Top 10 hulpmiddelen voor projectbeheer

Bij succesvolle projecten draait alles om succesvol projectmanagement. Gebruik deze tools om uw weg naar succes te vinden!


Projectmanagement is de geheime saus die projecten met succes voltooit en bedrijven in staat stelt groot te worden. Nee, dit is geen clickbait – ik heb twee softwarebedrijven van dichtbij gezien (ik was daar werkzaam) die binnen 1-2 jaar werden vernietigd vanwege slecht projectbeheer. Enkele anderen zagen hun productlanceringen met enkele maanden worden uitgesteld. Hoewel ik het ermee eens ben dat, zoals bij de meeste andere disciplines die er zijn, projectmanagement veel slangenolie en charlatans ziet, neemt het belang en de impact ervan niet af.

En waar geldt voor project management is ook van toepassing op hulpmiddelen voor projectbeheer – de uitstekende kunnen u helpen de efficiëntie van het management te vergroten, de doorlooptijd te verkorten, verwarring en frustratie te verminderen, enzovoort. Hier zijn dus enkele van de beste tools voor projectbeheer die er zijn voor bedrijven van elke omvang en behoefte.

Basiskamp

Basiskamp zit al heel lang in het projectmanagementspel. Het werd gelanceerd in 2004 en is sindsdien min of meer trouw gebleven aan zijn filosofie van eenvoud en duidelijkheid. Dit zijn de mensen die de hyperpopulaire hebben gemaakt Ruby on Rails webframework, dus ik zou zeggen dat ze het een en ander weten over het ontwerpen van eenvoudige, nuttige dingen. ��

Basecamp heeft teams, projecten, taken, enz., Zoals je zou verwachten, maar er zijn een paar andere coole functies die ik wil benadrukken:

 • Realtime chat: Als u Basecamp gebruikt, hoeft u niet te wisselen tussen een en een chattool om realtime communicatie te beheren. De groepschats zijn ook geschikt voor alle functies die we tegenwoordig verwachten van chattoepassingen: @vermeldingen, mediabijlagen, emoji’s en meer.
 • Toegang voor klanten: Met Basecamp kunt u uw klanten rechtstreeks in uw projecten haken (volledige controle over wat ze wel of niet kunnen zien) en met hen samenwerken. Bestaande e-mails van klanten kunnen worden doorgestuurd naar Basecamp, en deliverables kunnen rechtstreeks vanuit Basecamp worden bekeken, besproken en goedgekeurd.
 • Takenlijsten: Hoe geavanceerd hulpprogramma’s voor projectbeheer ook worden, er is altijd ruimte voor takenlijsten. Er zijn heel veel gevallen waarin de taken door alle betrokkenen heel goed worden begrepen, en alles wat we nodig hebben is een “snelle en vuile” manier om ze ergens te bewaren. In Basecamp zijn takenlijsten behoorlijk krachtig, omdat herinneringen en meldingen automatisch worden gedaan, zodat je niemand hoeft te porren voor statusupdates. ��
 • Berichten borden: Wanneer er wordt gebrainstormd of aankondigingen worden gedaan, kunnen er enorm nuttige discussies worden gegenereerd – en die gaan verloren. Met de prikborden van Basecamp kunt u dergelijke communicatie omzetten in een prikbord, waar uw team bestanden kan bespreken, reageren en bijvoegen.
 • Documenten en bestanden: Het document- en bestandsbeheerspel van Basecamp is solide. Alle projectuploads en bewaarde bestanden en bestanden die worden gewijzigd, zijn versiebeheer. Google Docs kan direct worden gedeeld in Basecamp en worden bewerkt.

Basecamp is naar mijn mening een heerlijk product dat logisch is voor teams van alle groottes wiens behoeften generiek en eenvoudig zijn. Ja, Basecamp is geen krachtig hulpmiddel voor het uitvoeren van zeer gespecialiseerde taken (bijvoorbeeld Agile Software Development), en het bedrijf verbergt dat feit niet.

Waarschijnlijk het beste deel is de prijs: voor een vast bedrag van $ 99 per maand (ja, ongeacht de teamgrootte!) Maakt Basecamp zichzelf een no-brainer in zijn domein.

Jira

Heel anders dan onze vorige tool Basecamp, Jira is een projectbeheersuite gericht op het beheren van agile softwareprojecten. Als gevolg hiervan zijn de doelmarkt, prijsstelling, complexiteit, mogelijkheden, enz. Allemaal verschillend. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat softwareteams beginnen op Basecamp en ‘afstuderen’ aan Jira.

