Alles wat u moet weten over Docker Hub

Laten we eens kijken naar Docker Hub.


Vandaag zullen we in deze zelfstudie leren over Docker Hub, inclusief hoe we deze kunnen gebruiken, hoe we onze eigen afbeelding kunnen maken en hoe het helpt bij het publiceren en trekken van afbeeldingen van en naar Docker Hub. En we zullen ook wat tijd besteden aan het verkennen van enkele van de populaire opslagplaatsen op Docker Hub.

Vereisten

Je hebt een basiskennis van Docker nodig, bekend met de Windows- en Linux-omgeving. Deze tutorial zal de Docker Desktop-tool gebruiken voor het oefenen van doorlopende oefeningen, d.w.z. om een ​​afbeelding te bouwen en naar Docker Hub te pushen. Windows- en Mac-gebruikers kunnen het downloaden en installeren hier, en Linux-gebruikers volgen dit koppeling.

Wat is Docker Hub?

Docker Hub is een repository-registerservice die wordt aangeboden door Docker Inc..

Hiermee kunnen we docker-images van en naar Docker Hub trekken en pushen. We kunnen dit behandelen als een GitHub, waar we onze broncode ophalen en pushen, maar in het geval van Docker Hub downloaden of publiceren we onze container-images. Het is een cloudgebaseerde online repository die beide soorten repositories opslaat, d.w.z. zowel de openbare repository als de privérepository. Openbare repositories zijn voor iedereen toegankelijk, maar de private is voor de betrokken eigenaar van de repositories; er zijn ook kosten aan verbonden als we meer dan een bepaald aantal opslagplaatsen als privé opslaan.

Docker Hub-functies

Docker Hub biedt de volgende verschillende functies.

# 1. Beeldopslagplaatsen

Het helpt ons bij het vinden en ophalen van container-images van Docker Hub.

Het helpt ons ook bij het pushen van afbeeldingen als openbare of privérepository naar de Docker Hub.

# 2. Team en organisaties

Het stelt ons in staat om werkgroepen te creëren en de repositories als privé te pushen, die alleen beschikbaar is voor gebruik binnen onze organisatie. Op deze manier hebben we de toegang tot onze privé-opslagplaatsen van container-images beheerd.

# 3. GitHub en Bitbucket-integratie

Het maakt integratie mogelijk met broncode-opslagplaatsen zoals GitHub en BitBucket.

# 4. Geautomatiseerde builds

Als een wijziging in de broncode is gepusht naar broncode-opslagplaatsen, detecteert en bouwt het automatisch container-images van GitHub of BitBucket en pusht deze naar Docker Hub.

# 5. Webhooks

Zodra we onze afbeeldingen met succes hebben gepusht, met behulp van een webhook, wordt een actie geactiveerd om Docker Hub te integreren met andere services.

# 6. Officiële en uitgeversafbeeldingen

De hoogwaardige afbeeldingen die door havenarbeiders worden geleverd, worden als officiële afbeeldingen beschouwd en kunnen worden getrokken en gebruikt. Evenzo zijn afbeeldingen van hoge kwaliteit die door externe leveranciers worden geleverd, uitgeversafbeeldingen, ook wel gecertificeerde afbeeldingen genoemd, die ondersteuning en compatibiliteit garanderen met Docker enterprise. We zullen later in dit artikel meer gecertificeerde afbeeldingen bespreken.

Eerste opslagplaats maken

Deze stap vereist inloggen op de Docker Hub met uw inloggegevens. Als je geen account hebt, kun je al een account maken door op de knop Aanmelden op de webpagina te klikken. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u de repository maken door op te klikken Maak een repository op de welkomstpagina.

 • Eenmaal geklikt op Create Repository, zal het om een ​​naam vragen, een naam geven aan uw repository.

Mijn eerste repository

 • Selecteer een zichtbaarheidsoptie van openbaar of privé.

We kunnen onze broncode-opslagplaatsen zoals GitHub en BitBucket ook integreren via de build-instelling, maar het is optioneel en kan ook in een later stadium worden gedaan.

 • Als alles klaar is, klik je op Maken.

Gefeliciteerd! U heeft uw eerste opslagplaatsen gemaakt, die er als volgt uitzien.

