Ulasan, Perbandingan dan Banyak Lagi Web Hosting HostPapa

Syarikat menjanjikan pintar hosting web penyelesaian untuk perniagaan kecil, tetapi adakah ini benar-benar pilihan yang tepat untuk perniagaan kecil atau perniagaan anda? Kami akan melihat HostPapa dengan teliti dan mudah-mudahan menjawab soalan-soalan tersebut.


Web hosting menyediakan perkhidmatan dan teknologi yang diperlukan untuk melihat laman web di internet. Pengguna membeli perkhidmatan dari penyedia hosting web seperti HostPapa. Laman web disimpan di pelayan yang disediakan dan dilayan oleh syarikat hosting web.

Kedengarannya mudah, tetapi boleh menjadi cabaran untuk mencari syarikat yang tepat untuk keperluan anda. Terdapat banyak perbezaan dalam harga, ciri dan perkhidmatan antara penyedia. Banyak syarikat merancang perkhidmatan mereka untuk pelanggan tertentu, dan mudah terjebak dengan kontrak dengan syarikat hosting web yang tidak memberikan perkhidmatan yang tepat untuk anda atau perniagaan anda.

Mari lihat apa yang ditawarkan HostPapa.

Apa yang Menjadikan HostPapa Unik?

Logo HostPapa

Matlamat HostPapa adalah untuk menyediakan a perkhidmatan tuan rumah dengan semua ciri dan alat yang diperlukan oleh perniagaan kecil yang sedang berkembang. Mereka menyandarkan pakej hosting web mereka dengan beberapa perkhidmatan pelanggan terbaik di industri ini.

Mari kita lihat beberapa ciri lain yang anda miliki dengan HostPapa.

1. Lebar Jalur Tanpa Had dengan HostPapa

Dengan lebar jalur tidak terhad, kebanyakan rancangan juga dilengkapi dengan ruang cakera tanpa had, anda tidak akan dikenakan bayaran tambahan untuk penggunaan lebar jalur tinggi atau penyimpanan data di laman web anda. Ini dapat meyakinkan syarikat yang mulai skala dan mungkin mengalami kesukaran untuk mengesan atau menganggarkan penggunaan laman web setiap bulan, atau yang perlu mengembangkan laman web dengan cepat. Ini juga menghilangkan caj tambahan yang menjengkelkan yang sering dihadapi oleh syarikat selama berbulan-bulan apabila mereka secara tidak disangka-sangka melepasi had sewenang-wenangnya.

HostPapa akan memantau laman web untuk lebar jalur yang berlebihan dan data yang digunakan. Mereka akan mengatur bila perlu untuk memastikan prestasi laman web yang optimum.

2. Migrasi dan Penyediaan Laman Web Percuma HostPapa

HostPapa menawarkan penghijrahan dan penyediaan laman web percuma. Apabila anda mendaftar dengan HostPapa, mereka akan memindahkan laman web yang ada dalam masa 30 hari dari pendaftaran. Ini termasuk satu pemindahan pendaftaran domain percuma.

Proses pemindahan meliputi pangkalan data bergerak, fail laman web, akaun e-mel, fail media, gambar, pangkalan data HTMP, MySQL dan aplikasi laman web apa pun. HostPapa akan menguji aplikasi untuk memastikan ia berfungsi. The pasukan penghijrahan akan menetapkan konfigurasi e-mel anda.

Keseluruhan proses ini dipimpin oleh pakar migrasi yang ditugaskan oleh HostPapa dan termasuk ujian akhir apabila prosesnya selesai.

3. Sandaran Laman Web

HostPapa menyediakan sandaran laman web automatik dengan bayaran tambahan. Ini termasuk sandaran untuk e-mel, pangkalan data, dan laman web. HostPapa merangkumi fungsi yang mudah digunakan untuk memulihkan laman web anda, dan pilihan untuk memilih versi yang akan dipulihkan. Anda boleh meningkatkan ke ruang cakera untuk sandaran anda jika anda memerlukannya.

4. Fungsi Domain dan Subdomain

Dengan rancangan hosting Business and Business Pro, anda boleh mengehos beberapa domain dari satu akaun. Domain boleh dihubungkan ke satu laman web. Anda juga dapat mengatur dan membuang subdomain dari cPanel (cPanel adalah alat dengan antara muka UI untuk mengautomasikan web hosting).

