Terbitkan dan Berdoa Tidak Berfungsi: 6 Cara Pintar untuk Mempromosikan Catatan Blog

Anda baru sahaja menulis catatan blog yang luar biasa. Anda cukup gembira untuk mendaki gunung dan memberitahu Tuhan betapa hebatnya kandungan anda.


Tetapi anda tidak berjaya dengan “terbitkan dan berdoa “ pendekatan.

Anda tidak hanya mahu pemandangan di sana sini. Anda mahukan trafik sebenar. Anda tidak hanya mahukan satu atau dua bahagian. Anda mahu menjadi viral.

Dan dengan pendekatan pemasaran yang betul dan sedikit keberuntungan, anda boleh!

Adakah anda bersedia untuk berhenti mendoakan yang terbaik dan mengambil tindakan sebaliknya? Mulakan dengan menggunakan enam taktik pintar ini untuk mempromosikan catatan blog anda yang seterusnya.

menerbitkan dan berdoa

1. Nyatakan Kandungan Anda

Mengindikasikan kandungan anda bermaksud anda menerbitkannya secara serentak di beberapa tempat. Oleh itu, apabila anda menekan “terbitkan” pada catatan blog anda sendiri, ia juga diterbitkan di tempat lain di web.

Media Sosial Hari Ini, sebagai contoh, adalah salah satu laman web yang mengindikasikan topik berkaitan media sosial dari pakar di lapangan.

Hosting Kingdom sindiket kandungannya di Alltop.com.

Dengan menghantar kandungan anda ke rangkaian yang relevan, anda dapat memanfaatkan khalayak mereka dan menarik lebih banyak orang ke kandungan anda.

Tetapi anda mesti melakukan ini dengan bijak. Anda jelas tidak mahu menyusahkan Google dengan banyak salinan catatan blog anda tersebar di seluruh web. Oleh itu, anda ingin menyindiketkan kandungan anda dengan rangkaian yang boleh dipercayai yang tidak menarik keseluruhan siaran atau tidak diikuti oleh Google.

Kathleen Celmins berkongsi beberapa pandangan mengenai topik ini di Hubspot, jadi periksa sama ada anda berpeluang.

2. Jangkau ke Rangkaian Anda

Meminta saham sosial tidak lebih berkesan daripada mendoakan mereka, tetapi ada cara untuk memanfaatkan rangkaian anda untuk mendorong lalu lintas tanpa mengganggu siapa pun.

Perkara pertama yang harus anda ketahui adalah jangan sekali-kali menghantar permintaan yang kelihatan seperti, “Sila kongsi catatan ini. Ini bermaksud dunia bagi saya! ” Kecuali orang benar-benar merasa kasihan kepada anda, tidak ada yang akan mengganggu untuk meminjamkan bahagian kepada anda.

Juga, berhati-hati dengan siapa anda berhubung. Sekiranya anda meminta seseorang untuk berkongsi siaran anda, mestilah orang yang anda kenali dengan baik. Jika tidak, permintaan itu tidak masuk akal dan tidak akan berkesan.

Terdapat cara yang lebih baik untuk memanfaatkan rangkaian anda tanpa meminta saham secara terang-terangan. Kunci? Anda harus menjadikannya penting bagi mereka.

Berikut adalah beberapa taktik yang boleh terbukti berkesan:

 • Tandai orang di media sosial yang telah anda sebutkan atau dipetik dalam catatan blog anda.
 • Tanyakan pendapat rakan atau rakan anda mengenai kedudukan jawatan blog anda.
 • Hentikan hubungan mengenai siaran baru yang mungkin terbukti relevan dan bermanfaat bagi mereka.

Berikut adalah contoh blogger yang saya kenal yang menggunakan Twitter dengan berkesan untuk menghubungi rangkaiannya mengenai siaran terbarunya:

Bagaimana (Tidak) Mengkritik Penulis (Fiksyen) Lain Berfungsi Sebagai Penulis http://t.co/gRYgl2FwtS @LittleZotzWrite @aliciarades apa pendapat kamu? ��

– Pinar Tarhan (@zoeyclark) 22 Ogos 2015

3. Ketuk masuk ke Influencer Marketing

Taktik yang anda gunakan untuk menyebarkan berita melalui rangkaian anda serupa dengan kaedah yang boleh anda gunakan untuk mendorong para penyebar berkongsi kandungan anda.

Tetapi kerana pemberi pengaruh menerima banyak permintaan untuk saham setiap hari, prosesnya sedikit sebanyak dapat dilakukan.

