6 væsentlige sikkerhedstips til at beskytte dit PHP-sted mod hackere

Dit PHP-sted er lanceret. Tillykke! Men vent .. tog du sig af essentiel sikkerhedshærdning?


PHP er et let men alligevel meget kraftigt programmeringssprog for backend. Det har omkring 80% af de globale webapplikationer, hvilket gør det til et af de mest almindeligt anvendte sprog i udviklingsverdenen.

Årsagen til dens popularitet og brede anvendelse er dens lette kodningsstruktur og udviklervenlige funktioner. Der er en masse CMS og rammer bygget oven på PHP, og tusinder af kendte udviklere fra hele verden er en regelmæssig del af dets samfund.

Et godt eksempel er WordPress.

Når PHP-applikationer distribueres på live-servere, kan det møde flere tilfælde af hacking og webangreb, hvilket gør sit webstedsdata ekstremt sårbart for at blive stjålet. Det er et af de mest omdiskuterede emner i lokalsamfundet, hvordan man bygger en helt sikker applikation, og holder alle de vigtigste mål for projektet i kontrol.

På trods af deres bedste indsats forbliver udviklere altid opmærksomme på de skjulte smuthuller, der går upåagtet hen, mens de udvikler en applikation. Disse smuthuller kan alvorligt kompromittere beskyttelsen af ​​vitale webstedsdata på enhver webhosting til PHP MySQL apps, hvilket efterlader dem sårbare overfor hackingforsøg.

Så denne artikel handler om nogle nyttige PHP-sikkerhedstips, som du kan bruge med omhu i dine projekter. Ved hjælp af disse små tip kan du sikre dig, at din applikation altid står højt på sikkerhedskontrol og aldrig bliver kompromitteret af eksterne webangreb.

Cross-site scripting (XSS)

Cross-Site scripting er et af de farligste eksterne angreb, der udføres ved at injicere enhver ondsindet kode eller script på webstedet. Det kan påvirke kerne i din ansøgning, da hacker kan injicere enhver type kode i din ansøgning uden selv at give dig et tip. Dette angreb forekommer mest på de websteder, der indrømmer og indsender brugerdata.

I et XSS-angreb erstatter den injicerede kode den originale kode på dit websted, men fungerer alligevel som en faktisk kode, der forstyrrer webstedsydelsen og stjæler ofte dataene. Hackerne omgår adgangskontrollen til din applikation og får adgang til dine cookies, sessioner, historie og andre vigtige funktioner.

Du kan modvirke dette angreb ved hjælp af specielle HTML-tegn & ENT_QUOTES i dine applikationskoder. Ved hjælp af ENT_QUOTES kan du fjerne enkelt- og dobbeltbudsmuligheder, der giver dig mulighed for at rense enhver mulighed for scriptingangreb på tværs af websteder.

Cross-Site Request Forgery (CSRF)

CSRF uddeler komplet applikationskontrol til hackerne for at udføre enhver uønsket handling. Med fuld kontrol kan hackere udføre ondsindede handlinger ved at overføre inficeret kode til dit websted, hvilket resulterer i datatyveri, funktionelle ændringer osv. Angrebet tvinger brugerne til at ændre de konventionelle anmodninger til de ændrede destruktive, som at overføre midler ubevidst, slette hele databasen uden nogen meddelelse osv.

CSRF-angrebet kan kun initieres, når du klikker på det skjulte ondsindede link, der er sendt af hacker. Dette betyder, at hvis du er smart nok til at finde ud af de inficerede skjulte scripts, kan du nemt udelukke ethvert potentielt CSRF-angreb. I mellemtiden kan du også bruge to beskyttelsesforanstaltninger til at styrke din appsikkerhed, dvs. ved at bruge GET-anmodningerne i din URL og sikre, at ikke-GET-anmodninger kun genereres fra din klientside-kode.

Session kapring

Session kapring er et angreb, gennem hvilket hackeren stjæler dit session-id for at få adgang til den tilsigtede konto. Ved hjælp af dette session-ID kan hackeren validere din session ved at sende en anmodning til serveren, hvor en $ _SESSION-matrix validerer dens oppetid uden at beholde din viden. Det kan udføres gennem et XSS-angreb eller ved at få adgang til de data, hvor sessionens data er gemt.

For at forhindre kapring af sessioner skal du altid binde dine sessioner til din faktiske IP-adresse. Denne praksis hjælper dig med at ugyldige sessioner, hver gang en ukendt overtrædelse opstår, og fortæller dig straks, at nogen forsøger at omgå din session for at få adgangskontrollen til applikationen. Og husk altid, at du ikke under nogen omstændigheder udsætter ID’er, da det senere kan kompromittere din identitet med et andet angreb.

Undgå SQL-injektionsangreb

Databasen er en af ​​de vigtigste komponenter i et program, der for det meste bliver målrettet af hackere via et SQL-injektionsangreb. Det er en type angreb, hvor hackeren bruger bestemte URL-parametre til at få adgang til databasen. Angrebet kan også udføres ved hjælp af felter på webformularer, hvor hacker kan ændre data, som du sender gennem forespørgsler. Ved at ændre disse felter og forespørgsler kan hacker få kontrol over din database og kan udføre flere katastrofale manipulationer, herunder sletning af hele applikationsdatabasen.

For at forhindre SQL-injektionsangreb anbefales det altid at bruge parameteriserede forespørgsler. Disse BOB-forespørgsler erstatter argumenterne korrekt, før de kører SQL-forespørgslen, og udelukker effektivt enhver mulighed for et SQL-injektionsangreb. Denne praksis hjælper dig ikke kun med at sikre dine SQL-forespørgsler, men gør dem også strukturerede til effektiv behandling.

Brug altid SSL-certifikater

Brug altid SSL-certifikater i dine applikationer for at få en-til-en-sikret datatransmission over internettet. Det er en globalt anerkendt standardprotokol kaldet Hypertext Transfer Protocol (HTTPS) til transmission af data mellem serverne sikkert. Ved hjælp af et SSL-certifikat får din applikation den sikre dataoverførselsvej, hvilket næsten gør det umuligt for hackere at trænge ind på dine servere.

Alle de store webbrowsere som Google Chrome, Safari, Firefox, Opera og andre anbefaler at bruge et SSL-certifikat, da det giver en krypteret protokol til transmission, modtagelse og dekryptering af data over internettet.

Skjul filer fra browseren

Der er en specifik mappestruktur i mikro PHP-rammerne, som sikrer lagring af vigtige rammefiler som controllere, modeller, konfigurationsfilen (.yaml) osv..

Det meste af tiden behandles disse filer ikke af browseren, men de bliver stadig set i browseren i en længere periode, hvilket bygger et sikkerhedsbrud for applikationen.

Så gem altid dine filer i en offentlig mappe i stedet for at opbevare dem i rodmappen. Dette vil gøre dem mindre tilgængelige i browseren og skjule funktionaliteterne for enhver potentiel hacker.

Konklusion

PHP-applikationer er altid sårbare over for eksterne angreb, men ved hjælp af ovennævnte tip kan du nemt sikre dine kerner i dit program mod ethvert ondsindet angreb. Som udvikler er det dit ansvar at beskytte dataene på dit websted og gøre det fejlfrit.

Ud over disse tip kan mange teknikker hjælpe dig med at sikre din webapplikation fra eksterne angreb, som at bruge den bedste cloud-hosting-løsning, der sikrer, at du har optimale sikkerhedsfunktioner, cloud WAF, installation af root-dokumenter, hvidlisting af IP-adresser og mere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map