5. Pemasangan Aplikasi dengan HostPapa

Softaculous, aplikasi automatik aplikasi dan skrip, disertakan dengan hosting web HostPapa. Dengan menggunakan Softaculous, anda boleh memasang beberapa aplikasi dan objek paling popular, atau kelas PHP secara automatik, dengan satu klik. Anda juga boleh memasang aplikasi yang berbeza pada domain dan subdomain. Mengeluarkan aplikasi sama mudahnya.

6. Pembina Laman Web dengan HostPapa

Anda tidak memerlukan laman web anda sendiri untuk mendaftar dengan HostPapa. Perkhidmatan ini merangkumi pembangun laman web yang kaya. HostPapa merangkumi perpustakaan templat untuk memulakan. Semua templat bergerak pantas. Fungsi klik dan seret memudahkan merancang laman web yang anda perlukan.

Terdapat beberapa peringkat dalam pembangun laman web, tetapi pemula merangkumi 3 halaman dan 120 templat. Anda mempunyai kemampuan untuk mengedit HTML pada tahap mana pun, dan pada tahap tertinggi anda dapat mengakses fungsi e-dagang. Di peringkat atas anda juga mempunyai kemampuan untuk menerbitkan halaman ke Facebook.

Dengan bayaran tambahan, HostPapa boleh merancang laman web untuk anda. Perkhidmatan ini, yang disebut perkhidmatan reka bentuk web Do-It-For-Me (DIFM) yang dikendalikan merangkumi reka bentuk web, penulisan iklan, susun atur, dan gambar. Mereka juga akan mengoptimumkan laman web untuk mesin mudah alih dan carian. Pakej ini ditawarkan sebagai penyelesaian turnkey lengkap. Sebagai perkhidmatan terurus, ada bayaran bulanan untuk reka bentuk web, tetapi disertakan dengan pengurus akaun dan kemas kini laman web jika anda memerlukannya.

7. Latihan

Semua rancangan hosting laman web merangkumi sesi latihan satu lawan satu selama 30 minit dengan pakar web hosting (atau Pakar PapaSquad sebagaimana yang dipanggil). HostPapa juga menawarkan tutorial, panduan bantuan diri, latihan video dan sokongan e-mel dan telefon 24/7.

8. Keselamatan Tapak

HostPapa menawarkan keselamatan laman web walaupun SiteLock, alat keselamatan laman web yang akan mengimbas laman web anda setiap hari untuk kemungkinan ancaman dan perisian hasad. Ia ditawarkan sebagai sebahagian daripada peringkat Business Pro tetapi boleh ditambah dengan pakej peringkat bawah. Dengan Business Pro, anda juga mempunyai sijil Premium Wildcard SSL dan perlindungan privasi domain. Pakej keselamatan tahap tinggi merangkumi perlindungan spam dan senarai hitam serta firewall aplikasi web (WAF)

Dengan SiteLock 911, pakej yang boleh anda beli melalui HostPapa, anda secara automatik dapat mengimbas dan membuang sebarang perisian hasad yang ada di laman web anda dan memuat kembali fail bersih di laman web anda. Ini adalah pilihan yang sangat baik sekiranya laman web anda pernah diretas.

9. Ciri-ciri Lain

HostPapa mengaku sebagai salah satu laman web pertama yang 100% dikuasakan oleh tenaga hijau yang boleh diperbaharui. Mereka memenuhi komitmen ini dengan membeli sijil tenaga hijau untuk semua kuasa yang digunakan di pejabat dan pusat data mereka. Ini mengurangkan jejak karbon mereka dan menyokong inisiatif tenaga bersih yang boleh diperbaharui.

Ini mungkin tidak memberi anda lebih banyak waktu operasi atau kelajuan laman web, tetapi ini menunjukkan komitmen dan tanggungjawab korporat dari HostPapa. Anda juga boleh muat turun dan gunakan sepanduk di laman web anda untuk menunjukkan bahawa anda menggunakan 100% web hosting hijau melalui HostPapa.

Hostpapa juga menawarkan sokongan e-mel yang mendalam dan kaya dengan ciri. Dengan menggunakan papan pemuka HostPapa, anda boleh menyiapkan e-mel anda di laman web anda tanpa memerlukan perkakasan atau perisian tambahan. Setelah disiapkan, anda boleh menggunakan platform e-mel pilihan anda, termasuk Outlook dan Gmail. Untuk menjadikannya lebih mudah, anda boleh menyegerakkan alamat e-mel baru anda ke akaun e-mel percuma yang ada seperti Yahoo! dan Tinjauan.

