Wat is Favicon en hoe te genereren voor website?

Vaak maken de kleine dingen een groot verschil in het algemeen, maar ook in het bedrijfsleven.


Net als bij branding, denk ik dat de kleine dingen echt een geweldige indruk achterlaten bij potentiële klanten. Een van die elementen is de favicon.

Een favicon is een klein pictogram van 16 × 16 pixels dat naast de titel van uw website op het browsertabblad blijft staan.

Het helpt uw ​​gebruikers uw website te identificeren op alle geopende tabbladen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een favicon anders is dan een logo, maar het staat je vrij om hetzelfde ontwerp op beide te houden.

Voordat je verder gaat met te zeggen dat “dit kleine ding niet belangrijk is”, laat me je vertellen dat het dat zeker is. Het voegt legitimiteit toe aan uw website en helpt uw ​​merk op te vallen. Ook bezoekers laten beseffen dat er een inspanning is geleverd in het ontwerp- en merkaspect bouwt direct vertrouwen op.

Ik raad elke site aan om een ​​favicon te hebben als je een blijvende indruk wilt maken voor gebruikers.

De echte vraag is nu: “hoe maak je er een”? Nou, het is niet de moeilijkste taak. In ieder geval niet met de hieronder genoemde middelen. Door ze te gebruiken, kunt u eenvoudig uw eigen favicon maken in een mum van tijd.

Laten we erin duiken.

Favic-o-Matic

Je kunt meteen twee verschillende maten kiezen Favic-o-Matic. De eerste is de normale 16 × 16 + 32 × 32 pixels en de tweede is universeel, wat een favicon zal genereren voor elk apparaat en platform.

Er zijn ook enkele geavanceerde instellingen waar u naar kunt kijken, waarmee u een achtergrondkleur, vooraf ingestelde maten en andere functies kunt selecteren. U kunt uw favicon zoals gewoonlijk downloaden in PNG- en ICO-indeling.

Je kunt meteen je afbeelding uploaden en de magie bekijken. Het is volledig gratis te gebruiken, maar een kleine donatie wordt altijd gewaardeerd door hun kant. Dus als u het nuttig vindt, vergeet dan niet uw steentje bij te dragen. ��

RealFaviconGenerator

U kunt voor elk van de browsers en platforms een geschikt favicon maken RealFaviconGenerator, zodat het er overal helder uitziet. Het enige wat u hoeft te doen, is uw afbeelding uploaden en deze zal universeel worden geoptimaliseerd, zodat u geen handmatig werk hoeft te doen.

Als je het uiterlijk van je favicon op een bepaald platform niet leuk vindt, kun je hun tool gebruiken om het in een handomdraai te controleren en te verbeteren. Het hele proces duurt niet langer dan 5 minuten.

Bovendien is het volledig gratis te gebruiken.

Favicon.io

Waarschijnlijk de gemakkelijkste methode ooit, Favicon.io laat je je gegeven afbeelding maken of converteren naar een favicon. Het is volledig gratis om de tool te gebruiken en u kunt uw gegenereerde favicon plaatsen waar u maar wilt. U krijgt PNG- en ICO-formaten om te exporteren.

Er zijn een paar manieren om met deze tool een favicon te genereren. De eerste is van platte tekst. Als u geen afbeelding of logo heeft om in een favicon te veranderen, kunt u deze optie gebruiken om direct een normaal op tekst gebaseerd favicon te genereren.

De tweede is van een afbeelding of logo. Het enige dat u hoeft te doen, is uw gewenste afbeelding / logo uploaden en deze tool zal deze in de juiste grootte en indeling veranderen.

De laatste optie is van emoji’s. Ze hebben een verscheidenheid aan vooraf gemaakte emoji’s waaruit je kunt kiezen en je favicon kunt maken. Ik zou deze optie alleen aanraden als je een kleine website hebt of een website die niet ‘te serieus’ is.

Fiverr

U kunt letterlijk elke service bedenken en deze is zeker beschikbaar op Fiverr.

Het is een enorme marktplaats om freelancers in te huren voor eenvoudige en complexe taken, en het ontwerpen van een favicon is daar een van..

Hoewel het niet nodig is dat elke service die u via dit platform koopt, bevredigend is, moet ik ook zeggen dat de ontwerpcategorie bijna altijd indruk maakt. En als we het hebben over een favicon, weet je zeker dat je een goede krijgt.

De meeste optredens beginnen vanaf slechts $ 5, en je krijgt meestal onbeperkte revisies totdat je helemaal tevreden bent. Recensies zijn belangrijk voor freelancers, dus ze zullen zeker aan uw vereisten voldoen. Het enige dat u doet, is een geschikt optreden kopen en uw exacte vereisten verstrekken. Afhankelijk van de bezorgtijd krijgen ze het meestal binnen een dag of twee voor elkaar.

Ik zou aanraden om voor een optreden te gaan dat ook het bronbestand van de favicon biedt, zodat je hier en daar een beetje kunt aanpassen als je dat wilt.

Faviconer

Faviconer laat je je eigen favicon tekenen of een kant-en-klare afbeelding uploaden om te converteren naar een geschikt formaat. Je kunt kiezen uit 16 × 16 en 32 × 32 formaten, of beter genoeg, kies beide.

Een interessante functie van deze tool is dat je je afbeelding kunt uploaden en er vervolgens op kunt tekenen. Dit is handig als je wat kleine toevoegingen wilt aan je reeds gemaakte afbeelding. Je kunt je favicon exporteren in ICO-indeling omdat dat bekend staat als het meest geschikt voor favicons.

Over het algemeen is deze tool vrij eenvoudig te gebruiken, maar als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je hun video-tutorial onderaan de pagina raadplegen. U kunt alles gratis gebruiken.

Favicon Generator

Last but not least, de Favicon Generator is een andere gemakkelijke en gratis tool om een ​​favicon voor je website te maken. Je hebt niet de mogelijkheid om een ​​afbeelding te uploaden, maar een nieuwe te maken met hun aanpasbare opties. Het is volledig op tekst gebaseerd, maar met kleur.

Je kunt spelen met:

 • Bericht soort
 • Achtergrond kleur
 • Tekst kleur
 • Rand kleur

Er staan ​​ook eenvoudige instructies onder de opties zodat u het best mogelijke resultaat kunt behalen. U hoeft niet veel anders te doen dan tekst toe te voegen en kleuren te selecteren, en u kunt uw favicon direct na het genereren in ICO-formaat exporteren.

Als je sceptisch bent over hoe je favicon eruit zal zien, kun je de voorbeelden bovenaan de pagina bekijken om het zelf te zien.

Conclusie

De bovenstaande bronnen om een ​​favicon voor uw website te maken, zullen zeker van pas komen tijdens uw merkreis. De meeste zijn gratis, maar dat neemt niet weg dat ze ongelooflijk zijn.

Als je een specifiek type favicon-ontwerp wilt, raad ik aan om door te gaan met Fiverr. Of anders zijn de andere genoemde opties geweldig om op terug te vallen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map