Hoe SaaS Business een kennisbank kan gebruiken om klanten te verrassen?

Klanttevredenheid leveren in een SaaS-bedrijf is prioriteit 1,2 en 3, zo zie ik het tenminste.


In een SaaS-bedrijf is retentie net zo noodzakelijk als het werven van nieuwe klanten, en meestal is het voldoen aan de verwachtingen van de klant de beste manier om tevredenheid te leveren. Dit is vooral belangrijk als het gaat om communicatie en ondersteuning. Als een klant de tijd heeft genomen om contact met u op te nemen, kunt u er zeker van zijn dat dit belangrijk voor hen is, en daarom moet het probleem zo snel mogelijk worden opgelost.

Bedrijven die erkennen dat hun klanten meer moeten doen dan zij, slagen er echt in.

Een kennisbank kan bedrijven helpen deze ambitie waar te maken, de klanttevredenheid verbeteren en tegelijkertijd de middelen verminderen die nodig zijn om aan hun verwachtingen te voldoen.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch??

Klanten verrukken

Veel bedrijven hebben moeite om hun informatie effectief te gebruiken.

Ze hebben het antwoord op de vragen die hun klanten stellen, maar geen efficiënte manier om de juiste informatie bij de juiste mensen te krijgen. Dit is waar de kennisbank helpt, door klantenondersteunend personeel toegang te geven tot een uitgebreide bibliotheek met informatie, kunnen ze snel vinden wat ze nodig hebben en dat doorgeven aan de klant. Dit betekent dat ze klanten sneller kunnen helpen en wachttijden kunnen verkorten.

Naast deze voor de hand liggende efficiëntieverbeteringen, is er ook de toegevoegde bonus van consistentie, aangezien alle informatie afkomstig is van één locatie. Dit is belangrijker dan ooit, aangezien klanten via meerdere kanalen met bedrijven praten. Het bedrijf moet bij elke gelegenheid consistente antwoorden kunnen geven.

De kennisbasis biedt ook een monumentale kans voor zowel klanten als bedrijven … selfservice.

Zelfbediening

In de loop der jaren heb ik klanten zien veranderen en evolueren, omdat de bredere samenleving technologisch meer gefocust is geworden, klanten hebben steeds meer behoefte aan meer keuze en macht om hun problemen te overwinnen. Het aanbieden van een selfservice-kennisbankoptie is dus logisch, en een kennisbank helpt bedrijven daarbij.

Selfservice geeft de klant per definitie alles wat hij nodig heeft en meer.

Maar wat is zelfbediening?

Nou, het is eigenlijk wat het zegt, een self-service klantenondersteuning biedt klanten toegang tot het systeem waar de informatie rechtstreeks wordt opgeslagen. In de meeste gevallen heeft dit de vorm van een database, directory of kennisbank.

Klanten kunnen snel en gemakkelijk de essentiële informatie vinden die ze nodig hebben. Alles, van de eenvoudige gebruikersinterface en branding tot uitgebreide zoekmogelijkheden, interactief. Als het gaat om zelfbediening, kunt u het u niet veroorloven om iets anders te bieden dan een naadloze ervaring. Ik zou zelfs zeggen dat, tenzij het proces van het vinden van informatie eenvoudig, gemakkelijk en zonder stress is, zelfbediening geen optie mag zijn.

Realistisch gezien zouden er maar twee soorten zelfbediening moeten zijn; goede zelfbediening en helemaal geen zelfbediening. Daarom is het zo belangrijk om een ​​platform te kiezen dat de kritieke mogelijkheden heeft die nodig zijn om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en deze te overtreffen.

Veel bedrijven gebruiken kennisbank-software zoals Document360 voor hun kennisbank voor klantenservice, en het stelde hen in staat om niet alleen hun klantenondersteuningsaanbod te diversifiëren, maar ook de benodigde middelen te verminderen. Door klanten de mogelijkheid te geven om in hun eigen tijd hun antwoorden te vinden, zijn er minder personele middelen nodig, en dit helpt teams om klantvragen sneller te beantwoorden en te investeren in het oplossen van complexere problemen.

Al met al helpt selfservice een bedrijf om hun ondersteuning te verbeteren, de investering te verminderen die nodig is om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en deze te overtreffen, en biedt het klanten keuzevrijheid; iedereen is een winnaar.

Help klanten meer te doen.

Tagging speelt een cruciale rol, een kennisbank met gebruiksvriendelijke tagging- en filtermogelijkheden zal de klantervaring verbeteren. Met de beschikbare taggingfuncties is het gemakkelijk om inhoud te categoriseren en vervolgens op het juiste moment door de juiste mensen te laten vinden. Zonder tagging is alles afhankelijk van trefwoorden in de inhoud, en dit kan ontdekkingsproblemen veroorzaken.

Een van de zwakke punten van een kennisbank is ongetwijfeld dat het vereist dat het bedrijf weet wat de problemen van hun klanten zijn voordat ze kunnen worden opgelost via zelfbediening. Gelukkig is dit niet lang een probleem; een kennisbank moet worden gezien als een levend ademmiddel. Het leeft, het groeit en het verbetert met de tijd. Om deze verbetering te begeleiden, zijn data- en gebruiksanalysemogelijkheden vereist.

Bedrijven moeten kunnen zien wat hun klanten zoeken (via zoeken) en de veelvoorkomende problemen die ze met het product ervaren. Met toegang tot deze informatie kunnen bedrijven de evolutie van hun kennisbank begeleiden, zodat deze is aangepast aan de behoeften van hun klanten. Deze klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat de waarde die de kennisbank levert altijd groeit.

✔️ Waarom SaaS een kennisbank nodig heeft?

Uit mijn ervaring zien SaaS-bedrijven die kennisbasesoftware gebruiken als kern van hun ondersteuningsaanbod vaak grote voordelen die de klanttevredenheid verbeteren en de bedrijfsgroei stimuleren. Door volledig gebruik te maken van de aangeboden functies, bestrijden deze bedrijven het klantverlooppercentage en leveren ze consistent hoogwaardige klantondersteuningservaringen.

Bedrijven die een kennisbasis volledig benutten, bieden interne en externe toegang, waardoor zowel klanten als werknemers kunnen profiteren van de voordelen die het kan opleveren. Dit maximaliseert de tevredenheid van de klanten van het bedrijf en helpt werknemers meer te doen met minder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map