A leg unalmasabb cikk a cPanelről, amit valaha is elolvasta!

A tényekről való olvasás unalmas. Hé, néhány olyan ember, aki még nem ismeri az online világot, úgy gondolja, hogy a web hosting témái teljesen unalmasak, mivel csak tények. Szerencsénk, mint hozzáértésesebb web-vállalkozók, élvezzük a hétköznapi dolgok megismerését, amelyek megkönnyítik internetes vállalkozásunkat.


>> Kattintson ide a PDF fájl letöltéséhez <<

A felhasználó által inspirált szavak, például a „gyors”, „könnyű” és „robusztus” ugyanolyan izgalmasak számunkra, mint a hallás, hogy a „fájlkezelés” funkciókat könnyebben javítják a „szerver” fejlesztések és az „interfész” képességek..

Valójában ennél nem sokkal jobb. Ha olyan vagyunk, mint mi, és ez a terminológia a szívedre állítja a versenyt, akkor olvassa tovább, miközben belemerülünk a vadvilágba cPanel, semmi másnak, csak monoton részleteknek, humor nélküli tényeknek és egy vonzó bemutatásnak a bemutatásával, amely mindazonáltal pontosan azt fogja feltárni, amit tudnod kell, hogy átvegye a saját online jelenlétének irányítását.

Mi a cPanel??

mi a cpanel?Amikor bejelentkezik a megosztott tárhely-fiókjába, a grafikus felület (GUI) hogy üdvözöl téged a te “Vezérlőpult”, egy Linux alapú szoftver, amely megkönnyíti a legújabb webmesterek számára is, hogy megváltoztassák és testreszabhassák hostjuk és webhelyük aspektusait.

A legegyszerűbben fogalmazva, a web alapú cPanel funkcionalitás lehetővé teszi az egyszerűen navigálható, kattintással elérhető, ikonbarát automatizálási eszközöket. a webhely gyakorlatilag minden részletének “ellenőrzésére” a tárhely-számlán.

Háromszintű felépítésű, ami egyszerűen azt jelenti, hogy nemcsak az Ön által használt webhely-végfelhasználók számára nyújt képességeket, hanem azt is, hogy a webtárhely-viszonteladók és az adminisztrátorok képességeit egy szokásos webböngészőből is kezelhetik..

Hozzáférés a cPanelhez a böngészőből ugyanolyan egyszerű, mint a saját domain_neve.com/cpanel megadása, majd a bejelentkezés adatainak megadása..

A cPanel tulajdonságai

A cPanel tárhely olyan funkciókban gazdag eszközökkel rendelkezik, hogy szinte végtelen lehetőségeket kínál még a legzöldebb felhasználók számára is webhelyük kezelésére. A legnépszerűbb szolgáltatások bontása a következőket tartalmazza:

 • Email – Az e-mail vezérlőpult lehetővé teszi több üzleti kommunikációt, például fiókok létrehozását, törlését, továbbítását, szűrő létrehozását és spam blokkolását, hogy néhányat említsünk.
 • Fájlkezelés – A cPanel rendszerezi az Ön webhelyére vonatkozó információkat a szerveren, több domain, aldomain, FTP szerver hozzáférés, lemezterület adatok és fájlmentés lehetőségeivel..
 • Domainkezelés – az egységes felület lehetővé teszi a webhely tulajdonságainak, beleértve a kiegészítő és aldomain lehetőségeket, az átirányításokat és a parkolt domaineket, ellenőrzését.
 • Szkript szerkesztése – az új funkciók, például blogok, bevásárlókocsik, online csevegések és fórumok egyszerű telepítése. A SimpleScript „Fantastico” lehetővé teszi számos tartalomkezelő rendszer, például a WordPress, egy kattintással történő telepítését.
 • Biztonság – hozzáférési korlátozási lehetőségek, fájlkapcsolat és -átvitel, IP-korlátozási lehetőségek és az SSL / TLS Manager webhelyének biztonsága.
 • Adatbázis adminisztráció – MySQL és phpMyAdmin egyedi adatbázisok létrehozásához.
 • Szerver statisztikák – a szerver teljesítményének kezelésére.

A cPanel előnyei

A felhasználó számára az egyszerű cPanel felület megkönnyíti és intuitívvá teszi a webhely-irányítást szigorú edzési gyakorlatok elvégzése nélkül.

Magát a szoftvert illetően a következő további előnyök teszik ezt a kezelőpanelt a megosztott tárhely felhasználói számára előnyben részesített választásnak;

 • Kompatibilitás – kongruensek beépülő modulokkal és sokféle webalkalmazással.
 • Könnyen hordozható – lehetővé teszi a webhelyek egyszerű átvitelét a tárhely szolgáltatói között.
 • Megfizethető – széles körben használt program, amely életképessé teszi a fogadó cégeket és a végfelhasználókat.
 • Funkcióban gazdag – egyablakos ügyintézést kínál a legtöbb kezdő és tapasztalt weboldaltulajdonos számára.
 • Tudás alapú – Nagyon sok az online információhoz való hozzáférés, hogy többet megtudjunk a cPanelről. Az opciók között szerepel a „Bevezetés varázsló” a hostfiókba való bejelentkezés után, a „Súgó” link a cPanel felület alján, és hivatkozás a szoftver készítőire a cpanel.net kezdőlapjukon..

A cPanel hátrányai

Mint minden felhasználói alapú program, szoftver vagy eszköz esetében, a hátrányokat is legalább figyelembe kell venni, amikor figyelembe veszik a teljes cPanel-élményt. Jelenleg a leginkább aggasztó;

 • Szakmai megjelenés – összehasonlítva a rendelkezésre álló egyéb interfészekkel, néhány felhasználó egy speciálisabb megjelenést igényel.
 • Méret kompatibilitás – A cPanel elsősorban kicsi és közepes méretű webhelyek számára készült. A nagy webhelyek számára más hostolási lehetőségekre is szükség lehet.
 • Sebezhetőség – a szoftverekhez hasonlóan a cPanel-adatok érzékenyek lehetnek a biztonsági kockázatokra az ütemezett frissítések futtatása előtt.

Érdemeinek köszönhetően a cPanel szoftver manapság a legnépszerűbb, funkciókban gazdag vezérlőpult az internetes megosztott tárhelyhez..

Milyen lenyűgöző ez is, azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb ember inkább a gabona dobozában lévő összetevőket olvassa el, mint hogy megismerje az üzleti vállalkozást, amely online honlapját tartja fenn. Szerencsére nem kell minden unalmas részlet és tény tetején tartózkodnod.

A cPanel tárhelyének legalább alapjainak megértése azonban hosszú utat jelent annak biztosításához, hogy unatkozási állapotban maradjon, és jól ismeri a rendelkezésre álló lehetőségeket webhelyének életben tartásához, frissítéséhez és online működtetéséhez..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map