Ulasan, Kupon, Tawaran, Harga dan Banyak Lagi

JustHost
merupakan syarikat host web besar lagi yang ingin memikat anda dari persekitaran hosting semasa anda. Adakah ia berbaloi? Adakah tawaran dan tawaran istimewa mereka bernilai?


Sayangnya, JustHost banyak berjanji, tetapi pada akhirnya, ia tidak dapat dilaksanakan sepenuhnya.

Hasil akhirnya adalah dari 2013 hingga 2017, penyedia kira-kira separuh daripada nama domain yang dihoskan.

Pada awal tahun 2013, JustHost mempunyai hampir setengah juta nama domain, pada akhir tahun 2017, jumlah itu melayang sekitar 240,000.

Sebahagian besar perniagaan mereka hilang dari GoDaddy dan Dyn-Oracle.

Apa Itu Hanya Host dan Bagaimana Ia Berfungsi?

logo justhost

JustHost adalah pelayan perniagaan perniagaan web hosting, kerana ia dilancarkan pada tahun 2008 oleh pengusaha teknologi UK, Chris Phillips. JustHost kini menjadi sebahagian daripada Endurance International Group (EIG), yang pada dasarnya adalah Microsoft atau Google web hosting. Mereka makan lebih kecil hosting laman web syarikat dan kemudian terus memasarkannya sebagai jenama yang berdiri sendiri.

EIG juga memiliki BigRock, HostGator, SiteBuilder.com, Domain.com, dan Bluehost, antara lain.

Seperti kebanyakan syarikat hosting web moden, JustHost menawarkan pelbagai rancangan dan pakej, bermula dari rancangan hosting bersama Basic dasar serta rancangan VPS dan penjual semula.

VPS adalah Pelayan Peribadi Maya yang memberi anda khayalan untuk memiliki pelayan anda sendiri, tetapi dihoskan di komputer dengan akaun VPS lain. Akaun anda dipisahkan dari yang lain dan anda mungkin mendapat akses “root” yang setara untuk bahagian pelayan anda.

JustHost terutama mensasarkan pasaran hosting bersama yang besar dengan harga yang sangat rendah dan banyak loceng dan wisel ditambahkan. Mereka menjanjikan banyak ruang dan lebar jalur untuk wang yang sangat sedikit.

Seperti banyak syarikat hosting web hari ini, mereka menawarkan pemasangan 1-klik sistem pengurusan kandungan popular seperti WordPress.

Apa Yang Menjadikan Hos Hanya Unik

Jujur? Tidak ada yang menjadikan JustHost unik. JustHost merupakan satu lagi syarikat hosting web kilang yang menjanjikan matahari, bulan, dan bintang dengan harga terendah yang dapat mereka uruskan.

Seperti banyak syarikat web hosting lain di ruang persaingan umum mereka, Just Host memikat orang dengan harga yang murah dan berakhir dengan banyak pelanggan yang tidak berpuas hati. Mungkin bagi sebilangan pengguna yang mempunyai laman web yang mereka jalankan sebagai hobi, Just Host mencukupi dan menjalankan tugas. Walau bagaimanapun, berdasarkan ulasan pengguna, JustHost mempunyai sokongan yang teruk dan sangat perlahan.

Jangan harap banyak dari Just Host, dan anda mungkin menganggapnya adalah pilihan yang murah untuk keperluan hosting web peribadi anda. Ini mungkin bukan perkhidmatan web hosting yang terbaik untuk perniagaan.

Harga

Harga

JustHost mempromosikan dirinya sebagai tawaran hebat, tetapi adakah itu benar?

Kenyataannya: Struktur harga JustHost tidak sehebat mereka pada awalnya mengiklankannya. Promosi keseluruhan mereka dengan harga bulanan yang rendah bukanlah mengenai harga “bulanan” sama sekali, tetapi potongan yang anda dapat untuk membeli berbulan-bulan (sebenarnya: tahun) lebih awal.

