Slik bruker du nytt innhold når du er ny på ideer

Lurer du på hva du skal skrive om til neste blogginnlegg? Prøver du fortsatt å komme med ditt neste innlegg i sosiale medier? La oss innse det: en av de vanskeligste delene av å skrive bra innhold kommer på en god idé.


Slik bruker jeg nytt innhold

Du kan sitte der hele dagen med hodet i hendene og øynene på den tomme dataskjermen og komme med absolutt ingenting. Den gode nyheten er at du ikke trenger noe helt nytt for hver gang.

Sjansen er at du allerede har en veldig god idé å ligge rundt. Hvor? Ta en titt gjennom det gamle innholdet ditt, og det er sikker på at du får en ide. Er du usikker på hvordan du kan bruke den på nytt slik at du tilbyr noe nytt? Ta en titt på følgende tips for å komme i gang.

Fordelene med gjenbrukt innhold

Innholdet skal være nytt, friskt og spennende. Det er det du stadig hører, ikke sant? Men resirkuleringsinnhold kan ha fordelene også. Den åpenbare fordelen er at det sparer deg for tid med å teste en ny idé, men du får mer enn det. Blant disse fordelene:

 1. Det hjelper med å bygge din autoritet. Å snakke om det samme emnet flere ganger hjelper deg å få anerkjennelse på det problemet.
 2. Det er bra for SEO. Selv om innholdet ikke er identisk, vil du sannsynligvis bruke de samme nøkkelordene, noe som gjør det bra for SEO. Hvis du bruker ideen utenfor nettstedet ditt og lenker tilbake til det opprinnelige innlegget, er det enda bedre for SEO.
 3. Det hjelper deg å nå et bredere publikum. Enten du oppdaterer et gammelt blogginnlegg for å gjøre det mer eviggrønt eller du endrer formen for innholdet, vil du sannsynligvis nå mange mennesker som aldri har sett det originale innholdet.

Hvordan identifisere innhold som er verdt å repurponere

Før du går i gang med å resirkulere en gammel idé, må du vurdere hvilke ideer som er verdt å bruke på nytt. Ærlig talt, det meste innholdet kan repurposed, men du må repurpose det av de rette grunnene. Du ønsker ikke å publisere et blogginnlegg som dukket opp første gang. I stedet ønsker du å omarbeide innholdet rundt ideen for å komme med en sterkere uttalelse.

Generelt sett vil du imidlertid finne at innhold som er verdt å bruke om igjen, er:

 • Evergreen: Velg et emne som fremdeles er relevant i dag. Tips: Hvis du leter etter rask trafikk, kan du vurdere å vri ideen for å gjøre den tidsriktig og nyhetsverdig ved å koble den til en fersk hendelse.
 • ufullstendig: Har du mer å si om emnet? Da er det definitivt et tema som er verdt å bruke igjen! Hvis du har sagt alt du trenger å si – og det samme har alle andre – kan du vurdere å hoppe over dette emnet for nå.
 • Populær: Ta en titt på hva som har prestert bra tidligere. Sjekk Google Analytics-toppsidrapporten, eller bruk et verktøy som Ahrefs for å finne ut hvilket innhold som har flest delinger, likes eller lenker. Sjansen er stor, det er den typen emner som vil føre til resultater denne gangen – forutsatt at du ikke gjentar alle ting leserne dine allerede har hørt – så tenk på måter du kan presentere informasjonen på med en ny tilnærming.

5 måter å gjenskape gammelt innhold

Fant du en idé du vil resirkulere? Her er noen forslag til hvordan du gjenoppretter temaet.

1. Skriv en oppfølger

Hvis du ikke kom til å si alt du ville for første gang, benytt anledningen til å doble ideene dine. La oss for eksempel si at du skrev et innlegg med tittelen “10 vanlige investeringsfeil å unngå.” Sjansen er at folk gjør en pokker for mye mer enn 10 investeringsfeil. Skriv et nytt blogginnlegg på linje med “10 flere investeringsfeil å unngå.”

2. Graver dypere

De fleste blogginnlegg – og til og med e-bøker – klør bare overflaten på emnet. Gi mer verdi for leserne dine ved å grave inn bare ett poeng fra det originale innholdet. La oss for eksempel si at e-boken din har tittelen “101 enkle tips som vil gjøre deg til en markedsføringsproff.”

Et av tipsene dine er å utnytte påvirkere i din nisje. For et nytt blogginnlegg eller eBok, fokuser du bare på påvirkermarkedsføring. Samle nye eksempler, statistikk og sitater for å utvide emnet enda mer. (Ta en titt på Brian Dean’s skyskraper teknikk).

3. Ta et annet synspunkt

Å ta et nytt synspunkt betyr ikke alltid at du må bytte side. Alt du trenger å gjøre er å ta ideen, men fortelle historien fra en annen vinkel. For eksempel kan det første blogginnlegget ditt ha vært på linjen “Hvordan bygge en strategi for sosiale medier som fungerer.”

Denne gangen kan du skrive om “10 ting mine barn lærte meg om å bygge en vellykket strategi for sosiale medier.” Noen av punktene du presenterer kan overlappe hverandre, men opplevelsen og historien er helt ny for leserne dine.

4. Presentér den for en ny målgruppe

Tror publikum har hørt alt du har å si? Det er flott! Nå er det på tide å nå et nytt publikum. Noen eksempler på hva du kan gjøre inkluderer:

 • Republisere et gammelt gjestepost på din egen blogg eller omvendt (husk nettstedets retningslinjer og hvem som eier innholdet).
 • Trekk utdrag fra e-boken din og plasser dem på bloggen din, eller konsolider blogginnlegg til en e-bok.
 • Bruke gamle tweets og finpusse dem slik at du kan dele dem på Facebook.
 • Last opp en gammel YouTube-video til en ny plattform.

Hvis du resirkulerer gammelt innhold, må du sørge for å gå gjennom det og dobbeltsjekke at det fremdeles er relevant i dag, og finpusse det om nødvendig.

5. Gjør det til en annen form for innhold

Blogginnlegg trenger ikke å leve som bare blogginnlegg. Du kan alltid ta blogginnlegg eller e-bokinnhold og gjøre det til et visuelt eller lydformat (eller omvendt). Eksempler inkluderer:

 • Gjør eBook-innholdet ditt til en infographic (hvordan lage et gratis på Lerret).
 • Bruker blogginnlegget ditt som en videoutskrift.
 • Bruke podcast-innholdet ditt i en Slide Share-presentasjon.

Omformulering av innhold som dette lar deg bruke disse forskjellige formene for innhold sammen for å supplere hverandre, noe som kan komme publikum til gode basert på hvordan de lærer. Sett for eksempel inn videolinken før blogginnlegget ditt, eller lenke til podcasten fra presentasjonen av Slide Share.

Å komme med gode ideer trenger ikke å tømme livet ut av deg. Noen ganger må du bare si hei til ideene som stirrer deg i ansiktet. Hvordan vil du gjeninnføre ditt neste innhold?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map