12 beste services om een ​​back-up van uw Windows- en MAC-computer naar de cloud te maken

Het belang van een back-up van onze gegevens kan niet genoeg worden gezegd.


Het is een van die dingen die het belangrijkst is, maar altijd wordt verwaarloosd. Ik ben in het verleden veel gegevens kwijtgeraakt door mijn nalatigheid, maar nu laat ik dat niet meer gebeuren. Ik heb er een routine van gemaakt om van tijd tot tijd een back-up van mijn gegevens te maken, en dat zou jij ook moeten doen.

Met behulp van deze back-upservices die in dit artikel worden genoemd, kunt u voorkomen dat u uw belangrijke gegevens verliest. Voordat ik die ga opsommen, wil ik u eerst vertellen waarom u regelmatig een back-up van uw gegevens moet maken.

Direct herstel

Er kunnen honderd redenen zijn voor gegevensverlies, zoals:

 • Server crash / storing
 • Menselijke fout
 • Hacken
 • Defecte harde schijf
 • Natuurrampen

In al die gevallen kunt u uw volledige gegevens ophalen als u eerder een back-up had gemaakt. Het hebben van een back-up van uw gegevens is letterlijk als het indrukken van de knop ‘ongedaan maken’ wanneer er iets misgaat. Gewoon in een whisker, u kunt al uw belangrijke gegevens terughalen.

Ongevoelig voor ransomware

Als je al lang een internetgebruiker bent, weet je wat ransomware is. Het is eigenlijk een vervelende software die mogelijk op uw systeem kan worden geïnstalleerd en het kan al uw gegevens vergrendelen totdat er een geldbedrag is betaald. In dat geval kan een back-up u onaangetast houden omdat u al een kopie van alles heeft.

Gemoedsrust

Door regelmatig een back-up van uw gegevens te maken, voorkomt u onnodige stress over de angst om gegevens te verliezen. Het was mij overkomen en ik besloot dat ik niet meer in die angst wilde leven. Zelfs geen grapje! Het maken van een back-up van uw gegevens geeft u een gevoel van opluchting en veiligheid, wat u een gerust gevoel kan geven.

Mijn pc Backup

Een briljante geautomatiseerde back-upservice, Mijn pc Backup kan je bestanden uploaden en opslaan in de cloud zonder dat je zelfs maar iets hoeft te doen. Het werkt op de achtergrond en biedt u de mogelijkheid om op verschillende apparaten te synchroniseren.

De service is volledig veilig en gecodeerd dankzij de door Google aangedreven cloud. Vanaf het uploaden naar de opslag kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens goed bewaard blijven.

U kunt uw gegevens zelfs delen met vrienden en familie via e-mail en sociale netwerken. U kunt beginnen met een gratis account van 1 GB en vervolgens overstappen naar een betaald abonnement vanaf slechts $ 8,19 / maand wanneer jaarlijks wordt gefactureerd.

Ik rij

Werkt voor Mac, pc, tablet en zelfs mobiele telefoons, Ik rij is een zeer intuïtieve back-upservice die ook nog eens zeer betaalbaar is. U kunt het eerste jaar 5 TB cloudback-up krijgen in slechts $ 6,95. Niet te vergeten, je hebt ook 5 GB gratis om aan de slag te gaan.

Met het dashboard kunt u back-upsets en andere instellingen in realtime op alle apparaten wijzigen. Het maakt fantastisch back-ups van uw gegevens en beschermt ook tegen ransomware.

BackBlaze

Aanbevolen door Macworld en The New York Times, BackBlaze is een andere geweldige back-upservice die ook vrij eenvoudig te gebruiken is. Het kan automatisch supersnel een back-up van uw bestanden maken en stelt u ook onmiddellijk op de hoogte.

Enkele andere kenmerken zijn:

 • Herstel verwijderde bestandsversies binnen 30 dagen
 • Mogelijkheid om een ​​USB-drive te bestellen met al uw gegevens erin
 • Supersnelle uploads
 • Slim delen van bestanden via BackBlaze B2
 • Maak een back-up van externe schijven
 • Maak een back-up van zowel Mac als pc

Van alle functies is dit de meest indrukwekkende: met behulp van hun “Lokaliseer mijn computer” kunt u onmiddellijk uw gestolen / verloren computer achterhalen en terugkrijgen. Hoe cool is dat!

BackBlaze kost $ 6 per maand, maar je kunt het gratis proberen.

Carboniet

Met 24/7 ondersteuning en geavanceerde encryptie, Carboniet kan uw gegevens in veilige handen houden. Het kan een heleboel dingen back-uppen, waaronder:

 • Muziek
 • Documenten
 • Foto’s
 • E-mail
 • Videos
 • Instellingen

Nadat u de software op uw computer heeft geïnstalleerd, worden er automatisch bestanden voorgesteld om een ​​back-up van te maken, of u kunt zelfs een handmatige selectie maken. Daarna werkt het naadloos op de achtergrond en worden uw gegevens automatisch opgeslagen in hun veilige cloudopslag. U kunt uw gegevens snel herstellen wanneer dat nodig is.

Prijsplannen beginnen vanaf $ 6 / maand, maar u kunt voor de start gebruikmaken van hun gratis proefperiode.

