13 beste leermiddelen om aan de slag te gaan in UX

Wat een enorm geluk voelt het wanneer we een product ontvangen en het meteen gaan gebruiken, zonder de noodzaak om lange handleidingen te lezen of ingewikkelde installatieprocedures te doorlopen, toch??


Welnu, dat gebeurt wanneer het product is ontworpen met UX in gedachten. UX (voor het geval je het niet wist) betekent gebruikerservaring. Kortom, een goed UX-ontwerp probeert vanaf het begin de gebruiker van een product gelukkig te maken.

In het geval van webpagina’s of software-apps zorgt een goed UX-ontwerp ervoor dat de gebruiker zich comfortabel en gelukkig voelt vanaf het moment dat hij de software installeert of de website betreedt en deze gaat gebruiken. UX-ontwerp gaat verder dan het tekenen van aantrekkelijke en aantrekkelijke schermen. Het doel is om het de gebruiker gemakkelijk te maken om te bereiken wat hij of zij wil met het softwareproduct dat we hebben ontworpen.

Hoewel UX-ontwerp en UI-ontwerp veel gemeen hebben, is UI-ontwerp slechts een onderdeel van UX-ontwerp. Een belangrijk onderdeel, maar niet alles. In UX zijn er ook andere aspecten, zoals bruikbaarheid, branding, integratie, enz. Maar we dwalen af. We zijn niet van plan je hier alles over UX-ontwerp te leren, maar begeleiden je door de beste opties die je hebt om al die dingen te leren. Laten we dus beginnen met het eerste waar u op moet letten.

# Beste online cursussen om UX-ontwerp te leren

Als u besluit om zelf online UX-ontwerpcursussen te volgen, vindt u van alles, van lange die maanden van uw leven in beslag nemen en u alles leren, van ontwerpgeschiedenis tot de nieuwste ontwerptools, tot korte die alleen tonen kleine stukjes van het grote geheel. Als je tijd wilt besparen en veilig wilt spelen, raden we je aan om de online cursussen die we hier bekijken te verkennen – ze behoren zeker tot de beste.

Hack ontwerp

Als je op een ontspannen manier wilt leren, dan is dit waarschijnlijk de beste optie.

Het moment waarop u zich aanmeldt Hack ontwerp, je ontvangt elke week een beknopte les in je inbox. De lessen zijn gemaakt door geweldige, ervaren ontwerpers. Je kunt door het rooster bladeren om te zien of je iemand vindt, weet je. Je kunt ook door de lessen bladeren als je iets specifieks wilt leren.

Maar als je niet weet waar je moet beginnen, is er een bundel van 50 beginnerslessen die je door de basis heen helpt, van ‘Hallo wereld’ tot je eerste baan als ontwerper. En het beste is: het is gratis.

Coursera: Inleiding tot het ontwerpen van gebruikersinterfaces

Hier is één ding om op te merken: zoals ik al eerder zei, gebruikersinterface is een belangrijk onderdeel van UX. Het verschil tussen beide disciplines is dat UI zich richt op de visuele uitstraling van het product, terwijl UX alle interacties tussen het product en zijn gebruikers omvat. Wanneer we het hebben over softwareproducten (meestal applicaties en websites), zorgt de gebruikersinterface voor de meeste interacties.Daarom is de gebruikersinterface zo’n belangrijk onderdeel van de gebruikersinterface en verdient het een cursus om alleen maar te leren over het ontwerp van de gebruikersinterface.

Aangeboden door de University of Minnesota, de cursus Inleiding tot het ontwerpen van gebruikersinterfaces belooft u een hoog niveau van begrip te krijgen van het ontwerpproces van de gebruikersinterface. Naast het leren van het ontwerpen van gebruikersinterfaces, leert het ook over bruikbaarheid, ontwerptheorie en industriestandaard methoden om het ontwerp van een gebruikersinterface te benaderen.

Het duurt vier weken, met in totaal 13 uur les. Het heeft veel goede recensies en een sterrenclassificatie van 4,7 op 5. U kunt zich gratis aanmelden en na het voltooien kunt u andere cursussen volgen in het specialisatieprogramma, zoals Gebruikersonderzoek en -ontwerp, Prototyping en Design, en Gebruikersinterfaces evalueren.

Udemy: Adobe XD Professional-cursus

Adobe XD is de meest gebruikte en populaire tool voor UX-ontwerp. In deze les, vind je alles wat je moet weten om het als een professional onder de knie te krijgen. Het leert u alle details van de software en de tools en procedures die er deel van uitmaken. Het is niet gratis, maar voor een paar dollar biedt het 2,5 uur on-demand video-tutorials, levenslange toegang tot de materialen en een certificaat van studies.

