeft verder een substantiële focus op beveiliging en betrouwbaarheid. Ansible biedt krachtige tools voor het opzetten en beheren van OpenStack – voor het inrichten, configureren en implementeren van applicaties en werkt bovenop de cloud.

Het is gebaseerd op een eenvoudige architectuur zonder agents, dus het is niet nodig om VM’s of werkstations te configureren vóór de installatie. Ansible kan normaal gesproken met hen werken via de opdrachtregel. Enkele van de kenmerken zijn:

 • Het biedt eenvoudige oplossingen voor alle problemen met configuratiebeheer.
 • Maakt betrouwbare en herhaalbare configuratie van IT-infrastructuur mogelijk
 • Het is ontworpen om gemakkelijk te leren voor beheerders en ontwikkelaars.
 • Biedt systeembeheerders een besturingstaal die modules of routines gebruikt om allerlei taken op knooppunten uit te voeren Het meest veilige configuratiebeheersysteem op afstand
 • Het bestaat uit 1300+ modules met een actieve community voor ondersteuning en ontwikkeling.

Brandstof

Brandstof is een GUI-gebaseerde tool voor systeembeheerders om OpenStack Cloud in te stellen en te beheren. Fuel is een upstream OpenStack-project dat zich concentreert op het automatiseren van de implementatie en het testen van OpenStack en een reeks opties van derden.

Fuel detecteert automatisch alle virtuele knooppunten die via het netwerk zijn verbonden. Het bestaat uit verschillende afzonderlijke componenten. Sommige componenten kunnen ook zonder aanpassingen afzonderlijk van de brandstof worden hergebruikt, en sommige hebben kleine aanpassingen. Hieronder volgen enkele van de kenmerken.

 • Het voert controles na de implementatie uit en voert ook tests uit om de geïmplementeerde OpenStack Cloud te valideren.
 • Het kan meerdere OpenStack-clusters opstarten en beheren
 • Het bevat ondersteuning voor CentOS en Ubuntu
 • Het helpt de sysadmin om realtime logs bij te houden via de GUI van OpenStack Cloud.

Marionet

Marionet is een declaratieve taal voor ‘eenmaal schrijven, implementeer veel’ pakketten voor on-demand Openstack-configuratie en versiebeheer. Puppet wordt ingezet in een client / server-setup of in de serverloze modus, waar clients periodiek de server peilen naar de benodigde status en statusrecords terugsturen naar de server.

Puppet kan knooppunten plannen, upgraden en beheren gedurende hun hele levenscyclus. Alle modules en configuraties worden geproduceerd met een Puppet-specifieke taal op basis van Ruby of Ruby zelf, en vereisen daarom programmatische expertise in aanvulling op systeembeheervaardigheden. Het omvat een web-UI en rapportagetools.

Puppet Enterprise maakt realtime beheer van knooppunten mogelijk met behulp van vooraf gebouwde modules die aanwezig zijn op de masterservers. De rapportagetools zijn volledig ontwikkeld en geven diepgaande details over hoe agenten presteren en welke wijzigingen zijn aangebracht. Enkele van de kenmerken zijn:

 • Het ondersteunt volledige automatisering met specifieke rapportage- en nalevingsfactoren.
 • Het heeft integraties en modules van de Forge
 • Maakt patchen en updaten stressvrij.
 • Creëert geharde basisconfiguraties om te voldoen aan wettelijke normen
 • Automatiseer en handhaaf patchbeheer en verminder potentiële kwetsbaarheden.

Kompas

Kompas is voor de geautomatiseerde implementatie en het beheer van OpenStack.

Het vermindert de complexiteit, beheert de tijd en beheert allerlei soorten blunders in het datacenter-serverbeheer. Het ondersteunt bij het bootstrappen van de serverpool die is gecorreleerd met elk cloudplatform van blootgestelde metalen knooppunten.

Compass helpt systeembeheerders bij het bepalen van hardware, het implementeren van het besturingssysteem en de hypervisor en biedt ook uitgebreid configuratiebeheer. Enkele meer functies zoals hieronder.

 • Maakt implementatie van verschillende configuratiesmaken mogelijk via metadata.
 • Helpt bij het voorbereiden van bootstrapping van de infrastructuur en biedt operators ook programmeerbaarheid om dit te doen.
 • Implementeert uitbreidbaarheid door de assimilatie van verschillende tools OpenStack clusterconfiguratie.
 • De Compass-kern combineert met veel andere tools voor het ontdekken van bronnen, het plannen van besturingssystemen en het implementeren van pakketten.

Conclusie

U moet elk van de tools aan uw kant bekijken en testen om er zeker van te zijn dat deze aan uw vereisten voldoen. Als het aankomt op OpenStack, er zijn genoeg tools en technieken om de hoofdpijn van installatie en setup te verminderen; Ik raad aan om Fuel of Ansible te gebruiken als je overweegt een privécloud op te zetten. Je zult ook graag lezen over 8 Cloud Object Storage to Store Public & Privégegevens.

TAGS:

 • Open source

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map