A 8 legfontosabb blogtárhely: ingyen és prémiumig

legjobb blogtárhely


Az első blog jóváírják Justin Hallnak, a Swarthmore Főiskola hallgatója, 1994-ben, bár a „blog” kifejezést (a „web” és a „napló” kombinációja) csak három évvel később hozták létre..

Azóta a blogolás exponenciálisan nőtt, ahogy vége 440 millió blog a legújabb becslések szerint világszerte.

A korai blogokat, például a Hall’s-ot dicsőítették személyes honlapokként, és a korai blog-platformokat elsősorban az emberek számára ajánlották, akik személyes tartalmat kívántak közzétenni. Míg ezek az egyedi, széles körű blogok továbbra is léteznek, a rés-specifikus blogok, amelyek olyan témákra összpontosítanak, mint a divat, az utazás, az étel, a szépség és a szülői nevelés, egyre népszerűbbek.

A korai bloggereknek korlátozott lehetőségeik voltak a tartalom bevételszerzésére is, ám most már jelentős bevételt lehet generálni hirdetések, társult programok, közvetlen értékesítés és webhely-előfizetési díjak révén..

Figyelembe véve a közönség szempontjából rejlő potenciális elérhetőséget, valamint a jövedelemszerzési lehetőséget, kulcsfontosságú a helyes döntés meghozatala blogja tárolásához. Nézze meg az alábbiakban elérhető legjobb webtárhely-webhelyeket, hogy eldöntse, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára.

Hogyan választjuk ki értékelésünket

Hogyan választjuk ki értékelésünket

A blogfogadó webhelyek értékelésekor fontos, hogy holisztikusan értékeljék, nem csak az árakra koncentrálva. Végül is, amíg ár-érték arányt akar, addig csak az Ön igényeinek megfelelő termékekért és szolgáltatásokért fizet.

Természetesen az alábbiakban adunk tájékoztatást az árakról, de megvizsgálunk még két kulcsfontosságú területet is, például a felhasználói funkciók készletét – ideértve a bevételszerzési lehetőségeket is, ha lehetséges – és az ügyfélszolgálatot a legjobb blogtárhelyen..

Jellemzők: Milyen különféle lehetőségek és funkciók érhetők el? Mi a könnyű használat??

Ügyfélszolgálat: Hogyan válaszolnak kérdéseire és megoldják a problémáit?

Árképzés: van-e ingyenes lehetőség, vagy csak fizetett? Milyen különbségek vannak a tervekben??

A 8 legjobb blogtárhely

Az alábbiakban bemutatott miniatűr-áttekintések áttekintést nyújtanak a rendelkezésre álló legjobb lehetőségekről, kezdve a személyes tartalom internetes reklámozásától egészen az elsődleges e-kereskedelmi megoldásokig..

WordPress.com

wordpress.com

A WordPress.com egy régóta működő és népszerű blogoldal, amelyet 2005-ben indítottak el. A blogplatformhoz és a webhelyhez egy robusztus ingyenes verzió is elérhető, amelyet opcionális fizetős frissítések és spam elleni szoftverek, valamint a reklámok tesznek lehetővé..

A WordPress.com becslése szerint havonta több mint 400 millió ember tekint meg több mint 15 milliárd oldalt, és manapság az összes internetes webhely 25% -a használja ezt.

WordPress.com felhasználható nemcsak blogok, hanem mindenféle weboldal készítésére. Számos ingyenes és fizetett sablon áll rendelkezésre, a drag-and-drop felület és a WYSIWYG szerkesztő intuitív és egyszerűen használható. Van 24 órás e-mail ügyfélszolgálat, és a fizetett tervek élő csevegéseket kínálnak a „Happiness Engineers” segítségével. Blogod bevételszerzésre képes a Google Adsense, a kapcsolt linkek és / vagy a saját termékek közvetlen értékesítése révén.

Akár egyszemélyes vállalat, akár egy nagy szervezet, a WordPress.com olyan szintű szolgáltatást kínál, amely az Ön számára megfelelő lesz.

