Hvordan lage et bryllupsnettsted – trinn-for-trinn-guide

Din bryllup handler om deg og din fremtidige brudepar. Som du sikkert allerede har oppdaget, er det selvfølgelig mange andre mennesker også involvert. Familie og venner fra hele verden (og på tvers av flere tidssoner) vil ha behov for informasjon om bryllup kontinuerlig. Å følge med på alt kan være en utfordring.


hvordan lage en bryllup nettsted

Min kone og jeg feiret nylig bryllupsdagen for 8 år. På det tidspunktet på bryllupet vårt husket jeg at jeg tenkte at hvor flott det ville være hvis vi hadde et bryllupsnettsted, men jeg ga opp den ideen da jeg ikke visste hvordan de skulle lage en. Hvis jeg bare visste hva jeg vet nå. Forhåpentligvis vil dette blogginnlegget vise deg hvor relativt enkelt og rimelig det er å lage et nettsted om deg og din fremtidige kone eller mann.

Et populært alternativ for mange par er å opprette et bryllupsnettsted. Dette nettstedet kan betjene en rekke behov fra forlovelsen til etter bryllupsreisen. Generelt bruker par et bryllupsnettsted som en:

 • sted å vise frem bilder
 • måte å kommunisere på informasjon om bryllupet
 • gave registret
 • måte å fange RSVP er
 • og mer

Det er ganske enkelt å sette opp et bryllupsnettsted, selv om du ikke er spesielt på internett. I tillegg kan et bryllupsnettsted virkelig spare deg for mye tid. Ved å legge svarene på vanlige spørsmål direkte på nettstedet ditt, kan du tilby en enkel informasjonskilde for dine gjester.

Selvfølgelig har sannsynligvis hver familie minst ett medlem som trenger å bli fortalt det samme en million ganger – men et bryllupsnettsted kan fremdeles redusere antall spørsmål du trenger å takle.

Her nedenfor er en trinnvis veiledning om hvordan lage en bryllup nettsted.

>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

Hvordan navngi bryllupsstedet ditt

Nettstedet ditt trenger et navn som gjestene dine kan huske. Det beste alternativet er å være deg og partnerens etternavn. La oss innse det, ikke alle som bruker nettstedet, nødvendigvis vil være veldig kjent med internett, så du vil ha et nettsted som de enkelt kan finne.

Langs disse linjene vil du sannsynligvis koble nettstedet til Facebook-siden din. Hvis noen har problemer med å finne nettstedet ditt, kan de sannsynligvis fortsatt finne Facebook-siden din.

Du kan bruke hvilken som helst kommersiell domenenavneleverandør og kjøpe det tilgjengelige domenenavnet du ønsker. Imidlertid er vanligvis en bedre måte å få et domenenavn ved å bruke en hostingleverandør som gir et gratis domene.

Å bruke en vert for å sette opp et domenenavn er vanligvis den enkleste og raskeste måten å komme i gang (se neste avsnitt)

Hosting ditt bryllup nettsted

En vert vi anbefaler er Bluehost. De er billige, pålitelige og tilbyr gratis domenenavn. For bryllupsnettsteder liker vi Bluehosts prisalternativer. Du kommer sannsynligvis ikke til å holde nettstedet oppe på mange år. Med Bluehost blir du ikke låst inn i en langsiktig kontrakt du ikke trenger.

Bluehost Registrer deg

Ta en titt på vår trinnvise guide til hvordan du registrerer deg hos Bluehost

Endre navneserver

Vertsselskapet må koble domenenavnet ditt før nettstedet ditt kan gå live. Du må peke navneservere på domenet ditt til verten. Ikke bekymre deg – det meste av arbeidet gjøres automatisk.

Du finner informasjon i registrerings-e-posten som er sendt fra verten. De vil sende to navneservere til deg, som vil se ut som xxxxx.hostname.com. Finn domenenavnet ditt i kontoen din, og se etter noe som Transfer DNS. Det er her du skriver inn navnetjeneren. Det kan ta opptil 48 timer for ditt vertsfirma å gjenkjenne domenet ditt. Dette kalles forplantning.

Hvis du kjøper hosting hos Bluehost, får du et gratis domenenavn, og du trenger ikke å bekymre deg for å endre navneservere

Installere CMS

Et bryllupsnettsted uten innhold er som et bryllup uten dansegulv. Folk vil dukke opp, men det er ikke så mye for dem å gjøre når de kommer.

For å publisere innholdet ditt på nettstedet ditt trenger du et Content Management System. WordPress er sannsynligvis det mest populære CMS der ute, og det er sannsynligvis det du vil bruke. Det er enkelt nok for nybegynnere, men komplekst nok til at du virkelig kan tilpasse nettstedet ditt.

Det er enda enklere å installere WordPress med Softacoulous. Denne gratis programvaren tillater “ett-klikk” WordPress-installasjon.

Å tilpasse utseendet til nettstedet ditt er ikke veldig komplisert, og det er virkelig noe du bør vurdere. Ideelt sett vil familie og venner ofte besøke nettstedet ditt. Hvorfor ikke ta litt tid, sette deg ned med din kjære og designe et nettsted som virkelig gjenspeiler dere to? Du lager mer enn bare et nettsted – du lager et minne.

