Blockchain-introductie voor beginners

Internet of Value = Blockchain


Je hebt misschien wel eens gehoord van de term ‘BLOCKCHAIN’. Dus, om je een idee te geven van wat Blockchain is.

Een Blockchain is een gedistribueerde database waarin de opslagapparaten voor de database niet allemaal zijn aangesloten op een conventionele processor. Het biedt een groeiende lijst met geordende records, blokken genaamd. Elk blok bevat een tijdstempel en een element van een vorig blok, of we kunnen toevoegen dat elk van deze gegevensblokken, d.w.z. blok wordt beschermd en bevestigd met behulp van cryptografische principes, d.w.z. ketting. Dat is hoe de term ‘Blockchain’ is afgeleid!

Ben je in de war?

Nou, in eenvoudiger bewoordingen, Blockchain is een reeks permanente records of databundels die wordt beheerd door de groep standaardcomputers. Blockchain-technologie ondersteunt ook digitale valuta, waaronder Bitcoin, Litecoin, enz. Voor hen staat deze technologie alleen toe dat digitale informatie wordt gedistribueerd, maar niet gekopieerd.

In deze gids gaan we u uitleggen wat de blockchain-technologie is, hoe werkt blockchain en wat de eigenschappen ervan zijn die het zo uniek maken.

Snelle introductie

De gedachte aan Blockchains werd in 2008 door Satoshi Nakamoto geïntroduceerd en later in 2009 voor het eerst uitgevoerd als onderdeel van digitale bitcoin-valuta; de Blockchain dient als het sociale grootboek voor alle bitcoin-transacties.

Blockchain

Het Blockchain-netwerk heeft geen voorname autoriteit. Omdat het een verdeeld en onveranderlijk grootboek is, is de informatie erin voor het publiek en iedereen zichtbaar. Daarom is alles wat op de Blockchain is gebouwd, van nature transparant en zijn de betrokkenen aansprakelijk voor hun activiteiten.

Gebruikers kunnen eenvoudig de delen van de Blockchain bewerken die ze “bezitten” door de privésleutels te verwerven die nodig zijn om het bestand aan te pakken. Cryptografie zorgt ervoor dat de kopie van mensen van de gedistribueerde Blockchain synchroon wordt geplaatst.

Hoe werkt Blockchain?

Een Blockchain-systeem bestaat uit twee exemplaren van een record, activiteiten en blokken. Transacties zijn meestal de acties die in een bepaalde periode worden uitgevoerd en deze worden bij elkaar gehouden in een blok.

Blockchain

Op internet kan men informatie verspreiden en later kunnen anderen deze overal ter wereld benaderen. Met een Blockchain kan iemand overal ter wereld waarde verzenden waar het blockchain-bestand toegankelijk is. Maar u moet een afzonderlijke, cryptografisch gecreëerde sleutel hebben om alleen de blokken te verzamelen die u ‘bezit’.

Nemen bitcoin voorbeelden, sleutels zijn nodig om blokken over te dragen, die bestaan ​​uit valutaeenheden die over financiële middelen beschikken. Dit speelt de rol van het lezen van de overschrijving, die doorgaans wordt uitgevoerd door banken.

De Blockchain wordt ondersteund door een peer-to-peer-netwerk (zal het verder bespreken). Het netwerk is een compilatie van knooppunten die aan elkaar zijn gekoppeld. Knooppunten zijn individuele computers die invoer vasthouden en een functie daarop produceren en een uitvoer draaien.

Laten we een voorbeeld van Wikipedia bekijken.

Met een Blockchain kunnen veel mensen ingangen maken in een informatiebestand en de douane kan omgaan met hoe de registratie van gegevens wordt gewijzigd en bijgewerkt. Evenzo zijn Wikipedia-vermeldingen niet de uitvoer van een enkele schrijver. Geen enkel individu domineert de informatie.

Telkens wanneer een gebruiker de Wikipedia-pagina adresseert, heeft hij de herziene versie van de ‘hoofdkopie’ van de Wikipedia-pagina. De controle van de database blijft in handen van Wikipedia-beheerders, waardoor toegang en overeenkomsten kunnen worden ondersteund.

De ‘hoofdkopie’ van Wikipedia wordt op een server gepubliceerd en alle gebruikers hebben de huidige versie. Tijdens een Blockchain komt elk knooppunt in het systeem tot dezelfde overtuiging, waarbij elk het record afzonderlijk vernieuwt in plaats van een hoofdkopie te zijn.

Blockchain-functies

Blockchain

We zijn nu allemaal nodig om informatie te verspreiden via een gedecentraliseerd online platform, namelijk internet. Maar wanneer het waarde lijkt over te dragen – bijvoorbeeld geld, eigendomsrechten, intellectueel eigendom, enz. – worden we over het algemeen gedwongen terug te vallen op traditionele, gecentraliseerde instellingen of systemen zoals banken of overheidsinstellingen.

Zelfs online betaalmethoden die zijn ontstaan ​​sinds de geboorte van internet – PayPal is het meest voor de hand liggende voorbeeld – vereisen meestal integratie met een bankrekening of creditcard om effectief te zijn. Blockchain-technologie biedt de aangename mogelijkheid om deze ‘tussenpersoon’ te verwijderen.

Het voordeel van Blockchain

 • Het wordt niet alleen gecontroleerd door één enkele entiteit. Daarom is het gedecentraliseerd.
 • De gegevens worden cryptografisch in blokken opgeslagen
 • De Blockchain is permanent, dus niemand kan sleutelen aan de gegevens in de Blockchain-blokken.
 • De Blockchain is transparant en duidelijk, dus men kan de data opnemen als ze dat willen.

Is Blockchain veilig?

Vanwege het geavanceerde cryptografische beschermingsbeleid biedt Blockchain een veel stabielere ervaring dan conventioneel bankieren.

Het feit dat de automatisering gedecentraliseerd is en niet met terugwerkende kracht kan worden gewijzigd of bewerkt, maakt deze optimaal voor financiële activiteiten en het verbergen van waardevolle informatie.

Blockchain verbetert ook omdat het klaar is om de privacy van de gebruiker te beschermen – maar dit heeft het helaas steeds prominenter gemaakt omdat de betalingsmethode van voorkeur voor cybercriminelen, aangezien een Bitcoin-netwerkknooppunt de identificatie van de individuele drager niet hoeft te onthullen uit of betalingen doen.

Wat nu?

Blockchain biedt ook de mogelijkheid om een ​​fraudebestendig systeem op te zetten voor het afhandelen van uitwisselingen. Dit geeft dus aan dat het een enorm potentieel heeft voor service buiten de digitale valuta, waardoor het niet alleen interesse wekt bij conventionele financiële instellingen, maar ook in secties die zo divers zijn als de bouw, voedselproductie en nog veel meer.

Interessant om je blockchain te bouwen? Kijk hier eens naar praktische tutorial.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map