Költség: Ingyenes (WordPress.com aldomain és korlátozott tárhely), és fizetett tervek 4 – 25 dollár között havonta (egyedi domain név, kiegészítő tárhely, valamint audio és video feltöltési lehetőség). A legmagasabb szintű üzleti terv lehetővé teszi harmadik féltől származó bővítmények és témák telepítését.


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 10/10

Tumblr

tumblr.com

A Tumblr-t 2007-ben alapította David Karp, és jelenleg a Verizon leányvállalata, az Oath Inc. tulajdonában van.

Különlegessége a mikroblog, rövidebb szöveges üzenetek és multimédia tartalmak révén. 2018-tól kezdve a Tumblr több mint 400 millió blogot tárolt fel, havonta több mint 550 millió látogatóval.

A Tumblr használói egyenletesen oszlanak meg a férfiak és a nők között, és ez a legnépszerűbb a 18-29 éves korosztályban.

Az alapértelmezett bejegyzés hét típusa létezik: szöveg, fénykép, idézet, link, csevegés, hang és videó.

A legtöbb más, az asztali számítógépeken optimális teljesítményt biztosító blogoldaltól eltérően, a Tumblr alkalmazás egy pillanat alatt a mikroblogot teszi okostelefonjára.

Egyéb funkciók közé tartozik a tartalom könnyű megosztása, megtetszése és újraküldése a Tumblr többi felhasználójától. Az ügyfélszolgálat e-mailben, a nap 24 órájában, a felhasználók hozzáférhetnek egy nagy tudásbázishoz.

Míg néhány nagyvállalat használja a Tumblr-t, ez jobban megfelel magánszemélyeknek és kisebb szervezeteknek.

Költség: Ingyenes, fizetett lehetőségekkel az egyedi domain nevekhez és prémium témákhoz.


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 8/10

Blogger

blogger.com

Az egyik az eredeti blogtároló platform, a Blogger 1998-ban indult, és 2003 óta a Google tulajdonában van. 2013-ra a Google 540 millió aktív felhasználót igényelt. Ez kissé félrevezető lehet, ugyanakkor a Google olyan termékcsomagjába tartozik, mint például a Gmail és a Google Dokumentumok, és nehéz pontosan tudni, hogy a „felhasználó” hogyan határozható meg.

Ez olyan, mint a Windows 10 operációs rendszer minden példánya, beleértve a Microsoft Edge böngészőt, amely telepítésnek számít, függetlenül attól, hogy a felhasználó elindítja-e vagy sem..

A Blogger egyszerűsége áldás és átok. Egyrészről, a korlátozott funkciókkal és testreszabási lehetőségekkel azt jelenti, hogy nincs sok csengő és síp a navigáláshoz. Ráadásul beépítve más Google-termékekbe, például az AdSense-be, hogy bevételt generáljon.

Másrészt ez az alacsony szintű funkcionalitás kevésbé vonzóvá teszi a tapasztalt bloggeröket. Ezen túlmenően a Google korábban még népszerű projektekkel is figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetést, így rendszeresen biztonsági másolatot kell készítenie. Az ügyfélszolgálat elsősorban a felhasználói fórumokhoz és az online űrlapokhoz kapcsolódik.

Lehet, hogy blogot indít a Bloggeren, de ha növekszik, akkor szeretne egy robusztusabb platformon, például a WordPress.com-ra költözni..


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 7/10

Szellem

ghost.com

A nyílt forráskódú közzétételi platformot, a Ghost-t 2013-ban nyilvánosságra hozták, miután egy sikeres Kickstarter kampány már kevesebb, mint egy nap alatt elérte az eredeti célját, közel 35 000 dollárt, és végül több mint 250 000 dollárt gyűjtött be..

A blogkészítés leépített, minimalista megközelítését alkalmazva 2018-tól kezdve a Ghost több mint 1,3 millió telepítéssel rendelkezik. Az alapvető közzétételi alkalmazás ingyenes, míg a nonprofit Ghost Alapítvány fizetett tárhelyi lehetőségekkel fenntartja magát.

Eltérően a WordPress.com-tól, amelyet minden típusú webhelyen használnak, a Ghost bloggerekre és írókra van kialakítva.