Mereka sebenarnya tidak akan memberitahu anda berapa jumlah pembayaran untuk “syarat” mereka sehingga anda sampai ke halaman pembayaran. Mereka menyenaraikan semuanya mengikut harga “bulanan”, walaupun anda tidak dapat membayar syarat dari bulan ke bulan.

Pelbagai tahap harga atau “syarat” oleh JustHost dibahagikan seperti berikut:

1. Harga Bulanan

Ini adalah harga sebenar jika anda membayar bulan ke bulan. Walau bagaimanapun, JustHost akan melakukan semua yang mereka boleh untuk menggunakan perisian keranjang belanja mereka untuk memaksa anda membeli untuk “jangka masa panjang”.

2. Tempoh 12 Bulan

Ini bukan di mana anda bersetuju untuk membayar selama 12 bulan, tetapi di mana anda membayar terlebih dahulu selama 12 bulan. Sebagai contoh, pakej “Asas” disenaraikan sebagai $ 10,99 / bulan untuk Tempoh 12 Bulan, tetapi itu bermakna pembayaran awal anda adalah $ 131.88.

3. Tempoh 24 Bulan

Perhatikan mereka mengatakan 24 bulan dan bukan dua tahun? Untuk pakej Basic, ini disenaraikan sebagai $ 9,99 / bulan, yang menghasilkan pra-pembayaran sebanyak $ 239.76.

4. Tempoh 36 Bulan

Ini adalah tiga tahun hosting yang anda akan beli terlebih dahulu. Kadarnya jauh lebih baik daripada Tempoh 24 Bulan pada $ 9,49 / bulan. Jumlah yang akan anda bayar di muka untuk pelan asas (dengan hanya satu laman web) adalah $ 341.64.

Perhatikan bahawa jika anda membeli pakej diskaun semasa pertama kali mendaftar (pada harga $ 3,95 per “bulan” selama 36 bulan), setelah bulan-bulan itu habis, anda akan dikenakan bayaran secara automatik $ 341.64.

Hanya Empat Tahap Perkhidmatan Host

Just Host mempunyai empat tahap perkhidmatan, Basic, Plus, Prime, dan Pro.

1. Asas

Asas menawarkan prestasi “standard”, satu laman web, lima akaun e-mel. Tahap ini menawarkan penyimpanan 50 GB, tidak “tidak terhad” seperti yang diiklankan, dengan jumlah fail adalah 50.000, walaupun mereka mempunyai nota kaki bahawa mereka biasanya tidak menguatkan had sehingga mencapai 200.000.

Anda tidak mendapat kredit iklan percuma dengan tahap ini, dan juga tidak mendapat perlindungan spam.

2. Tambahan

Plus menawarkan penyimpanan tanpa had dari segi gigabait, dengan had jumlah fail 50,000 (nota yang sama seperti di atas). Anda mendapat 10 laman web dengan rancangan ini. Anda juga mendapat “SpamExperts” pada satu domain dan juga 100 akaun e-mel. Tahap prestasi perkhidmatan masih “standard.”

3. Perdana

Tahap Perdana seperti Plus, hanya dengan laman web dan alamat e-mel tanpa had.

4. Pro

Pro menambah pada tahap “prestasi tinggi” dan meningkatkan had fail menjadi 300,000. Perkhidmatan spam tersedia untuk dua domain dan bukan satu.

Hanya Tambah Mahal Mahir

Logo tambahan Checkout

Walaupun mungkin kelihatan murah pada mulanya, perkhidmatan tambahan (banyak yang anda perlukan) mula bertambah. Ia merangkumi:

 • Nama Domain Tambahan: $ 15.99 setahun pendaftaran
 • IP khas: $ 5,99 sebulan
 • Sijil SSL: $ 49.99 setahun
 • Penapisan Mel SpamExperts: $ 2,99 sebulan bagi setiap nama domain
 • Privasi: $ 14.88 Privasi Domain per domain per tahun
 • SiteLock: Bermula pada $ 23.88 setiap domain per tahun
 • Pencadangan dan Pemulihan Laman Web Pro: $ 35.88 setahun
 • Pengaktifan Semula Akaun Tamat Tempoh: $ 30.00

Seperti yang anda lihat, $ 15,99 setahun untuk setiap nama domain tidak murah, dan kos mereka untuk “privasi” untuk nama domain anda sangat mahal pada $ 14.88 per domain setiap tahun. Sijil SSL tidak termasuk.