Perkara pertama yang harus anda lakukan? Mula berhubung dengan influencer tersebut. Cari beberapa orang di tempat anda yang mempunyai blog yang sangat popular dan pengikut sosial yang besar.

Kemudian, ikuti blog dan profil sosial mereka. Tinggalkan komen dan kongsi kandungannya. Anda mungkin menembak e-mel yang berguna atau hanya mesej untuk mengucapkan “terima kasih.”

Jadikan ini kebiasaan sehingga dari masa ke masa, mereka mengenali nama, wajah anda, atau kedua-duanya.

Setelah anda bersedia meminta mereka, ingat sekali lagi, ini adalah untuk menjadikan permintaan anda penting bagi mereka.

Itulah sebabnya anda ingin membuat catatan blog yang akan membantu anda memanfaatkan pemasaran berpengaruh sepenuhnya sebelum anda meminta saham. Lakukan ini dengan memasukkan sebutan mengenai pengaruh ini dalam kandungan anda.

Contohnya, sertakan petikan dari mereka. Sekiranya anda dapat menghubungi mereka terlebih dahulu dan melakukan temu ramah cepat, itu lebih baik!

Teknik lain adalah menulis posting yang memuji salah satu dari mereka, seperti dengan memperluasnya atau menawarkan sudut pandang yang bertentangan.

Kemudian beri perhatian kepada siaran anda melalui e-mel, komen blog, atau sebutan Twitter.

4. Berkongsi di Lebih Banyak Tempat, Lebih kerap

Anda sudah berkongsi kandungan anda di media sosial, tetapi izinkan saya bertanya perkara ini: Berapa banyak rangkaian sosial yang anda kongsi dan berapa kerap anda berkongsi?

Sekiranya anda hanya berkongsi pautan anda di satu atau dua rangkaian dan hanya semasa anda menerbitkan catatan anda, anda kehilangan banyak pendedahan!

Mulakan dengan meneroka tempat anda boleh berkongsi kandungan anda.

Terdapat platform yang jelas seperti Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, dan Pinterest, tetapi mengapa tidak cuba berkongsi pautan anda dalam kumpulan juga, seperti LinkedIn, Google+, atau kumpulan Triberr?

Anda juga boleh menambahkan pautan anda ke laman web penanda buku seperti Reddit dan StumbleUpon serta menyertai forum yang berkaitan dengan industri.

Sekarang anda berada di lebih banyak tempat, terlibat lebih aktif. Anda boleh memulakan dengan Mengetik pautan yang sama lebih kerap tetapi dengan mesej yang sedikit berbeza. Dalam kumpulan dan forum, cari soalan yang berkaitan dengan siaran yang baru anda terbitkan dan gunakan pautan ke kandungan anda sebagai sumber.

5. Tulis Catatan atau Siri Tetamu

Oleh itu, anda telah memanfaatkan media sosial dan pengaruhnya, tetapi pernahkah anda mempertimbangkan bagaimana anda dapat memanfaatkan kandungan anda sendiri untuk mempromosikan kandungan anda yang lain?

Ia mudah.

Contohnya, anda menulis catatan tetamu untuk blog popular mengenai topik yang serupa dengan topik yang telah anda tulis. Kemudian, anda menggunakan catatan blog anda sebagai sumber dalam artikel.

Peringatan: Beberapa blog tidak membenarkan anda memasukkan pautan kembali ke kandungan anda sendiri dalam catatan tetamu, jadi pastikan anda menyemak garis panduan penyerahan dengan teliti.

Anda juga boleh mempromosikan catatan anda dengan menulis siri di blog anda sendiri. Dengan cara itu, Bahagian 1 dapat mendorong lalu lintas ke Bahagian 2 dan sebaliknya.

6. Tinggalkan Komen

Cara pintar terakhir untuk mempromosikan kandungan anda adalah dengan memberikan komen pada kandungan orang lain.

Bukan hanya ini cara yang baik untuk menjalin hubungan dan membuat bentuk pemasaran lain lebih mudah, tetapi banyak blog akan menghubungkan kembali ke laman web anda di bahagian komen.

Cari blog dengan plugin CommentLuv yang membolehkan anda menambah pautan ke salah satu catatan terbaru anda.

Walaupun tidak semestinya membantu pengoptimuman enjin carian, ia dapat membantu lalu lintas jika anda membuat komen yang bernas di blog yang cukup popular dan relevan.

Mempromosikan blog anda melalui teknik ini boleh memerlukan banyak kerja, tetapi jika anda rajin dan fokus memberi nilai kepada orang lain, taktik ini dapat membuat keajaiban.

Kaedah mana yang akan anda gunakan terlebih dahulu untuk mempromosikan catatan blog?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map