Az egyik kiváló szolgáltatás a megosztott képernyős szerkesztés: szerkessze bejegyzését a bal oldalon, és jobb oldalon nézd meg az élő változatát. Ezen túlmenően, ha más tárhelyszolgáltatást szeretne használni, ingyenesen letöltheti a Ghost alkalmazást a számítógépére.

Minden terv korlátlan tárolást tartalmaz. A legtöbb ügyfélszolgálat a GYIK-en keresztül történik. A Ghost (Pro) ügyfelek e-mail támogatást is kapnak.

Ha komolyan gondolkodik az írásban, a Ghost reális lehetőség arra, hogy több időt töltsön el tartalom előállításánál, és kevesebb időt fordítson webhelye kezelésére.

Költség: havonta 19 USD (1 blog és 50 000 havi oldalmegtekintés), legfeljebb havi 199 USD (50 webhely és 2 millió havi oldalmegtekintés)


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 7/10

Közepes

medium.com

A médiumot 2012-ben indították, és Evan Williams, a Blogger és a Twitter társalapítója által tervezte.

Szinte kizárólag a tartalom megosztására helyezi a hangsúlyt, szemben az e-kereskedelem fókuszával, mint például a Wix és a Squarespace. 2017-ben a Medium 60 millió havi olvasója volt tartalmáról.

A Ghost-hoz hasonlóan a Medium a tartalom előállítására összpontosít. A bejegyzések és weboldalak testreszabásának korlátozott lehetőségei vannak. Bárki írhat és közzétehet tartalmat, amely online magazinokba is összevonható. Az írók dönthetnek úgy, hogy az egyes oldalak / hozzászólások bárki számára elérhetők, vagy csak fizetős előfizetők számára elérhetők.

A bevételt az adja, hogy egy cikk egy havi előfizetési díj százalékában hány „claps” -hoz (hasonlóan a „likes” -hez) kap egy cikket a fizetett előfizetőktől. Az ügyfélszolgálati lehetőségek között szerepel online súgójegy, e-mail támogatás és GYIK.

Ha több időt szeretne eltölteni és kevesebb időt kíván kezelni egy weboldal kezelésére, akkor a közepes lehet jó választás az Ön számára, különös tekintettel a könnyű bevételszerzési képességére..

Költség: Ingyenes (korlátlan közzététel, de havonta csak 3 előfizetéses cikket olvashat) vagy havonta 5 USD (korlátlan közzététel és hozzáférés az összes tartalomhoz)


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 7/10

Wix

wix.com

Az Izraelben, Tel Avivban székhellyel rendelkező Wix egy felhőalapú webhely-készítő, amelyet 2006-ban indítottak. Ez egy freemium modellt alkalmaz: az alap alkalmazás ingyenes, alacsony havi díjjal, számos fizetett frissítés és opció elérhető.

2017-re 110 millió Wix-felhasználó volt, és átlagosan napi 45 000 új feliratkozás van.

Több mint weboldal-készítő, mint önmagában egy blogplatform, a felhasználók a Wix Blog alkalmazáson keresztül hozzáadhatnak egy blogot. A webhely megtervezése egyszerű, egy drag and drop rendszerrel, amely nem igényel kódolási ismereteket. Sőt, sok fizetett alkalmazás közül választhat.

Az ingyenes alkalmazások azonban korlátozottak, és az alapvető havi tervnek a Wix márkajelzése van az Ön webhelyén. A legmagasabb szintű VIP terv telefonos és e-mail támogatást tartalmaz, míg az alapcsomag a GYIK-ra támaszkodik.

A kisvállalkozások tulajdonosai kedvelik az e-kereskedelmi lehetőségeket, de ha nem ez az, akkor jobb választás lehet egy másik szolgáltatás.

Költség: 5 USD havonta (1 gig sávszélesség és 500 megd tárhely) akár 25 USD-ig havonta (korlátlan sávszélesség, 20 gb tárhely és ingyenes egyedi domain)


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 6/10

Squarespace

squarespace.com

Az Anthony Casalana 2003-ban alapította, miközben a Marylandi Egyetemen hallgatott. A Squarespace szoftver mint szolgáltatás (SAAS), amelyet egyablakos rendszerként terveztek a webhely felépítéséhez és a közzétételi igényekhez..

Blogszolgáltatási platformot, hosting szolgáltatást, e-kereskedelmi platformot, domain nyilvántartást és még sok másot kínál.