Met een sterbeoordeling van 4,2 op vijf is deze cursus bedoeld voor iedereen die wil beginnen met het ontwerpen van gebruikersinterfaces. Studenten hebben twee voorbeelden aan het werk gezet: een volledige app met zes pagina’s en een website voor het verkopen van auto’s.

LinkedIn Learning: Sketch Training en tutorials

De schets is ook een zeer populaire UX-ontwerptool en Lynda (LinkedIn-training) biedt een complete cursus om al zijn functies te domineren. Als je nieuw bent bij Lynda, kun je deze cursus gratis volgen, waarbij je profiteert van de gratis maand die het bedrijf je aanbiedt om te beginnen. Als je na de gratis eerste maand cursussen wilt blijven volgen, hebben ze daar ook een aantal plannen voor.

De cursus heeft meerdere leertrajecten, met in totaal 31 cursussen die alles omvatten wat je nodig hebt om Sketch te leren gebruiken, of je nu een beginner, een gemiddelde of een gevorderde gebruiker bent.

UX-training

Wanneer u begint te werken als UX-ontwerper, raakt u verstrikt in iets dat bekend staat als de softwareontwikkelingscyclus: een delicaat werkproces dat zorgvuldig moet worden opgevolgd om deadlines te halen zonder overwerk. Er zijn methodologieën die speciaal zijn gemaakt om de softwareontwikkelingscyclus te beheersen, en Lean is daar een van – een geteste en algemeen aanvaarde methode.

Deze les gaat niet over UX-ontwerptools of -technieken. Het is een tweedaags programma dat alles leert wat u moet weten om het UX-ontwerpproces via Lean onder de knie te krijgen, van het leiden van interviews met belanghebbenden tot het brainstormen en het genereren van ideeën, en vervolgens het interface schetsen starten.

# Beste online bronnen om UX-ontwerp te leren: blogs & videos

We houden niet allemaal van begeleiding als we een nieuwe vaardigheid zoals UX-ontwerp willen leren. Sommigen van ons volgen liever onze eigen paden door de hoop chaotische, ongestructureerde informatie die is gepubliceerd in blogs, video’s en dergelijke. Als je tot deze avontuurlijke groep behoort, ga er dan voor. Maar laat me je, voordat je begint, vertellen over enkele plaatsen waar je heen zou kunnen gaan om je reis te beginnen, om het aangenamer en vruchtbaarder te maken.

UX Collective

UX Collective biedt samengestelde verhalen over gebruikerservaring en bruikbaarheid. Door het te lezen, blijf je op de hoogte van UX-evenementen, nieuws, trends en tips & trucs en tools. Er zijn veel verhalen die je zeker doen denken “Ik ben er geweest …”, en ook veel die je zeer waardevolle lessen zullen leren.

Wekelijks ontwerp: tutorials, activa, interviews

Punit Chawla rent dit kanaal met veel video’s over UX Design. Het is een beetje Adobe XD-gericht, maar het heeft ook informatie over andere tools en interessante interviews met discussies over allerlei ontwerponderwerpen. Bekijk het gedeelte ‘Design Sucks’, waar u analyse en beoordeling van populaire gebruikersinterfaces kunt vinden, samen met hun gebreken en sterke punten.

Essentiële tools voor UX-ontwerpers: een beginnershandleiding

Dit blogbericht probeert licht te werpen op de talloze tools die beschikbaar zijn voor UX-ontwerpers. Het gaat over alle soorten tools, niet alleen over prototyping, schetsen of wireframing-tools. Je kunt tools vinden om onderzoek te doen en inspiratie op te doen, tools voor het doen van interviews en meer.

De hostsite, CareerFoundry, biedt ook veel cursussen over UX, UI en webontwikkeling, voor het geval je meer opties nodig hebt dan degene die ik je eerder heb gepresenteerd.

Waarom design belangrijk is

Erin Loechner is de auteur van Waarom design belangrijk is. Ze is een bekende ontwerper die haar ideeën graag deelt via blogposts en lezingen. Dit bericht zal je in het bijzonder een waardevolle les leren – waarom ontwerp belangrijk is – maar je zou ook door andere berichten moeten bladeren, tenminste die in de categorie kunst / ontwerp.