Jira is ontwikkeld door Atlassian, het bedrijf erachter BitBucket, die lange tijd de voorkeur had van closed source-projecten boven GitHub omdat het onbeperkte privé-opslagplaatsen bood.

Als uw softwareteams zo zijn gegroeid dat projectmanagementtools die voorheen luchtig aanvoelden, ontoereikend lijken, wordt het tijd om naar Jira te verhuizen. Jira heeft alles, van projectplanning tot rapportage, het volgen van bugs tot diep in de verspilling. Hier zijn enkele coole functies die Jira onderscheiden:

 • Een uitgebreide set API’s beschikbaar voor diegenen die alternatieve interfaces willen bouwen voor hun workflows.
 • Scrum- en Kanban-borden.
 • Verschillende ontwikkelingsmethodologieën worden ondersteund. Voor degenen die nog steeds niet tevreden zijn, is er de mogelijkheid om er zelf een te maken.
 • Integreert met meer dan 3.000 apps.
 • Intelligente automatisering zoals het automatisch toewijzen van taken aan een persoon, het koppelen van problemen aan code, enz., Vermindert mentale wrijving en laat u snel gecompliceerde workflows bouwen.
 • Krachtige en uitgebreide rapportage.

Jira is prijzig, althans in vergelijking met andere populaire maar lichtgewicht projectbeheertools. Het model kost per gebruiker per maand ($ 7 voor standaard, $ 14 voor premium) kan duizenden dollars per maand kosten voor grote teams. Maar dan worden de kosten gecompenseerd door het feit dat zonder Jira teams van deze omvang gewoon zouden zinken. ��

Asana

Asana is een projectmanagementtool voor algemene doeleinden die zich richt op snelheid en intuïtiviteit. Ik zeg snelheid omdat Asana een goed voorbeeld is van een goed ontworpen app met één pagina. Alles gebeurt direct, precies op het moment dat je klikt, wat zo handig is als je haast hebt (onder druk).

Hier zijn enkele van de opvallende kenmerken van Asana:

 • Werkdruk: Workloads zijn een visuele samenvatting van hoeveel uw teamleden op hun bord hebben. Op die manier kunt u in één oogopslag zien of uw marketing-, ontwerp- en engineeringteams in staat zullen zijn om samen te werken aan die belangrijke productverandering die volgende maand wordt verwacht.
 • Visuele tijdlijnen: Projecttijdlijnen in Asana zijn visueel samengesteld en zeer krachtig. Hiermee kunt u eenvoudig een project plannen en visueel zien waar het staat.
 • Kalender: De Asana-kalender is verbonden met al uw taken en planningen en kan onthullen hoe de planning voor het team is opgebouwd. Het is de plek om naartoe te gaan als u ervoor wilt zorgen dat het schema niet niet synchroon loopt of gewoon wordt verbroken.
 • Beeldproef: Dit is gewoon een mooie term, maar de onderliggende functie is geweldig – het stelt recensenten in staat opmerkingen toe te voegen aan verschillende delen van een afbeelding. Dit is van onschatbare waarde voor ontwerpteams, omdat het verzamelen van feedback zonder specifieke visuele referenties vaak een nachtmerrie is.

De basisversie van Asana is gratis en heeft een beperking van 15 teamleden. Als u meer leden wilt toevoegen of toegang wilt krijgen tot geavanceerde functies zoals de beheerconsole, proefafdrukken, enz., Begint de prijs vanaf $ 10 per gebruiker per maand.

Er is veel meer en niet genoeg ruimte om te bedekken. Het komt erop neer dat Asana snel populair is geworden en een uitstekende keuze is voor projectmanagement voor organisaties van elke omvang.

Trello

Trello is een verfrissend andere en minimalistische kijk op projectmanagement. Het heeft geen van de overweldigende kenmerken die diepgaande studie en toewijding vereisen. In feite kan het totale aantal belangrijke functies op de vingers van één hand worden geteld. Geef het een kans voordat je met je ogen rolt en het negeert.

Trello nam het concept van Kanban bord van de Agile software methodologie en maakte het massamarkt. Het idee is simpel: taken worden gemaakt in kaarten, die worden gestapeld op een van de vele borden die je maakt.