Velge et WordPress bryllupstema

Når du har valgt innholdsstyringssystemet ditt, kan du nå bygge nettstedet ditt. WordPress-oversikten er der du faktisk vil legge til og redigere sider. Følg instruksjonene WordPress vil sende deg for å komme til dashbordet.

Temaet er det generelle utseendet på nettstedet. Du velger et tema ved å velge Utseende & Temaer. Det er gratis og betalte opsjoner. Mens de gratis er fine, er de også ganske enkle og vanlige.

Du trenger ikke å designe et utseende fra bunnen av for å se helt eget ut. Det er mange populære nettsteder med temaer spesielt for bryllup. Vi liker noen av disse bryllupstemaene fra themeforest.net.

wordpress bryllup temaer

Legge til innhold på bryllupssiden din

Etter at du har valgt et tema, er det på tide å legge til innhold. Gå til fanen Sider og rediger innholdet på hjemmesiden din. Du kan deretter legge til flere sider som du ønsker. Her er noe av innholdet du kanskje vil legge til:

 • Detaljer om tid og sted for bryllupet
 • Informasjon om hotellovernatting og ruter til og fra flyplassen
 • Fotografier. Hva er et bryllupsnettsted uten en haug med bilder? Foruten bryllupet, kan du ta med bilder fra forlovelsen, øvingene og til og med bryllupsreisen
 • Uansett hva du liker. Jo mer innhold du gir, desto flere besøkende på nettstedet ditt vil føles som om de er en del av bryllupet ditt

Sette opp e-postkontoer

Webhotellet tilbyr sannsynligvis en gratis e-posttjeneste. Du kan opprette en tilpasset e-post tilknyttet domenet ditt. Du vil sannsynligvis også ha en e-postkontoer-seksjon på dashbordet der du kan opprette nye kontoer og lese meldinger.

Det kan være lurt å knytte to e-postadresser til domenenavnet ditt. Du kan gi en e-postadresse til dine venner og familie, slik at de kan kontakte deg direkte. Deretter kan du gi en annen e-postadresse til folk du har å gjøre med profesjonell kapasitet, for eksempel blomsterhandler, catering og så videre. Dette kan hjelpe deg med å holde deg organisert i løpet av det som ofte er en ganske hektisk tid.

Kontroller at nettstedet ditt er live

Når du har fått opp innholdet ditt (eller i det minste startet for nå) og du har valgt det perfekte temaet, må du forsikre deg om at nettstedet ditt er online. Mest sannsynlig er du allerede god til å gå. Likevel vil du skrive adressen din i en nettleser (eller flere forskjellige nettlesere) bare for å sikre at nettstedet ditt vises ordentlig.

Hvis nettstedet ikke lastes, er det første trinnet ditt å oppdatere domenenavnserverne. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, eller hvis du tror det kan være et annet problem, kan du kontakte webhotellet for spesialisert hjelp.

Du vil starte nettstedet ditt minst noen måneder før bryllupet ditt. Gjestene dine vil ha informasjon om reiser og hotellopplegg så snart som mulig. Etter bryllupet, bør du sannsynligvis forlate nettstedet i det minste til du kan legge ut noen bilder fra din bryllupsreise.

Sette opp et bryllupsregister

Du kan vise ønsket elementer på nettstedet ditt, men det er bare starten. Du kan også være i stand til å hjelpe gjestene dine til å handle praktisk talt til bryllupsgave. Mange butikker tilbyr et online register der gjestene dine kan kjøpe en bryllupsgave uten å forlate hjemmet.

Koble til sosiale medier

Enten du vil at folk skal eller ikke, vil de henvende seg til sosiale medier for informasjon om bryllupet ditt. De fleste nettsteder lar deg enkelt legge inn Facebook-, Twitter- og andre sosiale medieprofiler.

Når det gjelder innlegg i sosiale medier, kan du alltid rette folk mot nettstedet ditt. En annen idé du kanskje vil prøve er å lage en e-postliste over gjestene dine. Når du har ny informasjon på nettstedet ditt, kan du bruke din e-postliste og sosiale medier-profil for å sende ut et varsel om at ditt bryllupsnettsted har nytt innhold.

Du vil ikke være i stand til å slippe unna sosiale medier, men det kan være lurt å vurdere å holde hoveddelen av bryllupspraten din på nettstedet ditt. Vennene dine på sosiale medier kan inkludere kolleger, bekjente og andre som kanskje ikke vil høre hver eneste detalj i dine kommende nyanser. På nettstedet ditt kan du imidlertid legge ut så mye innhold du vil. Det er tross alt derfor folk besøker.

Er et bryllupsnettsted for deg?

Med ett ord: Ja.

Store eller små, de fleste bryllup vil dra nytte av et bryllupsnettsted. Et nettsted hjelper deg med å koble venner og familie over hele verden. Du sparer verdifull tid ved å gi gjestene ressurser som er enkle å bruke til reise og logistisk informasjon. I tillegg kan alle glede seg over fotografier og andre morsomme ting – selv om de ikke er i stand til å delta personlig.

Å gifte seg og planlegge et bryllup kan være travelt og kaotisk. Heldigvis er det ganske enkelt å sette opp et bryllupsnettsted, selv om du ikke egentlig er en datamaskinperson. Etter at bryllupet er over og spenningen legger seg, vil nettstedet ditt være en fantastisk virtuell suvenir du kan verdsette for alltid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map