A Squarespace egy magántulajdonban lévő társaság, így a felhasználók számát biztosan tudni kell. A legtöbb becslés azonban azt sugallja, hogy kevesebb, mint a Wix 110 millió felhasználója rendelkezik.

A Squarespace jól megtervezett sablonokat kínál éles megjelenésű webhelyek létrehozására olyan drag-and-drop eszközökkel, amelyek nem igényelnek kódolási ismereteket. Még az alapvető webhelyterv is korlátlan sávszélességet és oldalakat kínál, míg az e-kereskedelem online áruháztervei lehetővé teszik korlátlan termékek eladását tranzakciós díjak nélkül.

Minden terv 24 órás ügyfélszolgálatot tartalmaz e-mailben és online csevegéssel. Ezen felül rendelkezésre állnak részletes útmutatók és video oktatóanyagok. A Wixhez hasonlóan a Squarespace is használható blogok készítéséhez, de inkább alkalmas az e-kereskedelemre.

Ha blogot indít a Squarespace-en, ha jelentős növekedést ér el, akkor valószínűleg olyan platformon szeretne mozogni, mint a WordPress.com, több funkcióval..

Költség: A webhely alapterve havonta 12 USD (az ingyenes domain név éves vásárlással jár), és a fejlett üzleti terv 40 USD havonta (rugalmas kedvezmények üzletben lévő termékekhez, ügyfélszámlákhoz és ajándékkártya opcióhoz).


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 6/10

Weebly

weebly.com

A Weebly-t 2007-ben indította el három Pennsylvaniai Állami Egyetemi hallgató, akik weboldalak készítésére fejlesztették ki online portfóliójuk tárolását az iskola előírásainak megfelelően..

A Squarespace-hez hasonlóan a terv két kategóriáját is kínálja: általános weboldal készítőt és online áruházat. 2008-ra a Weebly-nek egy millió felhasználója volt, és jelenleg több mint 40 milliója van. 2018-ban a Square online pénzügyi tranzakciós szolgáltatás bejelentette, hogy megvásárolja a Weebly-t.

A listán szereplő számos webhelyhez hasonlóan a Weebly húzza és vidd eszközöket és kütyüket is felhasznál a webhely felépítéséhez.

Ugyanakkor, mint például a Squarespace és a Wix, a Weebly inkább egy weboldal-készítő, amely blogot is tartalmazhat, szemben azzal, hogy elsődlegesen a tartalom megosztására összpontosít, mint például a Ghost vagy a Medium. Az egyéneknek szóló ingyenes terv lehetővé teszi, hogy kipróbálhassa annak összes funkcióját, mielőtt fizetettre frissít.

Az ügyfélszolgálati lehetőségek között szerepel e-mail, online csevegés és GYIK.

Ha inkább az e-kereskedelem, mint a blogolás érdekli, akkor a Wix lehet a megfelelő választás az ön számára, főleg azért, mert azt a Square fizetési processzor megvásárolta.

Költség: Ingyenes (korlátozott tárhely, Weebly aldomain és Weebly reklám) havonta akár 38 dollárig (korlátlan tárhely, ingyenes domain név és tranzakciós díjak nélkül)


Ellenőrizze a weboldalt

Értékelés: 6/10

Mit akarsz csinálni?

Amikor a legjobb bloghálózati webhelyek közül választhat, a legfontosabb válasz a következő:?

Ha több időt szeretne eltölteni és kevesebb időt kíván kezelni egy weboldal kezelésére, akkor a Ghost vagy a Medium lehet a legjobb ajánlat. Ha jobban érdekli az e-kereskedelem, akkor nézzen meg röviden a Wix, a Squarespace vagy a Weebly webhelyet..

Vagy ha olyan webhelyre van szüksége, amely mindent képes megtenni, akkor a WordPress.com webhelyen léphet fel. Annak ismerete, hogy hová kívánja tenni erőfeszítéseit, lehetővé teszi a lehető legjobb döntés meghozatalát.

Szeretne többet megtudni arról, hogy mit kell keresnie, amikor a legjobb blogtárhelyről választja? Nézze meg ezt a cikket a webes követelmények .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map