Deze borden kunnen alles vertegenwoordigen: de functies / afdelingen in uw bedrijf, de taakomschrijving of misschien zelfs de maanden van een kalenderjaar. Teamleden kunnen commentaar geven op de kaarten, discussies voeren, afbeeldingen bijvoegen, enzovoort. Zodra de taak op een kaart is voltooid, wordt deze naar de volgende verplaatst. Zoals dit:

Het gratis abonnement van Trello is redelijk goed, met een beperking alleen op het aantal borden en de grootte van de bijlage, en niet op het aantal gebruikers! Voor de meeste mensen is dit voldoende, hoewel premium-abonnementen beginnen bij $ 10 per gebruiker per maand. Als je een klein team bent (of zelfs een enkele persoon!) Wiens projecten niet uitgebreid hoeven te worden gepland, is Trello een leuke en efficiënte optie!

Podio

De volgende op onze lijst is Podio, wat een zwaargewicht aanbod is voor grote teams en ondernemingen die maatwerk en CRM-mogelijkheden nodig hebben.

Dus waarom Podio gebruiken? Hier volgen enkele redenen:

 • Aanpasbaarheid: In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, heeft Podio uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Hierdoor kunt u niet alleen de manier wijzigen waarop de modules werken, maar ook onderdelen verwijderen die niet relevant voor u zijn.
 • Ingebouwde CRM: De Podio CRM wordt compleet geleverd met klantinformatiebeheer, het volgen van klantreizen, het volgen van leads en andere belangrijke functies in een CRM.
 • Beheer van medewerkers: Podio heeft eersteklas ondersteuning voor werknemersbeheer, zodat u uitgaven, vakanties, activiteitenstromen en meer vanaf één plek kunt beheren.
 • Project management: Samenwerken met klanten, e-mails koppelen aan taken, gedetailleerde toegangsrechten, Scrum-projecten plannen en sprints maken, het is allemaal inbegrepen.
 • Evenementenbeheer, e-mailbeheer, bedrijfsbeheer. . . de lijst gaat verder! ��

Hoewel Podio een gratis abonnement heeft, biedt het alleen basis taakbeheer. Eerlijk gezegd is er weinig reden om het basisplan te gebruiken, behalve om het gevoel van het platform te krijgen. In de betaalde niveaus worden de echt krachtige functies ontgrendeld en deze variëren van $ 9 tot $ 24 per gebruiker per maand.

Teamwork

Trouw aan zijn naam, Teamwork stelt teams in staat efficiënter samen te werken en te werken, terwijl de belanghebbenden altijd een hoog niveau van zicht op het project behouden.

Teamwork heeft Trello-achtige borden en tijdregistratie ingebouwd, dus als u op zoek bent naar een schone, nuttige app met deze functies, dan is Teamwork iets voor u. Het is gratis te gebruiken als u maximaal vijf gebruikers heeft, terwijl de premium-abonnementen beginnen bij $ 9 per gebruiker per maand.

Voordat ik het afsluit, wil ik vermelden dat Teamwork een reeks producten is, waaronder de app voor projectbeheer. Ze bieden ook een CRM, een helpdesksoftware, een documentbeheersysteem, een chat-app (zoals Slack) en meer. Bekijk ze eens hier.

Airtable

In termen van pure innovatie, Airtable is de meest opwindende ontwikkeling van de laatste tijd als het gaat om hulpmiddelen voor projectbeheer. Je kunt Airtable zien als spreadsheets over steroïden – en zelfs het bedrijf beschrijft het zo – maar naar mijn mening doet deze opvatting de mogelijkheden van deze tool een slechte dienst.

Nu is een onderdeel van Airtable inderdaad spreadsheets, maar het zit zo vol met functies dat je misschien je favoriete spreadsheets-programma gaat haten! Ik bedoel, kijk hier eens naar:

Het is net zo beknopt als een spreadsheet, maar heeft een visuele scheiding van taken, kleurrijke tags die direct kunnen worden onderscheiden, de mogelijkheid om taken aan mensen toe te wijzen, meldingen enzovoort..

Een andere kick-ass-functie is Blocks, kleine, complete en gespecialiseerde modules die u in uw workflows kunt opnemen om de productiviteit te verhogen. Klinkt abstract, ik weet het, dus hier zijn enkele concrete voorbeelden: kaarten en geocodering, Gantt-grafieken, staaf- / lijn- / spreidingsplots, visuele paginabuilder, 3D-modellenverkenner, tijdregistratie, organigram – nou, ik ben buiten adem! Het punt is dat deze blokken gewoon werken en in al uw taken en workflows kunnen worden neergezet.

Combineer dit met de gebruikelijke functies zoals documentbeheer, Kanban-borden, kalenders en je hebt iets geweldigs binnen handbereik.

