Hulpmiddelen om te helpen bij het oplossen van 3 kritieke problemen met webapplicaties

Het oplossen van problemen met applicaties kan frustrerend zijn als u niet beschikt over tools en kennis over het product. Als u van Middleware, Production Support, Analyst houdt, moet u vaak problemen met de productieproblemen oplossen.


Er zijn veel gratis tools die het oplossen van problemen met uw internettoepassing kunnen versnellen en de tijd die nodig is om op te lossen verkorten.

Laten we beginnen en kijken welke nuttig voor u is.

Langzaam ladende website / applicatie

Waarschijnlijk het meest bekende probleem tijdens het werken in productieondersteuning voor op internet gerichte applicaties die u krijgt, is de applicatie langzaam voor een gebruiker of vanaf een andere locatie.

Als dit bij alle gebruikers gebeurt, weet u dat er een ernstig probleem is en moet u mogelijk samen met ontwikkelaars zitten en uw infrastructuur analyseren, coderen en optimaliseren. Als dit echter voor een paar gebruikers is of vanaf een andere locatie, kan dit zijn frustrerend.

Laten we zeggen; u krijgt een klacht dat een gebruiker uit China een probleem heeft tijdens het laden van applicaties. Maar als u aan het einde controleert, wordt alles normaal geladen.

Hoe ga je ermee om?

Als je team op die locatie aanwezig bent, kun je het probleem naar je collega doorsturen, maar als dat niet het geval is, kun je met de volgende tools controleren hoeveel tijd het duurt om vanaf verschillende locaties over de hele wereld te laden.

GTMetrix – u kunt testen vanuit Dallas, Hong Kong, Londen, Mumbai, Brazilië en Vancouver met Chrome of Firefox.

Webpagina Test – pagina laadtijd test van meer dan 60 locaties met meerdere browsers zoals IE, Chrome, Firefox, Android, etc. het is niet alleen om te weten hoe lang het duurt, maar ook welke bron traag is, zodat u weet waar u moet beginnen met onderzoeken.

Dotcom-Monitor – kan tot 24 locaties selecteren om uit te testen met Chrome, IE, Firefox, Safari, Android of Blackberry.

Er zijn er nog zeven die ik hier heb genoemd.

Browser compatibiliteitsprobleem

Gezien het toenemende aantal browsers, moderne apparaten en technologieën, kunt u er niet 100% zeker van zijn dat het werkt op alle besturingssystemen / browsers. Als uw applicatie platformonafhankelijk wordt ondersteund, kunt u problemen verwachten zoals:

 • Bepaalde functionaliteit werkt niet naar behoren in een bepaalde browser
 • Pagina brak op een specifieke versie
 • Wordt niet geladen zoals het hoort

Om dit probleem voor onderzoek te kunnen repliceren, moet u beschikken over browserversies die in werkelijkheid niet het geval zijn.

Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing. U kunt profiteren van het volgen van online tools die u een virtuele browser geven, zodat u verder problemen kunt oplossen.

DNS IP, locatie en verspreiding vinden

DNS-gerelateerde problemen zijn altijd interessant en zonder kennis van de benodigde tools kan het tijdrovend zijn. Het ondersteunen van wereldwijde toepassingen is altijd een uitdaging, vooral als u verwacht dat uw website beschikbaar zal zijn op een breed scala aan apparaten, landen, netwerken.

Mogelijk hoort u een probleem als:

 • De webpagina toont oude gegevens
 • Een website kan niet worden weergegeven
 • URL niet gevonden

Het probleem kan verschillende redenen hebben en om het onderzoek te starten, zou u het volgende willen controleren.

DNS IP controleren

U kunt een gebruiker vragen het DNS-IP te controleren door nslookup of ping; Als dat echter op hun netwerk is uitgeschakeld, kunt u gebruikmaken van de volgende online tools.

DNS Watch – controleer direct het oplossende IP

NsLookup – voer nslookup online uit

Traceroute – erg handig om te controleren hoe een verzoek naar de bestemming leidt

IP-locatie zoeken

Als je gebruikt CDN voor webversnelling, zal de CDN-provider uw DNS naar meerdere IP’s omzetten op basis van verzoekherkomst. Er kan een situatie zijn waarin een gebruiker zegt dat de toepassing langzaam wordt geladen en u wilt controleren of een verzoek wordt afgehandeld naar de dichtstbijzijnde netwerklocatie.

IP-locatie – zoek het IP-land, de stad, ISP

IP2Location – een andere online tool die het werk doet

DNS-verspreiding

Het kan 24 uur duren voordat DNS-wijzigingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Als u problemen ontvangt, zoals wijzigingen worden niet weerspiegeld door de specifieke locatie, dan helpt de volgende tool u om te controleren naar welk IP-adres uw domein wordt opgelost.

Wat is mijn DNS – de snelste manier om het oplossende IP-adres voor uw domein te controleren vanuit de VS, Europa, India, China & Australië.

Controleer DNS – vind het oplossen van IP van meer dan 50 locaties wereldwijd.

Ik hoop dat de bovenstaande tools u helpen bij het oplossen van internet-webapplicaties.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map