Eerste opslagplaats maken

Docker Hub geeft ons slechts één gratis privérepository. Hoewel, als we meer privé-opslagplaatsen nodig hebben, we onze account kunnen upgraden naar een betaald abonnement.

Open nu de Docker Desktop-tool / terminal, hierboven gedownload en geïnstalleerd en meld u aan bij Docker Hub met behulp van een opdracht.

docker login

De afbeeldingen verkennen

Er zijn twee manieren om openbare opslagplaatsen en afbeeldingen te zoeken vanuit Docker Hub, dat wil zeggen, we kunnen het zoeken vanaf de Docker Hub-website of we kunnen de opdrachtregel gebruiken en de onderstaande opdracht uitvoeren. Bedenk dat we de MySQL-repository-afbeelding willen doorzoeken.

docker zoeken mysql

Docker-zoekopdracht

Een afbeelding downloaden

We kunnen een afbeelding downloaden van de Docker Hub-opdracht met de volgende trekopdracht

# docker pull mysql

Als we al een mysql-afbeelding op onze computer hebben, zal de bovenstaande opdracht de afbeelding automatisch bijwerken naar de nieuwste versie. Een ding om in gedachten te houden is dat als we de output van onze docker-zoekopdracht opmerken, er veel afbeeldingen van MySQL op Docker Hub zijn, en dat komt omdat iedereen een afbeelding kan pushen. Maar het hangt van ons af, welke we moeten gebruiken op basis van onze use-case., En we moeten de juiste kaas maken.

Laten we zeggen dat we een bitnami / mysql-afbeelding willen maken.

# docker pull bitnami / mysql

Een afbeelding maken

Dit proces vereist een Dockerfile. We kunnen een Dockerfile beschouwen als een handleiding die de Docker vertelt wat hij moet monteren. Kortom, het is een configuratiebestand dat de instructies blijft samenstellen, wat we zeggen dat het moet assembleren.

Hoe werkt het?

Docker leest de instructie uit een Dockerfile en bouwt automatisch afbeeldingen op. Docker-image is een gelaagd bestandssysteem en bestaat uit meerdere alleen-lezen lagen, en elke laag van een Docker-image vertegenwoordigt instructies van een Dockerfile. Laten we de onderstaande stappen volgen om een ​​afbeelding te maken met Dockerfile.

Maak een Dockerfile, die onze applicatieconfiguratie specificeert.

# sudo vim Dockerfile

Opmerking: de naam van het bestand moet zijn Dockerfile met een hoofdletter ‘D‘.

VAN ubuntu: 16.04
ONDERHOUDER [email beveiligd]
RUN apt-get update
RUN apt-get install –y mysql
CMD-echo "Mijn eerste afbeelding is gemaakt."

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijke zoekwoorden die in Dockerfile worden gebruikt

 • We kunnen gebruiken # symbolen om een ​​opmerking in een Dockerfile toe te voegen
 • De “VAN”Trefwoord definieert de basisafbeelding die moet worden gebruikt.
 • De “ONDERHOUDER”Trefwoord is de persoon die die afbeelding gaat behouden.
 • De “RENNEN”Trefwoord wordt gebruikt om de instructie voor de afbeelding uit te voeren. Werk in ons geval eerst het systeem bij en installeer vervolgens MySQL.
 • De “CMD”Sleutelwoord wordt gebruikt om een ​​commando uit te voeren zodra de container is gestart.
 • De “KOPIËREN”Sleutelwoord kan worden gebruikt om een ​​bestand van ons host-besturingssysteem naar de docker-container te kopiëren.
 • Het sleutelwoord “EXPOSE” wordt gebruikt om het poortnummer op te geven waarnaar de container het proces zal uitvoeren.

Voer de onderstaande opdracht uit om onze Docker-image te bouwen

Syntaxis:

docker build -t / repo-naam .

# docker build -t asadali08537 / first-repo .

In de bovenstaande opdracht is de naam van de afbeelding en “.”Specificeert de huidige werkdirectory. Dit is een indicatie voor Docker om te zoeken naar de huidige map van het docker-bestand. ‘-t”Wordt gebruikt om de afbeelding te taggen. We kunnen output zien die lijkt op:

Een docker-afbeelding bouwen

Laten we nu onze afbeelding testen door deze uit te voeren met de opdracht run van docker.

docker voer asadali08527 / first-repo uit

Als u de bovenstaande opdracht uitvoert, wordt uw Docker-afbeelding gevraagd om MySQL op uw computer te installeren met alle noodzakelijke updates, en ten slotte zal het ook een echobericht weergeven.