Het beste deel is de prijs: het gratis plan staat teams van onbeperkte omvang toe, met als enige beperking dat een enkele basis (vel) niet meer dan 1.200 items kan bevatten. Klinkt behoorlijk onweerstaanbaar voor mij!

Er is een Udemy-cursus voor ondernemers als je geïnteresseerd bent in het leren van Airtable.

Microsoft Project

Wanneer Microsoft iets doet, is het misschien niet het mooiste wat ooit is gedaan, maar het doet het werk goed, en mensen kunnen het niet scheiden van hun leven. Windows, Office, Outlook, Sharepoint en Exchange zijn daar allemaal voorbeelden van. Hetzelfde geldt voor Microsoft Project, een product dat specifiek (in feite zeer specifiek) gericht is op professionele projectmanagers die met zeer grote teams werken.

Of het nu gaat om projectbeheer, resourcebeheer of portfoliobeheer, Microsoft Project biedt u een uitgebreide tool om de complexiteit nauwkeurig vast te leggen. Op het moment van schrijven heeft Microsoft onlangs ondersteuning toegevoegd voor Agile-projectworkflows, wat aantrekkelijk zal zijn voor bedrijven met een aantal teams of divisies die op een agile manier werken.

Er zijn twee grote redenen om te kiezen:

 1. Installatie op locatie: Hoewel de tools die we tot nu toe hebben behandeld verbazingwekkend zijn, is de realiteit voor de meeste bedrijven dat ze om compliance-redenen geen gegevens mogen hosten buiten bedrijfsactiva. Met Microsoft Project is dit eenvoudig te bereiken, omdat ze ook een lokale versie bieden.
 2. Stabiliteit op de lange termijn: Microsoft is een bedrijf dat voor altijd bestaat en voor altijd zal bestaan ​​(soort van), dus u kunt er zeker van zijn dat uw bedrijfsprocessen op een dag niet tot stilstand komen als het bedrijf dat de tool heeft gebouwd, instortte.

Planning, PMP, Enterprise – klinkt als een storing en bekijk dan Microsoft Project!

TeamGantt

Zoals de naam al doet vermoeden, TeamGantt is voor Gantt grafieken wat Trello is voor Kanban-borden. Het bedrijf heeft zich gericht op Gantt-grafieken als de belangrijkste (en enige) aanjager van de workflows voor planning en uitvoerende projecten. Hoewel dit de functionaliteit ernstig beperkt, maakt het TeamGantt ook ongelooflijk schoon, gemakkelijk te leren en efficiënt.

Maar laat u niet misleiden door te denken dat alles wat u met TeamGantt kunt doen, Gantt-grafieken maken en contact opnemen met de toegewezen persoon. Er is veel functionaliteit die draait om het eenvoudiger maken van samenwerking, zoals:

 • Gesprekken
 • Document beheer
 • Tijdregistratie
 • Afhankelijkheden (projecten in kaart brengen die afhankelijk zijn van andere projecten)

Het gratis abonnement biedt slechts drie leden en één project, dus het is mooi om je de app te laten proeven. Betaalde abonnementen kosten $ 10 en $ 15 per gebruiker per maand. Als u denkt dat Gantt-grafieken het beste voor u werken en daar uw workflows omheen wilt bouwen, is TeamGantt een leuke en goed uitziende optie.

Zoho Projects

Zoho Projects is een van de vele aanbiedingen van Zoho, een bedrijf waar u misschien al bekend mee bent. Zie Zoho Projects als een solide mix van soorten van alle functies die we in deze lijst tegenkomen.

Gantt-grafieken, mijlpalen, bug-tracking, timesheets, documentbeheer, financiën, integratie met populaire apps, forums en meer – zoals ik al zei, het is een beetje van alles en speelt alle delen heel goed. Het basisplan is gratis voor maximaal 10 gebruikers en daarna kost de app tussen de $ 20 en $ 35 per maand (let op: het zijn vaste maandelijkse kosten, niet per gebruiker).

Zoho Projects is op zichzelf een leuke optie, maar het is nog logischer als u de Zoho Business Suite-apps al gebruikt.

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat hulpprogramma’s voor projectbeheer essentieel zijn voor het succes van een team. Met zoveel opties in de buurt, kan het overweldigend zijn om te beslissen wat goed voor je is. Daarom bevat deze lijst de beste tools waarvan ik denk dat ze de beste zijn en behoorlijk van elkaar verschillen. Ik hoop echt dat het je helpt om de juiste keuze te maken! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map