Tidak jelas sama ada perkhidmatan Pencadangan dan Pemulihan Laman Web mereka ada di setiap laman web atau untuk keseluruhan akaun anda, jadi anda harus menganggap bahawa itu adalah per laman web. Ini bermaksud jika anda menggunakan sandaran laman web mereka dan memulihkan fungsi untuk 10 laman web, anda memerlukan lebih daripada $ 350 setahun dengan kos tambahan.

Persepsi Masyarakat (Ulasan Host Yang Lain)

orang berjalan

Malangnya, sebahagian besarnya, Just Host mendapat ulasan buruk daripada pengguna.

Aduan yang paling biasa adalah sokongan teknikal yang lemah, ketidakmampuan untuk mendapatkan sokongan melalui telefon, kelajuan laman web yang perlahan, dan kenaikan harga selepas tempoh awal.

Beberapa pengguna juga mengadu bahawa versi cPanel sangat buruk dan mempunyai lebih sedikit ciri daripada yang biasa anda temui dengan pemasangan cPanel.

Nampaknya, kualiti perkhidmatan Just Host mulai menurun pada akhir 2016 atau awal 2017 berdasarkan komen beberapa pelanggan yang tidak berpuas hati. Hanya pemegang akaun Host yang telah berkhidmat dengan syarikat itu selama bertahun-tahun telah menyatakan bahawa perkhidmatan ini mula menurun dalam dua tahun terakhir. Sebilangan besar pengguna ini telah menyatakan niat untuk berpindah ke perkhidmatan web hosting yang lain.

Anda boleh mendapatkan beberapa ulasan dalam talian yang positif tentang JustHost, tetapi anda harus berhati-hati. Beberapa artikel dalam talian yang memberi ulasan positif kepada JustHost mungkin ditulis oleh sekutu atau penjual semula yang akan mendapat komisen dengan pembelian Just Host anda.

Bagaimana Ia Membanding

epal dan oren di tangan

JustHost jelas mencari penyebut yang paling rendah dengan pemasaran mereka. Dengan kata lain, titik penjualan utama mereka adalah kononnya “murah” atau “banyak.”

Sekiranya memiliki laman web hanya hobi untuk anda, dan anda tidak benar-benar merancang untuk melakukan promosi yang berat, maka Just Host adalah syarikat hosting web murah lain yang mungkin akan mencukupi untuk keperluan anda.

Sekiranya anda seorang pembangun dan mahukan pelayan yang disesuaikan dengan kawalan root dan pilihan untuk menggunakan sesuatu seperti Webmin dan bukannya cPanel, anda lebih baik menggunakan syarikat seperti Lautan Digital.

Syarikat-syarikat yang memerlukan sedikit sokongan dan masa operasi yang dijamin dengan pelayan yang dikendalikan mungkin lebih baik menggunakan Rackspace atau LiquidWeb. Walaupun kedua-dua syarikat ini mempunyai masalah, mereka mungkin mempunyai infrastruktur yang lebih baik untuk laman web dan kedai dalam talian yang lebih popular yang perlu berfungsi 24/7.

Apa yang Kami Fikirkan

logo berfikir

Penilaian kami untuk JustHost adalah 2 daripada 5 bintang. Nilai ini berada di pinggir penarafan satu bintang, kerana hampir semua ulasan pengguna sama negatifnya. Walau bagaimanapun, jika anda menyedari bahawa harga mereka akan meningkat selepas tempoh awal anda, harga yang sangat rendah untuk tiga tahun pertama mungkin sangat berbaloi untuk anda.

