Den mest kjedelige artikkelen om cPanel du noen gang vil lese!

Det er kjedelig å lese om fakta. Pokker, noen mennesker som er nye i den elektroniske verden, mener at emner på webhotell er helt kjedelige, fordi alt de snakker om er fakta. Heldigvis for oss som mer kyndige webpreneurs, liker vi å lære om verdslige ting som gjør internett-satsingene våre enklere.


>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

Brukerinspirerte ord som “raske”, “enkle” og “robuste” er like spennende for oss som å høre at “filhåndterings” -funksjoner lettere forbedres av “server” -forbedringer og “grensesnitt” -funksjoner.

Det blir virkelig ikke bedre enn det. Hvis du er som oss, og denne terminologien setter hjertet ditt til racing, så les videre mens vi dykker inn i den ville verdenen cPanel, hvis du bare utsetter monotone detaljer, humorløse fakta og en tyngende visning av funksjoner som i alt vil avsløre nøyaktig hva du trenger å vite for å ta kontroll over din egen online tilstedeværelse.

Hva er cPanel?

hva er cpanel?Når du logger inn på den delte hostingkontoen din, vil grafisk grensesnitt (GUI) som hilser deg er din “kontrollpanel”, en Linux-basert programvare som gjør det enkelt for selv de nyeste av webansvarlige å endre og tilpasse aspekter av deres hosting og nettsted.

På sine enkleste vilkår gir den webbaserte cPanel-funksjonaliteten deg mulighet til å bruke det enkle å navigere til pek og klikk, ikonvennlige automatiseringsverktøy å “kontrollere” praktisk talt alle deler av nettsteder på hostingkontoen din.

Det er tredelt struktur, noe som ganske enkelt betyr at det har muligheter ikke bare for sluttbrukere av nettstedet som du kan bruke, men også at forhandlere og administratorer av webhosting også kan administrere sine fasiliteter fra en standard nettleser.

Tilgang til cPanel fra nettleseren din er like enkel som å legge inn ditt domenenavn.com/cpanel og deretter legge inn påloggingsinformasjonen.

Funksjoner av cPanel

cPanel-hosting er så funksjonsrikt med verktøy at det gir nesten uendelige muligheter for selv den grønneste brukeren å administrere nettstedet sitt. En oversikt over de mest populære funksjonene inkluderer følgende;

 • e-post – Kontrollpanelet for e-post gir mulighet for flere muligheter for forretningskommunikasjon som oppretting av kontoer, sletting, videresending, filteroppretting og spamblokkering for å nevne noen.
 • Filbehandling – cPanel holder nettstedinformasjonen din organisert på serveren med alternativer for flere domener, underdomener, FTP-servertilgang, diskplassdata og sikkerhetskopiering av filer.
 • Domeneadministrasjon – det enkle grensesnittet tillater kontroll av nettstedegenskaper, inkludert tilleggsprogrammer og underdomenene, omdirigeringer og parkerte domener.
 • Manusredigering – enkel installasjon av nye funksjoner som blogger, handlekurver, nettprater og fora. SimpleScript “Fantastico” gir mulighet for 1-klikks installasjon av mange innholdsstyringssystemer som WordPress.
 • Sikkerhet – tilgangsbegrensningsfunksjoner, filtilkobling og overføring, IP-begrensningsalternativer og SSL / TLS Manager nettstedssikkerhet.
 • Databaseadministrasjon – MySQL og phpMyAdmin for å lage tilpassede databaser.
 • Serverstatistikk – for å administrere serverens ytelse.

Fordelene med cPanel

For brukeren gjør det enkle cPanel-grensesnittet nettstedkontroll enkelt og intuitivt uten å gjennomføre strenge treningsøvelser.

Når det gjelder selve programvaren, gjør følgende ekstra fordeler dette kontrollpanelet til det foretrukne valget for delt hosting-brukere;

 • kompatibilitet – kongruent med plugin-moduler og et bredt spekter av webapplikasjoner.
 • Lett bærbar – muliggjør enkel overføring av nettsteder mellom hostingleverandører.
 • rimelig – mye brukt program som gjør det levedyktig for vertsselskaper og sluttbrukere.
 • Funksjon rik – tilbyr en one-stop shop for de fleste nybegynnere og erfarne nettstedseiere.
 • Kunnskapsbasert – det er mye lett tilgjengelig informasjon på nettet for å lære mer om cPanel. Alternativene inkluderer “Komme i gang-veiviseren” etter at du har logget på hosting-kontoen, “Hjelp” -koblingen nederst på cPanel-grensesnittet, og referanse til skaperne av programvaren på deres hjemmeside cpanel.net..

Ulemper ved cPanel

I likhet med ethvert brukerbasert program, programvare eller anlegg, må ulemper i det minste tas i betraktning når man tar hensyn til den komplette cPanel-opplevelsen. Det mest aktuelle i dag inkluderer;

 • Uprofesjonelt utseende – sammenlignet med andre tilgjengelige grensesnitt, krever noen brukere et mer “spesialisert” utseende.
 • Størrelse kompatibilitet – cPanel er først og fremst for nettsteder som er små til mellomstore. Store nettsteder kan kreve andre vertsalternativer.
 • sårbarhet – Som med all programvare, kan cPanel-data være utsatt for sikkerhetsrisiko før du kjører planlagte oppdateringer.

På grunn av sin fordel er cPanel-programvaren i dag det mest populære, funksjonsrike kontrollpanelet for delt hosting på nettet.

Så fascinerende som dette er, får vi at de fleste heller vil lese ingrediensene på kornbasen deres enn å lære om virksomheten som holder nettstedene sine på nettet. Heldigvis trenger du ikke holde deg oppdatert på alle kjedelige detaljer og faktum.

Å forstå minst det grunnleggende i cPanel-verten, gjør imidlertid en lang vei å sikre at du i en tilstand av kjedsomhet forblir godt kjent med alternativene som er tilgjengelige for å holde nettstedet ditt levende, oppdatert og online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map