Een afbeelding pushen

Zodra onze afbeelding met succes is gemaakt en wordt uitgevoerd, kunnen we deze via een push-opdracht naar Docker Hub pushen.

docker push asadali08527 / first-repo

een docker-afbeelding pushen

We kunnen de afbeeldingstags en -status op Docker Hub controleren, die er ongeveer zo uit zullen zien.

Docker Hub-schermafbeelding na het pushen van een afbeelding

Wat zijn Docker-gecertificeerde afbeeldingen?

Dit zijn de officiële afbeeldingen die door leveranciers of bijdragers zijn gepusht. Een image kan alleen door Docker Hub worden gecertificeerd als de inhoud voldoet aan de regels, standaarden en wetten die door Docker Hub worden verstrekt. Kortom, die afbeelding moet bepaalde basistests doorstaan.

Docker Hub biedt de inspectDockerImage tool, waarmee een leverancier zelf de afbeeldingen en plug-ins kan certificeren (meestal publiceert de leverancier of bijdrager zijn plug-ins voor het loggen van volumes en netwerken).

Notitie –

Om onze afbeelding als docker-gecertificeerd te publiceren, moeten we eerst onze afbeeldingen en plug-in zelf certificeren en testen via de inspectDockerImage tool, zodra we met succes hebben gecertificeerd en getest, zal Docker Hub het na indiening certificeren. Als onze inhoud een niet-gecertificeerde omgeving vereist, kan deze in geen geval als gecertificeerd worden gepubliceerd.

Populaire afbeeldingen op DockerHub

Er zijn veel beheerde en geoptimaliseerde afbeeldingen beschikbaar op Docker Hub.

De populariteit van deze afbeeldingen hangt af van verschillende factoren, zoals pulls, aanwezigheid op de markt, beoordelingen, tevredenheidsscores, enz. Voor een gedetailleerde lijst van de meest populaire opslagplaatsen gaan we naar de Docker Hub website. Het gebruik van een afbeelding hangt ook af van het besturingssysteem en de architectuur.Als we weten dat de getrokken afbeeldingen zullen worden gebruikt voor welk besturingssysteem en de architectuur, dan moeten we onderstaande belangrijke factoren overwegen voordat we een afbeelding trekken.

 • Zoek naar een specifieke versie met behulp van tags (meestal de nieuwste).
 • Kies degene die maximale downloads en sterren heeft.
 • Controleer op updates (wanneer het voor het laatst is bijgewerkt).
 • Controleer indien mogelijk het type, of het nu een geverifieerde uitgever is of een officiële (Docker Certified).

Webhooks

Een webhook is een web-callback die met gebeurtenissen werkt, en het is een manier voor een toepassing om realtime informatie aan een andere toepassing te verstrekken. Tegenwoordig biedt bijna elke applicatie een webhookfunctie, en dus heeft Docker Hub ook deze functie.

Het is een HTTP-push-API die wordt geactiveerd door door de gebruiker aangewezen gebeurtenissen. We kunnen een webhook in de docker gebruiken om een ​​applicatie of service op de hoogte te stellen die de betreffende afbeeldingen gebruikt. Over het algemeen configureren we webhooks met docker als een pijplijn van gebeurtenissen, zodat elke upload van nieuwe afbeeldingen testapplicaties zal activeren om de onderstreepte testcases uit te voeren.

Zodra het testresultaat succesvol is, zal het een andere gebeurtenis activeren, namelijk containerimplementatie, en zodra de implementatie met succes is uitgevoerd, zal het andere gebeurtenissen activeren om de tot nu toe aangebrachte wijzigingen vast te leggen.

Conclusie

Ik geloof dat je nu een goed begrip hebt van Docker Hub en hoe je afbeeldingen kunt zoeken, maken en pushen. Houd er rekening mee dat wanneer u openbare afbeeldingen pusht, deze voor iedereen zichtbaar zijn.

Bekijk deze Docker-installatiehandleiding als dit nog niet het geval is.

TAGS:

 • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map