Paling baik, Just Host adalah kilang web hosting rata-rata anda yang sebenarnya tidak mempunyai banyak tawaran istimewa. Sekiranya anda mempunyai laman web kecil yang tidak mendapat banyak lalu lintas, dan anda tidak bergantung padanya untuk perniagaan anda, Just Host mungkin mencukupi.

Namun, jika anda merancang untuk menjalankan laman web peringkat perusahaan, atau mempunyai blog atau kedai dalam talian yang diperdagangkan dengan baik, Just Host pastinya merupakan pilihan yang salah. Dengan begitu banyak aduan mengenai sokongan teknikal sub-par mereka, dan tanpa jaminan masa operasi, JustHost mungkin merupakan tempat terakhir yang anda mahukan untuk menjadi tuan rumah laman web yang sangat diperdagangkan yang perlu dikemas kini 24/7.

Kami juga tidak suka bagaimana JustHost dengan sengaja mengurangkan harga mereka. Seperti yang kami nyatakan di atas, anda harus menggali untuk mengetahui dengan tepat berapa kos bulanan sebenar untuk setiap tahap harga. Pilihan pembelian lalai adalah jangka panjang, iaitu 36 bulan. Ini bermakna anda akan dikurung selama tiga tahun. Tiga tahun!

Jenis kekeliruan yang bertujuan untuk membuat anda membeli pakej jangka panjang adalah sebanding dengan kursus ini dengan banyak syarikat hosting web murah. Namun, itu tidak betul.

Kupon dan Tawaran

JustHost menawarkan sejumlah insentif untuk mendorong calon pelanggan untuk mendaftar ke perkhidmatan hosting web mereka. Sebilangan besar tawaran ini dipaparkan dengan jelas di laman utama laman web mereka.

1. Jaminan Pulangan Wang

logo wang dikembalikan

Just Host menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari pada rancangan hosting mereka, tetapi ini tidak termasuk sebarang bayaran persediaan yang mungkin anda bayar. Sekiranya anda mendaftarkan domain dengan JustHost, anda tidak boleh mendapatkan bayaran balik untuk itu, tetapi nama domain adalah milik anda.

2. Tawaran Pengenalan Khas

logo tawaran khas

Sehingga penulisan ini, Just Host menawarkan tawaran $ 3.95 / bulan untuk pakej hosting asas mereka. Cetakan halus mengatakan ini hanya untuk “istilah” pertama, namun, definisi “istilah” tidak jelas. Adakah ini penggal satu bulan? Tempoh 12 bulan?

Anda hanya mengetahui bahawa $ 3,95 / bulan adalah untuk jangka masa 36 bulan pra-bayar apabila anda melalui separuh proses pendaftaran. Ini berjumlah $ 142.20 yang mesti dibayar di muka.

Sebagai perbandingan, pelan hosting Asas mereka adalah $ 11.99 / bulan dan $ 10.99 / bulan apabila anda membeli setahun lebih awal.

3. Kredit Iklan Percuma

kredit iklan

JustHost, seperti kebanyakan syarikat hosting lain hari ini, menawarkan kredit iklan percuma dengan Google AdWords dan Bing Search. Masalahnya ialah, biasanya, tawaran ini hanya baik untuk akaun baru dengan Google dan Bing. Mungkin, jika anda sudah membayar Google AdWords untuk mengiklankan perniagaan anda, anda tidak akan mendapat faedah kredit iklan JustHost.

4. Nama Domain Percuma

logo domain

Anda mendapat nama domain percuma semasa anda menyediakan akaun. Tetapi, dengan membaca cetakan halus, nampaknya anda tidak akan dapat bayaran balik untuk bahagian pembayaran awal anda sekiranya anda memilih untuk meninggalkan perkhidmatan dalam 30 hari atau kurang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map