Crashplan

Zeer geschikt voor kleine bedrijven, Crashplan staat bekend om zijn enterprise-grade bescherming tegen gegevensverlies tegen redelijk betaalbare prijzen. Het werkt stil op de achtergrond en biedt onbeperkte opslagcapaciteit.

Hier zijn enkele andere indrukwekkende kenmerken:

 • Volledige controle over de houdbaarheid van bestanden
 • Naadloos herstel van ransomware
 • Gratis externe schijf zonder extra kosten
 • Bescherming op hoog niveau
 • Eenvoudig herstel via app of browser

Geprijsd op $ 10 / maand / computer, Crash Plan is moeilijk te doorstaan.

Livedrive

Livedrive biedt onbeperkte opslag en automatische back-upcycli vanaf slechts £ 5,00 / maand. Het installeren en gebruiken van deze software, die beschikbaar is voor zowel Windows als Mac, duurt zeer kort.

Een ding dat ik leuk vind aan deze service, is dat ze tot 30 verschillende eerdere versies van je bestanden bewaren. Dit betekent dat, zelfs als u er per ongeluk een verwijdert, u nog steeds terug kunt gaan om het op te halen. Dit tilt gegevensverliespreventie naar een geheel nieuw niveau.

Het wordt ook geleverd met een app waarmee je toegang hebt tot je bestanden en bijna alles kunt doen op een computer.

Norton Cloud Backup

Het maakt niet uit of u een ransomware-aanval of een storing op de harde schijf heeft, u kunt erop rekenen Norton Cloud Backup om je te redden van de troep. Het maakt automatisch een back-up van uw bestanden naar een veilige clouddrive, waar u ze op elk moment kunt herstellen.

Norton is actief sinds 1990, dus u kunt van harte vertrouwen op hun service. Ze zijn verantwoordelijk voor het herstellen van gegevens en bieden bescherming tegen vervelende virussen miljoenen gebruikers.

Hun prijsplannen beginnen vanaf slechts $ 11,21 / jaar.

Arq Backup

Met een gratis proefperiode van 30 dagen, Arq Backup is het waard om een ​​schot te geven, vooral vanwege hun supersnelheid. U kunt binnen een minuut back-ups maken dankzij hun ingebouwde compressie en de-duplicatie, wat de enorme hoeveelheid tijd vermindert.

Deze dienst is goed versleuteld met een sleutel naar keuze. U kunt ook verwijderde bestanden herstellen en zelfs een back-up maken van externe schijven.

Arq Backup kost slechts $ 49,99 / gebruiker.

Google Drive

Ik weet zeker dat de meesten van jullie al bekend zijn met Google Drive, omdat het een van de meest populaire is die er zijn. U kunt alle bestanden opslaan, of het nu foto’s, video’s, muziek, ontwerpen of zo ongeveer alles is. Zolang je opslagruimte minder is dan 15 GB, ben je klaar om te gaan. Als je die limiet overschrijdt, kun je een van hun betaalde plannen kiezen, vanaf slechts $ 1,99 / maand.

Daarnaast kunt u bestanden openen en delen vanaf elk apparaat terwijl het wordt gesynchroniseerd met al uw Google-accounts.

Zoolz

Zoolz maakt automatisch een back-up van uw gegevens en brengt ze allemaal op een veilige plaats waar u ze gemakkelijk kunt openen. Hun kunstmatige intelligentie maakt het een fluitje van een cent om uw gegevens te ontdekken, te openen en er een back-up van te maken.

Hier zijn enkele andere geweldige functies:

 • Stream audio / video vanuit de cloud zonder buffering
 • Gezichtsherkenning die automatisch miniaturen voor foto’s maakt
 • Door AI aangestuurde fotodetectie waarmee u foto’s kunt vinden, zelfs door de inhoud van de foto te typen, bijvoorbeeld een beker, boom of pen
 • Codering van militaire kwaliteit
 • Slimme filters om bestanden sneller te vinden

Bovendien kun je ook hun uitstekende mobiele app downloaden. U kunt zich aanmelden en uw 1 GB gratis krijgen.

Cloudbacko

Met Cloudbacko, u kunt zowel handmatige als automatische back-ups op specifieke tijden uitvoeren. Stel het maar één keer in en het doet zijn werk zonder dat u een vinger opheft. Al uw gegevens zijn gecodeerd met een AES 256-bit gerandomiseerde sleutel die bijna kan worden doorbroken.

U kunt de gratis proefperiode van 30 dagen gebruiken om aan de slag te gaan!

iCloud

Een andere service die populair is, vooral onder IOS-gebruikers. iCloud is een product van Apple dat wonderen doet voor IOS-gebruikers, maar het is ook een goede optie als je een Windows-pc gebruikt. Het is niet mijn persoonlijke favoriet uit de lijst vanwege de beperkingen, maar de beveiliging en interface zijn geweldig.

Je krijgt 5 GB gratis om mee te beginnen en gaat vervolgens over op een betaald abonnement vanaf $ 0,99 / maand als je de limiet opgebruikt.

Wat is het volgende?

Kies wat voor jou werkt. De meesten van hen bieden een GRATIS proefperiode of geld-terug, dus aarzel niet om er een paar te proberen om te zien wat voor jou werkt. Als u MAC gebruikt, kunt u ook overwegen om prestatie- en beveiligingssoftware te gebruiken.

TAGS:

 • macOS

 • ramen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map