Design for Mankind is een actieve blog met duizenden lezers, dus door het te lezen, leer je niet alleen van Erins ideeën, maar ook van de vele commentaren, lezersplaats, die Erin altijd beantwoordt.

# Beste boeken om UX-ontwerp te leren

Boeken? Wie leest boeken als er zoveel inhoud is in online cursussen, video’s en blogs, toch? Mis.

Veel mensen gebruiken boeken nog steeds als leermiddel, omdat ze gemakkelijk mee te nemen zijn en in je eigen tempo leren, terwijl je op een lange reis bent of wanneer je wat tijd hebt om te lezen. Er zijn veel geweldige leermaterialen in boeken die zijn geschreven door gerenommeerde experts in UX-ontwerp. En we gaan je vertellen wat je echt moet lezen, zelfs als je een cursus volgt of trainingsvideo’s bekijkt.

Over Face: The Essentials of Interaction Design

Zoals de naam al zegt, is dit een essentiële interactie ontwerpgids. Dit is het boek dat het landschap van interactieontwerp heeft gevormd. De 4e editie is volledig bijgewerkt en herzien voor het mobiele tijdperk, rekening houdend met de verschuiving naar smartphones en tablets.

Dankzij dit boek ontsnapte het interactieontwerp uit onderzoekslaboratoria en brak het in het dagelijkse leven van veel mensen. Het is een uitgebreide gids met discussies over aanraakinterfaces, schermformaten, mobiele apps en nog veel meer. De auteurs zijn gerenommeerde professionals op het gebied van computers, programmeren en ontwerpen, waardoor ze een breed beeld kunnen geven van het UX-ontwerpveld.

Adobe XD Classroom in een boek

Wil je een cursus Adobe XD volgen, maar heb je daar geen ruimte voor? Geen probleem. Dit boek is een Adobe XD-klaslokaal dat je mee kunt nemen. Het is een bestseller van Adobe Press, dus je kunt er niet mis mee gaan.
Het bevat 11 lessen die de lezers door alle noodzakelijke stappen leiden om de belangrijkste technieken van Adobe XD te leren. Het zijn projectgebaseerde lessen voor het ontwerpen en prototypen van echte inhoud voor echte apps en websites.

Samen met het boek krijgt u tal van begeleidende bestanden die de lezer alle benodigde materialen bieden om de projecten in elk hoofdstuk te voltooien.

De belachelijk eenvoudige gids voor Sketch-app

De naam vertelt je bijna alles wat je moet weten over dit boek. Als je Sketch op een belachelijk eenvoudige manier wilt leren kennen, dan is dit het boek voor jou.

De belachelijk eenvoudige gids voor Sketch-app is geschreven voor niet-codeerders en niet-ontwerpers, dat wil zeggen gewone mensen die een idee moeten pitchen voor potentiële investeerders, maar niet de kennis hebben om het te verwezenlijken.

Met dit boek leert u hoe u Sketch kunt gebruiken om moeiteloos mockups te genereren die eruit zien en aanvoelen als het echte werk. Daarna, als u het geld krijgt, moet u serieus nadenken over hoe u uw idee in een werkbaar ding kunt veranderen.

Presentatie Zen

Ik zou het niet aanraden Presentatie Zen-boek aan mensen die op zoek zijn naar praktische informatie om snel aan de slag te gaan met UX design. Maar als je wat vrije tijd hebt, lees het dan. Het leert u waardevolle lessen over hoe u uw ideeën kunt presenteren. Omdat het verschil tussen een gemiddeld UX-ontwerp en een geweldig ontwerp niet in het ontwerp zelf zit – het kan zijn in de manier waarop het wordt gepresenteerd.

De auteur, Garr Reynolds, deelt zijn ervaring met het omzetten van een eenvoudig stel dia’s in een verhelderende, provocerende, educatieve en inspirerende presentatie. U kunt zijn site, presentatiezen.com, bekijken om een ​​idee te krijgen van zijn ideeën voordat u het boek koopt.

Waar te gaan vanaf hier

Als je eenmaal klaar bent om te gaan werken in de rijken van XD-ontwerp, dan zal het waarschijnlijk moeilijkste deel beginnen: je moet echt werk doen – betaald werk, indien mogelijk. Het goede nieuws is dat de vraag naar UX-ontwerpers bij bedrijven van elke omvang groot is. Het aanbod van dergelijke professionals is laag, dus neem geen genoegen met het eerste aanbod dat u krijgt. Maak gebruik van uw kennis en ontwerp een aantrekkelijk cv, laat het zien en laat de wind altijd achter u staan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map