Automatizált biztonsági mentések – ez a leginkább alábecsült webtárhely-szolgáltatás?

Minden weboldal fájlokból és oldalakból áll, amelyek mindegyikét egy web hosting kiszolgálón tárolják. Amikor valaki a webhelyre keresi, az összes ilyen rész összeáll, hogy felfedje a tényleges webhelyet, amelyet látunk, amikor az otthoni böngészőnkből megjelenik.


>> Kattintson ide a PDF fájl letöltéséhez <<

biztonsági mentés Akkor elengedhetetlen, hogy a tárhelyszerver mindig működőképes legyen annak biztosítása érdekében, hogy a rajta található webhelyek mindig aktívak legyenek, élőek és online láthatók. El tudod képzelni a webhelytulajdonosok stresszt, ha a szerver bármikor meghibásodik.

Tekintettel arra, hogy a számítógépes szerver egy gép, mindig fennáll annak a lehetősége, hogy valóban “összeomlik”, annak ellenére, hogy a tárhelyszolgáltatók azt állítják, hogy a webmesterek közel száz százalékos üzemidőt várnak el.

Ugyanakkor még az ezeket az állításokat benyújtó szolgáltatók is tudják, hogy nem tudják biztosan garantálni a teljes és teljes élettartamot szerverhibák nélkül. Ezt szem előtt tartva elengedhetetlen egy “biztonsági mentési” terv kidolgozása, és minél automatizáltabb ez a lehetőség, annál jobb az összes érintett számára..

Mi a webhely biztonsági mentése?

Amikor biztonsági másolatot készít webhelyéről, az adatokkal az eredeti tartalom másolatának elkészítésével védi az adatokat. Biztonsági másolat készíthető különböző időközönként, és másolatát más helyről tárolja, hogy minimalizáljuk az eshetőség eshetőségét, ha az eredeti webhely szerverhiba történt..

Ha webhelye „lemegy”, a biztonsági másolat lehetővé teszi, hogy gyorsan helyrehozhassák a balesetet, visszakereshessék adatait, és gyorsan visszatérjenek webhelyéhez. Valójában a webhelyről biztonsági másolat készítésének oka az, hogy balesete vagy szándéka esetén, például a szerver összeomlik, elveszíti az adatait, megőrzi az elérhetőségét, vagy a hackeri esemény hajtja végre a fiókjához való hozzáférést és az összes webhely fájljának törlését.

A biztonsági mentések biztosítják, hogy időben visszatérhessen és felhasználhassa a korábban rendelkezésre álló részleteket.

A felelős tárhelyszolgáltatók a GYIK-ben és a TOS-ban közlik, hogy saját biztonsági másolatot kell készíteni, és ez különösen igaz, ha manuálisan csinálja. Ezzel a módszerrel olyan szolgáltatást fog használni, mint az FTP, és letöltheti a webhely fájljait a helyi számítógépre.

A hátránya, hogy meg kell emlékezni arra, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot, és a letöltés nagyon időigényes lehet. Nem lesz lehetősége arra, hogy nem csak letölti a megváltozott fájlokat (minden fájlt le kell töltenie), ami a sávszélesség kiszorítását jelenti..

Az összes letöltést figyelemmel kell kísérni annak biztosítása érdekében, hogy azok helyesen teljesüljenek, és ki kell dolgoznia a saját módját a biztonsági mentésű fájlok logikai kezelésére és tárolására. Lehetséges azonban, hogy megkerüljük ezt a tipikus ürítési folyamatot az Ön számára weboldalon alapuló automatikus biztonsági mentések formájában.

Automatizált biztonsági mentések

Azoknak a host cégeknek, amelyek automatikus biztonsági mentéseket kínálnak, valóban az lehet a leginkább alulértékelt web hosting szolgáltatás amely lehet, hogy nem ismeri. A nagy elfoglaltságot hordozó webhelytulajdonosok terhe mellett az automatikus biztonsági mentések naponta, hetente és havonta futnak a hostfiókhoz csatolt összes fájl, domain, e-mail és adatbázis számára. Természetesen számíthat arra, hogy magasabb költségeket fizet e szolgáltatásért, de figyelembe véve az adatok mentésének gyakoriságát a jövőbeli hozzáférés érdekében, az árat irrelevánsnak tekintheti.

A felelős tárhelyszolgáltatók általában automatikus biztonsági mentési megoldást alkalmaznak megosztott tárhely-csomagjaikra. Úgy vannak felépítve, hogy a webhelyet megfigyeljék, vagyis ha a webhely forráskódjában bármilyen változás észlelésre kerül, a biztonsági mentési folyamat végrehajtásra kerül az érintett fájlok számára, és az eredeti adatai frissek és naprakészek maradnak, abban az esetben, amikor szüksége van rá..

Önnek lehetősége van további biztonsági másolatok készítésére is, ha szükséges, és nem kell felügyelnie a folyamat egyetlen lépését sem. Az Ön adatait biztonságos helyeken tárolja, de nem nézi meg, és annyi eszközre töltheti le, amennyire szüksége van. Az automatikus biztonsági mentéseket a kezelőpanelről kezelheti anélkül, hogy bármiféle műszaki ismeretet igényelne, vagy kézi komplikációk nélkül kellene lennie.

A webhelye adatainak biztonsági másolatának fontossága nyilvánvalóvá válik, ha egyike annak a szerencsétlennek, aki véletlenül elvesztette vagy rosszindulatúan törölte webhelye adatait. Bár minden üzleti vállalkozás számára fontos, az összes weboldaltulajdonosnak tevékenységeit kell folytatnia anélkül, hogy az adatfájlok biztonságával kapcsolatos további aggodalomra ad okot.

Ebben a tekintetben a tárhelyfiók automatikus biztonsági mentése biztosítja, hogy adatait pontosan, időben és biztonságosan tárolják, minimális terhekkel és a napi rutin megszakítása nélkül..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map