Docker voor beginners begrijpen – de containertechnologie

Krijg een idee van de Docker-container


Docker is een tool die containers gebruikt om het maken, implementeren en uitvoeren van applicaties een stuk eenvoudiger te maken.

Het omhult de applicatie samen met alle andere elementen zoals externe bibliotheken en andere dergelijke afhankelijkheden die nodig zijn om de applicatie soepel in één pakket te laten draaien.

Hierdoor kan de applicatie op elke Linux-machine worden uitgevoerd, ongeacht de aangepaste instellingen van de machine die kunnen verschillen van de machine waarop deze is gecodeerd en getest.

Het is een open source, wat betekent dat iedereen functies en functionaliteiten kan toevoegen om aan hun behoeften te voldoen en zo bij te dragen aan de verbetering van de tool.

De tools zijn zo ontworpen dat het zijn weg vindt naar de DevOps-ecosysteem. Het helpt de ontwikkelaars door hen te helpen zich alleen op de ontwikkeling te concentreren zonder zich zorgen te maken over het systeem waarop de code gaat draaien.

Ze kunnen een van de verschillende programma’s die al zijn ontworpen om op Docker te draaien, gebruiken als sjabloon voor hun toepassing. Docker stelt het IT-operatieteam in staat een omgeving op te zetten die de productieserver repliceert en stelt iedereen in staat om aan projecten te werken met dezelfde setting, ongeacht de lokale omgeving.

Docker lijkt in zekere zin behoorlijk op de virtuele machine, maar in tegenstelling tot een virtuele machine heeft deze niet een heel besturingssysteem.

Dockers gebruiken de Linux Kernel van het systeem waarop ze worden gehost en vereisen alleen dat de applicatie samen met de afhankelijkheden worden verpakt. Dit verkleint de omvang van het pakket aanzienlijk en verbetert de prestaties door minder middelen te gebruiken.

Bedrijven die Docker adopteren

Verschillende organisaties op ondernemingsniveau gebruiken Docker op verschillende manieren.

GE’s Aanvankelijke toepassingsontwikkelingspraktijken waren volledig handmatig en het duurde gemiddeld 6 weken om van ontwikkeling naar productie te gaan vanwege verschillende fouten, herwerkingen en beoordelingen van de toepassing.

Door handmatige interventie was er geen herhaalbaarheid. Dit probleem is opgelost door Docker te gebruiken, dat op verschillende manieren veel gemakkelijker te gebruiken en zeer draagbaar is, waardoor het in één keer kan worden gebouwd en in elke omgeving kan worden uitgevoerd.

Voorheen gebruikten ze VMware waarmee één applicatie in een VM kon worden uitgevoerd, maar met Docker konden ze nu op gemiddeld 14 applicaties per container draaien.

PayPal gebruikt de commerciële oplossing van Docker; dit heeft niet alleen de ontwikkelaars met betrekking tot de productiviteit en wendbaarheid, maar ook het infrastructuurteam met betrekking tot de kosteneffectiviteit mogelijk gemaakt.

BBC nieuws levert online nieuws met meer dan 80000 dagelijkse nieuwsberichten in het Engels zelf. Het draaide meer dan 26.000 jobs in verschillende integratie-omgevingen op een sequentiële manier, wat zou resulteren in wachttijden van ongeveer 60 minuten per job.

Docker elimineerde dit tijdvertragingsprobleem voor BBC door taken parallel te laten lopen. Het gaf de ontwikkelaars de flexibiliteit voor continue integratie die het fundamentele probleem van snelheid en volume oploste.

Migreren naar Docker heeft Lyft enorm geholpen bij het onafhankelijk testen en implementeren van functionaliteiten, samen met de soepele interactie tussen de microservices.

Door continue integratie was een efficiëntere en snellere ontwikkeling en levering mogelijk.

Verschillende andere organisaties zoals Business Insider, Groupon, Yelp, ADP, eBay, Expedia, Spotify, The New York Times, Oxford University Press, PayPal, Shopify, The Washington Post, Uber behoren tot de andere organisaties die Docker hebben verkend en geadopteerd in hun IT-infrastructuur.

Veelvoorkomende Docker-gebruiksgevallen

Configuratievereenvoudiging: Docker kan op elk platform worden uitgevoerd met behulp van de configuratie zonder de werkelijke overhead van een virtuele machine.

Hiermee kunt u het configuratiebestand in de code plaatsen en omgevingsvariabelen doorgeven om tegemoet te komen aan verschillende omgevingen. Zodat één docker-afbeelding in de andere omgeving kan worden gebruikt.

Codebeheer: De code reist door een andere omgeving op zijn reis van ontwikkeling naar productie.

Elke omgeving heeft een kleine variatie dan de andere. Docker elimineert dit verschil door een consistente omgeving te bieden, waardoor de ontwikkeling en codering zoveel comfortabeler worden.

Omdat Docker-images onveranderlijk zijn, hebben ze het voordeel dat er geen verandering is in de applicatieomgeving van ontwikkelaar tot productie.

Verbeterde ontwikkelingsproductiviteit: De twee essentiële doelstellingen in het ontwikkelingsecosysteem zijn om de ontwikkelomgeving zo dicht mogelijk bij de productieomgeving te laten repliceren en het volgende doel is om zo snel mogelijk kwaliteitscode te krijgen.

Docker zorgt ervoor dat de code kan worden uitgevoerd in een container die de productieomgeving weerspiegelt en in tegenstelling tot VM heeft docker minder geheugencapaciteit voor overhead, wat helpt om verschillende services uit te voeren.

Het andere doel wordt bereikt omdat we het gedeelde volume van de Docker gebruiken om de applicatiecode vanaf de host beschikbaar te maken voor de container. Hierdoor kan de ontwikkelaar de broncode vanuit zijn platform en editor bewerken, wat een weerspiegeling is van de actieve omgeving in de Docker.

Isolatie van applicaties: Er zijn gevallen waarin applicatie-isolatie nodig kan zijn, bijvoorbeeld API-servers die een andere apache en een andere set afhankelijkheden vereisen.

Het uitvoeren van API-servers onder verschillende containers is een veel betere uitweg.

Foutopsporingsmogelijkheden: Docker biedt tal van tools die goed werken met containers, met de mogelijkheid om controlepunten in containers in te voegen en ook verschillende containers die vrij essentieel zijn bij het testen van applicaties.

Snelle implementatie: Docker-containers kunnen vrij snel worden gemaakt, wat wordt bereikt omdat containers geen besturingssysteem opstarten, maar alleen de toepassing uitvoeren.

Eenmaal ingesteld, geven ze u de zekerheid dat als de code eenmaal heeft gewerkt, deze in alle omgevingen zal werken.

Docker met zijn enorme voordelen wordt een waardevolle toevoeging aan de IT-infrastructuur.

Als je een systeembeheerder bent of geïnteresseerd bent in het leren van deze hete technologie voor carrièregroei, zou ik aanraden om te nemen Docker Mastery online cursus.

TAGS:

  • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map