Terdapat caj tambahan untuk e-mel dengan setiap peti mel, dan pilihan untuk e-mel lanjutan dengan HostPapa.

Harga untuk HostPapa

Terdapat tiga peringkat asas dengan HostPapa. Tahap asas dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk laman web anda.


Contoh 1

Pemula

untuk dua laman web

$

5.95

/ bln

Ruang cakera 100 GB dengan pembelian 12 bulan. Anda boleh membeli 24 bulan dengan harga $ 4,95 / bulan, dan 36 bulan dengan harga $ 3,95 / bulan. Menawarkan jaminan uptime 99.9%.

Perniagaan

untuk laman web tanpa had dan ruang disk tanpa had

$

7.95 / bln

ditambah ciri lanjutan tambahan seperti akaun e-mel tanpa had. Anda boleh membeli 12 bulan dengan harga $ 6,95 / bulan atau 36 bulan dengan harga $ 5,95 / bulan. Menawarkan jaminan uptime 99.9%.

Pro Perniagaan

untuk laman web tanpa had, ruang cakera tanpa had

$

17.95

/ bln

ditambah dengan peningkatan prestasi 300%, keselamatan laman web dan sandaran automatik tanpa caj tambahan. Anda boleh membeli 12 bulan dengan harga $ 15.95 / bulan atau 36 bulan dengan harga $ 12.95 / bulan. Menawarkan jaminan uptime 99.9%.

Selain tingkatan, ada pilihan yang dapat Anda tambahkan untuk meningkatkan akaun dan perkhidmatan dengan HostPapa.

KESELAMATAN

KEMBALI

E-mel

$ 19.95 / thn

$ 19.95 / thn

$ 1.00 / bln

Untuk keselamatan SiteLock. Bayaran tambahan untuk tugas tertentu seperti SiteLock 911 untuk membuang perisian hasad dari laman web yang diretas.

untuk sandaran laman web harian automatik.

setiap peti mel untuk asas, dan $ 2.00 / bulan setiap peti mel untuk lanjutan.

HostPapa menawarkan beberapa peringkat harga penjual semula. Penjual semula akan menggunakan HostPapa untuk menjadi tuan rumah laman web yang dijual kepada pelanggan lain melalui penjual semula. Semua akaun penjual semula merangkumi cPanel, laman web tanpa had dan alamat e-mel tanpa had. Program peringkat tinggi juga merangkumi ciri tambahan:

GELOMBANG

SILVER

EMAS

PLATINUM

TITANUM

 • $ 19.95 / bulan untuk ruang cakera 50 GB dan lebar jalur 500 GB sebulan.
 • $ 27.95 / bulan untuk ruang cakera 80 GB dan lebar jalur 700 GB setiap bulan.
 • $ 39.95 / bulan untuk ruang cakera 120 GB dan lebar jalur 1 TB setiap bulan.
 • $ 59.95 / bulan untuk ruang cakera 160 GB dan lebar jalur 1.2 TB setiap bulan.
 • $ 79.95 / bulan untuk ruang cakera 200 GB dan lebar jalur 1.4 TB sebulan.

Program penjual semula HostPapa menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. HostPapa juga menawarkan Virtual Private Servers (VPS) dengan kos tambahan. Semua peringkat merangkumi pengurusan HostPapa dan ciri-ciri penting seperti cPanel, domain tanpa had, dan penghijrahan VPS percuma.

PLUS

PRO

PREMIUM

ULTRA

LUAR BIASA

 • $ 49.99 / bulan untuk storan 50 GB, memori 1.5 GB, CPU 4 teras dan pemindahan data 1 TB.
 • $ 79.99 / bulan untuk simpanan 100 GB, memori 3 GB, CPU 4 teras dan pemindahan data 2 TB.
 • $ 149.99 / bulan untuk penyimpanan 200 GB, memori 6 GB, CPU 8 teras dan pemindahan data 2 TB.
 • $ 199.99 / bulan untuk penyimpanan 500 GB, memori 12 GB, CPU 8 teras dan pemindahan data 4 TB.
 • $ 299,99 / bulan untuk penyimpanan 1 TB, memori 24 GB, CPU 12 teras dan pemindahan data 8 TB.

Semua peringkat VPS melalui HostPapa termasuk potongan untuk pembelian tahunan dan separuh tahunan.

PPersepsi Umum terhadap HostPapa

Laman web HostPapa

Sebilangan besar pengulas melihat HostPapa sebagai perkhidmatan hosting web bernilai rendah dan bernilai tinggi yang menumpukan pada melayani pasaran perniagaan kecil dengan pilihan web yang berpatutan dan mudah digunakan.

