Bescherm uw smartphonegegevens met deze vijf apps

Beveilig uw persoonlijke gegevens.


Laten we eens kijken naar enkele belangrijke gegevens over smart-apparaten:

Met andere woorden, een goede hoeveelheid persoonlijk identificeerbare informatie (PII) wordt doorgegeven via draadloze netwerken. Het risico op online identiteitsdiefstal neemt op zijn beurt toe.

Een gebrek aan updates

De resultaten van een Pew Research Survey uit 2017 zijn onthuld een kwart van de smartphonebezitters gebruik geen toegangscode om hun telefoons te vergrendelen. Ook zei 40% van de ondervraagden dat ze het besturingssysteem en de apps van hun telefoon alleen updaten wanneer het hen uitkomt.

Niet ijverig zijn, veroorzaakt problemen met uw persoonlijke gegevens en de informatie van andere personen. Iemand kan bijvoorbeeld uw e-mail pakken, malware bijvoegen en deze naar uw e-maillijst sturen. En als ze deze e-mails openen …

Batten de apps

Wachtwoordcodes en bijgewerkte apps bieden nog steeds geen 100% bescherming voor een smartapparaat. Het toevoegen van een extra beschermingslaag via een beveiligingsapp vermindert het aantal pogingen om PII te stelen of infecties te veroorzaken aanzienlijk.

Hoewel voor sommige apps een abonnement vereist is, is het rendement van investeringen om gegevensverlies te verminderen de moeite waard. Sommige apps bieden ook gratis versies die meer opties bieden dan u denkt. Hier zijn enkele van de beste beveiligings-apps om ieders informatie af te schermen.

Pas op

Je hebt het waarschijnlijk gezien Pas op maar wist nooit het doel ervan. Achter de schermen voorkomt het dat gegevens op uw Android- of Apple-apparaat worden beschadigd of gestolen. En dat is gratis.

Of je nu op je apparaat zit of niet, Lookup beschermt het tegen verdachte items zoals frauduleuze URL’s, kwaadaardige backlinks en wraakzuchtige apps. Daarnaast kan de gratis versie waardevolle back-upcontacten bevatten. Als ze beschadigd raken of verloren gaan, kunnen ze online of via het apparaat worden opgehaald. Voor iPhone en iPads kan dit worden gebruikt als een secundaire ophaalmethode als u uw iCloud-inloggegevens vergeet.

LookoutWorks

Een andere gratis functie Lookout biedt een telefoonlocatie. Zelfs als de ingebouwde GPS van het apparaat is gedeactiveerd, lokaliseert de beveiligingsapp het op Google Maps. Het geeft een luid alarm zodra het is gevonden, zelfs als het apparaat in de stille modus staat.

Lookout heeft nog andere functies. Bijvoorbeeld vergrendeling op afstand of veilig browsen. Deze maken echter deel uit van de abonnementsservice van het bedrijf.

BullGuard

Ongeacht het gratis of betaalde model, BullGuard doet veel om uw smart-apparaat te beschermen. Het hoogtepunt is beveiliging op afstand. Als de telefoon of tablet verloren is, ga dan via een online account naar het apparaat om het te vergrendelen en de gegevens te wissen. Dit doet het niet alleen op de iOS van het apparaat, maar ook op de simkaart.

Bullguard-beveiligingsapp

Het kopen van een BullGuardd-abonnement voegt ouderlijk toezicht toe. Eenmaal ingeschakeld, kunnen ouders de locatie van hun kind volgen op hun Apple- of Android-apparaat en zien welke apps ze downloaden. Het lijkt Orwelliaans; het doel is echter om de interactie tussen kinderen en degenen die ze kwaad willen doen tot een minimum te beperken.

McAfee WaveSecure

Hoewel veel mensen McAfee kennen vanwege zijn reeks computergebaseerde antivirusbescherming, biedt het ook een even krachtig schild voor mobiele apparaten.

Beschikbaar op Android- en Apple-apparaten,  McAfee WaveSecure is een betaalde service met vergrendeling op afstand en gegevens wissen, evenals back-up en herstel van gegevens. Het controleert ook URL’s in e-mails, teksten en QR-codes op verdachte activiteiten.

McAfee WaveSecure

Als een gebruiker zijn telefoon verliest, stelt McAfee WaveSecure de locatie vast, zelfs als GPS is uitgeschakeld. Bovendien berekent het verschillende locaties in de buurt als plotpunten. Dit helpt de locatie van het apparaat te beperken.

McAfee kreeg ook een ander product genaamd Mobiele beveiliging om de persoonlijke identiteit en de volgende functies te beschermen.

 • Diefstalbeveiliging
 • Centraal beheren – overal de controle overnemen
 • Bescherm foto’s en video’s met een persoonlijke pincode
 • Werkt met Apple Watch
 • en veel meer…

F-Secure

Momenteel voor Android-apparaten, F-Secure bevordert de bescherming van gegevens tegen online identiteitsdiefstal. Het gaat ook een stap verder door ongewenste telefoontjes en sms-berichten te blokkeren. Een duidelijke bonus aangezien kwaadaardige URL’s worden aangetroffen in schijnbaar onschuldige teksten.

Beveiligingsapp F-Secure

Het bedrijf biedt momenteel een proefperiode van 30 dagen aan om al hun aanbiedingen te proberen. Als u besluit om niet te abonneren, biedt F-Secure gratis zijn antidiefstal-app. Hiermee kunt u uw telefoon vinden en indien nodig de gegevens wissen.

Avast Mobile Security

Er valt veel te waarderen in de Avast Mobile Security-app. Bijvoorbeeld het aantal opties dat u gratis krijgt waarvoor andere bedrijven kosten. Sommige hiervan zijn spamblokkering, detectie van kwaadaardige apps vóór installatie en wifi-beveiligingsverificatie. Het helpt gebruikers ook om de hoeveelheid tijd die ze aan bepaalde apps besteden bij te houden, het RAM van het apparaat te vergroten en de app-machtigingen te controleren.

Er zijn Pro- en Ultimate-betalingsopties beschikbaar. Met het aantal gratis beschikbare tools zijn de extra’s echter mogelijk niet nodig.

Avast Mobile Security

Uiteindelijk is het testen van al deze beveiligings-apps een must voordat u zich abonneert op betalingsplannen. Hoewel bedrijven misschien zeggen dat hun gratis versies robuust zijn, kunnen er opties zijn die zonder plan niet kunnen worden gebruikt.

Praat met andere eigenaren van smart-apparaten – vrijwel iedereen in uw kring – om te zien wat ze gebruiken en hoe voor hen werkt. Door al hun opties te verzamelen, zou u een goed idee moeten hebben van waar u moet beginnen. Zucht dan opgelucht wanneer uw gegevens zijn beschermd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map