Inleiding tot Maven – Een eenvoudige tool voor projectbeheer

Meer informatie over Apache Maven- Een hulpprogramma voor buildautomatisering


Hoe gaat het iedereen! Vandaag gaan we het hebben over Maven.

We beginnen met de snelle intro en noteren vervolgens de voordelen van het gebruik ervan. Na dit alles zullen we het installatieproces zien en vervolgens een paar technische termen die essentieel zijn voor een beginner. Dus laten we beginnen!

Wat is Maven?

Apache Maven is een projectbeheersoftware en we kunnen zeggen dat het een begripstool is. Het is gebaseerd op het concept van het projectobjectmodel (POM) [zal later in de artikelen worden besproken], Maven kan de bouw, rapportage en documentatie van een project beheren vanuit een centraal stuk informatie.

Apache Maven is een build-tool en doet de taak net als Ant, wat opnieuw een buitengewone build-tool is. Dit is een softwareprojectmanagementtool die een nieuw concept geeft van het projectobjectmodel (POM). Met Maven kan de ontwikkelaar de verwerking van het maken van het oorspronkelijke mapformaat automatiseren, het assortiment en de tests uitvoeren en de verpakking en implementatie van de uiteindelijke uitvoer uitvoeren. Het vermindert het aanzienlijke aantal stappen in het basisproces en het maakt het een eenvoudig proces om een ​​build te doen.

Waarom wordt Maven gebruikt?

Samenvattend: Maven vereenvoudigt en standaardiseert het projectopbouwproces. Het behandelt naadloos teamsamenwerking, compilatie, distributie, documentatie en afzonderlijke taken. Maven verhoogt de herbruikbaarheid en zorgt ook voor de meeste bouwgerelateerde taken. Het werkt in vele stappen, zoals het toevoegen van potten aan de projectbibliotheek, het maken van rapporten en het uitvoeren van Junits-testcases, het maken van Jar-, War-, Ear-bestanden voor het project en nog veel meer dingen.

Een zeer belangrijk aspect van Maven is het doel van opslagplaatsen om jar-bestanden te beheren.

De Maven kan verder worden gebruikt in de bouw & het beheren van de projecten die zijn geschreven met talen zoals C #, ruby ​​en andere programmeertalen.

Laten we eens kijken naar de volgende voordelen van Maven.

conventie over configuratie

 • De configuratie is zeer minimaal.
 • Het heeft beheerafhankelijkheden.

Meerdere / herhaalde builds kunnen worden bereikt

 • Automatisering maakt het gemakkelijk.

Beheer, testen en ontwikkeling van plug-ins

 • Het heeft de mogelijkheid om JUnit en andere integratietests uit te voeren.
 • Het maakt het ontwikkelingsproces duidelijk.

Voorzieningen om de status van elke build te controleren

 • Het vermijdt inconsistente opstellingen.
 • Standaard en geüniformeerde infrastructuur tussen projecten.

Maven Environment opzetten

De installatie van Maven omvat de volgende stappen:

 • Controleer of Java is geïnstalleerd op het systeem of niet. zo niet, installeer dan java
 • Controleer of de Java-omgevingsvariabele is ingesteld of niet. Zo niet, stel dan de omgevingsvariabele java in.
 • Downloaden Maven
 • Pak de maven-download uit op één plek in het systeem.
 • Voeg nu de bin-directory van de gemaakte directory apache-maven-3.6.2 toe aan de omgevingsvariabele PATH en systeemvariabele.
 • Open cmd en voer de opdracht mvn -v uit om de installatie te bevestigen.

Dat is alles

Om de gedetailleerde stappen van de installatie te krijgen, volg je de onderstaande YouTube-gids om Maven Environment in te stellen, want we willen dit artikel niet eenvoudig lezen en saai maken.

Aangezien dit een beginnershandleiding is, moet deze technische termen bevatten die verband houden met MAVEN. Dus hier zijn er een paar, die erg belangrijk zijn:

Maven Local Repository

Maven Local Repository is de set waar Maven alle projectpottenbestanden of bibliotheken of afhankelijkheden opslaat. Standaard is de mapnaam ingesteld op ‘.m2’ en standaard is de locatie ‘Bibliotheken \ Documenten \ .m2’.

Maven Central Repository

Maven centrale opslagplaats is de standaardlocatie voor Maven om alle projectafhankelijkheidsbibliotheken te downloaden voor gebruik. Voor elke bibliotheek die bij het project betrokken is, kijkt Maven eerst in de .m2-map van Local Repository, en als het de benodigde bibliotheek niet vindt, zoekt het in Central Repository en laadt de bibliotheek in de lokale repository.

Maven POM

POM is een XML-bestand voor een projectobjectmodel met informatie over het project en de configuratiedetails die Maven nodig heeft om het project te ontwikkelen. Het bevat standaardwaarden voor de meeste projecten. Sommige van de structuren die in de POM kunnen worden gedefinieerd, zijn de projectafhankelijkheden, plug-ins die kunnen worden uitgevoerd en natuurlijk de build-profielen.

Elementen die worden gebruikt bij het maken van het pom.xml-bestand

 • project- Project is het root-element van het pom.xml-bestand.
 • modelVersion- Dit betekent de versie van het POM-model waarmee u werkt.
 • groupId- Het impliceert de id voor de projectgroep. Het is uniek en meestal past u een groeps-ID toe die is gerelateerd aan de naam van het root-Java-pakket.
 • artefactId- Dit wordt gebruikt om de naam te geven van het project dat u aan het bouwen bent.
 • Versie- Dit element bestaat uit het versienummer van het project. Als uw project in verschillende versies is uitgebracht, is het handig om de versie van uw project te presenteren.

Afhankelijkheidssleutelwoord

Afhankelijkheden zijn de bibliotheken die het project nodig heeft. Net als Log4j-potten, Apache Poi-potten, zijn Selenium-potten weinig bibliotheken die nodig zijn voor het project. Afhankelijkheden, in de Maven pom.xml, worden als volgt genoemd:

com.companyname.groupname
App-Core-lib
1.0

Betrouwbare plug-in

De Surefire-plug-in is nodig tijdens de testfase van de build-levenscyclus om de unit-tests van een applicatie te implementeren. Het maakt rapporten in 2 verschillende bestandsindelingen, zoals platte tekstbestanden, XML-bestanden en ook in HTML-bestanden. Zelfs als u Junits-framework of TestNG gebruikt voor rapportage, is deze plug-in een must voor gebruik, omdat het Maven helpt bij het vinden van tests.

Praktische toepassing van Maven

Bij het werken aan een specifiek java-project, en dat project heeft veel afhankelijkheden, builds, vereisten, dan is het handmatig werken met al die dingen enorm complex en arbeidsintensief. Dus het gebruik van een aantal tools die deze werken kunnen uitwerken, is echt nuttig.

En Maven is zo’n build management tool die alles kan doen zoals het toevoegen van afhankelijkheden, het classpath gebruiken om te projecteren, het automatisch maken van oorlogs- en jar-bestanden en veel nieuwe dingen.

Conclusie

Deze tool is handig als het gaat om bouwprojecten. Ik wens u veel succes met uw JAVA-project. Als u op zoek bent naar een video-tutorial, kijk dan eens naar de Maven spoedcursus.

TAGS:

 • Open source

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map