Ramai pengulas memperhatikan sokongan pelanggan yang luar biasa yang ditawarkan oleh HostPapa. Dengan pengurus akaun untuk mengendalikan projek yang lebih besar untuk laman web anda, dan kakitangan sokongan yang berpengetahuan tersedia 24/7 untuk menyelesaikan masalah, bantuan tidak pernah jauh menurut pengulas.

Memulakan juga sangat cepat, menurut ulasan luar. Dengan pilihan untuk merancang laman web anda sendiri, atau migrasi percuma dari syarikat hosting web lain, bermula dengan HostPapa semudah memberikan kad kredit dan memilih pilihan yang anda mahukan. Anda boleh beroperasi dengan menggunakan laman web hanya dalam 5 minit.

HostPapa tidak sempurna (tiada syarikat). Beberapa menyatakan kekeliruan dengan penagihan sebagai masalah dengan HostPapa. Hal ini berlaku terutama dengan program penjual semula, di mana bayaran boleh dikenakan untuk perkhidmatan khas untuk setiap pelanggan. Ada juga masalah dengan integrasi, terutama mengenai e-mel. Sebilangan pemindahan dan penyatuan boleh memakan masa beberapa hari bergantung pada vendor luar dan keperluan anda.

Bagaimana HostPapa Bandingkan dengan Pasaran

Logo WordPress

Dengan lebih daripada 500,000 laman web yang kini dihoskan oleh HostPapa, syarikat ini menjadi peneraju penyedia hosting web. HostPapa menawarkan pilihan kos rendah dengan ciri kuat, terutamanya untuk perniagaan kecil. Menambah ciri dan perkhidmatan tambahan, seperti sandaran automatik dan keselamatan laman web yang ditawarkan oleh penyedia hosting web lain dengan perkhidmatan tersebut, akan meningkatkan biaya. Walaupun dengan kos tambahan, HostPapa masih merupakan penyedia kos yang lebih rendah dengan banyak nilai.

HostPapa juga merupakan web hosting yang boleh dipercayai dan pantas syarikat. Kelajuan memuat dan masa operasi bukan yang teratas di pasaran, tetapi mereka adalah tingkat atas dan sangat dihormati harganya.

Sokongan adalah satu bidang di mana HostPapa unggul berbanding penyedia hosting web lain di pasaran. HostPapa memberikan pengurus akaun khusus untuk setiap pelanggan. Sokongan cepat dan senang, melalui telefon, e-mel atau mesej sembang 24/7.

Apa yang Kami Fikirkan HostPapa

kami hosting

Sekiranya anda seorang peniaga kecil dan memerlukan laman web, HostPapa adalah salah satu pilihan terbaik di luar sana. Harga adalah tepat dan merangkumi banyak ciri dan alat yang diperlukan oleh perniagaan yang sedang berkembang. Dari reka bentuk laman web, e-dagang, hingga pengurusan kandungan (CMS), hingga alat pelanggan (CRM), HostPapa menyediakan alat syarikat yang ingin membina jenama, berkembang dalam talian, dan skala untuk memenuhi permintaan pelanggan masa depan.

Melaksanakan dan menggunakan ciri-ciri mudah dilakukan dengan HostPapa. CPanel dan papan pemuka dengan perkhidmatan ini mudah digunakan. Banyak ciri dapat dilaksanakan dan siap digunakan dengan satu klik. Menambah perkhidmatan dan ciri baru dapat dilakukan dengan cepat dan mudah. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, anda mempunyai pengurus akaun yang berdedikasi untuk menjawab soalan dan mengadakan perundingan. Selain itu, senang diberitahu bahawa HostPapa telah menjadikan sokongan sebagai fokus. Perkhidmatan pelanggan cepat bertindak balas dan (biasanya) memberikan jawapan yang sesuai.

Dengan fokus laser pada pasaran perniagaan kecil, HostPapa mungkin tidak menawarkan semua yang besar, yang mungkin dikehendaki atau diperlukan oleh pelanggan perusahaan. Pengalaman yang mudah digunakan dan lancar dengan harga yang fleksibel dan ciri-ciri.

Harga juga boleh menjadi masalah, dengan banyak ciri kritikal seperti sandaran dan keselamatan tidak tersedia dalam pakej peringkat rendah. Walaupun begitu, di antara penyedia hosting web kos rendah dan bernilai tinggi HostPapa adalah pilihan utama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map